13 Nisan 2007 Sayı: 2007/14(14)

  Kızıl Bayrak'tan
   Burjuva gericiliği Kürt halkına düşmanlıkta sınır tanımıyor...
Şovenist kudurganlığa karşı Kürt halkıyla omuz omuza!
  Ordu-hükümet çatışması sertleşirken düzenin ipliği de pazara çıkıyor!
14 Nisan mitingi sadece cumhurbaşkanlığı için mi?
1 Mayıs çalışmalarından...
1 Mayıs 2007’yi kaybetmek herşeyi kaybetmek gibidir!.. - Yüksel Akkaya
 DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 3 No’lu Bölge Başkanı Veysel Demir ile 1 Mayıs üzerine konuştuk…
  Tekstilde ihanet sözleşmesine geçit vermeyelim!
  “Büyüyen ekonomi” canımız ve kanımız
üzerinde yükseliyor!
  “Sözleşmeli köle olmayacağız!”
  NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü - H. Fırat
  Gençlik hareketinden...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Türk ordusu bir kez daha Afganistan’daki işgal güçlerinin komutasını üstlendi!
  Siyonistlerin derdi barış değil yeni
toprak ilhakları!
  Dünyadan...
  GOP’ta cezalandırma!
  ÖSS’ye, paralı eğitime ve geleceksizliğe karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız!
  Bültenlerden...
  Ömer, Ramazan, Erdoğan ve Mehmet’in hikayesi
  13-14 Nisan’da gerçekleşecek “GATS, AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” sempozyumuna çağrı!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

GOP’ta cezalandırma!

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde polisle işbirliği yaparak uyuşturucu satışı, haraç kesme, hırsızlık gibi birçok pis işi gerçekleştirdikleri tarafımızdan tespit edilmiş olan ve GOP İşçi Derneği başta olmak üzere ilerici-devrimci kişi ve kurumlara saldırgan tutumlar geliştiren, bundan yaklaşık 6 ay önce GOP İşçi Derneği’nin uyuşturucuya, çeteleşmeye, yozlaşmaya ve faşist saldırılara karşı kampanya çalışmalarının yürütüldüğü bir dönemde polis ile birlikte GOP İşçi Derneği’ne ellerinde balta, bıçak ve satırlarla saldıranlardan iki kişi geçtiğimiz hafta komünistler tarafından cezalandırıldı.

Yakalanan iki kişi ilk olarak yere yatırılarak üzeri arandıktan sonra, işledikleri suçlar kendilerine ve etrafta toplanan emekçi halka açıklandı. Daha sonra bu işbirlikçilere gereken ceza verildi. Komünistler tarafından sokaklarda dolaştırılan bu kişiler, yaptıkları tüm pis işlerden dolayı yüksek sesle bağırarak emekçilerden özür dilettirildiler. Komünistler çevrede toplanan emekçi halka sistemin maşalarını ve kapitalizmi teşhir ettiler, insanca bir yaşam, özgür bir gelecek için işçi sınıfının komünist partisinin saflarında mücadele çağrısı yaptılar.

Komünistler olaydan birkaç saat sonra mahalledeki kahveleri dolaşarak cezalandırmanın nedenlerini açıkladılar ve sistemi teşhir eden konuşmalar yaptılar. Özellikle emekçilerin cezalandırma eylemini sahiplenen ve bu mücadelenin içerisinde olma isteklerini belirten konuşmaları dikkat çekti. Eylemimiz sırasında bazı emekçiler de olay yerine gelen ve cezalandırılan kişilerle beraber hareket eden birini döverek mahalleden kovdular. Bu tutumlarıyla eylemimizi sahiplendiklerini gösterdiler.

Komünistler olarak bundan sonra da işçi sınıfını kazanma mücadelemizde önümüze çıkanlara karşı amansız bir mücadele yürüterek emekçilere devrim ve sosyalizm davasını sahiplenmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırmaya devam edeceğiz.
Gaziosmanpaşa’dan komünistler

“Çetelerden hesabı emekçiler soracak!”

Karadeniz Mahallesi’nde son zamanlarda iyice artan gasp, uyuşturucu ve hırsızlık olayları hakkında Gaziosmanpaşa İşçi Derneği olarak başlattığımız “Uyuşturucuya, faşizme ve yozlaşmaya geçit vermeyeceğiz!” başlıklı kampanya çalışmamız kapsamında, 8 Nisan günü akşam saatlerinde mahalle halkına çağrı yapmak için bir eylem gerçekleştirdik. 

Mahalle içerisinde “Çetelerden hesabı emekçiler soracak!” yazılı pankart ile sloganlar eşliğinde gerçekleşen eylemde mahalledeki kahvehanelere topluca girilerek ajitasyon konuşmaları yapıldı. Konuşmalar hemen her yerde emekçiler tarafından alkışlandı. Birçok emekçi böyle bir çalışmaya katılmak istediklerini ancak yalnız kaldıkları için cesaret edemediklerini, böyle bir çalışmada seve seve yer alacaklarını belirttiler.

Gaziosmanpaşa İşçi Derneği olarak düzenin işçi ve emekçilere dönük saldırılarını püskürtebilmek için fabrikalardan mahallelere her alanda ?var gücümüz ile mücadele edeceğiz.

GOP-DER çalışanları

 

“Halk aydınına sahip çıkıyor!”

