8 Aralık 2006 Sayı: 2006/48 (48)
  Kızıl Bayrak'tan
   Emekçilerin ve halkların direnişini zorbalıkla bastıramazsınız!
  Demokrat” maskeli Ağar’ın yayılmacı emelleri
  Asgari ücretin belirlenmesinde bildik oyun bir kez daha sahneleniyor...
  Sermayenin sinsi tuzağı...
Sömürü ve soygun bütçesine karşı kamu emekçileri 14 Aralık’ta iş bırakıyor…
Yapı Yol-Sen Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Halil Tümtürk ile iş yavaşlatma eylemi üzerine konuştuk...
Asgari ücret üzerine işçilerle konuştuk...
 Gençlik faşist saldırganlığa boyun eğmeyecek!
  Trabzon’da çalışmalarımız sürüyor...
  Ortadoğu'yu Balkanlaştırma planı!..
  İşçilerin ve devrimci öncü işçilerin birliği sorunu
  Sınıf çalışmamızın ulaştığı yeni aşamanın özlü bir ifadesi!
  Volkan Yaraşır’ın İstanbul İşçi Kurultayı’nda yaptığı konuşma...
  Komanteks'te sendikasızlaştırma saldırısı
  MHP: Değişen ya da değişmeyen ne?/3 - Yüksel Akkaya
  Zaferi üçüncü kez Hugo Chavez’in!
  Seçimlerin kıskacında ümitsiz aşk: Avrupa Birliği üyeliği - Yüksel Akkaya
  Lübnan karanlık bir sürece çekiliyor - Abu Şehmuz Demir
  “Beterin beteri var” tesellisi ve tecrit güzellemesi…
  Proletaryanın ilk isyan çığlığı... “Çalışarak yaşamak ya da savaşarak ölmek!”
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Faşizme karşı omuz omuza!

Gençlik faşist saldırganlığa boyun eğmeyecek!

Faşist beslemelerin polis destekli saldırıları ülke genelinde yoğunlaşmış durumda. 4 Aralık akşamı Kurtuluş-Cebeci civarında yurtsever öğrenciler faşistlerin satırlı-bıçaklı saldırısına maruz kaldı. Ege Üniversitesi’nde ise “Türk İntikam Tugayı”nın amblemini taşıyan “Ege Üniversitesi Ülkücüleri” imzalı bir takvimi yurtta dağıtacak denli pervasızlaştılar ve 4-5 Aralık günleri kampusun değişik yerlerinde saldırılar gerçekleştirdiler.


Ege Üniversitesi faşizme mezar olacak!

Ege Üniversitesi’nde son dönemlerde faşistlerin örgütlenme çalışmaları arttı. En son “Türk İntikam Tugayı”nın amblemini taşıyan “Ege Üniversitesi Ülkücüleri” imzalı bir takvimi yurtta dağıttılar. Gece geç saatlerde koridorlarda mehter marşları dinletip, kendilerini yurdun ve okulun reisi ilan ettiler. Tüm bu gelişmeler karşısında üniversitelerin asıl sahipleri olarak, 1 Aralık gecesi yurtta gerçekleştirdiğimiz bir etkinliğin ardından faşistleri cezalandırdık.

Gergin geçen hafta sonunun ardından faşistler pazar gecesi yine yurtta mehter marşı dinlettiler. 4 Aralık günü iki arkadaşımız E-cafede saldırıya uğradı ve hafif yaralandı. Bunun üzerine toplanan devrimci ve demokrat öğrenciler, yurtta kalanların toplu şekilde beklemesine, dışardaki kitlenin ise Edebiyat Fakültesi önünde bekleyerek iletişim halinde olunmasına karar verdi. Bu karar doğrultusunda yurda giren arkadaşlarımız odalarında yaklaşık 10 kişi olarak beklediler. Gece 23.30 civarı Ege Üniversitesi yurduna panzer eşliğinde giren çevikler, sivil polisler, faşist beslemeler yurt müdürüyle beraber oda oda dolaşarak Ekim Gençliği’nden arkadaşımızı ismiyle aradı ve gözaltına aldı.

Aynı gece Mevlana-Bornova yolunda 4 arkadaşımıza 15-20 kişilik bir faşist grup saldırdı. Bir arkadaşımızın kafasına 26 dikiş atıldı. Diğer 3 arkadaşımız da çeşitli yerlerinden yaralandı.

Bu olaylar üzerine 5 Aralık sabahı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan devrimci, demokrat öğrenciler durum değerlendirmesi yaptı. DKÖ’lerin ve sendikaların katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Basın açıklamasının ardından gözaltına alınan arkadaşımızın tutulduğu Bornova Merkez Karakolu’na gidilecekti. İşbölümü yapıldı. Kimi arkadaşlarımız basın metnini hazırlarken kimi de kampüste faşist saldırıları teşhir ederek eyleme çağrı yapacaktı. Fakat Edebiyat Fakültesi’nde Gıda Cafe’de arkadaşlarımıza saldırı gerçekleştirildiği haberi geldi. Bunun üzerine yaklaşık 200 kişi ellerine geçirdikleri taş ve sopalarla Gıda Cafe’ye koştu. Cafeye varıldığında faşistlerin bazıları kaçtı, orada bulunan iki faşist dövülerek cezalandırıldı.

Saldırıya uğrayan iki arkadaşımızı baygın bir halde halde çukurdan çıkardık. Kavga sırasında bir faşistin elindeki cam parçasıyla arkadaşımızın boğazını kesmeye çalıştığını, olayı gören arkadaşlarımızın müdahalesi ile bu saldırının engellendiğini öğrendik. Baygın bir vaziyette ve şokta olan arkadaşlarımızı ambulansla medikoya kaldırdık. Bu sırada bizler de faşistlerin kaçtığı Meslek Yüksek Okulu’na doğru öfkeli sloganlarımızla yürüyüşe geçtik. Yürüyüş sırasında “Ege faşizme mezar olacak!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!” sloganlarını haykırdık. Yürüyüşümüz sırasında olay yerine 3 ekip otosu geldi.

