22 Haziran 2007 Sayı: 2007/24(24)

  Kızıl Bayrak'tan
   Halkları düşmanlaştırma
oyununu bozalım!
  Düzen güçlerinin dalaşında değişen bir şey yok…
Darbe ve savaş senaryoları
CHP’nin vaadleri ya da yalandan
kim ölmüş!
Seçim bürosu açılışlarından...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  İzmir’de seçim faaliyetlerinden...
  Adana’da seçim çalışmalarından...
  Ankara seçim çalışmalarından...
  22 Temmuz seçimleri üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  15-16 Haziran etkinliklerinden...
  Ya istikrar ya ölüm (mü?)- Yüksel Akkaya
  Özgürlükler için devrimci mücadele!
  BMİS 1 No’lu Şube Genel Kurulu gerçekleşti...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  23 Temmuz Tüsiap-c’nin zaferinin tescili veya
devrimi/sosyalizmi yeniden düşünmek
Yüksel Akkaya
  Mercan’da katledilenler anıldı...
  Direnen Filistin halkı er geç kazanacak!
  İsrail’in 16 yıllık planı ve 80 dakikalık kararı
Abu Şehmuz Demir
  Komünist kadın önder
Clara Zetkin!
  Fikret Başkaya ile konuştuk...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Adana’da seçim çalışmalarından...

Seçim çalışmamız güçlenerek sürüyor. İşçi ve emekçilere devrimci alternatifi sunmak amacıyla başlattığımız seçim çalışmasında ilk olarak, çalışmaya katabileceğimiz tüm ilişkilerimizle bir toplantı yaptık. Ardından Adana bağımsız sosyalist milletvekili adayımız Serpil Yıldız’ın başvurusunu yapmasıyla beraber, seçim komisyonlarımızı oluşturduk, çalışmalarımıza başladık. Her komisyon kendi çalışma alanı üzerinden somut tartışmalar yürüterek bir program çıkardı ve hayata geçirmeye başladı.

Komisyonlar bir yandan düzeni ve düzen partilerini teşhir ederken, diğer yandan emekçileri parlamenter yanılsamalarla zehirleyen reformistleri teşhir ve tecrit ediyorlar. Tüm bunlara karşı işçi sınıfına devrimci program altında birleşme çağrısı yapıyorlar. Komisyonlar hem kendi güçlerimizi hem de çevremizdeki güçleri bu çalışma vesilesiyle daha ileriden kazanma hedefiyle hareket ediyorlar.

Komisyonlarımız aracılığıyla giderek güçlenen bir seçim faaliyeti örgütlemenin yanısıra şehir merkezinde çalışmamızı güçlendirmek ve bir dizi gücü daha etkin olarak çalışmaya katabilmek için uzun zamandır eksikliğini hissettiğimiz büro çalışmamızı yeniden şekillendirdik. Bu doğrultuda uzun zamandır atıl duran büromuzu yeniden düzenleyerek çalışmanın ihtiyaçlarına göre biçimlendirdik. Büromuzu düzenli olarak açıyoruz. Böylece merkezde işçi ve emekçilerin bizlere ulaşabilmesini sağlayacak bir kanal açmış olduk. Bundan sonrasında da burayı daha da etkinleştirecek ve gerçek bir mevziye dönüştüreceğiz.

BDSP/Adana


Meydan Mahallesi Seçim Komisyonu çalışmalarından

Çalışmamızın merkezine seçim faaliyetini alarak gazete satışlarımızı bu çerçevede yeniden planladık ve düzenli olarak emekçilere ulaştırmaya başladık. Emekçilerle politikalarımızı tartışıyor ve varolan ilişkilerimizi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Seçimler süreci üzerinden gerçekleştirdiğimiz tartışma toplantılarının ardından kendi yerelimizde çalışmalarımızı yürüteceğimiz güçlerle beraber toplantı yaparak seçim bürosunun tutulmasından gazete satışlarını sistemli hale getirmeye, afiş ve bildiri dağıtımına kadar çalışmayı planladık.

