Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Ekim 2002
Sayı: 54
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Seçim oyununu boşa çıkarmak için görev başına!
  Sermayenin çözümü seçimde, gençliğin çözümü devrimde!.
  Yeni dönem artan sorunlarla başladı
   ODTÜ'de alternatif açılış şenliği örgütledik!
  Yeni dönem çalışması; görev ve sorumluluklar
  Bir Amerikancı düzen partisi olarak CHP
  İÜ açılış şenliklerine kitlesel katılım
  Seçimler, reformist blok ve parlamentarist hayaller
  Geleceğimize sahip çıkalım!
  Emperyalist saldırganlığı ve savaşı durduralım!
  Kürt gençliğine çağrımızdır: Düzenin oyunlarını bozalım!
  ABD'nin savaş hazırlıkları ve Türk burjuvazisinin hesapları
  Ulucanlar: Görkemli bir direnişin adı
  Düzenin "yeni" kahramanları
  Hacıbektaş şenliğinde yoldaşça paylaşım
  Yaz dönemi çalışmamız
  Bu şehir ayağa kalkacak bir gün...
  Üniversitelerde polis, idare ve sivil faşist işbirliğine son!
  Bir emperyalist baskı ve sömürü birliği: AB
  Tüm Filistinli çocuklara...
  Üretime katılmanın önemi
  YTÜ'de dağıtılan bildiriden...
  Okur mektupları



 
 
ODTÜ’de alternatif açılış şenliği örgütledik!

ODTÜ’de uzun yıllardan beri yapılmayan bir şeyi, alternatif açılış şenliğini gerçekleştirdik. ODTÜ Ekim Gençliği olarak düzenlediğimiz şenlik, bu geleneğin yeniden başlaması için atılmış bir ilk adım oldu denebilir.

1 Ekim Salı günü gerçekleştirdiğimiz şenlik öncesi yoğun bir çalışma örgütledik. Birkaç yerde birden açtığımız standlarla hem şenliğimizi duyurduk, hem Ekim Gençliği’nin özel sayısını insanlara ulaştırdık, hem de yeni döneme kendi politik çalışmamız açısından hızlı bir giriş yapmış olduk. Binlerce el ilanı dağıtımı ve yoğun bir afiş çalışması ile duyurduğumuz şenlik organizasyonu sırasında anlamlı bir birikim ortaya çıkarmış olduk. Şenlik programı ise İşçi Kültür Evi’nin müzik ve tiyatro toplulukları ve bir arkadaşımızın şiir dinletisinden oluştu. Mütevazi bir etkinlikti amacımız. Elbette yıllardır yapılmayan bir şeyi yalnız başarabilmenin anlamı üzerine birşey söylemek gereksiz. Yeni dönemde böyle bir tarz ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Şenlik alanı olarak yurtlar bölgesindeki en merkezi yeri belirledik. Akşam saat 17:30’da başlayan şenliğimize ilgi anlamlıydı. Etkinliklerin yapılacağı sahnenin arkasına “Ya barbarlık, ya sosyalizm! Ekim Gençliği” yazılı pankartımızı astık. Ardından ODTÜ Ekim Gençliği adına yapılan bir konuşma ile şenlik başladı. Neden alternatif açılış şenliği düzenlediğimizi anlatan arkadaşımız, seçim gündemine dair politikamızı dinleyici kitleye aktardı ve devrim ve sosyalizm davasına katkı sunmak isteyen herkesi Bağımsız Devrimci Seçim Platformu’nun talepleri etrafında örgütlenmeye çağırdı.

100’ün üzerinde öğrenci şenliğimize katıldı. Şenlik sırasında da EG özel sayısı ve Bağımsız aday M. Uğur Akkaya’nın seçim bildirgeleri dağıtıldı. İşçi Kültür Evleri müzik topluluğunun seslendirdiği parçaların ardından, yine İşçi Kültür Evleri tiyatro topluluğunun “Hiroşima” adlı oyunu izleyicilere sunuldu. Şiir dinletisinin ardından müzik topluluğunun halay parçalarıyla etkinlik sona erdi.

Gerek kendi çalışmamız gerekse ODTÜ için anlam taşıyan bu etkinliğimizle önemli kazanımlar elde ettiğimizi ve gelecek süreçlere dair dersler çıkardığımızı düşünüyoruz.

ODTÜ/Ekim Gençliği