Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Ekim 2002
Sayı: 54
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Seçim oyununu boşa çıkarmak için görev başına!
  Sermayenin çözümü seçimde, gençliğin çözümü devrimde!.
  Yeni dönem artan sorunlarla başladı
  ODTÜ'de alternatif açılış şenliği örgütledik!
  Yeni dönem çalışması; görev ve sorumluluklar
  Bir Amerikancı düzen partisi olarak CHP
  İÜ açılış şenliklerine kitlesel katılım
  Seçimler, reformist blok ve parlamentarist hayaller
  Geleceğimize sahip çıkalım!
  Emperyalist saldırganlığı ve savaşı durduralım!
  Kürt gençliğine çağrımızdır: Düzenin oyunlarını bozalım!
  ABD'nin savaş hazırlıkları ve Türk burjuvazisinin hesapları
  Ulucanlar: Görkemli bir direnişin adı
  Düzenin "yeni" kahramanları
  Hacıbektaş şenliğinde yoldaşça paylaşım
  Yaz dönemi çalışmamız
  Bu şehir ayağa kalkacak bir gün...
  Üniversitelerde polis, idare ve sivil faşist işbirliğine son!
  Bir emperyalist baskı ve sömürü birliği: AB
  Tüm Filistinli çocuklara...
  Üretime katılmanın önemi
  YTÜ'de dağıtılan bildiriden...
  Okur mektupları



 
 
Kürt gençliğine çağrımızdır:

Düzenin oyunlarını bozalım!

Devlet Kürt halkı üzerindeki inkar ve imha politikasını sürdürüyor. AB’ye uyum yasaları adı altında lafta demokratikleşme, Kürt gençliğinin istemlerini karşılamaktan uzaktır.

Kürt Gençliği kültürel hak kırıntılarıyla yetinemez! Kürt gençliği her türlü ulusal baskı, eşitsizlik ve ayrıcalığın sona ermesini istemelidir!

Sözde OHAL belli bölgelerde kalktı. Ama köyüne dönmek isteyen köylüler korucular tarafından kurşunlanıyor. Binlerce asker, özel tim, arama noktaları yerli yerinde duruyor. Seçimler yaklaştıkça JİTEM baskısı giderek artıyor. OHAL’in yalnızca ismi kalkmıştır, kendisi hala sürüyor. Korucu çeteleri, JİTEM, Özel Tim, Kontr-gerilla dağıtılmadan OHAL kalkmaz.

Bugün ABD emperyalizmi Irak’a yönelik saldırı hazırlığında. Bölgedeki burjuva-feodal aşiret şefleri Barzani ve Talabani ABD’nin desteğini arkalarına almaya çalışıyorlar. Sözde Kürt halkını temsil ediyorlar. Emperyalistlerin desteğiyle Kürt halkı kurtarılamaz! Emperyalist savaşa destek vererek, kardeş bir halkın kanının dökülmesine alet olunarak özgürlük kazanılamaz! Kürt gençliği emperyalizmden medet ummanın bedelini yaşayarak öğrenmiştir. Emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı mücadele etmekten başka bir çıkış yolu yoktur!

Bu ise teslimiyetçi politikaları destekleyerek, İmralı ve KADEK çizgisinde barış hayalleriyle oyalanarak sağlanamaz. Çözüm sömürgeci devletten ve emperyalistlerden medet ummakta değil, devrim ve sosyalizmdedir. Türk ve Kürt gençliği birleşmeli, sömürgeci burjuva düzene karşı işçi sınıfının devrimci programının kızıl bayrağı altında mücadele etmelidir. Eşitlik ve özgürlük başka türlü sağlanamaz! Kürt burjuvazisinin parlamentarist hayaller yayan partisi HADEP’i ve onun ittifak partisi DEHAP’ı desteklemek bize bir şey kazandırmaz. Ulusal haklar yalnızca mücadele edilerek kazanılır. Seçimler ve çürümüş meclis bize bir şey getiremez. İşçi sınıfının “Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu”nu desteklemek, onun ileri sürdüğü talepler uğruna mücadele etmek tek çıkar youmuzdur!

Eşitlik, özgürlük, gönüllü birlik!
Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!