6 Nisan 2007 Sayı: 2007/13(13)

  Kızıl Bayrak'tan
   Emperyalizme, faşizme, şovenizme ve kölece yaşam koşullarına karşı
1 Mayıs’ta alanlara!
  Liberal aydınların meclis düşleri
Sermaye oligarkları aylar sonra seçilecek hükümetin “yol haritasını” bugünden çizdi…
TÜİK’in 2006 yılına ait ekonomik verileri üzerine...
1 Mayıs tarihi ve “ruhu” üzerine... - Yüksel Akkaya...
 Sömürü ve kölelikten kurtulmak için
1 Mayıs’ta alanlara!
  1 Mayıs üzerine DİSK/Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar ile konuştuk….
  1 Mayıs ‘77 katliamını yaşayan devrimci bir işçi anlatıyor…
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Büyükanıt’ın Harp Akademilerindeki konuşması ve düzenin dış politikası...
  ABD’nin desteklediği “barış”tan Ortadoğu’ya hayır gelmez
  ABD, İsrail ve İran - Abu Şehmuz Demir
  İran’a yönelik kuşatma halkları köleleştirme saldırısının devamıdır...
  Filipin devleti ve emperyalist suç ortakları Daimi Halk Mahkemesi’nde yargılandılar!
  Gençlik hareketinden...
  Kızıldere anmalarından...
  Traji-komik oyun, “yeni” perdelerle oynanmaya devam ediyor..- M. Can Yüce
  Sosyal yıkım saldırılarına karşı mücadeleye!
  Günlük Kızıl Bayrak sitesi Mart ayı rakamları...
  Demirel’in çağrısına yanıt:
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Sömürü ve kölelikten kurtulmak için 1 Mayıs’ta alanlara!

1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.

Amerika’da 1886 yılında 8 saatlik işgünü talebiyle greve çıkan işçilere azgınca saldıran polisin katlettiği işçilerin anısına adanmış mücadele günüdür 1 Mayıs!

İnsanca bir yaşam ve özgür bir gelecek için mücadeleyi yükseltmenin, sermayenin tüm dünyada dayattığı sefalete, kölece çalışma koşullarına, sosyal yıkım saldırılarına karşı ayağa kalkmanın adıdır 1 Mayıs!

İş güvencesini, parasız eğitim ve sağlık, emeklilik, örgütlenme, sigorta gibi temel hakları gaspetmeye çalışan kapitalizme karşı örgütlü mücadeleyi büyütmenin adıdır 1 Mayıs!

Ortadoğu halklarını katleden, zenginliklerini yağmalayan emperyalist saldırganlığa ve işbirlikçilerine karşı işçilerin birliğini, halkların kardeşliğini savunmanın, direnen halkların yanında yeralmanın adıdır 1 Mayıs!

Dili, kültürü, varlığı, eşitlik ve özgürlük istemleri inkar ve imha edilen Kürt halkının özgürlüğünü, eşitliğini, kardeşliğini savunmanın adıdır 1 Mayıs!

Devletin artan baskı ve terörüne, yasaklarına başkaldırmanın adıdır 1 Mayıs!

1 Mayıs kavga günüdür! Sömürenle sömürülen iki uzlaşmaz sınıfın karşı karşıya geldiği, işçi sınıfının burjuvaziyle, kapitalist sömürüyle hesaplaştığı günün adıdır 1 Mayıs!

1 Mayıs kapitalist sömürü ve emperyalist barbarlıkla hesaplaşma günüdür!

Filistin’de, Afganistan’da, Lübnan’da, Irak’ta emperyalizmin kan gölüne çevirdiği tüm Ortadoğu’da emperyalizmin ve siyonizmin saldırıları, tehditleri, talan ve işgali artmaktadır. Irak’ta batağa saplanan ABD emperyalizmi İran ve Suriye’ye saldırmak için bir kez daha binbir çeşit yalana başvurmaktadır.

ABD emperyalizminin başını çektiği haydut takımı tüm Ortadoğu’yu kana bulama, işgal ve talan etme planlarından vazgeçmemektedir. Artan sefalete, işsizliğe rağmen sermaye sınıfı tüm dünyada saldırılarına pervasızca devam etmektedir.

Kapitalist sömürüye, emperyalist işgal ve saldırılara karşı halkların direnişi gün geçtikçe büyümektedir. Bu sömürü ve talana, emperyalist işgale karşı sesimizi yükseltmenin, halkların direnişini büyütmenin adıdır 1 Mayıs!

1 Mayıs şovenist histeriyle hesaplaşma günüdür!

Sermaye sınıfı işçi ve emekçilerin birlik olmasından, kendisine yönelebilecek öfkesinden korktuğu için sürekli bizleri bölüp parçalamaya çalışmaktadır. Sermaye devleti bugün tüm topluma yaymaya çalıştığı milliyetçilik dalgası ile başta Kürt halkı olmak üzere Ermeni, Çerkes, Laz, Gürcü vb. tüm halkları düşman ilan etmektedir. Kürt halkının özgürlük mücadelesine yönelik saldırılar her geçen gün artarken Hrant Dink cinayeti şovenizm zehirinin vardığı son aşamayı göstermektedir.

