13 Nisan 2007 Sayı: 2007/14(14)

  Kızıl Bayrak'tan
   Burjuva gericiliği Kürt halkına düşmanlıkta sınır tanımıyor...
Şovenist kudurganlığa karşı Kürt halkıyla omuz omuza!
  Ordu-hükümet çatışması sertleşirken düzenin ipliği de pazara çıkıyor!
14 Nisan mitingi sadece cumhurbaşkanlığı için mi?
1 Mayıs çalışmalarından...
1 Mayıs 2007’yi kaybetmek herşeyi kaybetmek gibidir!.. - Yüksel Akkaya
 DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 3 No’lu Bölge Başkanı Veysel Demir ile 1 Mayıs üzerine konuştuk…
  Tekstilde ihanet sözleşmesine geçit vermeyelim!
  “Büyüyen ekonomi” canımız ve kanımız
üzerinde yükseliyor!
  “Sözleşmeli köle olmayacağız!”
  NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü - H. Fırat
  Gençlik hareketinden...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Türk ordusu bir kez daha Afganistan’daki işgal güçlerinin komutasını üstlendi!
  Siyonistlerin derdi barış değil yeni
toprak ilhakları!
  Dünyadan...
  GOP’ta cezalandırma!
  ÖSS’ye, paralı eğitime ve geleceksizliğe karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız!
  Bültenlerden...
  Ömer, Ramazan, Erdoğan ve Mehmet’in hikayesi
  13-14 Nisan’da gerçekleşecek “GATS, AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” sempozyumuna çağrı!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Bursa’da DTP ile dayanışma eylemi

DTP’ye yönelik tutuklama ve gözaltı terörü 10 Nisan günü Bursa Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. DTP, İHD, SDP, Partizan, EMEP, ESP, DHP, BDSP, HÖC, 78’liler Derneği, KESK, Tunceliler Derneği, ÇHD, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği, Sarya Kültür Merkezi tarafından yapılan açıklamada saldırılara karşı mücadele ve dayanışma çağrısı yapılarak tutuklananların serbest bırakılması talep edildi. Eyleme 100 kişi katıldı.

“Keyfi tutuklamalara, TMY terörüne son!” pankartının açıldığı eylemde sıklıkla “Hepimiz Kürdüz, hepimiz DTP’liyiz!”, “Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!”, “Susma haykır halklar kardeştir!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Bursa

 

İHD’den Hrant Dink için gece...

İnsan Hakları Derneği, 20 Nisan akşamı “Hrant İçin Aynı Göğün Ezgileri” etkinliği düzenliyor. Saat 19.00’da Beyoğlu’nda PUBBORSA’da başlayacak olan gecede müzikleriyle Kardeş Türküler, Sayat Nova, CAZZ BAZZ, Rojin, Metin-Kemal Kahraman, Harun Topaloğlu, Hakan Yeşilyurt, Grup Helesa,YORGO yer alacak. Geceye konuşmacı olarak Yazar Vedat Türkali ve Av. Eren Keskin katılacaklar.

Adres: Sakızağacı Cd. Küçük Bayram Sk. No:1 Kat:1 Beyoğlu


Trabzon İHD’den basın açıklaması

21 Mart günü “Arkadaşıma dokunma!” kampanyasının son eylemini gerçekleştirmek üzereyken, KTÜ kampüsünde jandarmanın azgınca saldırısına uğramış ve 11 kişi gözaltına alınmıştık.

Bunun üzerine İHD 6 Nisan günü İHD Trabzon Şube’sinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde baskı ve saldırıların sürekliliği vurgulanarak, “KTÜ şiddet üniversitesi olma ayıbından ne zaman kurtulacak?” sorusu soruldu. İHD’nin bu konuyu gündeme getirmek için mücadele etmeye devam ettiğinden bahsedilen açıklama KTÜ’deki bu şiddet ortamının bir an önce son bulması çağrısı ile son buldu. Açıklamaya gözaltına alınan öğrenciler de katıldı.

KTÜ Ekim Gençliği

 

Düzen partilerinden hesap soralım!

Merhaba sevgili Kızıl Bayrak okurları,

Sizlerle bir süre önce karşı karşıya kaldığım bir ayrımcılığı ve kötü muameleyi paylaşmak istiyorum. Biliyorum ki, Kızıl Bayrak gazetesi sorunlarımızı dile getirebileceğimiz bir kürsüdür. Bunu düşünerek yazmaya karar verdim.

Bir süre önce Yalova’ya yakın bir yerde Armutlu Tatil Köyü’ne bir arkadaşım tarafından davet edildim. Bilmeyenler vardır belki, bu tatil köyü İhlas Holding’in patronu Enver Ören’e ait.

Ben bir işçiyim ve tatil bizler için oldukça uzak bir kavram. Bizler için tatil, televizyonlardan izlenir, buralara zenginler gider. Bu tür yerlerin önünden bile geçmişliğimiz yoktur. Biz bilmeyiz yani tatil nedir diye.

