8 Temmuz 2006 Sayı: 2006/26
  Kızıl Bayrak'tan
   Kurultay çalışmasının hedefleri ve başarı ölçütleri
  Köhne düzeninizi yeni “terör” yasanız da kurtaramayacak!
  Yeni TMY CHP’nin tam desteğiyle çıktı
  Demokratik hak ve özgürlükler mücadelesini yükseltelim!
  Tersane İşçileri Birliği’nden işçi cinayetini protesto eylemi
  Sivas katliamını unutmayacağız, utturmayacağız!
2 Temmuz eylemlerinden...
DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Sekreteri Kemal İkisivri...
Sendikal ihaneti aşmanın yolu
Ludist hareketten ‘’mevzuatiçi’’ sendikacılığa: Y. Akkaya
Reformist solda “Zeytin Dalı” heyecanı
  Gençlik kampında buluşalım!
  Siyonistlerden Filistin halkına toplu cezalandırma...
  Savaş kundakçıları terörist İsrail devletinin kalkanı
  ABD emperyalizmi Nepal halkının iradesini kırmaya çalışıyor
  General Motors işçileri Portekiz’deki sınıf kardeşleriyle dayanışma içinde
  Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde 2 Temmuz etkinliği...
  TUYAB Ulucanlar’daki kadın tutsaklara saldırıyı protesto etti...
  Mamak’ta 2 Temmuz mitingine çağrı yürüyüşü...
  Partizan ile sınıfın mücadele ve örgütlenmesinin önündeki engeller üzerine konuştuk...
  Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için...
  Ortadoğu’da çirkin pazarlıklar dönüyor
  Filistin, Afganistan, Irak... Sırada İran var...
  Bir-Kar: Filistin halkıyla dayanışmaya!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde 2 Temmuz etkinliği...

Karanlığa meşale olanlar küllerinden yeniden doğarlar!

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi olarak 2 Temmuz’da Sivas’ta şehit düşenleri anma etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik. Etkinlikten bir hafta önce çağrı afişlerimizi Şakirpaşa Caddesi’nde bulunan esnafların mekanlarına astık. Bu sırada birçok insanla sohbet ettik. Uçak, Ova ve Şakirpaşa mahallelerinde 3 bin adet el ilanı dağıttık.
Anma etkinliğimiz 2 Temmuz akşamı saat 19:30’da Sivas başta olmak üzere tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından açılış konuşmasıyla devam etti. Sivas katliamının aslında işçi ve emekçilerin mücadelesini bölüp parçalamaya yönelik planlı bir katliam olduğunu anlatan ve birleşik, devrimci bir mücadeleye çağrı yapan açılış konuşması ilgiyle dinlendi. Mahalleli bir arkadaşımızın sunduğu kısa dinleti etkinliğin içeriği bakımından oldukça anlamlı oldu. Daha sonra sahneye Şakirpaşa İşçi Kültür Evi Tiyatro grubu çıktı ve “Yeniden Doğarız Ölümlerden” adlı sokak tiyatrosu sahneledi. Tiyatro oyunu izleyenleri fazlasıyla etkiledi. Şakirpaşa İşçi Kültür Evi Şiir grubu şiirlerleriyle kitleyi duygulandırdı. Şakirpaşa Mahallesi’nde oturan bir başka arkadaşımız müzikleriyle etkinliğe katkı sundu. Ardından sahneye yine Şakirpaşa İşçi Kültür Evi Şiir grubu çıktı. Sivas katliamıyla ilgili 7 ayrı şiir okuyan grup etkinliğe ayrı bir renk kattı. Sivas katliamını anlatan belgeselin gösterimi büyük bir sessizlik ve ilgiyle izlendi. Sessizlik katliamın anlatıldığı bölümde izleyenlerden bir arkadaşın haykırdığı sloganla bozuldu. “Faşizme ölüm halka hürriyet!” sloganı açık alanda yankılanırken, civarda bulunan kolluk güçleri de hareketlendi.
“Sivas şehitleri ölümsüzdür!”, “Sivas’ın hesabı sorulacak!”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sloganlarının atıldığı etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. (Şakirpaşa İşçi Kültür Evi/Adana)

Sultanbeyli-Başaran’da
2 Temmuz eylemi...