Devletin kışkırttığı şovenist histeri dalgasının önüne set çekmenin, Kürt, Türk, Ermeni her ulustan halkların kardeşliğini savunmanın, halkların ortak devrimci birliğini ve mücadelesini örmenin adıdır 1 Mayıs!

1 Mayıs kontrgerilla ile hesaplaşma günüdür!

Ülkemizde onyıllardır sayısız cinayet ve katliam gerçekleştirildi. Maraş’tan Sivas’a, 16 Mart’tan Gazi’ye, işkence tezgahlarından gözaltında kayıplara kadar tüm bu katliamların altında düzenin kirli savaş aygıtlarının imzası var.

Kontgerilla katliamlarının en önemlilerinden biri de ‘77 1 Mayıs’ında yaşandı. Ülkenin dört bir yanından 500 bin emekçinin toplandığı, devrim ve sosyalizm sloganlarını haykırdığı Taksim Meydanı’ndaki görkemli 1 Mayıs’ı provoke etmek için insanların üzerine ateş açıldı. Bu katliamda 37 emekçi yaşamını yitirdi. Bu katliamın hemen arkasından ise sermaye düzeni 1 Mayıs’ı yasaklama yolunu tuttu.

İşçi sınıfı ve emekçilerin sosyalizm mücadelesini yok etmek, dünyayı kapitalizmin karanlığına hapsetmek isteyen kontrgerilla ile hesaplaşmanın adıdır 1 Mayıs!

Başta 1 Mayıs ‘77 katliamı olmak üzere kontrgerilla düzeninden, onun kirli icraatlarından hesap sormak için, insanlığın aydınlık ve onurlu geleceği demek olan sosyalizm mücadelesini büyütmek için 1 Mayıs alanlarındaki yerimizi alalım, Taksim Meydanı’nı yeniden işçi sınıfının devrimci mücadelesi ile kızıla boyayalım.

1 Mayıs seni çağırıyor!

İşçi sınıfının kurtuluş mücadelesinde ölümsüzleşen ve sınıfın tarihine 1 Mayıs’ı şanlı bir mücadele günü olarak yazdıran Amerikalı işçi önderleri seni 1 Mayıs’a çağırıyor...

15-16 Haziranlar’ı, Kavel, Tariş, Zonguldak madencilerinin direnişleri ve daha onlarca direnişçi işçi seni 1 Mayıs’a çağırıyor...

Siyonizmin tanklarına karşı ellerinde taşlarla direnen Filistinli çocuklar, 12 kurşunla katledilen Uğur Kaymazlar, emperyalizme dünyayı dar eden mazlum halklar seni 1 Mayıs’a çağırıyor...

Tarihe 8 Mart’ı yazdıran New York’lu kadın tekstil işçileri, ekmek ve gül isteyen Parisli kadınlar, büyük Sosyalist Ekim Devrimi’nin kıvılcımı olan Rus kadın proleterleri seni 1 Mayıs’a çağırıyor...

6. Filo’ya ülkemizi dar eden, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini büyüten gençlik önderleri, Denizler, Mahirler, İbrahimler seni 1 Mayıs’a çağırıyor...

Kapitalist sömürüden, emperyalist barbarlıktan ve faşizmden hesap sormak için,

İnsanlık onuruna sahip çıkmak için,

İnsanca bir yaşam ve özgür bir gelecek demek olan sosyalizm mücadelesine güç katmak için 1 Mayıs’ta alanlara!

Bağımsız sosyalist Türkiye!

Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!

İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!

Bağımsız Devrimci Sınıf Plaftormu (BDSP)


Acil mücadele taleplerimiz:

* Emperyalistlerle açık-gizli tüm antlaşmalar iptal edilsin!

* İMF, Dünya Bankası vb. emperyalist mali kuruluşlarla kölece ilişkilere son!

* Herkese iş, tüm çalışanlara işgüvencesi!

* Herkese sağlığa ve ihtiyaca uygun ucuz konut!

* Herkese parasız sağlık hizmeti!

* Toplumsal hayatın tüm alanlarında kadın-erkek eşitliği!

* Sınırsız söz, basın, örgütlenme, gösteri ve toplanma özgürlüğü!

* Tüm çalışanlar için grevli ve toplusözleşmeli sendika hakkı!

* Sınırsız grev ve genel grev hakkı!

* 7 saatlik işgünü, 35 saatlik çalışma haftası!

* Her türlü fazla mesai yasaklansın!

* İnsanca yaşamaya yeten, vergiden muaf asgari ücret!

* Eşit işe eşit ücret!