22 Haziran 2007 Sayı: 2007/24(24)

  Kızıl Bayrak'tan
   Halkları düşmanlaştırma
oyununu bozalım!
  Düzen güçlerinin dalaşında değişen bir şey yok…
Darbe ve savaş senaryoları
CHP’nin vaadleri ya da yalandan
kim ölmüş!
Seçim bürosu açılışlarından...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  İzmir’de seçim faaliyetlerinden...
  Adana’da seçim çalışmalarından...
  Ankara seçim çalışmalarından...
  22 Temmuz seçimleri üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  15-16 Haziran etkinliklerinden...
  Ya istikrar ya ölüm (mü?)- Yüksel Akkaya
  Özgürlükler için devrimci mücadele!
  BMİS 1 No’lu Şube Genel Kurulu gerçekleşti...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  23 Temmuz Tüsiap-c’nin zaferinin tescili veya
devrimi/sosyalizmi yeniden düşünmek
Yüksel Akkaya
  Mercan’da katledilenler anıldı...
  Direnen Filistin halkı er geç kazanacak!
  İsrail’in 16 yıllık planı ve 80 dakikalık kararı
Abu Şehmuz Demir
  Komünist kadın önder
Clara Zetkin!
  Fikret Başkaya ile konuştuk...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mercan’da katledilenler anıldı...

“Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez!”

17’ler Gazi’de anıldı...

17’ler için 17 Haziran günü Gazi Mahallesi’nde kitlesel bir eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. Kitle saat 18.00’de Gazi Mahallesi eski karakol binası önünde toplanmaya başladı. Diğer bölgelerden gelenlerle birlikte yaklaşık 600 kişi kortejler oluşturarak caddeyi trafiğe kapadı. Sloganlar eşliğinde Gazi Cemevi’nin arkasındaki alana doğru yürüyüş başladı.

En önde İbrahim Kaypakkaya pankartı, arkasından sırayla “Vartinik’ten Mercan’a feda olsun canımız halk savaşına!/Demokratik Haklar Platformu” imzalı pankart, Mercan şehitlerinin fotoğraflarının yeraldığı pankart ve İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve Mazlum Doğan’ın fotoğraflarının yeraldığı pankart taşındı. Yürüyüş boyunca “Mercan şehitleri ölümsüzdür!”, “Feda olsun canımız halk savaşına!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez!”, “Vartinik’ten Mercan’a feda olsun canımız halk savaşına!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları coşkulu bir biçimde atıldı. Caddede bulunan Gazili emekçiler alkışlarla eyleme destek verdi. Yürüyüş başladıktan sonra çevredeki emekçilerin de korteje katılması ile sayı 700’ü aştı.

Oldukça coşkulu geçen eylem Gazi Cemevi’nin arkasındaki alanda son buldu. Etkinlik DHP adına yapılan açılış konuşması ile başladı. Mercan katliamı ve devletin kanlı yüzü teşhir edildi. Daha sonra etkinlik programına geçildi. İlk önce Pınar Sağ sahne aldı. Etkinliği selamlayan ve örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapan Sağ, türkü ve marşlarını seslendirdi. Ardından Yeni Demokrasi Tutsak Aileleri Birliği’nden bir ana şiir okudu.

Etkinliğe destek olan kurumların konuşmalarının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı, tiyatro oyunu sahnelendi. Reşo ve Grup Munzur’un marşları ile etkinlik devam etti. Etkinlik başladıktan sonra Gazi emekçilerinin katılımı devam etti.

HÖC, Partizan, Alınteri, KÖZ, SDP ve Atılım’ın destek olduğu etkinliğe komünistler “Faşizme karşı omuz omuza/BDSP” imzalı pankart ile katıldılar.

Gaziosmanpaşa/BDSP


Ankara: “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”

Mercan şehitleri 17 Haziran günü Demokratik Haklar Platformu Ankara Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasıyla anıldı. Eylem saat 12.30’da Yüksel Caddesi’nde alkış ıslık ve sloganlarla başladı.

Eylemde okunan basın metninde “17 kızıl karanfil şahsında katledilmek istenen dünyada ve ülkemizde ezilen milyonların geleceği ve kurtuluş mücadeleleridir. 17’lerin katliamının arka planında yatan da esasen ilerici devrimci demokrat, yurtsever ve komünistleri halkın siperi olmaktan çıkarıp, iç savaş programlarını adım adım hayata geçirmektir” denildi. 17’leri mücadele ile sahiplenme çağrısı yapıldı.