Meydan Mahallesi’nde Gülpınar ve Dumlupınar Mahallesi, Obalar Caddesi’ne afişlerimizi yaygın bir şekilde yaptık.

Seçim büromuzu tuttuk ve hazır hale getirdik. 24 Haziran günü seçim büromuzu etkinlikle beraber açacak ve adayımızı mahalle emekçilerine tanıtacağız. Mahallede şu ana kadar 2 bine yakın bildiri kullanmış bulunuyoruz. Afişlerimizi Meydan Dumlupınar, Gülpınar, Yeşilyuva, Mirzaçelebi mahalleleri, Meydan Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Emek Mahallesi, TEKEL çevresine yaygın bir şekilde yaptık. Gazete satışlarımızı haftada iki güne çıkarttık ve bölgemizin farklı yerlerine gazetemizi ulaştırmaya çalışacağız.

Seçim kampanyamızın bir parçası olarak plandığımız pikniğimizin çalışmalarını bölgemize de taşıdık ve mahalle emekçilerinin pikniğimize asgari düzeyde katılımını sağladık.

Seçim sürecini bir dizi yerel ve genel materyalle, eylem ve etkinliklerle, ev toplantılarıyla ve çeşitli araçlarla örmeye devam edeceğiz. Güçlü bir ajitasyon-propaganda faaliyeti örecek, devrim ve sosyalizm bayrağını daha da yükseklerde dalgalandıracağız.

Meydan Mahallesi Seçim Komisyonu


Şakirpaşa Mahallesi Seçim Komisyonu çalışmalarından

Bağımsız sosyalist milletvekili adayımızın başvurusunu yapmasının ardından çevre-çeper ilişkilerimizle ilk toplantımızı yaptık. Seçim komisyonumuzu oluşturduk. Bu toplantıda seçim politikamızı anlattık. Daha sonra önümüze bir dizi somut görev koyduk. Bu doğrultuda ilk olarak seçim büromuzun tutulması için gerekli çalışmanın yapılması, mali ihtiyaçların karşılanması için bir bütçenin oluşturulması, çalışmayı yürütecek güçlerimizin eğitimi için bir eğitim programının oluşturulması ve düzenli olarak ihtiyaç duyulan konularda sunumların yapılması, merkezi ve yerel araçların kullanılarak ajitasyon-propaganda faaliyetinin arttırılması ve gazetemizin daha fazla işçi ve emekçiye ulaştırılması üzerinden bir dizi planlama yapıldı.

Aldığımız ilk kararların ardından seçim büromuzun tutulması için harekete geçtik ve ihtiyacımızı karşılayacak bir seçim bürosu tuttuk. Önümüzdeki hafta içinde gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından seçim büromuzu açmış ve etkin bir biçimde kullanmaya başlamış olacağız.

Çalışmamızı yürütecek yoldaşlarımızın ve bu çalışmaya katılacak olan bir dizi yeni insanın çalışmanın ihtiyaçları doğrultusunda eğitebilmesi için bir eğitim programı oluşturduk. Seçimler sürecinde oluşturduğumuz komisyonumuzun planladığı eğitim seminerlerinden ilkini 15 Haziran günü gerçekleştirdik. “Seçimler ve sol hareket” başlığı altında gerçekleşen seminerde reformist cenahın ideolojik politik platformu anlatıldı. Parlamentoyu çözüm olarak sunan reformist liberal çevrelerin işçi ve emekçilerde yarattığı boş hayallere karşı mücadele edilmesi gerektiği ifade edildi. Devrimci, demokrat akımların atalet ve politikasızlığına karşı sınıfın bağımsız devrimci tutumunun ne olması gerektiği dile getirildi. Canlı tartışmaların yaşandığı seminer başarılı geçti.

Merkezi ajitasyon-propaganda materyallerimizi de bu süreç içinde etkin olarak kullanmaya başladık. Bu doğrultuda Şakirpaşa, Uçak, Onur mahalleleri ve semt pazarında bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. Düzen partilerinden hesap sormaya çağıran afişlerimizi de Şakirpaşa’da çarşı merkezine, Metal Sanayi Sitesi’nde çalışan işçilerin geçiş güzergâhlarına ve sanayi çevresine yoğun olarak yaptık.

