22 Haziran 2007 Sayı: 2007/24(24)

  Kızıl Bayrak'tan
   Halkları düşmanlaştırma
oyununu bozalım!
  Düzen güçlerinin dalaşında değişen bir şey yok…
Darbe ve savaş senaryoları
CHP’nin vaadleri ya da yalandan
kim ölmüş!
Seçim bürosu açılışlarından...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  İzmir’de seçim faaliyetlerinden...
  Adana’da seçim çalışmalarından...
  Ankara seçim çalışmalarından...
  22 Temmuz seçimleri üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  15-16 Haziran etkinliklerinden...
  Ya istikrar ya ölüm (mü?)- Yüksel Akkaya
  Özgürlükler için devrimci mücadele!
  BMİS 1 No’lu Şube Genel Kurulu gerçekleşti...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  23 Temmuz Tüsiap-c’nin zaferinin tescili veya
devrimi/sosyalizmi yeniden düşünmek
Yüksel Akkaya
  Mercan’da katledilenler anıldı...
  Direnen Filistin halkı er geç kazanacak!
  İsrail’in 16 yıllık planı ve 80 dakikalık kararı
Abu Şehmuz Demir
  Komünist kadın önder
Clara Zetkin!
  Fikret Başkaya ile konuştuk...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin seçim faaliyetinden...

“Düzen partilerine verecek oyumuz yok! Sorulacak hesabımız var!”


İstanbul’da seçim çalışmalarından...

Anadolu Yakası:

Maltepe BDSP olarak seçimlerin yaklaşması ile birlikte çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız. Seçim kampanyamız İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı N. Şafak Özdoğan’ın Gülsuyu-Gülensu Mahallesi seçim bürosunun açılış etkinliği ile yeni bir ivme kazandı. Açılış öncesi mahallemizde oluşturduğumuz komisyonlar ile çok yönlü bir açılış etkinliği örgütleme çabasındayız.

Heykel durağı ve son durakta sabahları dağıtım yaparak işçi ve emekçileri açılışa çağırdık. Mahalle pazarında açtığımız stand ile, kapı kapı dolaşarak ajitasyon konuşmaları eşliğinde yüzlerce el ilanı dağıttık.

Açılışa çağrı afişlerini ve ozalitleri dükkanlara ve minibüslere asarak tüm mahallede açılış etkinliğinin duyurusunu yaptık. Açılış etkinliğinin ardından her hafta belli gündemler üzerinden etkinlikler ve toplantılar düzenleyerek seçim büromuzu bir mevziye dönüştürmeyi hedefliyoruz.

Maltepe BDSP

Gülsuyu seçim bürosu faaliyette

16 Haziran günü sabah Heykel durağında toplu dağıtım yaparak Gülsuyu işçi ve emekçilerini açılış etkinliğine davet ettik. Seçim büromuzda gün boyunca BDSP’nin hazırlamış olduğu propaganda kasetiyle müzik yayını yaptık. Ayrıca tek tek okurlarımıza ve ilişkilerimize giderek davetiyelerimizi ulaştırdık.

Akşam saatlerinde Heykel Meydanı’nda stand açarak megafonla ajitasyon konuşmaları eşliğinde davetiyelerimizi dağıtarak açılışa çağrı yaptık. Ardından dağıtım ekiplerimiz mahallede kapı kapı gazete satışı gerçekleştirdiler ve davetiye dağıtımı yaptılar. Gün boyu süren pratik faaliyetin ardından seçim komisyonu olarak biraraya geldik ve açılış gününe kadar tamamlanması gereken eksiklikleri tartıştık. Günün değerlendirmesini yaparak ertesi günü planladık.

Gün boyu süren yoğun faaliyetimiz işçi ve emekçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Seçim gündemi üzerinden hemen hemen her gittiğimiz yerde sohbet etme imkanı bulduk.

Gülsuyu BDSP


Kartal seçim bürosu açılıyor!

Seçim çalışmamız açılış etkinliğimizin yaklaşmasıyla yoğunlaşarak devam ediyor. Kartal seçim büromuzun düzenlenmesiyle birlikte düzenli olarak açmaya başladık. Büromuz, açtığımız günden bu yana mahalle emekçilerinin ilgisini çekiyor. Kısa sürede birçok emekçiyle tanışma imkanı bulduk. Sohbetlerimizden çok alışık olmadıkları bir tablo olduğunu gördük. Klasik düzen partilerinin söylemlerinden farklı söylemler ve şiarlar oldukça ilgilerini çekiyor. Toplam seçim çalışmamız süresince bu ilgiden, emekçilere sosyalizmden başka alternatif olmadığını anlatmak için en verimli şekilde yararlanacağız.

