1 Haziran 2007 Sayı: 2007/21(21)

  Kızıl Bayrak'tan
   Seçim aldatmacasına, gerici-saldırgan politikalara karşı devrimci sınıf mücadelesi!
  Ordu savaş çığırtkanlığı ile düzen içi çatışmada yol almaya çalışıyor!
Komünistler seçimlere sınıfının bağımsız devrimci adayları ile katılıyor!
Düzen cephesi, “üçüncü cephe” ve devrim cephesi
Çamurdan“orta direk/sınıf” ve siyaseti üzerine... Yüksel Akkaya
Ülkeyi sınırsızca ABD emperyalizminin kullanımına açanların ikiyüzlülüğü
  Mitinglerde kadın rengi!
  İşçi-emekçi hareketinden.
  Sendikal anlayış tartışmaları ve Birleşik Metal seçimleri üzerine
  Seçimler, sol hareket ve devrimci sınıf çizgisi
  BDSP’nin seçim çalışmalarından.
  “Öğrenci Sömürü Sınavı Kaldırılsın!”
  Sendikal hakları için işten atılan ve direnişe geçen Esen Plastik işçilerine…
  Gençlik hareketinden...
  Dünya işçi-emekçi hareketinden...
  Seçimler ve devrimci yurtsever tavır / II - M. Can Yüce
  Sermayenin seçim oyununu bozalım
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

BDSP’nin seçim çalışmalarından...

“Sınıfın devrimci programı etrafında birleşerek sermaye düzeninden hesap soralım!”

Küçükçekmece seçim çalışmaları yoğunlaşarak sürüyor!

Seçim çalışmasına ilk olarak “Seçimler ve devrimci tutum” başlıklı seminerle başladık. İkinci olarak “Seçimler ve sosyalist propaganda” başlıklı seminerde sınıfın devrimci programı ve sosyalizm üzerine bir sunum yapıldı. Çeşitli tartışmaların yapıldığı bu seminerler oldukça işlevsel ve verimli oldu.

Emekçinin Gündemi

1 Mayıs’ın ardından çıkan Emekçinin Gündemi’nin ana gündemini seçimler oluşturuyordu. Seçim çalışmasına Emekçinin Gündemi satışlarıyla başlamış olduk. Satış yaptığımız güzergahlar ve fabrika önlerinde düzen partilerini teşhir eden, sınıfın bağımsız devrimci adaylarını desteklemeye çağıran ajitasyon konuşmaları yaptık.

Afiş ve bildiri çalışması

“Çözüm ne seçimde, ne mecliste! Çözüm devrimde sosyalizm’de!” şiarlı bin adet afişi E-5 güzergahında, Sefaköy, Beşyol ve Şahintepe semtlerinde yaygın bir şekilde yaptık. E-5’te devletin kolluk güçlerinin engellemesiyle karşılaştık. Sefaköy’de ise faşistlerin sözlü tacizine maruz kaldık ancak gerekli yanıtı verdik. Bir gün sonra afişlerimizin üzerini kendi afişleriyle kapatan bu eli kanlı faşist çetelere anında yanıt verdik, her yeri tekrar afişlerimizle donattık. Afiş sırasında birçok işçi ve emekçiyle seçimlerle üzerine konuşmalar yaptık. Birçok emekçi çalışmamızı selamladı.

5 bin adet seçim gündemli bildiriyi Şahintepe, İnönü Mahallesi ve çeşitli sanayi sitelerinde dağıttık. Dağıtım sırasında işçi ve emekçilerle sıcak ve canlı tartışmalar yaptık.

Emekçi Kadın Komisyonu’nun çalışmaları

Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu’nun hazırladığı kermesin ardından Şair Rahime Henden “Yaşam, kadın ve şiir” başlıkla bir bir şiir dinletisi gerçekleştirildi. Çocuklar için çizgi film gösterimi yapıldı.

Küçükçekmece BDSP


Anadolu Yakası: “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”

Burjuva düzenin seçim aldatmacasına karşı biz sınıf devrimcileri de hazırlıklarımıza başladık. Sermaye düzeninin seçim aldamacasının etkin bir teşhirini yapan bildirilerimizi ile “Ne seçim ne de meclis, çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!/BDSP” imzalı afişleri yaygın olarak kullandık.

Seçim çalışmasını yürütecek güçlerimizle yapılan ilk hazırlık toplantılarının ardından çalışma programı somutlanmış oldu. Geçen hafta “Seçimler ve devrimci tutum” başlıklı bir seminer gerçekleştirdik. Seminerde erken seçimin sermaye düzeni için ne ifade ettiği, sınıf devrimcilerinin seçimlerdeki bağımsız devrimci tutumunun ne olduğu ve bu temelde yürütülecek bir seçim çalışmanın önemi ve anlamı anlatıldı. Bu çerçevede çeşitli tartışmalar yapıldı. Bu seminerin ardından “Seçimler ve kitle çalışmasının sorunları” başlıklı ikinci bir seminer gerçekleştirildi. Bu hafta ise “Seçimler, sosyalist propaganda-ajitasyon üzerine” üçüncü bir seminer yapılacak.