Sivas katliamının 13. yılında, Sultanbeyli Başaran Mahallesi’nde 1 Temmuz günü bir dizi ilerici güç ile biraraya gelerek bir yürüyüş gerçekleştirdik. 20 kişinin katıldığı eylem, minibüs yolu üzerindeki Çağ Kıraathanesi’nde yapılan çağrıyla başladı. Daha sonra alkışlar ve sloganlar eşliğinde süren yürüyüş, yol üzerindeki diğer kahvede yapılan konuşma ile devam etti.
Mahalle arasında alkış ve sloganlarla devam eden yürüyüş birçok mahalleli tarafından da alkış ve zafer işaretleri ile desteklendi.
Yaklaşık 20 dakika süren yürüyüşün ardından Okul Meydanı’na gelindi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından Kadıköy’de yapılacak mitingin çağrısı ile eylem sonlandırıldı. (Kızıl Bayrak/Sultanbeyli)

Gülsuyu’nda Sivas katliamı lanetlendi…

“Sivas, Gazi, 19 Aralık…
Katleden devlettir!”

2 Temmuz akşamı BDSP, DHP, HÖC, Partizan, Proleter Devrimci Duruş, PSAKD Maltepe Şubesi, ESP ve Gülsuyu Sanat ve Hayat Kültür Merkez tarafından örgütlenen eylem kitlenin Son Durak’ta toplanmasıyla başladı. Buradan Özgürlük Meydanı’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçen kitle en önde Sivas şehitlerinin resimlerini taşıdı.
“Sivas, Gazi, 19 Aralık… Katleden devlettir!” pankartının taşındığı eylemde devletin katliamcı kimliğini öne çıkaran sloganlar atıldı. Kitleler hesap sormaya çağrıldı.
Coşkulu bir yürüyüşün ardından Özgürlük Meydanı’na gelindi. Basın açıklamasının ardından Grup Anadolu Türküleri sahneye çıktı. Yerel sanatçılar Cihan ve Ali’nin ardından Grup Yürek Çağrısı sahnede yerini aldı. Ayrıca mahalleden iki arkadaş da Nazım Hikmet ve Ahmed Arif’in şiirleri ile etkinliğe katkı sundular. Etkinlik Beksav’ın hazırladığı sinevizyon gösterimi ile son buldu.
Eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı. (Kızıl Bayrak/Maltepe)

ÇAM-DER’de 2 Temmuz etkinliği

Bir hafta boyunca dernek bahçesinde 2 Temmuz konulu fotoğraf sergisi düzenleyen Çamlıkule Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği 1 Temmuz akşamı Sivas şehitlerini anmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Saat 20:30’da saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlik daha sonra dernek üyelerinden oluşan tiyatro ve şiir grubunun hazırlamış olduğu programla devam etti. Tümüyle dernek çalışanlarının kendi güç ve olanaklarıyla düzenlediği etkinlik oldukça iyi hazırlanmıştı. (Kızıl Bayrak/İzmir)

İzmir: Sivas katliamını unutturmayacağız!

1 Temmuz Cumartesi günü Çiğli Belediyesi önünde Sivas katliamı ile ilgili toplu olarak bildiri dağıtımı ve basın açıklaması yapıldı. Basın metninin okunmasının ardından eylem şiirlerle devam etti. Eylemden sonra semt pazarında bildiri dağıtımına devam edildi. Çiğli’deki işçi ve emekçiler 2 Temmuz’da yapılacak mitinge davet edildi. (Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi çalışanları)