Açılış etkinliğine sayılı günler kala Kartal seçim komisyonu olarak açılış etkinliğini en geniş alana yaymak hedefiyle yoğun bir planlama yaptık. Planlamalarımızdan biri etkin bir propaganda yapmak, diğeri ise kapı kapı dolaşarak emekçileri açılışa davet etmek, ayrıca okurlarımızla ve ilişkilerimizle açılıştan önce ev toplantıları yapmaktı. Hafta başından itibaren materyallerimizi hazırladık. El ilanı, ozalitler ve kurumlara dönük iç mekan afişleriyle Kartallı işçi ve emekçileri açılışımıza davet ediyoruz. Seçim bildirgelerimizin elimize ulaşmasıyla birlikte el ilanlarını birlikte kullanıyoruz. Öncelikle bölgemizde bulunan fabrikalara bildirgemizi ve davetiyelerimizi ulaştırdık. Kartal Belediyesi, Adel, Mimaysan ve Modital’de yaptığımız dağıtımlar esnasında işçilere “Düzenin seçim oyununu bozalım sosyalist adayları destekleyelim!” diyerek açılışımıza davet ettik. Fabrika dağıtımlarından sonra seçin büromuzun yakınındaki sokaklara ve evlere bildirgelerimizi ve davetiyelerimizi ulaştırdık. Dağıtım esnasında ajitasyon konuşmaları yaparak emekçileri açılışımıza davet ettik.

Emekçilerin genel olarak düzen partilerinden umutlarının olmadığını gözlemledik. Çalışma alanımız yoğun olarak CHP’nin tabanını oluşturuyor. CHP’ye dair birçok şey ifade etseler de kötünün iyisi diye CHP’yi desteklemek gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca dağıtım sırasında evine davet eden bir emekçiyle seçimler üzerinden sohbet ettik ve açılışa davet ettik. Bunların dışında ev toplantısı yapmak için okurlarımızı ziyaret ettik. Bir apartmandan iki aileyle ev toplantısı yapmak için söz aldık. Önümüzdeki günlerde açılışa çağrıyı materyallerimizi en etkin ve yaygın bir biçimde kullanarak, kahve konuşmaları ve ev toplantılarıyla daha da güçlendireceğiz.

Bağımsız Devrimci Sosyalist Milletvekili Adayı N. Şafak Özdoğan’ın Kartal seçim bürosu açılış etkinliğinde buluşalım!

Tarih: 24 Haziran Pazar

Saat : 18:00

Yer : Karlıktepe Mah. Fahri Korutürk Cad. 58/1(Java Minibüs yolu üzeri, Vestel bayii karşısı)

Açılış programı

* BDSP temsilcisinin konuşması

* İstanbul 1. Bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı N. Şafak Özdağan’ın konuşması

* Müzik dinletisi

Kartal/BDSP


Ümraniye’de seçim büroları açılışları

Seçim çalışmalarımız bütün coşkusu ile devam ediyor. Eğitim seminerlerinin sonuncusu olan “Ulusal sorun” başlıklı sunumun ilk bölümünü gerçekleştirdik. Konunun öneminden dolayı seminerin ikincisini ilerleyen günlerde gerçekleştireceğiz.

Bölgemizde iki seçim büromuzun açılışını 23 ve 24 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Seçim çalışmasını bölgemizin devrimci odağı haline getirebilmek ve kokuşmuş düzene karşı, devrim propagandasını en iyi şekilde yapabilmek hedefiyle yürütüyoruz.. Faaliyetimizin sistemli ve planlı bir şekilde yürütülmesi için çalışma yürüteceğimiz alanlarda komisyonlar kurduk. Çevre-çeper ilişkilerimizi de sürece katmak için toplantılar düzenledik.

Seçim bürolarının açılışını davetiye ve afişlerle işçi-emekçilere duyuruyoruz. Etkinliklerin başarılı geçmesi için şiir ve müzik grupları oluşturduk, teknik ekip kurduk.


