27 Mart'04
Sayı: 2004/04


  Kızıl Bayrak'tan
  Bir seçim dönemiyle birlikte ayrışan konumlar, netleşen saflar!
  Sermaye hükümeti grev hakkını gaspediyor...
  Ekonomi düzeliyor yalanları sürüyor...
  Bir anketin gösterdikleri ve gizledikleri
  Faşist katil Haluk Kırcı serbest...
  Newroz'un gösterdikleri...
  Newroz kutlamaları
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  Liberal solun yerel seçim perişanlığı.../4 "Sosyalist" reformizm ya da sosyal-demokrasi
  Irak'ı harabeye çeviren işgal birinci yılında...
  Irak savaşının 1. yıldönümü... Alanları dolduran yüzbinler ve "barış hareketi"nin çıkmazı
  Dünyada ve Türkiye'de savaş karşıtı eylemler...
  HAMAS'ın dini lideri Şeyh Ahmed Yasin katledildi... Saldırı Filistin halkının direnişçi kimliğinedir
  İzmir'de sınıf hareketi...
  Baskılar artıyor, gençlik susmuyor!
  BİR-KAR 4. Gençlik Kampı 11-17 Nisan tarihlerinde Wuppertal'da yapılıyor...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Başarılı bir şenlik gerçekleştirdik...

Zorlu hedefleri kazanmak için yürüyoruz!

Seçim çalışmalarımızı daha ileriye sıçratmak amacıyla bir şenlik düzenledik.
Şenlik çalışmasını sınırlı bir sürede yapmak zorunda olmamıza rağmen planladığımız çerçevede gerçekleştirmeyi başardık. Şenlik için 1500 adet bilet ve 1000 adet şenliğe çağrı afişi kullandık. Şenlik afişlerini Küçükçekmece’nin çeşitli semtleri ve yoğunluklu olarak seçim bürolarımızın bulunduğu Şahintepesi ve İnönü mahallelerinde kullandık. Biletleri ise elden ve düşük bir ücret karşılığı olarak sattık. Şenlik hazırlık çalışmasına tüm ilişkilerimizi seferber ettik.

Şenlik günü kalan biletleri Şahintepesi’nde Cumartesi Pazarı’nda aday bildirgeleri ile birlikte dağıttık. İnönü Mahallesi’nde ise şenlik başlamadan hemen önce şenliğin yapılacağı düğün salonu önünde önlüklerimizi giyerek insanları etkinliğimize çağırdık, aday bildirgesi dağıttık. Şenliğimize 250 işçi ve emekçi katıldı.

Şenlik devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı ve BDSP adına kısa bir konuşma yapıldı. Ardından Nurettin Güleç ve arkadaşları sahneye çıkarak güzel marşlar ve türküler söylediler. Halayların çekildiği, sloganların atıldığı dinletinin ardından Sefaköy İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu düzenin seçim oyununu teşhir eden ve çözümün devrim, kurtuluşun sosyalizm olduğunu anlatan şiirler okudular. Daha sonra BDSP’nin Küçükçekmece Bağımsız Sosyalist Belediye Başkanı adayı Bülent Laçin bir konuşma yaptı. Destek için şenliğimize katılan BDSP’nin Esenyurt Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan adayı Yılmaz Yak ve Kıraç adayı Rıdvan Türker de birer konuşma yaptılar.

Şair Rahime Henden’in kendi şiirleriyle katıldığı programımız Ozan Mahmut’un türkü ve halaylarıyla devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Esenyurt İşçi Kültür Evi Halkoyunları ekibi güzel bir oyun sergiledi ve hep birlikte çekilen halaylarla etkinliğimiz sona erdi. Şenliğimiz Newroz, 1 Mayıs ve NATO Zirvesi’ne karşı alanlarda buluşma çağrısı ile bitirildi.

Şenlik bizim için çalışmalarımızın meyvesini aldığımız bir etkinlik oldu. Buradan aldığımız güç ve moralle ileriye doğru çok daha güçlü adımlar atmak, devrim ve sosyalizm davasını daha da büyütmek için daha fazla çaba sarf edeceğiz.

Küçükçekmece BDSP çalışanları/İstanbul



Adana BDSP seçim çalışmalarından...

Çalışmamız kesintisiz sürüyor

Basın açıklaması:

Büyükşehir bağımsız sosyalist belediye başkan adayı Özden Demirel 18 Mart günü İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Düzen partilerine oy verme! Soyguncu-ratçı sermaye uşaklarından hesap soralım!/Özden Demirel” imzalı pankartımızı açtık. BDSP imzalı önlüklerimiz ve kızıl bayraklarımızla katıldığımız eylemde “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” sloganlarımızı haykırdık. Çevredeki insanların ilgisi oldukça yoğundu.

Şakirpaşa şenliği:

Bildiri ve afişlerimizle donattığımız Şakirpaşa’da seçim büromuzun önünde 23 Mart günü bir şenlik düzenledik. Şenlik çalışmasına birkaç gün öncesinden başladık. Şakirpaşa sokaklarında “Düzenin seçim oyununu bozalım, çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarı eşliğinde megofonla şenliğe çağrı yaptık.

