9 Şubat 2007 Sayı: 2007/05(05)

  Kızıl Bayrak'tan
   Tırmanan bölgesel gerici savaş karşısında güncel devrimci görevler
  “Derin devlet” tartışmaları neye hizmet ediyor?
  DİSK ve 2007!
  Merkez Bankası Başkanı uyardı, Türk-İş ağalarına peşreve çıkmak şart oldu!..
Birleşik Metal-İş ve “ulusal çıkarlar”
Kadınlara yönelik etkinlikler ve 8 Mart çalışmalarından...
Ücretsiz, nitelikli kreş istiyoruz!
 Hrant’ın katili sermaye devleti!
  Güçlü politik ve örgütsel bir hazırlıkla 8 Mart’ı ve baharı kazanmaya!
  Dünyadan...
  Emperyalistler Ortadoğu’dan defolsun!
  Eğitim-Sen Program Kurultayı üzerine notlar...
  Sermayenin kasasında “bilim insanlığı”
  İstanbul’da Devrim Okulu tartışmaları
  Bertold Brecht (10 Şubat 1898- 14 Ağustos 1956): Proleter sanatın çalışkan işçisi... - A Aras
  Dünyanın bütün dillerini konuşuyoruz!
  Bir cinayet ve ortaya çıkardığı gerçekler -
M. Can Yüce
  Günlük Kızıl Bayrak sitesi Ocak ayı rakamları:
  Basından...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

BES yargı çalışanlarının haklarını arıyor

BES, Adalet Bakanlığı ve yargı kurumlarında yaşanan sorunlarla ilgili girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Çalışanların sorunları arasında yeralan gündemlerle ilgili Adalet Bakanı ile görüşmek isteyen BES yönetimi, bakanın yoğun olmasından dolayı bakanlık müsteşarı Fahri Kasırga ile görüştü.

* Suçüstü nöbetlerinin kaldırılması ile birlikte bu nöbete kalan personelin mağduriyetinin giderilmesi hususundaki bir yasal düzenlemenin yeniden yapılması.

* Adli yargı komisyonlarının demokratikleştirilmesi ve sendika temsiliyetinin sağlanması hususundaki düzenlemenin yapılması.

* 1 Ocak 2006 tarihinde yürürlüğe giren denge tazminatının (40+40) yargı çalışanlarını ödemesi konusunda bir düzenlemenin yapılması.

* Havuz paraları ve yargı tazminatının günün koşullarına göre yeniden düzenlenerek, her yargı çalışanına eşit dağıtımı konusunda düzenleme yapılması.

* KİK sonuçlarının yerine getirilmesi ile bu kararların merkez ve taşra birimlerine duyurulması ve son süreçte üye ve temsilcilere yönelik sürgün işlemlerinin durdurulması gündemleri ile bakanlıkla görüşen BES, bakanlığa iletilen taleplerin takipçisi ve ısrarcısı olmaya devam edeceğini ifade etti.


Partizan “Parti ve Devrim Şehitleri”ni andı

Partizan 4 Şubat günü Ankara’da “Parti ve Devrim Şehitleri”ni anma etkinliği gerçekleştirdi. Saat 16:00’da Mamak İşçi Kültür Evi’nde gerçekleştirilen anma etkinliği devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından Partizan temsilcisi kısa bir konuşma yaptı. Devrim şehitleri şahsında devrimci iradeye ve mücadele kararlılığına vurgu yapan konuşmanın ardından “Umudun Ateş Toplarına-3” isimli belgesel gösterildi. Şiir dinletisinden sonra etkinliğe ara verildi. Müzik dinletisinin ardından etkinlik sona erdi.

Kızıl Bayrak/Ankara


Yaşasın halkların kardeşliği!

Hrant Dink’in katledilmesinin ardından bölgemizde BDSP imzalsıyla hazırlanan “Faşizme ve şovenizme karşı yaşasın halkların kardeşliği!” şiarlı afişleri yaygın bir şekilde kullandık.

Öncelikle cenaze öncesinde çıkardığımız el ilanlarını bir gün öncesinde kahvelerde ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıttık. Daha sonra afişlerimizi E-5 üzerinde Merter’den Küçükçekmece’ye kadar olan güzergahta kullandık. Sefaköy’ün merkezine kadar afiş yaptıktan sonra Şahintepe’de kolluk güçleri tarafından engellendik.

BDSP Küçükçekmece


TAYAD’dan mezar anması

TAYAD’lı Aileler 4 Şubat günü Gaziosmanpaşa Cebeci Mezarlığı’nda bir anma gerçekleştirdi. Mezarlık girişinde Zeybek oynanmasından sonra saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından Ahmet Kulaksız bir konuşma yaptı. Grup Kıvılcım’ın verdiği müzik dinletisinden sonra TAYAD adına açıklama okundu.

Açıklamada şunlar söylendi: “ ... Ödediğimiz-ödediğiniz ağır bedeller sonucu bugün yedi yıldır süren ölüm orucu eylemimizi zafere ulaştırdık. Umutlarınız-umutlarımız, hayalleriniz- hayallerimiz, idealleriniz-ideallerimiz olacak, söz size! Bu zafer sizin zaferinizdir. Bu zaferi bugün biz ailelerinize, yoldaşlarınıza, dostlarınıza yaşattırdığınız için sizin önünüzde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.” Açıklamanın ardından Grup Kıvılcım bir dinleti daha sundu. Şiirlerin okunmasının ardından mezarlara çiçekler bırakıldı. Anmaya yaklaşık 600 kişi katıldı.

GOP/Kızıl Bayrak


EKD’den 8 Mart’a çağrı...

EKD 7 Şubat’ta Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 8 Mart’ta mücadele çağrısı yaptı. Saat 12.00’de biraraya gelen EKD’liler “Kadına şiddete, yoksulluğa, yozlaşmaya, şovenizme karşı 8 Mart’ta alanlara!” yazılı pankart açtılar. “Kadınız, haklıyız EKD’de güçlüyüz!”, “Yaşasın kadın dayanışması!”, “Kadına yönelik şiddete karşı 8 Mart’ta alanlara!”, “Yaşasın Kürt, Ermeni, Türk halklarının kadeşliği!” yazılı dövizler açtılar.

Eylem boyunca sık sık “ 4 Mart’ta Kadıköy’deyiz!”, “Yaşasın 8 Mart, yaşasın mücadelemiz!”, “ Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Yaşasın kadın dayanışması!”, “EKD susmadı, susmayacak!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul