28 Mart 2008 Sayı: SİKB 2008/13

  Kızıl Bayrak'tan
  Kızıl 1 Mayıs’ı kazanmak için birleşik devrimci mücadeleyi örelim!
  Birleşik, kitlesel ve devrimci 1 Mayıslar’ı yaratmaya hazırlanalım!
Sosyal yıkım yasasını
sokakta parçalamak için eyleme!
Düzenin efendilerinden düzen siyasetine müdahale!
Cheney geldi, aldı ve gitti!
Newroz’un gösterdikleri...
  Newroz eylemlerinden...
  Birleşik devrimci bir hareket için birleşik devrimci bir örgüt!
  Gençlikten Newroz kutlamaları...
  Gençlik hareketinden...
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  İlbek işçilerinden direnme kararlılığı!
  SSGSS kadınlar üzerindeki çifte sömürü ve köleliği derinleştiriyor!
  Büyükçekmece 2. İşçi Kurultayı hazırlık çalışmalarından...
  Pakistan’da genel seçimler…
  Hristofya ile Talat’ın ilk görüşmesi gerçekleşti…
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Devrimci 1 Mayıs Platformu’ndan çağrı:

1 Mayıs ortak örgütlenmeli!

2007 1 Mayıs’ının tüm engellemelere rağmen Taksim’de kutlanmasının politik-moral gücünü de arkasına alan Devrimci 1 Mayıs Platformu, 24 Mart günü gerçekleştirdiği basın toplantısıyla, 2008 1 Mayıs’ının birleşik kitlesel bir biçimde Taksim’de kutlanması gerektiğini belirtti. Platform, en kısa zamanda 1 Mayıs’ı örgütleyecek ortak bir komitenin kurulması çağrısı yaptı.

Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi Lokali’nde gerçekleştirilen basın toplantısında platform adına yapılan açıklamada,“2007 1 Mayıs’ında Taksim alanına çıkanlar, 2008 1 Mayıs’ında da Taksim’de olacaklardır” denildi. 1 Mayıs ‘77 katliamının 30. yılında Taksim’de 1 Mayıs yasağına fiili olarak son verildiği söylenerek, SSGSS Yasa Tasarısı’na karşı yükseltilen mücadelenin sürdürülerek 1 Mayıs’a taşınması gerektiğinin altını çizildi.

Açıklamada şunlar söylendi: “Sorun 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanıp kutlanmama sorunu değildir artık. Yer tartışması yoktur. Sorun emekten ve halktan yana tüm devrimci, ilerici güçlerin bir araya gelip Taksim 2008 1 Mayıs’ını birlikte örgütlemesi sorunudur. Bu sorumluluk hepimizindir. Sendikalar, meslek odaları, DKÖ’ler, siyasi partiler, devrimci güçler kısacası tüm emek güçleri bu sorumluluğun altına girip 2008 Taksim 1 Mayıs’ını bir an önce örgütleme çabasına başlamalıdır.”

2007 1 Mayıs’ında uygulanan tüm engellemelere ve baskılara rağmen gösterilen iradeye vurgu yapılan açıklamada, kimsenin bu yıl küçük hesaplar yapmaması gerektiği dile getirildi. Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin emekçilere dönük saldırılarına güçlü bir yanıt verilmesi için ortak hareket etme çağrısında bulunuldu. Kürt halkına dönük saldırıların da 1 Mayıs’ın gündemine taşınmasını vurgulayan açıklama, mücadele hedef ve taleplerinin sıralanması ve 1 Mayıs’ta iş bırakma çağrısı yapılmasıyla son buldu.

Devrimci 1 Mayıs Platformu’nun 2008 1 Mayıs’ında talepleri şunlar:

- Taksim’de 1 Mayıs yasağına son verilmesi

- 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi

- ‘77 katliamcılarının yargılanması

- SSGSS yasasının geri çekilmesi

Basın açıklaması 2008 1 Mayıs’ını birlikte örgütleme ve 2008 1 Mayıs’ında Taksim’de olma çağrısıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul


“İşçilerin Birliği ve Dayanışması Etkinliği” çalışması…

Mamak BDSP: “Direnen işçilerle dayanışmayı yükseltelim!”

