22 Haziran 2007 Sayı: 2007/24(24)

  Kızıl Bayrak'tan
   Halkları düşmanlaştırma
oyununu bozalım!
  Düzen güçlerinin dalaşında değişen bir şey yok…
Darbe ve savaş senaryoları
CHP’nin vaadleri ya da yalandan
kim ölmüş!
Seçim bürosu açılışlarından...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  İzmir’de seçim faaliyetlerinden...
  Adana’da seçim çalışmalarından...
  Ankara seçim çalışmalarından...
  22 Temmuz seçimleri üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  15-16 Haziran etkinliklerinden...
  Ya istikrar ya ölüm (mü?)- Yüksel Akkaya
  Özgürlükler için devrimci mücadele!
  BMİS 1 No’lu Şube Genel Kurulu gerçekleşti...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  23 Temmuz Tüsiap-c’nin zaferinin tescili veya
devrimi/sosyalizmi yeniden düşünmek
Yüksel Akkaya
  Mercan’da katledilenler anıldı...
  Direnen Filistin halkı er geç kazanacak!
  İsrail’in 16 yıllık planı ve 80 dakikalık kararı
Abu Şehmuz Demir
  Komünist kadın önder
Clara Zetkin!
  Fikret Başkaya ile konuştuk...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gülsuyu’nda coşkulu aday tanıtımı...

“Çözüm ne seçimde, ne mecliste; çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”

Gülsuyu’nda birkaç gün önce açmış olduğumuz İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayımız N. Şafak Özdoğan’ın seçim bürosunun resmi açılış şenliğinin ön hazırlık sürecine el ilanı, afiş vb. materyallerin kullanımıyla başladık. Hazırlık sürecimizin sonraki günlerinde açılışa çağrı yapan davetiyelerimizi ve seçim bildirilerimizi çokça kullandığımız faaliyetlerimize başladık. Kapı kapı dolaşarak ilişki ve okur çevremize davetiyelerimizi ve bildirilerimizi verdik. Gülsuyu Heykel Meydanı’nda işçilerin işten dönüş saatinde standımızı açarak ajitasyon konuşmaları eşliğinde davetiyelerimizi dağıttık. Yine aynı şekilde semt pazarının kurulduğu gün standımızı açtık. Sabah işçilerin işe gidiş saatinde Heykel’de davetiyelerimizi dağıttık.

Ses aracımızla Gülsuyu’ndaki bütün sokakları dolaştık. Seçimlerin “kitleleri kandırmak için egemenlerin kullandığı bir oyun” olduğunu, hükümet olan partinin adı ne olursa olsun iktidar koltuğuna temsil ettikleri, sermaye sınıfının çıkarlarını korumak için talip olduklarını ve bunu yapabilmenin koşulunun da işçi ve emekçi düşmanı saldırıları hayata geçirmekten geçtiğini vurgulayan, gerçek çözümün devrim ve sosyalizmde olduğunu anlatan ajitasyon konuşmaları yaptık. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun desteklediği bağımsız sosyalist adaylarımızın tanıtım toplantısının yapılacağı seçim büromuzun açılış etkinliğine çağrıda bulunduk, ses aracıyla dolaşarak kahvelere ve yöre derneklerine açılış davetiyelerimizi ulaştırdık.

Açılış öncesinde seçim büromuzu pankart, afiş ve flamalarla donattık. “Çözüm ne seçimde, ne mecliste; çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”, “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme kaşı sosyalizm!” şiarlı pankartlarımızı ve yine aynı temalı afişlerimizi büromuzun duvarlarına astık. Seçim büromuzun girişine “Kahrolsun sermaye diktatörlüğü! Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!” şiarlı pankartımızı ve büromuzun bulunduğu sokağa ‘Gülsuyu BDSP’ yazılı flamalarımızı astık. Gün boyu devrimci marşlar ve türküler söyleyerek, seçim bildirgemizi işçi ve emekçilere duyurduk. Büromuzun görsel materyallerle iyi donanmış olması yoldan geçen insanların ilgi odağı haline gelmesini sağladı.

17 Haziran günü açılışı yapacağımız saatte insanların toplanmaya başlamasıyla birlikte davul-zurna eşliğinde halaylar çekilmeye başlandı. Yarım saat boyunca çekilen halayların ardından seçim büromuza geçerek toplantıya başladık.

İlk sözü BDSP temsilcisinin aldığı açılış konuşmasında; erken seçim sürecine, savaş ve darbe tehtidi altında ciddi bir siyasal kriz koşullarında girildiği belirtildi. Laik-antilaik çatışmasıyla sahte kutuplaşmalar yaratılmaya çalışıldığını söyleyerek, son süreçte de egemenler arasındaki çatışmanın “teröre karşı refleks” söylemine kaydırıldığını vurguladı. Kitlelerin düzen politikalarına yedeklenmek istendiğini sözlerine ekledi. Egemen sınıfların farklı kamplarının bir bütün halinde Kürt halkına karşı ırkçı-saldırgan uygulamalara hız kazandırdığına dikkat çekerek şovenizm zehirinin dozu arttırılarak geleneksel imha ve inkar politikalarının güçlü bir biçimde devam ettirildiğinin altını çizdi.

İlgiyle izlenen toplantıda, işçi sınıfı ve emekçilerin kendi safını egemenlerin yarattığı yapay gündemlerden hareketle değil, bağımsız devrimci sınıf çizgisi temelinde belirlemesi gerektiği vurgulandı. Konuşma seçimlere ilişkin yaklaşımımıza değinirek sona erdi. BDSP temsilcisinin konuşmasının ardından adaylar sırayla söz aldılar.

