28 Mayıs 2005
Sayı: 2005/21 (21)


  Kızıl Bayrak'tan
  Her yerde devlet terörü ve her yerde saldırı!
  Ordu buyurdu, cüppeliler ipi çekti,
Eğitim-Sen’e kapatma kararı verildi
  Yargıtay'ın Eğitim-Sen kararı; İnkar politikasına devam!
  Eğitim emekçilerinin eylemlerinden
  Kapatma kararına karşı eğitim emekçileri alanlarda
  Seydişehir direnişi
  İSDEMİR’de TİS kazanımla sonuçlandı
  Kamu TİS görüşmeleri başladı
  İşten atılan Coca-Cola işçileri direnişte!
  AKP hükümeti Beyaz Saray yolunda...
  Yeni Türk Ceza Kanunu 1 Haziran’da yürürlükte
  Derviş evine döndü!
  Güney Kürdistan sorunu üzerine
tamamlayıcı düşünceler/2
(Orta sayfa)
  KESK Kongresi/Yüksel Akkaya
  Arap halkı Sünni-Şii çatışmasına
sürüklenmek isteniyor
  Caferi’yi ağırlayan işbirlikçiler
Washington’daki efendilerine
yaranmaya çalışıyor

  Kontra şefleri koruyan Bush yönetimi Havana ve Caracas’ta protesto
edildi

  Özbekistan; Emekçi halkların örgütlü gücü
zorba diktatörlerden hesap soracaktır!
  Almanya’da eyalet seçimleri ve SDP’nin çöküşü
  Bir kez daha “savaş” üzerine
  İ.Ü.'’nde militan yaz okulu eylemi
  Sakarya’da faşist saldırılara karşı yürüyüş
  19 Aralık davası
  İşçi Kültür Evleri; Etkin bir kampanya hazırlığı
içindeyiz
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Mamak İşçi Kültür Evi...

Etkin bir kampanya hazırlığı içindeyiz

İşçi Kültür Evleri'nin merkezi olarak başlattığı “Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!” şiarlı kampanyanın Mamak yerelindeki başlangıcını Mamak İşçi Kültür Evleri olarak 22 Mayıs günü yaptığımız basın açıklaması ile yaptık. Yaklaşık iki hafta sürdürdüğümüz ön hazırlık sürecini geride bırakarak kampanya çalışmamamızı başlattık.

Ön hazırlık sürecinde kampanyamızın içeriğini, araçlarını ve örgütlenmesini tartıştığımız üç ayrı toplantı gerçekleştirdik. Her seferinde farklı insanlar katıldı. Toplantıları mümkün mertebe geniş katılımla örgütlemeye çalıştık. Emekçilerin katılımına açık bir şekilde gerçekleşen bu toplantıların son ikisini kurumumuzun önünde açık havada yaptık. Kampanya öncesi Nazım'ın şiirinin bulunduğu branda ve kampanya şiarının yazılı olduğu pankartı kurumumuzun önüne asmamız insanların ilgisini arttırdı.

Kampanyamızın başlangıcını duyuran basın açıklamasının hazırlık süreci güçlü bir şekilde örülemedi, fakat sınırlı da olsa el ilanını ve afişi kullanabildik. Kurumuzu ziyaret eden ve çevremizde bulunan insanları bire bir eyleme çağırdık.

22 Mayıs günü saat 17:00'da Tuzluçayır Feyzullah Çınar Parkı'nda sloganlarla toplandık. Önde kampanya şiarının bulunduğu pankart ve kızıl bayraklarımız ile buradan mahallenin merkezine doğru yürüyüşe geçtik. Eylemden yaklaşık olarak bir saat önce polis mahalleye yoğun bir yığınak yapmıştı. 4 çevik otobüsü ve sivillerden oluşan polis mahallenin merkezini tuttu. Fakat yürüyüşümüz ve eylem boyunca hiçbir hareketlilik görülmedi. Polis yığınağının amacı mahalleliye dönük bir gözdağıydı. Parkta başlayan yürüyüşümüzün sonunda sloganlarla Tuzluçayır Mahallesi'nin merkezi olan yolağzına çıktık. Burada bir kurum çalışanımız kampanyamızın içeriğini ve duyurusunu anlatan basın metnini okudu. Basın açıklamasından sonra sloganlar eşliğinde kurumuza kadar yürüdük. Tıp Fakültesi Caddesi'nin yarısını trafiğe kapatarak yaptığımız yürüyüşün sonunda kurumuzun önüne gelerek eylemimizi bitirdik. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı eylemde sık sık “Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!”, “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yozlaşmaya-yoksulluğa geçit vermeyeceğiz!”, “Ya barbarlık ya sosyalizm!” sloganlarını attık. Eylemimize mahallelinin ilgisi anlamlıydı, fakat polis yığınağı nedeniyle sınırlı sayıda emekçi doğrudan katılım gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından önümüzdeki süreci planlayan bir toplantı yaptık. Bu eksende ilk olarak 29 Mayıs günü “Mayıs şehitlerini anma” etkinliği yapacağız. 5 Haziran günü ise kampanyamızın bir parçası olarak 4. Geleneksel Mamak İşçi Kültür Evleri pikniğini gerçekleştireceğiz. Yoksulluk ve yozlaşma karşıtı olarak başlatmış olduğumuz kampanyanın bir parçası olarak gerçekleştireceğimiz pikniğe bir kez daha tüm işçi ve emekçileri davet ediyoruz.