Bu fırsat kaçmaz diye düşündüm. Ve akrabalarımla soluğu orada aldık. Sonrasındaysa burnumuzdan soluyacağımız bir hale geldik. Çünkü bu tatil köyüne girebilmek için AKP’li olmak gerekiyormuş. Bize içeri giremeyeceğimizi söylediler.

Ne kadar moral bozucu bir durum olduğunu söylemeye gerek yok sanıyorum. İhlas Holdingin patronu tüm o serveti biz işçilerin sırtından kazanıyor. Sonra da bu serveti AKP’lilere peşkeş çekiyor. Onlar da daha çok oy kazanabilmek için bunu seçim yatırımına dönüştürüyorlar.

“Ancak bizden olanlar bu tür imkanlardan yararlanabilir” diyorlar. Ancak AKP’nin de zenginleri temsil ettiğini, zenginlerin çıkarlarını savunduğunu görelim. İki kilo bulgur, üç kilo şekere oylarımızı satmayalım. Onlardan hesap soralım.

Sefaköy’den bir okur


Barış Anneleri’nden açıklama...

Barış Anneleri İnsiyatifi, 6 haftadır gerçekleştirdikleri eylemlerini bu hafta da sürdürdüler. 11 Nisan günü Taksim Galatasaray Postanesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Eylemde açılan “Barış için İmralı’ya bağımsız heyet gönderilsin!” pankartı polisin açıklamaya izin vermeyeceği tehditi üzerine indirildi. Eylemde “ Toplumsal barışın sağlanması imkansız değil!”, “İmralı’ya bağımsız heyet gönderilsin!”, “Kin, nefret, ırkçılık değil adaleti geliştirelim!”, “1 Ekim’de uzatılan barış eline sen de elini uzat!”, “Erdoğan barışı seçimlere kurban etme!” dövizleri taşındı.

İlk olarak Barış Anneleri İnsiyatifi, ardından Türk aileleri adına birer konuşma yapıldı. Konuşmada, bu kirli savaşı sürdürmek isteyenler olduğu vurgulanarak, kardeşçe ve barış içinde bir arada yaşama talebi yükseltildi. On dakikalık oturma eyleminden sonra basın açıklaması sona erdi. Açıklamaya 60 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

 

Samandıra peşkeş çekiliyor!

Sermaye düzeni daha fazla rant uğruna emekçilerin taleplerini hiçe saymaya devam ediyor. Samandıra’nın Veysel Karani ve Akpınar Mahalleleri’nde yaşayan Alevi emekçiler bir süredir mahallelerinde bir Cemevi’nin yapılması için girişimlerini sürdürüyorlar. Cemevi için arazi talepleri karşılanmayan emekçiler sorunu kendi imkanları ile çözmek yönünde çaba sarfediyorlar. Belediyeden bir yer sağlanmasını talep ettiler. Samandıra Belediyesi ise bir yandan “Bu sizin hakkınız!” derken bir yandan da sürekli olarak bu talebi geçiştirme yolunu tuttu.

En son olarak iki mahalle ortasında kalan bir arazi geçtiğimiz hafta Belediye tarafından ihaleye açıldı. Bu arazi içinde kendilerine Cemevi inşaatı için bir alan verilmesini isteyen emekçilerin talepleri burada da yok sayıldı. Mahalledeki emekçilerinin verdiği bilgiye göre arazi değerinden oldukça düşük bir ücrete Otosan’a peşkeş çekildi. Bu durum emekçi halkın taleplerinin nasıl görmezden gelindiğinin en son örneklerinden biri oldu.

Kızıl Bayrak/Samandıra

 

Adana HÖC: “Komploları boşa çıkaracağız!”

6 Nisan günü Adana’da terörle mücadele polisleri tarafından “bombalı eylem hazırlığı” gerekçesiyle bir operasyon düzenlendi. Yaklaşık 10 ev basılarak 3 kişi gözaltına alındı. Bu evlerden birinde polis bomba ve bomba yapımında kullanılan malzeme ve mühimmat bulunduğunu iddia edip burjuva medyayı da kullanarak bir zafer havası yaratmaya ve ortamı terörize etmeye çalıştı.

Bu saldırılarla ilgili olarak Adana HÖC temsilciliği, gözaltına alınan Emrah Yayla, Soner Yılmaztürk ve Uğur Kılıç’ın mahkemeye çıkarıldığı 8 Nisan günü Adana Adliyesi arkasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Komploları boşa çıkaracağız!” şiarlı pankartın açıldığı, BDSP ve ÇHKM’nin destek verdiği basın açıklamasında sıklıkla “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”, “Komploları boşa çıkaracağız”, “Baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!” sloganları atıldı.

Gözaltına alınan üç kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliye giriş ve çıkışında slogan atan Emrah Yayla’nın yüzünde morluklar olduğu görüldü.

Kızıl Bayrak/Adana