27 Ekim 2006 Sayı: 2006/42 (42)
  Kızıl Bayrak'tan
   Kimliksizleştirilme saldırısına karşı
“Sınıfa karşı sınıf!” çizgisi
  İMF yine bütçemizi belirledi ve kaçıp gitti!
  Beklenen oldu, Türk Metal satış sözleşmesini imzaladı... Sömürü ve
ihanete geçit vermemek için bu sözleşme
yırtılmalıdır!
  Kapitalist toplumu şiddet yönetiyor
6 Kasım tartışmaları ve İstanbul Ekim Gençliği’nin çağrısı
İLGP: “Ortadoğu’da işgalci, okulda müşteri olmayacağız!”
İÜ Rektörlüğü'nden “Parlak” soruşturmalar!
 Kapitalizmde özgürlük ve eşitlik üzerine/ Yüksel Akkaya
  Bütçe soygununa ve yeni hak gasplarına
karşı mücadeleyi yükseltelim! (Orta sayfa)
  Sınıf hareketinin sorunları ve İstanbul İşçi
Kurultayı üzerine işçilerle konuştuk
  Sendikalaştıkları için işten atılan AL-CO
Tencere işçileri ile direnişin deneyimleri
üzerine konuştuk
  Dünyadan
  Almanya'da güçlü ama yaptırımdan yoksun eylemler... Sosyal yıkım
saldırılarına karşı öfke büyüyor
  Leyla hasta, tabibi ortada yok... Ortadoğu halkları birbirine kırdırılmak isteniyor
  İşçi sınıfının ruhu: Sovyetler / Volkan Yaraşır
  Köln'de “21. Yüzyılda Yeni Ekimlere” gecesi
  Eylemlerden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Köln'de “21. Yüzyılda Yeni Ekimlere” gecesi

21 Ekim günü MLKP'nin düzenlediği “21. Yüzyılda Yeni Ekimlere” gecesi Köln'de gerçekleştirildi. Bini aşkın işçi ve emekçinin katılımıyla gerçekleşen geceye coşku, öfke, devrimci dayanışma ve mücadele kararlığı hakimdi.

Gece MLKP'nin kısa tarihçesini anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Arkasından açılış konuşması yapıldı. Konuşmada son dönemde başta MLKP olmak üzere, aralarında Atılım Gazetesi, BEKSAV'ın da olduğu demokratik mevzilere yönelik saldırılar teşhir edildi. Bu saldırılara karşı yılmadan mücadele edileceği vurgulandı. Saldırılar karşısında devrimci dayanışmanın anlamı ve gerekliliği ifade edildi.

Muzaffer Özdemir'in şelpe tekniği ile verdiği konser ilgiyle izlendi. Ardından sahneye Grup Şiar çıktı. Kendi bestelerinden ve İbrahim Kaypakkaya'yı anlatan parçalardan oluşan bir dinleti sundu. Bu arada, 10 Eylül tutsakları adına konuşmak üzere bir konuşmacı kürsüye davet edildi. Konuşmada yaşanan süreç değerlendirildi. Türkiye`de saldırılara maruz kalan ve buna karşı mücadele eden devrimci, ilerici kişi, kurum ve partilerin militan bir şekilde bu saldırıları püskürteceğine vurgu yapıldı. Coşku ve inanç dolu bu konuşmanın ardından Hasan Yükselir sahne aldı. Ruhi Su'nun türkü ve ezgileriyle işçi ve emekçileri coşturdu.

Aranın ardından mesajlar okundu. Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki devrimci parti ve kurumlardan gelen mesajların ardından Atılım gazetesine dönük tutuklamaları anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Gözaltı ve tutuklamalar sırasında sergilenen devrimci tutumların yansıdığı görüntüler slogan ve alkışlarla selamlandı. Sinevizyonun ardından MLKP adına bir konuşma yapıldı. Yeni ekimlere duyulan ihtiyacın ve inancın vurgulandığı konuşmada, kapitalizmin yalana dayalı propagandalarının 10-15 yıl gibi kısa bir sürede boşa düştüğü, tüm dünyada yeniden “Yeni Ekimler”e duyulan özlemin arttığı ve bu yönlü devrimci arayışın yoğunlaştığı belirtildi.

Konuşmada saldırılar karşısında başta TKİP, MKP ve TKP-ML olmak üzere devrimci grupların gösterdiği devrimci dayanışma ruhuna ve pratiğine de vurgu yapıldı. Bu süreçte devrimci dayanışma ruhunu yükselten bütün kurum ve kişilere teşekkür edildi. Ve saldırıların MLKP'yi yıkamayacağı, bu saldırının yarattığı etkinin kısa sürede kırılacağı ve daha güçlü bir şekilde Yeni Ekimler'in mücadelesinin yürütüleceği ifade edildi.

