22 Haziran 2007 Sayı: 2007/24(24)

  Kızıl Bayrak'tan
   Halkları düşmanlaştırma
oyununu bozalım!
  Düzen güçlerinin dalaşında değişen bir şey yok…
Darbe ve savaş senaryoları
CHP’nin vaadleri ya da yalandan
kim ölmüş!
Seçim bürosu açılışlarından...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  İzmir’de seçim faaliyetlerinden...
  Adana’da seçim çalışmalarından...
  Ankara seçim çalışmalarından...
  22 Temmuz seçimleri üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  15-16 Haziran etkinliklerinden...
  Ya istikrar ya ölüm (mü?)- Yüksel Akkaya
  Özgürlükler için devrimci mücadele!
  BMİS 1 No’lu Şube Genel Kurulu gerçekleşti...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  23 Temmuz Tüsiap-c’nin zaferinin tescili veya
devrimi/sosyalizmi yeniden düşünmek
Yüksel Akkaya
  Mercan’da katledilenler anıldı...
  Direnen Filistin halkı er geç kazanacak!
  İsrail’in 16 yıllık planı ve 80 dakikalık kararı
Abu Şehmuz Demir
  Komünist kadın önder
Clara Zetkin!
  Fikret Başkaya ile konuştuk...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ankara seçim çalışmalarından...


BDSP se çimlere hazırlanıyor!

Ankara’da sınıf devrimcileri olarak seçim gündemine ilişkin politik tutumuzu açıkladık, bir ay önce seçim kampanyasına başladık. İlk olarak seçimler ve devrimci sınıf tutumu gündemi üzerinden gerçekleştirdiğimiz toplantı ile kampanyamızın startını vermiş olduk. Öncelikle işçi sınıfı ve emekçileri bağımsız devrimci sınıf çizgisinin etrafında taraflaştıracağımız faaliyetimizi yürütecek komisyonları oluşturduk. Komisyonlarda seçim bürolarının en etkin kullanımı, seçim gündemiyle birlikte ele alacağımız politik gündemler, kitle araçlarının ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi, ajitasyon ve propaganda faaliyetinin planlanması, seçim gündemine dair sınıf devrimcilerinin deneyimlerini ele alan temel metinlerin tartışılması, politik yayın organının yaygın kullanımı, devrimci müdahalenin etki alanını genişletecek yaygın bir faaliyet planının yapılması vb. başlıklar üzerinden tartışmalar yürüttük. Bağımsız devrimci sınıf programını kitlelerle buluşturabilmek amacıyla tüm olanaklarımızı ve gücümüzü seferber edecek bir plan yaptık. Somutta bir aylık zaman dilimi içerisinde Ankara toplamında Çankaya, Mamak, Sincan seçim komisyonları tanımlı oldukları bölgelerdeki işçi ve emekçilerin duyarlılık alanlarına, bölgenin koşullarına ve yapısına uygun bir çalışma programı çıkartmış oldu.

Çalışma yürüttüğümüz alanlarda binlerce bildiriyi işçi ve emekçilerle birebir sohbetler geliştirerek dağıttık. Fabrikalarında, işyerlerinde, mahallelerinde işçi ve emekçilere ulaşarak sermaye iktidarının seçim oyununu bozmayı hedefliyoruz. Bunun için yoğun bir faaliyet yürütüyoruz.

Çankaya bölgesinde Balgat tekstil fabrikalarına bildirilerimizle seslendik. Dikmen’de işçi ve emekçilere bildirimizle ve gazetemizle ulaştık. Mamak’ta Tuzluçayır, Tek Mezar, Şirintepe, Şahintepe, Çöplük, Fahri Korutürk, Tepe Mahallesi, Cengizhan, Ege Son Durak, Çoban Çeşme, Dostlar olmak üzere toplam 11 mahallede bildirilerimizi emekçilerle birebir sohbet ederek dağıttık. Gazetemizi çalışmada etkin bir biçimde kullandık. Sincan, Bentderesi, Mitaş’ta da bildirilerimizi işçilere ulaştırdık. Yenimahalle’de ise Ostim’de emekçilere bildirilerimizi dağıttık. Batıkent’te yine gazetemizle ve bildirilerimizle yaygın bir faaliyet ördük.

