28 Aralık '02
Sayı: 50 (90)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist savaşa karşı direniş!
  Bunlar vatan haini!
  Hummalı savaş hazırlıkları yalan ve aldatmacalar eşliğinde sürüyor
  "Müslüman" AKP'nin savaş hükümeti...
  Saldırılara ve sendikal ihanete karşı mücadeleyi örelim!
  ABD emperyalizmine karşı öfke büyüyor!
  Kamu çalışanlarının toplu tasfiyesi, sosyal hakların gaspı, ...
  Kıbrıs'ın geleceği satılık değildir!
  Şeker fabrikaları özelleştirme kıskacında
  AKP-YÖK çatışması...
  Ciddiyetsizliğin son perdesi
  Filistin: İşgal, sürgün, katliam ve direniş/2
  Emperyalist küreselleşmede bir dönemin sonu
  Emperyalist savaş karşıtı eylem ve etkinlikler...
  Eylem ve etkinliklerden...
  Venezüella'da Amerikancı darbe girişimi giderek güç kaybediyor
  Amerikan emperyalizminin unutamadığı yenilgi: Küba Devrimi
  Ölüm Orucu Direnişi'nin 102. şehidi: Berkan Abatay
  19 Aralık etkinliklerinden...
  2003'e girerken...
  Şans oyunları: Çürüyen düzenin asalak sektörü
  Biz de yokuz! Hadi bakalım!
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
BDSP çalışanları uydurma gerekçelerle yargılanıyor...

Baskılar bizi yıldıramaz!

3 Kasım seçimleri öncesinde keyfi bir şekilde gözaltına alınarak tutuklanan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu çalışanlarından Yıldırım Doğan ve Nurbay Irmak, Ankara 1 No’lu DGM’de yargılanmaya başlandı. Y. Doğan ve N. Irmak’ın da getirildiği ilk duruşma 24 Aralık tarihinde gerçekleşti.

Y. Doğan savunmasında, sivil polisler tarafından keyfi bir şekilde gözaltına alındığını, alınma gerekçesi olarak eski bir davadan ifade vermesi gerektiği söylenmesine rağmen, hazırlanan iddianamede bambaşka bir iddia ile karşı karşıya kaldığını söyledi. 3 Kasım genel seçimlerinde Ankara 1. bölge bağımsız milletvekili adayı M. Uğur Akkaya’nın seçim çalışmasını desteklediğini, bunun için oluşturulan platformun içinde yer alıp seçim çalışmasını yürüttüğünü belirtti. Örgütsel belge-eylem planı iddialarına dayanak gösterilmeye çalışılan notların, seçim çalışmalarının planlanmasından başka bir şey olmadığını, mahkeme heyetinin ısrarla notların içeriğine bakmaktan kaçındığını belirtti. Yürütülen seçim çalışmasını savunmasında anlattı.

Tanık olarak dinlenen 1. bölge bağımsız milletvekili adayı M. Uğur Akkaya da 3 Kasım genel seçimlerinde adaylığını koyduğunu, basın toplantısı yaparak seçim çalışmasını başlattığını ve bu süre boyunca Y. Doğan ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

N. Irmak ise, okula giderken sivil polislerce keyfi bir şekilde gözaltına alındıktan sonra 4 gün boyunca TMŞ’nde tutulduğunu ve sonrasında ise tutuklandığını belirtti. Hakkındaki iddiaları reddeden Irmak, sosyalist düşüncelere sahip bir öğrenci olduğunu söyledi.

Keyfi bir şekilde gözaltına alınan BDSP çalışanlarının uydurma gerekçelerle tutuklulukları devam ediyor. Bu saldırıların gerisinde BDSP’nin düşüncelerinin emekçilerle buluşmasından duyulan korku yatmaktadır.

SY Kızıl Bayrak/Ankara



Gökçesu maden işçileriyle dayanışma gecesi

Dev Maden-Sen’e üye oldukları için işten atılan ve buna karşı aylardır kararlılıkla direnişlerini sürdüren Gökçesu Maden işçileriyle dayanışma amacıyla bir gece düzenlendi. DİSK, Dev Maden-Sen, Basın-İş ve Halkevleri’nin düzenlediği gece 20 Aralık günü Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda yapıldı.

Gecede Gökçesu Maden işçileri imzalı “Yasadışı uygulamalara karşı işimiz, aşımız ve geleceğimiz için direniyoruz!” ve “Üreten biziz yöneten de biz olacağız!” şiarının yazılı olduğu iki pankartın yanı sıra “Barış için savaşacağız/Basın-İş”, “Bu ülke bu halk satılık değil/Halkevleri” pankartları açıldı.

Gökçesu işçilerinin iş tulumlarını giyerek eşleriyle birlikte katıldığı gecede ilk olarak Dev Maden-Sen Başkanı bir konuşma yaptı. Gökçesu direnişini anlattıktan sonra şunları söyledi. “Zonguldak direnişinin kıvılcımını Gökçesu işçileri aldı. Zonguldak maden işçilerini barikatlardan geri döndüren güç Gökçesu maden işçilerinin de sendikal hakkını gaspetti. Bugün artık dayanışmalar bize yetmemektedir. Bunu savaşa dönüştürmeliyiz.” Ayrıca savaş tehlikesine, iş yasasına, işten atmalara değinerek, artık işçi sınıfının örgütlü bir güç haline gelmesi gerektiğini vurguladı.

Daha sonra söz alan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK’in savaş ve tüm ülke gündemindeki sorunlara ilişkin muhalefet yaratma çabasına değindi. Gökçesu işçilerinin tüm işçi sınıfı adına direndiklerini söyledi.

Gecede “Gökçesu işçisi yalnız değildir!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Üreten biziz yöneten de biz olacağız!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı. Gece sırasında ÖO direnişçisi Berkan Abatay’ın şehit düştüğü haberinin duyurulmasının ardından “Berkan Abatay ölümsüzdür!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “İçerde dışarda hücreleri parçala!” sloganları atıldı.

Gökçesu işçilerine destek için gelen sanatçılar da türküleriyle geceye katıldılar. Coşkulu bir şekilde süren gece Özgürlük Türküsü’nün seslendirdiği türkü ve marşlarla son buldu.

SY Kızıl Bayrak/İstanbul