* İstanbul 1. Bölge Bağımsız Devrimci Sosyalist Milletvekili Adayı Necmiye Şafak Özdoğan’ın Samandıra seçim bürosunun açılışında buluşalım!

Program:

* BDSP konuşması

* Bağımsız sosyalist milletvekili adayının konuşması

* Müzik

Adres: Akpınar Mah. Piri Reis Cad. No: 37 1/2 Zemin kat

Tarih: 23 Haziran ’07 (Cumartesi)

Saat: 17:00


* İstanbul 1. Bölge Bağımsız Devrimci Sosyalist Milletvekili Adayı Necmiye Şafak Özdoğan’ın Sultanbeyli seçim bürosunun açılışında buluşalım!

Program:

* BDSP konuşması

* Bağımsız sosyalist milletvekili adayının konuşması

* Şiir

* Serbest kürsü

* Müzik

Adres: M. Akip Ersoy Mh. Hayat Cad. No: 112/A (Merkez Kaymakamlık karşısı)

Tarih: 24 Haziran ’07 (Pazar)

Saat: 14:00

Ümraniye BDSP


Avrupa Yakası:

Gazi’de seçim toplantısı

Gazi bölgesinde seçim çalışmalarımız büronun tutulması ve düzenlenmesi ile başlamış oldu. Gazi seçim bürosunda 17 Haziran günü Mercan şehitlerini anma etkinliğinden önce yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yapıldı. Toplantıda seçimin anlamı, siyasal gelişmeler, komünistlerin seçimlere yaklaşımı, düzen partileri ve reformizm üzerine bir tartışma gerçekleştirildi. Toplantıda burjuva siyaseti, parlamento ve parlamentarizm tarihsel ve güncel örnekleri ile tartışıldı. Burjuvazinin düzen siyaseti ile reformizmin parlamentarist hayalleri karşısında komünistlerin temsil ettiği bağımsız devrimci sınıf çizgisi anlatıldı. Ekim Devrimi ve Bolşevik partisinin seçimlere devrim sürecindeki yaklaşımı ve çizgisi tarihsel eksende ele alındı, güncel planda düzen siyaseti ve kokuşmuş, tek bir burjuva programa sahip olan düzen partilerinin politik eleştirisi yapıldı.

Ardından sınıf hareketi açısından daha önemli bir düşman olarak reformizmin parlamenter hayaller yayan seçim platformu değerlendirilerek, tüm bunların karşısında bugün tek gerçek devrimci siyasal platform olan komünistlerin seçim platformu ortaya kondu.

Tartışmaların ardından seçim sürecinde yürütülecek çalışmanın ana hatları, yöntemi ve hedefleri tartışıldı. Kitle çalışmasında kendi doğruluğuna güvenmenin, buradan aldığı güçle emekçilerin karşısına meşru ve güçlü bir şekilde çıkmanın önemi vurgulandı. Ardından seçim bürolarının açılış etkinlikleri, anket, seçim bildirgesinin dağıtımı, yerel afiş ve bildirilerin hazırlanması, park vb. açık hava etkinlikleri üzerine genel bir tartışma yapıldı.

Seçim sürecini örgütleyecek 20 aktivistin katıldığı toplantı politik tartışmalar yürütmek, pratik faaliyeti örgütlemek hedefiyle günlük olarak tekrarlanacak. Zira seçim dönemleri devrimci sınıf çalışması ve mücadelesi açısından en hareketli ve yoğun geçen dönemi ifade eder. Bu dönemin ihtiaçlarına yanıt oluşturmak ise ancak çelik bir disiplin ve iyi planlama ile mümkün olacaktır.

Gaziosmanpaşa/BDSP


Gazi Mahallesi’nde seçim çalışmaları

Gazi Mahallesi’nde gerçekleştireceğimiz açılış etkinliğini işçi ve emekçilere duyurmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu çerçevede ilk olarak yaygın bir propaganda faaliyeti gerçekleştirdik. Gazi Mahallesi ana caddelerine yüzlerce “Gazi emekçileri seçimleri tartışıyor” başlıklı afişlerden yaptık. Öte yandan çıkarttığımız açılış etkinliği davetiyelerinden yüzlercesini kapı kapı dolaşarak işçi ve emekçilere ulaştırdık.