Antikapitalist, DTP, EHP, EMEP, ESP, İşçi Mücadelesi, İHD İstanbul Şubesi, Odak Dergisi, ÖDP İstanbul İl Örgütü, Sosyalist Dayanışma Platformu, SDP, SEH ve TÖP, 7 Nisan günü Taksim Tramvay durağında yaptıkları açıklamayla, 301. madde ve TMY terörüyle devletin hedef durumuna getirdiği aydınlarla dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler. 200’ü aşkın kişinin katıldığı açıklamayı İHD yöneticisi Ayşe Yılmaz okudu.
Yaşar Kemal, Baskın Oran, Nuray Mert, İsmail Beşikçi, Haluk Gerger, Vedat Türkali, Pınar Selek, Bilgesu Erenus, Mehmed Uzun, Murat Belge, Sungur Savran, Eren Keskin, Fikret Başkaya, Ece Temelkuran’ın da destek verdiği açıklama metninde şunlar söylendi:

“Aydınlarımızın kitaplarını sahipleniyoruz. Bugün güncel olarak tehdit edilen aydınlarımızın kitapları, düşüncenin kaynağını kurutmak isteyenlerin, çağlar boyunca meydanlarda yaktığı kitaplarımızdan ayrı değildir. Kitaplarımızla, aydınlarımızla, düşünce özgürlüğü için gadre uğrayanlarla kaderimiz birdir. Bizler, onların yanındayız ve sözümüz, Hrant Dink’in sözleri; ‘yürüyeceğiz, yürüdükleri yollardan...”

“Halk aydınına sahip çıkıyor!” dövizlerinin taşındığı eylemde 301. madde nedeniyle yargılanan, kitapları yasaklanan yazarların kitapları taşındı. Makaleleri yasaklanan bazı yazarların metinlerinden pasajlar okundu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. İbrahim Kabaoğlu’nun hazırladığı ve geniş tartışmalara neden olan rapordan bir bölüm okundu. Şanar Yurdatapan da Yargıtay tarafından suçlu görülen kendi yazdığı kitabından bir bölümü okudu. Basın açıklamasının ardından İstiklal Caddesi’nde aydınların kitapları toplu bir şekilde ajitasyon konuşmaları eşliğinde satıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

 

“Faşizme karşı omuz omuza!”

Eskişehir’de 6 Nisan günü bir Halkevi üyesinin lisede öğrenim gören çocuğuna okul çıkışında demir sopa ve coplarla saldırıldı. Aynı günün akşamı Eskişehir Halkevi’nin camları yine faşistler tarafından taşlarla kırıldı. Faşist saldırılar 8 Nisan günü Adalar Migros önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla kınandı.

Basın açıklamasında şunlar söylendi: “Daha liseye yeni başlamış bir çocuğa pusu kuracak kadar kalleş ve kimsenin olmadığı bir saatte derneğimizin camlarını kırıp kaçacak kadar korkak ve onursuz olan bu ‘insanları’ ve onların arkasındaki zihniyeti tanıyoruz. Ülkemiz tarihi bu kafatasçı faşist zihniyetin ülkemizi karanlığa sürüklemek için yaptığı katliam ve provokasyonlarla doludur. Bizler, çocuklarına onurlu bir yaşam bırakma iddiası taşıyan insanlar olarak, dün olduğu gibi bugün de insanca yaşam için mücadele etmeye devam edeceği...”

Yaklaşık 80 kişinin katıldığı basın açıklamasına sendikalar, partiler ve devrimci kurumlar destek verdi. Açıklamada “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Eskişehir

“Erol Zavar’a özgürlük!”

Erol Zavar’a Yaşama Hakkı Koordinasyonu 10 Nisan günü Kızılay postanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Sağlığı yaşamı tehlikede / Erol Zavar serbest bırakılsın!” pankartının açıldığı eylemde “İçerde dışarıda hücreleri parçala!”, “Erol Zavar yalnız değildir!” sloganları atıldı. Halen Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevinde tutsak olan Erol Zavar’ın sağlıklı koşullarda tedavi edilebilmesi için Anayasa maddesinin 104/b maddesi uyarınca cezasının kaldırılması talebini içeren 750 adet dilekçe Cumhurbaşkanlığı’na postalandı.

Yapılan açıklamada, Erol Zavar’ın sağlık durumunun endişe verici olduğuna, kanser hastası olmasına karşın tedavisinin üç ayda bir ameliyat edilmesinin dışına çıkmadığına dikkat çekildi. Ameliyat sonrasında hastane sevklerinin, insani olmayan koşullarda ve hasta haklarına aykırı bir şekilde yapıldığı ve her defasında hakarete ve kötü muameleye maruz kaldığı vurgulandı.

Kızıl Bayrak/Ankara

Sivas Sanat ve Hayat Kültür Merkezi’ne faşist saldırı!

4 Nisan günü kuruluş yıldönümünde Sanat ve Hayat Kültür Merkezi’ne gece geç saatlerde saldırı düzenlendi. Kapısı sökülüp, camları kırılan ve talan edilen kültür merkezine destek için gelenler ise gözaltına alınmaya çalışıldı. Hem saldırı, hem de saldırıyı yapanlara değil de mağdurlara uygulanan baskı ve sindirme uygulamaları 5 Nisan’da Sanat ve Hayat Kültür Merkezi’nde yapılan basın açıklaması ile kınandı. Açıklamada, saldırının faillerinin belli olduğu, saldırılarla devrimci kültür sanat çalışmasının engellenemeyeceği, can bedeli yaratılan mevzilerin mücadeleyle korunacağı vurgulandı. “Yaşasın devrimci dayanışma!” ve “Faşizme karşı omuz omuza!” şiarıyla sonlandırılan basın açıklamasına 40 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Sivas