Seçim sürecine politik bir hazırlık kapsamında ele alınan bu seminerler ve bu temelde yapılan tartışmalar, bayrakların karıştırıldığı bugünkü koşullarda bağımsız devrimci sınıf tutumunun anlaşılması ve daha güçlü bir temelde kavranması bakımından oldukça işlevsel.

Hazırlık çalışmalarımızın bir başka alanı ise, işçi ve emekçilere seslenen propaganda metaryallerinin kullanılmasıdır. Kartal merkez, Kartal-Esentepe, Kurfalı, Topselvi mahallelerine afişlerimizi astık ve bildirilerle seslendik. Kapı kapı, fabrika önü ve işçilerin yürüyüş güzargahlarında dağıtımlarımız devam ediyor.

Anadolu Yakası BDSP


Sultanbeyli’de seçim çalışması

Düzenin seçim oyununa karşı çalışmamızı başlattık. Seçim gündemi üzerinden çıkardığımız afiş ve bildirileri Sultanbeyli’nin Başaran Mahallesi’nde yaygın bir şekilde kullandık.

Afişlerimizi öncelikle mahallenin merkezi yerlerine ve ara sokaklara yaptık. Bildirilerimizi ise kapı kapı dağıtarak mahallenin işçi ve emekçilerine sesimizi ulaştırdık. Seçim çalışmasına henüz başlamamıza rağmen yaygın bir şekilde kullandığımız materyallerle sınıfın bağımsız devrimci platformunu işçi ve emekçilere taşımış olduk.

22 Temmuz’a kadar devam edecek seçim çalışmasını yaygın ve etkin bir şekilde sürdürerek, işçi ve emekçileri seçim oyunu boşa çıkarmaya ve kendi bağımsız sınıf tutumuyla hareket etmeye çağıracağız.

Sultanbeyli’den BDSP’liler


Ümraniye’de seçim çalışmaları devam ediyor!

Ümraniye BDSP olarak seçim çalışmasını yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen “Seçimler ve devrimci tutum” başlıklı seminerin ardından bu hafta programın gerekçelendirilmesi ve kitle çalışmasının sorunları gündemli seminer gerçekleştirildi. İşçi ve emekçilere sosyalizm alternatifinin nasıl taşınacağı ve propaganda-ajitasyonda dikkat edilmesi gereken noktalar üzerine tartışmalar yürütüldü.

Seçim çalışmasının yoğunlaştırılacağı alanlar belirlenerek, buralarda seçim komisyonları oluşturma ve seçim bürosu açma gibi hazırlıklara başlandı. Çalışmanın bir diğer ayağını oluşturan propaganda-ajitasyon materyallerinden “Çözüm ne seçimde ne mecliste! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!/BDSP” şiarlı afişler Tepeüstü-Sarıgazi hattında, İMES çevresinde, 1 Mayıs Mahallesi’nde, Samandıra ve Sultanbeyli’de yaygınca kullanıldı. Yine işçi ve emekçileri sosyalizm mücadelesine çağıran bildiriler, başta sanayi bölgesi olmak üzere bölgede yaygın bir şekilde dağıtıldı. Önümüzdeki günlerde bildiri dağıtımlarını emekçi semtlerine de taşımaya devam edeceğiz.

Faaliyetimizi seçim komisyonları ile önümüzdeki günlerde güçlü bir şekilde sürdüreceğiz.

Ümraniye BDSP


Çiğli: Devrimci seçeneği emekçilere taşıyoruz!

Düzenin seçim oyununu bozmak, işçi ve emekçilere gerçek kurtuluş yolunu göstermek için Çiğli’de faaliyetlerimze başladık. Burjuvazinin işçi ve emekçilerin bilinçlerini bulandırmaya yönelik birçok aracı kullandığı böylesi bir dönemde, bizler de çeşitli araçlarla sınıfın bağımsız devrimci tutumunu işçi ve emekçilere ulaştırıyoruz.

İlk olarak bölgemizde bir araya gelen güçlerimizle çalışmayı nasıl örgütleyeceğimizi planladık ve hızla çalışmalarımıza başladık. “Sınıfın devrimci programı etrafında birleşerek sermaye düzeninden hesap soralım!” başlıklı BDSP bildirilerini Çiğli semt pazarı, Şirintepe Mahallesi, Küçük Çiğli, Harmandalı ve Güzeltepe pazarında dağıttık. Güzeltepe, Harmandalı, Küçük Çiğli, Ata Sanayi Sitesi, Ayyıldız mevkiine afişlerimizi yaptık. Çiğli’nin emekçi semtlerinde kapıları çalarak ve Çiğli Organize girişinde seçim bildirimizi dağıtarak çalışmalarımızın ilk etabını bitirdik.