Konuşmanın ardından, Grup Vardiya sahneye çıktı, marşlar ve halay parçalarından oluşan bir dinleti sundu. Alman ilerici güçleri adına MLPD (Almanya Marksist Leninist Partisi) temsilcisi, KPD (Almanya Komünist Partisi) temsilcisi, Roter Oktober (Kızıl Ekim) temsilcisi birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ortak vurgusu, Almanya'daki sosyal hak gasplarına karşı mücadelede güçleri birleştirmenin gerekliliği şeklindeydi. Konuşmaların ardından sahneye Ferhat Tunç çıktı.

Gecenin yapıldığı salona “21. Yüzyılda Yeni Ekimlere!”, “TMY kaldırılsın!”, “Bu abluka dağıtılacak!” gibi pankartlar asılmıştı. Devrimci dayanışma bilinci ile birçok Alman ve Türkiyeli devrimci parti ve grup geceye güçlü bir katılım gerçekleştirdiler.

TKİP taraftarları/Köln

---------------------------------------------------------------------------------------

ESP'nin kampanyası sürüyor...

“Özgürlük istiyoruz!”

ESP 21 Ekim günü “Özgürlük istiyoruz!” kampanyası çerçevesinde İstanbul, İzmir, Ankara, Antep ve Adana'da yaptığı eylemlerle tutuklananların serbest bırakılmasını istedi, toplumun bütün kesimlerine dönük bir saldırı yasası olan TMY'yi protesto etti.

İstanbul:

Taksim Galatasaray Postanesi önünde saat 13:00'te gerçekleştirilen eylemde “Özgürlük istiyoruz!” ve “ESP temsilcisi Figen Yüksekdağ serbest bırakılsın!” pankartları açıldı. “Özgürlük istiyoruz! TMY çöpe!”, “Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın!”, “Baskılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz!”, “Tecrit terörünü yeneceğiz!”, “Sanata kelepçe vurulamaz!”, “Söz, eylem, örgütlenme önündeki engeller kaldırılsın!”, “Genel Başkanımız Ayşe Yumli Yeter serbest bırakılsın!” yazılı dövizler taşındı.

Eylem boyunca sık sık “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Özgürlük istiyoruz!”, “Zindanlar boşalsın tutsaklara özgürlük!”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak!”, “Birlik, mücadele, zafer!” sloganları atıldı.

ESP temsilcisi Ersin Sedefoğlu basın açıklaması metnini okumadan önce yaptığı konuşmada Anadolu'nun Sesi radyosuna yönelik kapatma kararını teşhir etti, Ankara Sincan L Tipi Hapishanesi'nde yaşanan baskıların son bulmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından Sinan Gerçek'in annesi Yıldız Gerçek bir konuşma yaptı. 10 dakikalık oturma eyleminden sonra Grup Koma Denge Hevi'nin söylediği şarkıların ardından eylem sona erdi. Eyleme BDSP, HKM, DHP, EHP ve PSAKD Marmara Eşgüdüm de destek verdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

 

İzmir:

Kemeraltı girişinde ESP, İHD, SDP, TKP, DHP, BDSP, İCİ, SGD, Tekstil-Sen, İşçi Mücadelesi, Alınteri, EHP, Partizan, Kaldıraç, ve Ege 78'liler tarafından ortak örgütlenen eylemde “Özgürlük istiyoruz! Toplumla Mücadele Yasasına hayır, TMY çöpe!” pankartının yanısıra arananlar listesinde yeralanların isimlerinin olduğu pankart açıldı. “Devlet terörüne son!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “TMY yasası geri çekilsin!”, “Sosyalist basın susturulamaz, “Atılım/ESP susmadı, susmayacak!” sloganları atıldı. Eyleme 70 kişi katıldı. Eylemin ardından toplu olarak Atılım gazetesinin satışı yapıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir

 

Adana:

Kültür Sokağı önünde saat 12.00'de yapılan basın açıklamasında, devletin “terör”le mücadele adı altında tam bir terör estirdiği ve en ufak bir demokratik hakka bile tahammül edilmediği vurgulandı. Ayrıca, hukuksuzluk, adaletsizlik had safhaya ulaşmışken özgürlükten, demokrasiden bahsedilemeyeceğine değinilerek, ezilenlerin özgürlüklerini ancak sokaklarda kazanabileceği vurgulandı. “Atılım-ESP susmadı susmayacak!”, “Söz-eylem-örgütlenme hakkımız engellenemez!”, “TMY iptal edilsin!” sloganları atıldı.

Eyleme BDSP, DHP ve EKD de destek verdi. Basın açıklaması kısa süreli oturma eyleminin ardından bitirildi.

Kızıl Bayrak/Adana