Adaylar yaptıkları konuşmalarda; işçi sınıfının siyasal temsilcileri olarak komünistlerin seçim sürecinin yarattığı imkanlardan ve kitlelerin siyasi ilgisinin yoğunlaştığı koşullardan devrimci ilke ve amaçlar doğrultusunda yararlanmayı hedeflediklerini belirttiler. Bu süreçte, kitlelerin kurtuluşunun, Kürt sorunu ve kadın sorunu vb. temel sorunların gerçek ve kalıcı çözümünün devrim ve sosyalizmde olduğunu daha güçlü ve yaygın bir şekilde söyleyebilmenin, işçi sınıfı ve emekçileri “sınıfa karşı sınıf!” perspektifiyle bağımsız devrimci sınıf çizgisinde mücadeleye çağırabilmenin bir aracı olarak değerlendireceklerini vurguladılar.

Adayların konuşmalarının ardından ikinci kez söz alan BDSP temsilcisi toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Burjuva sınıfının gerçek iktidar odaklarının meclis değil; İMF, TÜSİAD, MGK gibi kurumlar olduğunu işaret ederek bunların belirlenmesinde emekçi kitlelerin söz sahibi olmadığını, gerçek kurtuluşun tüm kurumlarıyla beraber sermaye egemenliğini alaşağı etmekten geçtiğini vurguladı. “Ne bu düzen partileri, ne de onların meclisi sorunlara çözüm olabilir. Çözüm, işçi ve emekçi kitlelerin talepleri uğruna verecekleri birleşik, örgütlü ve militan mücadeleden geçiyor!” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Etkinlik Grup Fırtına’nın söylediği coşkulu marşlar ve türkülerle devam etti. Grup Fırtına’nın seçimlere ilişkin marşı kitle tarafından “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” sloganlarıyla karşılandı. Etkinlik, Fırtına’nın seslendirdiği türküler eşliğinde halaylar çekilerek son buldu.

Etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı.

Gülsuyu BDSP


 

BDSP’den Esenyurt’ta aday tanıtım toplantısı

Düzen cephesinden seçim tartışmalarının hızlandığı, iç çatışmalarının arttığı erken seçimin ön günlerinde bizler de işçi sınıfına, emekçilere ve ezilen halklara, düzen partilerinden hesap sorma ve mücadeleyi yükseltme çağrısı yapmaya devam ediyoruz.

17 Haziran günü Esenyurt merkez seçim bürosunun açılış etkinliğini gerçekleştirdik. İşçi ve emekçilere sınıfın bağımsız sosyalist devrimci adaylarını tanıttık. Etkinlik programı saat 15:00’te Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu temsilcisinin yaptığı konuşma ile başladı.

BDSP temsilcisi, seçim sürecini değerlendirdikten sonra, seçim sürecinde işçi ve emekçilerin nasıl tutum alması gerektiğini ve BDSP olarak neden bağımsız aday çıkardığımızı anlattı. İstanbul adaylarından ilk olarak konuşan 1. Bölge adayı N. Şafak Özdoğan, sınıfın temsilcileri olarak meclisi çözüm olarak göstermediklerini söyleyerek, “Bizler devrimciler olarak bu kürsüden sizleri bu süreçte örgütlenmeye, devrim ve sosyalizm davasını yükseltmeye çağırıyoruz. Parlamentarist umutlarla değil sosyalist iktidarı hedefleyen bir mücadele ile geleceğimizi kazanabiliriz” diyerek bağımsız adaylar olarak sınıfı örgütlü mücadeleye çağırdıklarını vurguladı.

2. Bölge Adayı Fatma Ünsal, “Kapitalist toplumda sınıflar nettir, proletarya ve burjuvazi yani düzen ve devrim. Laik ve anti-laik cephe diye karşımıza çıkan aslında aynı düzenin yansımalarıdır. Seçim sürecinde sınıf tutumumuzu alarak devrim cephesini güçlendirebilmek gerekmektedir” diyerek sınıfa karşı sınıf bilincini kuşanmamız gerektiğini vurguladı.

Son olarak konuşan, aynı zamanda bölgemizin bağımsız adayı olan 3. Bölge adayı Hüseyin Temiz şunları söyledi: “Bizler bağımsız adaylar olarak seçimlere katılacağız ama meclise girmek bizler için bir amaca dönüşmemektedir. Aslolan sınıfın kendi öz mücadelesidir. Meclise de gireceğiz belki, hiçbir zaman hangi sınıfın temsilcisi olarak orada bulunduğumuzu unutmayacağız, o kürsüden sınıfın sesini yükselteceğiz. İşçi ve emekçilerin haklarını gaspeden, her geçen gün daha da yoksullaştıran, baskı koşullarını arttıran yasalarını parçalayıp suratlarına fırlatacağız. Bizler oradayken de devrimci mücadelemize devam edeceğiz, oradan eylemlere, grevlere gideceğiz. Seçimler sürecinde ilerici, öncü işçilere sınıfın devrimci programını ulaştırmalıyız. Bu süreci işyerlerimizde sendikalaşma faaliyetleri örerek, işyeri komiteleri kurarak hak arama mücadelesini yükselttiğimiz, örgütlülüğü büyüttüğümüz bir kazanıma dönüştürmeliyiz”

Hüseyin Temiz, çözümün ne seçimde ne mecliste olduğunu, kurtuluşun birlikte kuracağımız yeni bir dünyada olduğunu, çözümün devrimde ve sosyalizmde olduğunu anlattı ve bu mücadeleyi hep birlikte örgütleme çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Konuşmaları dikkatle dinleyen katılımcıların sordukları soruları sınıfın bağımsız devrimci adayları yanıtlandı.

Tanıtım toplantısı, Gölgedekiler müzik grubunun türkü ve marşlarıyla devam etti.

Etkinliğe 60 kişi katıldı.

Esenyurt BDSP