Meslek Yüksek Okulu’na vardığımızda faşistlerden birini döverek cezalandırdık ve faşist saldırıları teşhir eden konuşmalar yaptık. Sloganlarımızla, marşlarımızla Öğrenci Çarşısı güzergahından Mediko önüne yürüdük. Mediko önünde bir arkadaşımız hazırlanan basın metnini okudu. Yaralanan arkadaşlarımız Mediko’dan Ege Üniversitesi’ne sevkedildi. Arkadaşlarımızı sloganlar, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde ambulansa bindirdik.

İlk önce Edebiyat Fakültesi’ne daha sonra ise Gıda Cafe’nin önüne konuşlanan çevik kuvvet okulumuzu terketmeden okulu terketmeyeceğimiz hem basına hem de rektörlüğe ilettik. Bekleyiş sırasında yaklaşık 200 kişilik kitleyle halaylar çekerek marşlarımızı söyledik. Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’ndan bir arkadaşımız kısa bir oyun sahneleyerek bizi destekledi. Birkaç saat süren bekleyişin ardından çevik kuvvetin okuldan ayrılmaya başladığı haberini aldık. Çevik kuvvet okulu tümüyle terkettikten sonra gruplar halinde dağıldık.

Tüm bu olayların sonucunda bir arkadaşımız gözaltına alındı. 2’si acilde olmak üzere 4 arkadaşımız hastanede, 5-6 arkadaşımız da raporlu. 5 Aralık günü gerçekleşen bu olaylar esnasında gözaltına alınan arkadaşımız akşam 18:30 civarında serbest bırakıldı.

Ege Üniversitesi yurdunda yaklaşık 10-15 faşist, bellerinde silahlarla dolaşıyorlar. Bu durumu rektörlük de, polis de biliyor. Tüm bu saldırılar esnasında çevik polis silahlı faşistlere değil devrimci, demokrat öğrencilere müdahale etti, gözaltına aldı.

Faşist saldırılar Ege Üniversitesi’nde hat safhaya ulaşmış bulunuyor. Ancak üniversitemizde ve yurdumuzda faşist beslemelerin rahatça dolaşmalarına ve örgütlenmelerine izin vermeyeceğiz.

Ege Üniversitesi/Ekim Gençliği


DTCF, Gazi, Cebeci: Faşizme geçit yok!

4 Aralık akşamı Kurtuluş-Cebeci civarında yurtsever öğrenciler faşistlerin satırlı-bıçaklı saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucunda 4 öğrenci yaralandı. Yaralanan iki öğrenciden biri Başkent diğeri ise İbni Sina Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Polis satırlarla saldırıyı gerçekleştiren faşist güruh yerine yaralanan öğrencileri gözaltına almak istedi. Öğrenciler polisin saldırısından kaçarken bu kez Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde faşistlerin saldırısına maruz kaldı._ Polis olay yerinde 6 yurtsever-demokrat öğrenci ile 2 faşisti gözaltına aldı.

5 Aralık günü ise Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde faşistlerle gerginlik yaşandı. Bir gün önce yaşanan saldırı ile ilgili bir faşist cezalandırıldı. Ardından okula polisin girmesiyle gerginlik tırmandı. Bunun üzerine öğrenciler akşam saatlerinde DTCF’den toplu çıkış gerçekleştirdiler.

Diğer üniversite kampuslerinden öğrencilerin de DTCF önüne gelmesiyle Yüksel Caddesi yönüne doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca sloganlar, alkışlar ve ıslıklar hiç susmadı. Yüksel Caddesi’nde biraraya gelen yüzlerce öğrenci bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ekim Gençliği/Ankara


Gazi Üniversitesi’nde faşist saldırılar protesto edildi...

“Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”

1 Aralık akşamı Yüksel Caddesi’nde biraraya gelen ÖEP, DGH, SGD, TÜM- İGD, DPG, SDG, Marksist Bakış ve HKP Gençliği’nin imzacısı olduğu yaklaşık 100 kişi Gazi’de yaşanan faşist saldırıları protesto etti.

Basın açıklaması Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencilerinin Yüksel Caddesi’ne sloganlar atarak toplu bir şekilde girmesiyle başladı. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Gerek emperyalist savaşa ve onun kurumlarına, gerekse onların yerli sömürü kurumlarına karşı tarlalardan, fabrikalardan, okullardan, sokaklardan muhalefeti yüseltenlere , faşist, gerici örgütlenmelerle sadırılar sürüyor ve giderek artıyor. Gazi Üniversitesi’nde yaşananlar bunun söze gerek bırakmaz bir örneği. Artık aşikar olduğu gibi, düzenin kapıkulu milliyetçi-şoven-faşistler Gazi Üniversitesi’ni bir kadro devşirme yeri olarak görmekte ve daha kirli operasyonlar için eğitilmektedirler.

“Sermaye düzenine ve onların ırkçı-milliyetçi- şovenist-faşist maşalarına karşı; mücadelenin toplumun en geniş kesimlerini kapsaması bilinciyle sosyalistleri, ilericileri, demokratları, aydınları, tüm demokratik kitle örgütlerini, kısacası egemenlerin uyguladıkları politikalarından zarar gören herkesi, ortak sorunlarımızı tartışmaya ve bu kan emicilerle mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Eylemde sık sık “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!” sloganları atıldı. Ekim Gençliği’nin katılarak destek verdiği eylem sloganlarla bitirildi.

Ekim Gençliği/Ankara