Şenliğimiz Kürtçe ve Türkçe okunan türkü ve şiirlerle başladı. Başkan adayımız Özden Demirel bir konuşma yaptı, sermaye partilerinin bir kez daha karşımıza çıkarak bizleri yalan vaadlerle kandırmaya çalıştığını vurguladı. “Demokratik Güç Birliği” adı altında oluşturulan reformist platformun çözüm olamayacağını dile getirdi. Konuşmalar yapılırken “Sandıkta değil sokakta kazanacağız!”, “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” sloganları atıldı. Şenliğimiz coşkulu geçti. Etkinliğimiz “No passaran” şiirinin okunmasının ardından halaylarla sona erdi.

Meydan şenliği:

24 Mart günü saat 18:00’de gerçekleştirdiğimiz şenliğimiz halaylarla başladı. Şenlik öncesinde megafonla emekçilere çağrı yaptık. 3 saat süren etkinliğimiz mahalle emekçileri tarafından ilgiyle karşılandı. Etkinlikte “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Sandıkta değil sokakta kazanacağız!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları atıldı. Şenlik halaylarla sona erdi.

Afiş çalışması ve bildiri dağıtımı:

Seçimler vesilesiyle binlerce afiş, bildiri vb. ile işçi ve emekçilere seslenme olanağı bulduk. Afişlerimizi öncelikle seçim bürolarımızın bulunduğu Şakirpaşa ve Meydan mahallelerine yaptık.

Özbucak, Fevzipaşa ve E-5 yolu boyunca metroya kadar, Yurt Mahallesi Kanal Baraj yolunu afişlerimizle süsledik. Daha sonra Tekel Fabrikası, Başer Tekstil, Güney Sanayi fabrikaları ve Kürt emekçlerinin yoğun olduğu Denizli Mahallesi’ne gittik. Devletin kolluk güçlerinin faaliyetimizi engelleme çabasını boşa çıkardık. Bu vesileyle birçok insanla tanışma olanağı bulduk. Daha sonra Seyhan Belediyesi’nden başlayarak sanayi sitesine kadar ve Arap işçi ve emekçilerin yoğun bulunduğu Akkapı ve Hadırlı’ya afişlerimizi yaptık. Saydam Caddesi ve çarşı merkezini afişlerimizle donattık. Adana’nın en işlek yerleri ile işçi-emekçi semtlerini ve fabrika önlerini toplam 3 bin afişimizle süsledik.

Çarşı merkezindeki İnönü Parkı ve Çakmak Caddesi’nde önlüklerimizi giyerek topluca bildiri dağıtımına çıktık. Dağıtım sırasında attığımız sloganlar oldukça ilgi çekti. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan Aşure şenliğinde de önlüklerimizle bildiri dağıtımı yaptık. Girişte kolluk güçlerinin müdahalesini kararlı bir tutumla karşıladık. Polis içeri girdikten sonra da bildirilerimizi almaya çalıştı. Ancak kitle tarafından sahiplenildik ve bin adet bildiri dağıttık.

BDSP çalışanları/Adana



Çiğli BDSP seçim çalışmalarından...

Baharı kazanmaya hazırlanıyoruz

Çiğli bölgesinde yürüttüğümüz çalışmalar artan bir tempoda sürüyor. Seçim bürolarının açılışları sonrası bildirge ve afişlerimizi yaygın olarak kullanmıştık. Gerek tek tek evlerin kapısını çalarak, gerekse fabrika çıkışlarında işçilerle bire bir konuşarak seçim platformumuzu anlatmıştık. Şimdi ise yerelde çıkardığımız adayımızın bildirisini işçi ve emekçilere ulaştırıyoruz.

Geçtiğimiz hafta, sabahları bölgedeki işçi servislerinin geçtiği bekleme noktalarına, öğlenleri ise Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde dışarı çıkan işçilere bildirilerimizi ulaştırdık. Pek çok fabrikanın işçilerine bildirilerimizle seslendik. Akşamları da fabrika çıkışlarına gidiyoruz. Gündüzleri ayrıca işçi-emekçi semtlerindeki evleri tek tek dolaşarak dağıtım yapıyoruz. Çiğli semt pazarında da propaganda araçlarımızı kullandık. 5 bin adet bildiri dağıttık.

Gazete satışlarımız ise seçim döneminin olumlu etkisiyle artarak devam ediyor. Düzenli periyodlarla gazetemizi ulaştırdığımız bölgemize yenisini eklemiş durumdayız. Afişlerimizi ise işçi emekçilerin uğrak güzergahlarına yapıyoruz.

Yakaladığımız tempoyu seçim dönemi sonrasında devam ettireceğiz. Hem önümüzdeki 1 Mayıs’a hazırlanacağız, hem de sınıf çalışmamızda yeni bir dönemi başlatacağız.

Çiğli BDSP çalışanları/İzmir



İzmir BDSP’nin seçim çalışmalarından...

21 Mart günü saat 17:00’de BDSP Buca seçim bürosunda, kamu emekçileri, BDSP çalışanları, öğrenci ve işçi gençlik ile mahallede oturan emekçilerin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Sermaye devletinin katliamcı kimliğinin teşhir edildiği belgesel gösteriminden sonra burjuva demokrasisi ve seçimler gündemi tartışıldı. BDSP’nin seçim çalışmalarının deneyimlerinin anlatıldığı etkinlikte düzenin seçim oyunu ve düzen partileri teşhir edildi. Yanı sıra düzene kan taşıma görevi üstlenen reformist solun (Demokratik Güç Birliği) katliamcı kimliği tescilli düzen partileriyle birleşmelerinin arkasında yatan nedenler ele alındı. BDSP programının anlatıldığı toplantıda sınıf mücadelesinin yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

BDSP çalışanları/İzmir