Bu süreçte gazetemizi de etkin bir şekilde kullanıyoruz. İşçi ve emekçilerin faaliyetlerimize ilgisi oldukça yüksek. Çoğu emekçi bu düzene olan tepkisini çeşitli şekillerde ifade ediyor. Bu tepkileri devrimci bir seçenekle buluşturmak görevi ise bizleri bekliyor. Çalışmalarımızı daha yoğun biçimde ve çeşitli araçlarla sürdüreceğiz.

Çiğli BDSP


Menemen’de seçim çalışmamız başladı

Düzen partilerinin toplumu laik-şeriat ekseninde kutuplaştırmalarına ve reformistlerin kurtuluş adresi olarak işçi ve emekçilere parlamentoyu göstermelerine karşın, bizler de Menemen BDSP çalışanları olarak, sınıfın bağımsız devrimci programını ve bayrağını Menemen’de yükseltiyoruz.

Bu doğrultuda ilk olarak belirlediğimiz işçi ve emekçi semtlerinde gazete satışı ve bildiri dağıtımıyla birlikte seçim çalışmamıza başladık. Kapı kapı dolaşarak insanlara seçimlere nasıl yaklaştığımızı anlatıyoruz. Uzun bir aradan sonra devrimci faaliyetin yürütüldüğü bu emekçi semtlerinde olumlu tepkiler alıyoruz. Özellikle gazete satışı sırasında insanlarla birebir yaptığımız konuşmalar çalışmamızın verimliliği konusunda umut verici imkanlara işaret ediyor..

Şimdiden kısa bir zaman dilimi içinde bölgedeki işçi ve emekçilerin gündemine seçimleri sokmayı başardık. Menemen servis güzergahlarını ve mahalleleri seçim afişlerimizle donattık. Bundan sonra seçim büromuzu açıp faaliyetimizi güçlendirerek ilerleyeceğiz.

Menemen BDSP


Adana: “İşçi sınıfının mücadele bayrağını sahiplenelim!”

Burjuva siyasetinde yaşanan tıkanma üzerinden gündeme gelen 22 Temmuz erken genel seçimleriyle birlikte düzen partileri işçi ve emekçilerin desteğini almanın hesabını yapıyor. Küçük-burjuva reformist çevreler ise işçi ve emekçileri parlamenter hayallerle oyalayarak yedeklemeye çalışıyor.

Böylesi bir dönemde işçi sınıfının bağımsız tutumunu ortaya koyabilmek, işçi ve emekçileri işçi sınıfının devrimci programı altında mücadele kazanmak hayati bir önem taşıyor. Adana BDSP olarak burjuvazinin seçim oyununu bozmak ve işçi sınıfını sosyalizm mücadelesine kazanmak amacıyla çalışmalarımıza başladık. Geçtiğimiz hafta yaptığımız ilk toplantıda süreci ve seçimi ortaya çıkaran koşulları tartıştık. Çeperimizdeki tüm güçleri harekete geçirerek güçlü bir siyasal faaliyet başlatma kararı aldık. Bu amaçla 26 Mayıs günü bir toplantı gerçekleştirdik.

Toplantıda ilk olarak parlamentonun işlevini anlattık. Burjuva partilerin tablosunu ifade ettik. Erken seçimi ortaya çıkaran koşulları tartıştık. Parlamentonun burjuvazi açısından bir asma yaprağı işlevini gördüğünü, burjuva partilerin emperyalizme uşaklıkta sınır tanımadığını, İMF-TÜSİAD programlarını uygulamakta kararlı olduklarını söyledik. Bu doğrultuda tüm düzen partilerinin tekleştiğini vurguladık. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden yaşanan tıkanma ve erken seçimi ortaya çıkaran koşulları anlattık. Reformistlerin parlamenterist hayallerinin işçi ve emekçiler üzerinde yaratacağı yanılsamaya işaret ettik. Devrimci demokrasinin boykot tutumunun gerisinde yatan nedenler üzerine tartıştık ve boykot tutumunun ortaya çıkardığı sonuçlar üzerinde durduk. İşçi sınıfının bağımsız tutumunun ortaya çıkarılmasının önemini vurguladık. Komünistlerin seçimlerden devrimci amaçlar için faydalanacağını ifade ettik.

İşçiler, kamu emekçileri, lise, dershane ve üniversite öğrencilerinden oluşan toplantıda işçi sınıfının mücadele bayrağının sahiplenilmesi gerektiğini vurguladık. Toplantı mücadele çağrısıyla sona erdi.

BDSP Adana