Eylemde “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Halk savaşçıları ölümsüzdür!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara

İzmir: “Mercan şehitleri ölümsüzdür!”

Mercan Vadisi’nde katledilen 17 MKP militanı saldırıda şehit düşen Binali Güler’in Buca Kaynaklar’daki mezarı başında anıldı.

Anma Binali Güler’in Buca Kuruçeşme’deki evinin önünden araçlarla Kaynaklar Mezarlığı’na hareket edilmesiyle başladı. Mezarlığın girişinde “Vartinik’den Mercan’a, bu tarih bizim!” yazılı ve saldırıda şehit düşen 17 devrimcinin resmi bulunan pankartın açılması ile kortejler oluşturuldu, Binali Güler’in mezarına doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca “17’ler yaşıyor halk savaşı sürüyor!”, “Vartinik’ten Mercan’a bu tarih bizim!”, “Mercan şehitleri ölümsüzdür!” sloganları atıldı.

Mezar başına gelindiğinde, “yoldaşlığı, mücadeleye bağlılığı ve ölümsüzlüğü” içeren bir metin okundu. Ardından şiirler ve marşlar okundu. Anma mücadele çağrısıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak/İzmir


Sarıgazi’de 17’ler anması...

17 MKP’li devrimci Sarıgazi’de Yeni Demokrasi Şehit ve Tusak Aileleri Birliği tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

“İdealleri ideallerimizdir!/Yeni Demokrasi Şehit ve Tutsak Aileleri” imzalı pankartın açıldığı etkinlik katledilen 17 devrim savaşçısı şahsında devrim şehitleri adına gerçekleştirilen saygı duruşu ile başladı. Ardından Demokratik Haklar Platformu (DHP) adına yapılan açıklamada; 17’lerin devrimi kazanma bilinci ve cüretini kuşanarak şehit düştükleri, 17’leri anmanın ancak onların mücadelesini omuzlayarak ve yükselttikleri bayrağı daha da yukarılara taşıyarak sağlanacağı belirtildi.

Anmada “Vartinik’ten Mercan’a feda olsun canımız halk savaşına!”, “Mercan şehitleri ölümsüzdür!”, “Halk savaşçıları ölümsüzdür!”, “İbrahim’den Cafer’e, halk savaşı ile zafere!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


17’ler Ankara’da anıldı...

17 Haziran 2005’te sermaye devletinin kolluk güçleri tarafından katledilen 17 MKP üyesi devrimci Ekin Sanat Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Anma programı devrim ve komünizm mücadelesinde yitirilenler anısına saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Demokratik Haklar Platformu adına yapılan konuşmada Mercan katliamının arka planı anlatıldı, devlet terörü teşhir edildi.

Konuşmadan sonra 17’lerin hayatlarından kesitler anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi bitince “Gerillalar ölmez, yaşasın halk savaşı!” sloganı atıldı.

Konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Temel Demirer Mercan katliamının sınırsız, sömürüsüz bir dünyanın hayal olmadığını anlattığını söyledi. “Spartaküs’ten bu yana uğrunda dövüşülen şey hayal değildir. 17’ler, bugün devrimlerin hayal olduğunu söyleyenlere vardık, varız, varolacağız demişlerdir” dedi.

Ardından ÇHD adına Selçuk Kozağaçlı bir konuşma yaptı. Ökkeş Karaoğlu’nun yazdığı şiirin okunmasından sonra Yaser Günday, devletin katliamcı kimliğinden sözeden bir konuşma yaptı. Cafer Cangöz, Okan Ünsal ve Aydın Hanbayat’ın devrimci kişiliklerinden bahsetti. Veli Saçılık da Ulucanlar ve Burdur katliamlarında Cemal Çakmak şahsında sergilenen direnişçi kimlik ile ilgili bir konuşma yaptı. Alaattin Ataş’ın yazdığı bir şiir okundu.

Kısa bir aranın ardından müzik dinletisi gerçekleşti. Müzik dinletisinin ardından etkinlik sona erdi. Etkinlik sırasında HÖC, DGH, BDSP, Alınteri, EKD ve Partizan tarafından gönderilen mesajlar okundu.

Kızıl Bayrak /Ankara