Açılış etkinliği çalışmaları çerçevesinde davetiye dağıtımı ile beraber yaygın bir gazete satışı da gerçekleştirdik. Gazi emekçilerinin gazetemize ilgisi anlamlı oldu. Yaklaşık bir saat içinde 50’ye yakın gazeteyi emekçilere ulaştırdık.

“Gazi emekçileri seçimleri tartışıyor” başlıklı açılış etkinliğimizi 24 Haziran Pazar günü gerçekleştireceğiz.

İstanbul 2. Bölge bağımsız sosyalist milletvekili Adayı Fatma Ünsal’ın da konuşmacı olarak katılacağı açılış etkinliği, işçi ve emekçilere düzen partilerinin ve meclisin çözüm olmadığını anlatmayı hedefleyen seçim çalışmamızın bir ilk adımı olacaktır.

Etkinlik Gazi Mahallesi Millet Cad. (Pazar Cad.) No: 22 GOP adresinde saat 18:00’de başlayacak. Programda BDSP temsilcisi ile bağımsız sosyalist milletvekili adayı Fatma Ünsal konuşma yapacak.

GOP BDSP


Gaziosmanpaşa bölgesi seçim faaliyetlerinden

Gaziosmanpaşa merkez büromuz resmi açılış öncesinde faaliyete başlamış bulunuyor. Büromuzun görsel düzenlemesini gerçekleştirerek açılışa çağrı afişlerini GOP merkezde çeşitli noktalara yaygınca yaptık. Gazi bölgesinde yüzlerce noktaya açılışa çağrı afişleri yapıldı. Gazi Mahallesi gençleri seçim büromuza ilgi gösteriyorlar.

Gazi Mahallesi’nde etkinlik davetiyelerinin ve seçim bildirgesinin dağıtımı yapıldı. Yüzlerce davetiye ve bildirge işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

GOP çalışmamızın haftalık olarak gerçekleştirmeyi planladığı eğitim seminerlerinin ilki 15 kişilik bir katılımla Gazi seçim bürosunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 2.5 saat süren eğitim semineri “Ekim Devrimi ve Bolşevik parti” başlığını taşımaktaydı. Ekim Devrimi’nin gelişimi ve devrimin başarı ile gerçekleşmesini doğuran koşulların ana hatları ile anlatıldığı seminerde Ekim Devrimi’nin mirasının bugünkü anlamı tanımlanmaya çalışıldı. Etkinlik öncesinde katılımcılara öncesinde hazırlanan metinler dağıtıldı. Bundan sonra 4 hafta boyunca tekrarlayacağımız bu eğitim seminerleri ile ideolojik eğitim sorununa bir ilk adım olarak çözüm oluşturmayı hedefleyeceğiz.

Karadeniz Mahallesi’nde yozlaşmaya ve uyuşturucuya karşı propaganda çalışması yürütüyoruz. Mahallenin gençlerinin ve emekçilerinin uyuşturucu çetelerine dönük tepkisinin artması üzerine yaptığımız afiş çalışması bir ilk adım olacak. Sonrasında bu çalışmayı eylemli bir biçimde sürdürmeye çalışacağız.

Gaziosmanpaşa/BDSP


Küçükçekmece’de seçim faaliyeti

Küçükçekmece seçim çalışmamız çeşitli araçlarla sürüyor. Planlı ve sistematik olarak yürüyen seçim çalışmamız önümüzdeki hafta sonu seçim büromuzun açılışı ile hız kazanacak. Merkezi materyallerin yanısıra yerel araçlarla da müdahale edeceğimiz bu süreci sınıf çalışmamızın derinleşmesinin bir imkanı olarak değerlendirmeyi hedefliyoruz.


Seçim komisyonları

Seçim faaliyetimizin ön sürecinde Yenibosna, Sefaköy, Şahintepe ve Firuzköy olmak üzere seçim politikalarımızı tartışan, tartıştıran ve kitle çalışmasının çeşitli araçlarını üreten seçim komisyonları oluşturduk. Bu komisyonlar bu sürecin örgütlü ve planlı bir tarzda karşılanmasının temel imkanlarını yarattı. Şahintepe ve Yenibosna seçim komisyonları şimdiye kadar iki toplantı gerçekleştirdi. Yenibosna’da evlerde ve bir işletmede yapılan toplantıların yanısıra işçi yoldaşlarımız kendi işyerlerine seçim programımızı taşımaya ve tartıştırmaya başladılar. İşçilerin olumlu-olumsuz tepkilerini aldılar. Canlı tartışmaların yapıldığı ev toplantılarıyla çevre ilişkilerimizle bağlarımız güçlendirildi.