Çarşı merkezinde yaptığımız afiş çalışmamız sırasında bir grup serserinin faaliyetimize engel olmak istemesini ve engellemeye dönük girişimlerini anladıkları dilden yanıtladık. Bu sırada kavgaya müdahale eden polis yoldaşlarımızdan ikisini gözaltına aldı. Serseriler saldırıya uğradıkları, dayak yedikleri ve yaralandıklarını iddia ederek yoldaşlarımızdan davacı olduklarını söylediler. Yoldaşlarımızın bu saldırı karşısında verdikleri tok yanıtla devrimci faaliyetimize hiç kimsenin engel olamayacağını gösterdiler.

Gazetemizi ulaştırdığımız işçi ve emekçi sayısını da seçim çalışması vesilesiyle artırmayı hedefliyoruz. Bundan sonrasında mahallemizde daha etkin bir gazete satışı planlaması yaparak, gazete sayısını en az iki katına çıkaracağız.

İlk elden bir dizi kararı hayata geçirebilmiş olmanın rahatlığıyla şunu söyleyebiliriz ki, bundan sonra çalışmamız giderek yükselen bir tempoda sürdürecek ve daha önceki politik faaliyet kapasitemizi katbekat aşan bir çalışmayla düzenin seçim oyununu bozacağız.

Şakirpaşa Mahallesi Seçim Komisyonu


Şakirpaşa ve Meydan mahallesi seçim büroları açılıyor!

Seçim faaliyetimizin önemli bir aracı olarak kullanacağımız seçim bürolarının açılışlarına başladık. Adana Meydan Mahallesi seçim büromuzun açılış çalışmaları devam ediyor. Seçim büromuz planladığımız gibi bu hafta başından itibaren düzenli açılmaya başlandı. Büromuza gelen işçi ve emekçilerle seçimler ve sınıfın seçimler konusundaki devrimci politikasını tartışıyoruz.

Açılış şenliği için hazırladığımız çağrı bildirilerini, afişleri ve pankartları mahallenin birçok yerine asacağız. Yüzlerce çağrıyı tek tek kapıları çalarak emekçilere ulaştıracak, açılışımıza davet edeceğiz. Gazete satışlarımızı planladığımız gibi düzenli devam ediyor. Seçim büromuzun açılmasıyla çalışmalarımız yoğunlaşarak devam edecek.

Bağımsız Devrimci Sosyalist Milletvekili Adayı Serpil Yıldız’ın Meydan Mahallesi seçim bürosunun açılışında buluşalım!

Etkinlik Programı:

* Aday tanıtımı

* Seçimler üzerine söyleşi

* Müzik dinletisi

Yer: Meydan Caddesi üzeri (Kıbrıs Caddesi’ne varmadan 50 metre önce)

24 Haziran Pazar

Saat 18.00

Meydan Mahallesi Seçim Komisyonu

***

23 Haziran günü, Şakirpaşa’da gerçekleştireceğimiz seçim büromuzun açılış etkinliğini için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Açılış etkinliğinin duyurusunu yapmak ve semtteki işçi ve emekçileri açılış etkinliğine katılmalarını sağlamak amacıyla binlerce el ilanı, farklı ebat ve biçimlerde hazırlanmış afişler kullanıyoruz. Ayrıca Kızıl Bayrak gazetesini de daha etkin kullanmaya başladık.

Seçim büromuzun açılışın ardından burayı bir mevziye dönüştürecek şekilde çalışmamızı güçlendirerek sürdüreceğiz.


Bağımsız Devrimci Sosyalist Milletvekili Adayı Serpil Yıldız’ın Şakirpaşa Mahallesi seçim bürosunun açılışında buluşalım!

Etkinlik Programı:

* Aday tanıtımı

* Seçimler üzerine söyleşi

* Müzik dinletisi

Yer: Beşevler Caddesi Kevser Cami yolu No: 36

23 Haziran Pazar

Saat 18.00

Şakirpaşa Mahallesi Seçim Komisyonu