“Çözüm ne seçimde ne mecliste! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!/BDSP” imzalı afişimiz ile emperyalist saldırganlık ve “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!” şiarlı afişlerimizi Ankara’nın genelinde yaygın bir biçimde kullandık.

Çankaya bölgesinde Kurtuluş, Sıhhiye, Balgat, İlker, Sinan caddesi, Sokullu’da, Mamak’ta Tuzluçayır, Tek Mezar, Şirintepe, Şahintepe, Çöplük, Fahri Korutürk, Tepe Mahallesi, Cengizhan, Ege Son Durak, Çoban Çeşme, Dostlar, Tepecik, Akşemsettin’de, Sincan’da, Bentderesinde, Batıkent’te afişlerimizi yaygın bir şekilde kullandık, işçi ve emekçilere seslendik.

Mamak İşçi Kültür Evleri’nin düzenlediği 6. Geleneksel Birlik ve Dayanışma pikniğini seçim kampanyamızın bir parçası olarak ele aldık, etkin bir çalışmaya konu ettik.

Dikmen’de Sinan Caddesi’nde, Mamak’ta Nato Yolu’nda, Kızılay’da seçim bürolarımızı fiilen açtık. Açılış etkinliklerini ise güçlü bir ön çalışmayla birlikte aday tanıtım toplantıları şeklinde yapmayı planlıyoruz. 22-23-24 Haziran’da seçim bürolarımızın açılış etkinliklerini ve şehir merkezinde BDSP 1. Bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Evrim Erdoğdu’nun tanıtım toplantısı yapmak için hazırlıklara başladık.

15-16 Haziran Direnişi ve 2 Temmuz Sivas katliamı gündemine müdahalemizi seçim kampanyamızla birleştirmeyi düşünüyoruz.

Ankara’dan sınıf devrimcileri olarak önümüzdeki günlerde sistemli, planlı ve tempolu bir kampanya ile işçi ve emekçileri sınıfın devrimci programı etrafında birleştirmeyi, “Düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!” sözünü ete-kemiğe büründürmeyi hedefliyoruz. Her türlü gerici burjuva ideolojisine karşı kitleleri sosyalizmin kızıl bayrağı altında mücadeleye çağırmayı sürdüreceğiz.

Ankara BDSP


MİTAŞ’ta faaliyetimize faşist saldırı

Sınıf devrimcileri olarak seçimlere yönelik politik faaliyetimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Özellikle sanayi bölgelerinde ve fabrikalarda bire bir işçi ve emekçiler ile buluşuyoruz.

Düşmanın yoğun bir tempoda süren politik faaliyetimize yönelik saldırıları da devam ediyor. Yakın zamanda Balgat’ta tekstil işçilerine bildirilerimizi ulaştırırken devletin kolluk güçlerinin saldırısına uğramıştık. Bu saldırıda 5 yoldaşımız keyfi bir şekilde gözaltına alınmış, düşmanın fiziki ve psikolojik işkencesine maruz kalmıştı. Düzenin faaliyetimize yönelik saldırıları bununla sınırlı kalmadı. Son olarak MİTAŞ Fabrikası’nda ipleri sermaye devletinin elinde olan ağzı salyalı faşist çetelerin saldırısına uğradık.

Bir süredir MİTAŞ Fabrikası’na yaptığımız dağıtımlarda faşist Türk-Metal çetesinin tacizleri ile karşılaşıyorduk. Geçtiğimiz ay bülten dağıtımını engellemeye çalışan faşist çete tacizlerini saldırıya dönüştürdü. Seçim gündemli bildirilerimizi işçilere ulaştırırken toplanan faşist çete önce dağıtımı engellemeye çalıştı ve saldırdı. Saldırı işçilerin araya girmesi ile son buldu.

Saldırıların arkasında devrimci politikanın sınıfla bütünleşmesine tahammül edemeyen sermaye devleti ve onun hizmetindeki faşist Türk-Metal çetesi vardır. Fakat çabaları ve saldırıları beyhudedir. Saldırıları, sınıfı devrime kazanma yönelimimizi ve bu yönlü ısrarımızı engelleyemeyecektir. İşçi sınıfının devrimci programından gücünü alan sesimizin işçi ve emekçilere ulaşmasını bir an bile kesintiye uğratamayacaklardır.

Ankara’dan sınıf devrimcileri