Pikniğin hemen ardından kampanya ekseninde bir dizi park ve salon etkinliği gerçekleştireceğiz. Müzik dinletisi, tiyatro ve panel gibi etkinlikleri içeren kampanya sürecini kitlesel bir şenlik ve eylemle sonlandırmayı hedefliyoruz.

Mamak İşçi Kültür Evi çalışanları

-------------------------------------------------------------------------------------------

Sefaköy ve Şahintepe İşçi Kültür Evi çalışmalarından...

Yoğun bir faaliyete hazırlanıyoruz

İşçi Kültür Evleri olarak 21 Mayıs'ta “Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!” başlığı altında bir kampanya başlatacağımızı ilan ettik. Sefaköy ve Şahintepe İşçi Kültür Evi olarak kampanyamızı başlattığımızı duyurmak amacıyla 23 Mayıs günü saat 20:00'de İnönü Mahallesi postanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

“Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!” yazılı pankartımız, temel taleplerimizi içeren slogan ve dövizlerimizle gerçekleştirdiğimiz basın açıklaması bir çalışanımızın megafonla yaptığı ajitasyon ile başladı. Ardından basın açıklaması okundu. Sloganlar eşliğinde süren basın açıklaması yapılan konuşmadan sonra bitirildi.

Basın açıklamasını mahallenin içinde yaptığımız için eylemi oldukça kalabalık bir kitle izledi. Böylesi bir eylem semt için pek sık rastlanan bir görüntü değildi. Elbette bu izleme oranını katılıma dönüştürmek gerekiyor. Bu amaçla afiş, bildiri, kuş vb. araçlarla yoğunlaştıracağımız bir faaliyete hazırlanıyoruz. Anket çalışması ile insanlara bire bir gitmeyi planlıyoruz. Kampanya şiarlarımız emekçi mahallelerinde daha gür ve daha coşkulu yankı buluyor: Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!

Sefaköy ve Şahintepe İşçi Kültür Evi

-------------------------------------------------------------------------------------------

Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi'nin kampanya çalışmalarından...

“Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!”

İşçi Kültür Evleri olarak başlattığımız kampanya doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Kampanya ile ilgili olarak neler yapabileceğimizi tartışmak üzere İşçi Kültür Sanat Evi'mizde bir toplantı yaptık. İlk olarak kampanyamızı basın açıklamasıyla emekçi kitlelere duyurmak için hazırlıklara başladık. Kampanyanın tanıtımı için radyo ve TV'lerle görüştük. Yerel bir TV'de kampanyamız ve basın açıklamamız ile ilgili bir haber yapıldı. Yüzlerce el ilanı ile basın açıklamasının duyurusunu yaptık.

22 Mayıs günü İşçi kültür Sanat Evi önünde basın açıklamamızı gerçekleştirdik. Kampanyamız doğrultusunda afiş, bildiri, söyleşi vb. araç ve yöntemlerle kampanyamızı etkin bir tarzda işlemeye devam edeceğiz. Kampanyamızın bitişini Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi'nin 3. yılı vesilesiyle yapacağımız kutlama şenliğiyle birleştirmeyi düşünüyoruz.

Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi çalışanları

-------------------------------------------------------------------------------------------

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi çalışmalarından...

Kampanyamıza basın açıklamasıyla başladık

Yoksulluğun günden güne arttığı, bununla beraber fuhuşun, esrar kullanımı ve satışının, hırsızlığın sürekli çoğaldığı bir dönemden geçmekteyiz.

Merkezi düzeyde İşçi Kültür Evleri'nin “Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!” kampanyasını Adana'da başlattık. Kampanyamızı 21 Mayıs'ta yaptığımız bir açıklamayla kamuoyuna duyurduk. Bir hafta önceden çevremizdeki güçleri basın açıklamamıza çağırdık. Basın açıklamasına çağrı için çıkarttığımız duyuruları devrimci kurumlara astık.

21 Mayıs günü saat 12:30'ta İnönü Parkı'nda basın açıklamamızı yaptık. Açıklamada “Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!/Şakirpaşa İşçi Kültür Evi” imzalı pankart açtık, dövizler taşıdık. “Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!”, “Kurtuluş devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları coşkulu bir şekilde atıldı. Eyleme Partizan ve Alınteri okurları da destek verdi.

Kampanya toplantımız

22 Mayıs günü kurumumuzda bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı öncesinde yaptığımız hazırlık doğrultusunda kampanyanın içeriğini tartışmaya açtık. Toplantıya katılan birçok arkadaşımız düşüncelerini bizlerle paylaştı. Daha sonra bir aylık program çıkardık. Bunlar arasında paneller, film gösterimleri, açık havada şenlik, işyeri önlerinde ve pazarlarda sokak tiyatroları gerçekleştirme vb. kararlar aldık. Ayrıca afiş, bildiri, anket, duvar gazetesi vb. çalışmaları ortak yapma kararı aldık. Toplantı sonunda tiyatro ve şiir ekibine katılanlar oldu. Çalışmalarımız içinde Şakirpaşa'da birçok eve girmeyi planlıyoruz. Böylece mahalle halkını da kampanyanın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Şakirpaşa'da ağırlıklı olarak Kürt işçi ve emekçilerinin oturması devletin buraya daha özel bir ilgi göstermesine neden oluyor. Devlet burayı esrar ve fuhuşla yozlaştırmak istiyor. Bizler de Şakirpaşa'da kampanyamız aracılığıyla birçok emekçiyi mücadelemize katmayı hedefliyoruz.

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi/Adana