Mamak’ta sınıf devrimcileri olarak TEGA, TÜMTİS ve tersaneler başta olmak üzere işçi sınıfının farklı alanlardan yükselttiği direnişlerle dayanışmayı örme hedefiyle örgütlenen ve 30 Mart günü gerçekleşecek olan “İşçilerin Birliği ve Dayanışması Etkinliği”ni yoğun bir çalışmaya konu ediyoruz.

Mamak’ta “Sosyal yıkım saldırılarına, sefalet koşullarına, güvencesiz çalıştırılmaya karşı direnen işçilerle dayanışmayı yükseltelim!” çağrısıyla birlikte dayanışma etkinliğinin çalışmasını yürütüyoruz.

SSGSS ile sosyal yıkım saldırılarının hızlandırıldığı bu dönemde dayanışma etkinliğini bölgede sürdüğümüz bu gündemli çalışmanın bütünlüğü içerisinde ele alıyoruz. Mamaklı emekçileri sosyal yıkım saldırıları karşısında tutum almaya çağırarak, bu saldırılara karşı örgütlenen ve direnen işçilerle de dayanışmayı yükseltmenin önemini vurguluyoruz. Bu çerçevede bölgemizde etkinliğin çağrısını mücadele çağrısıyla birleştiriyoruz.

Etkinliğe destek veren Mamak İşçi Kültür Evi de, yaklaşık 15 gündür, hazırladıkları broşür ve davetiye ile dayanışma etkinliğinin ön çalışmasını işçi ve emekçilerle birebir ilişki kurarak örgütlüyor.

Etkinlik çalışmasını “Tutuklu sendikacılar serbest bırakılsın!”, “Sınırsız grev ve genel grev hakkı!”, “Herkese iş, tüm çalışanlara iş güvencesi!”, “Sınırsız, söz, basın örgütlenme özgürlüğü!”, “Tüm çalışanlar için grevli-toplusözleşmeli sendika hakkı!”, “SSGSS geri çekilsin!” “Parasız sağlık, parasız eğitim!” talepleriyle sürdürüyoruz.

BDSP etkinlik çağrı afişleriyle de seslenişimiz devam ediyor. Çalışmalarımız esnasında işçi ve emekçilerle uzun sohbetler ve tartışmalar yaparak, sınıf dayanışmasının önemini ve sosyal haklarımız için dişe diş mücadelenin yakıcılığını vurguluyoruz.

Yoğun bir bir tempoyla sürdüğümüz faaliyetimiz etkinliğe kısa bir süre kala güçlenerek devam ediyor. Bahar döneminin sınıf devrimcilerinin omuzlarındaki sorumlulukları daha da arttırdığı bu süreçte 1 Mayıs’ı hedefleyen bir bakışla güne yükleniyoruz.

Mamak BDSP

 

 

TİB: Sınıf dayanışmasını büyütelim!

30 Mart günü Ankara’da bir etkinlik gerçekleştirilecek. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu tarafından gerçekleştirilecek “İşçilerin birliği ve dayanışması etkinliği” içinde bulunduğumuz dönem itibariyle anlamlı bir çabayı ifade ediyor.

Sınıfın değişik bölüklerinin saldırılara karşı yükselttiği mücadele gittikçe yayılıyor. Suskunluk duvarının parçalandığı, saldırılara karşı mücadelenin ivme kazandığı ve daha da militanlaştığı bir süreçte olacak bu yükseliş sermayenin saldırılarına verilen kuvvetli bir yanıttır.

TEGA, TEKEL, TÜMTİS, Adana’dan İstanbul’a her yerde direnen metal işçileri ve elbetteki Tuzla tersaneler cehennemindeki direniş ateşi sermayeye korku salmaktadır. Bu korkuyu büyütmek ve bir takım saldırıları geri püskürtebilmek, işçi sınıfının direngenliğinin yanısıra dayanışma ruhunun güçlendirilebilmesi ölçüsünde mümkün olacaktır. Böyle bir dönemde bu dayanışmayı örmeye girişen her adım bu ruhu güçlendirecektir. İşte Ankara BDSP’in gerçekleştireceği etkinlik bu açıdan özel bir önem taşıyor.

Bizler tersane işçileri diğer sınıf kardeşlerimizle bir araya gelip, deneyimlerimizi paylaşacağımız bu etkinliği heyecan ve sabırsızlıkla bekliyoruz.

Tersane İşçileri Birliği Derneği