Kitle çalışması

Bu süre zarfında kullanabileceğimiz birçok propaganda aracı önümüzde duruyor. Bu araçların etkin kullanımı, yerel ve özgün araçların üretilmesi, birebir ilişkilerin geliştirilerek siyasal bağların güçlendirilmesi, sınıf örgütlülüklerinin yaratılması için planlamalar yaptık. Çeşitli araç ve yöntemleri birarada kullanarak sınıfla bağlarımızı derinleştirmek niyetindeyiz.

Seçim faaliyetimizin önemli ayaklarından birini kitle çalışması oluşturuyor. Devrimci sınıfın programını aktaran bildirgelerin yaygın ve etkin kullanımına bu hafta başlıyoruz. Bildirgelerimizi büyük ve orta ölçekli fabrikalara taşımanın yanısıra, emekçi semtlerinde de kullanarak yaygın bir propaganda aracına çevireceğiz. Yenibosna, Sefaköy, Güneşli, İnönü, Söğütlüçeşme, Şahintepe, Bayramtepe, İkitelli olmak üzere çeşitli semtlerde, Pazar yerlerinde önlüklü dağıtımlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Böylelikle işçi ve emekçilerin bulunduğu yaygın bir alana bildirgelerimizi ulaştırmış olacağız.

Sefaköy, İnönü, Yenibosna ve Şahintepe üzerinden dernek, kahve, demokratik kitle örgütlerine giderek tanıtım toplantıları ve konuşmaları gerçekleştirmeyi planlamış bulunuyoruz.

Diğer yandan Emekçinin Gündemi’nin 5. sayısı işçi ve emekçilerle buluşuyor. Seçimler üzerinden sınıfın devrimci tutumunu ortaya koyan, 3. Bölge bağımsız sosyalist adayının röportajının yeraldığı ve çeşitli sektörlerden işçilerin seçimler üzerine röportajlarının bulunduğu bu sayımız temel araçlarımızdan birisi olacak.

Yine son üç haftadır bölgemizde yaygın olarak işçi ve emekçi ailelerine ulaştırdığımız bir temel aracımız da politik yayın organımız Kızıl Bayrak’ın etkin kullanımıdır. Kızıl Bayrak devrimci sınıf politikasının doğrudan kitlelerle, işçi ve emekçilerle buluşmasının bir aracıdır. Yaygınlaşan okur çevresiyle ilerici güçlere ulaşabilmenin de imkanını sağlayan gazetemizi işçi ve emekçilere ulaştırıyoruz.

Kitle çalışmamızın işçi toplantılarına dayanabilmesi sınıfla bağlarımız açısından çok önemli bir yerde duruyor. Şu ana kadar belli fabrikalardan işçilerle görüşerek sınıfın programını anlatmış bulunuyoruz. Seçimler üzerinden gerçekleşen 3 seminere de değişik sektörlerden işçiler katılmıştı. Şimdi ise bu toplantıların ve programın fabrikalara taşınması hedefimiz var. Bunu da işçi toplantıları ile kimi işletmelerde, öğle paydoslarında bağımsız sosyalist adayımızın yapacağı konuşmalarla gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

23 Haziran Cumartesi günü Küçükçekmece seçim büromuzun açılış programının hazırlıkları sürüyor. Hazırladığımız davetiyeleri işçi ve emekçilere, çeşitli kurumlara ulaştırmış bulunuyoruz. Ayrıca çağrı afişlerini seçim büromuzun çevresine ve yol üzerine yapmaya devam ediyoruz.

Küçükçekmece/BDSP


İstanbul 3. Bölge Bağımsız Devrimci Sosyalist Milletvekili Adayı Hüseyin Temiz’in Küçükçekmece seçim bürosu açılışında buluşalım!

Program:

* BDSP konuşması

* Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı konuşması

* Şiir

* Müzik

Tarih: 23 Haziran Cumartesi

Saat : 19.00

Adres: İnönü Mah. Dere Sok. No: 2 (Yüzüncüyıl İlköğretim Okulu altı)