15 Eylül 2006 Sayı: 2006/36 (36)
  Kızıl Bayrak'tan
   11 Eylül'ün ardından yaşananların gösterdikleri; ABD emperyalizmi ve uşakları saplandıkları savaş bataklığından çıkamayacaklar
  ABD-İsrail taşeronluğuna izin vermeyeceğiz!
  Kardeş halklara karşı değil emperyalizme ve sermayeye karşı savaşalım!
  Kürt halkına dönük kirli savaş her haksız savaşın vardığı sona doğru gidiyor
  Amerikancı ordu emperyalizmin savaş taşeronluğuna hazırlanıyor
12 Eylül rejimi sürüyor
Sınıf hareketinden
Oktaş Oluklu Mukavva işçileri ile röportaj
Uzlaştırma Kurulu kararını açıkladı; Emekçilerin birleşik mücadelesi sağlanmalıdır
KESK ve savaş karşıtı muhalefet
Kapitalizmin Hamalları; Çocuk işçiler / Y. Akkaya
   Haluk Gerger ile Ortadoğu’daki
gelişmeler üzerine... Emperyalizmin ezilen halkları köleleştirme operasyonu başarıya ulaşamayacak / Orta sayfa
  Üniversitelerde soruşturma terörü sürüyor!
  Fındıkta çözümsüzlük sürüyor!
  GOP-DER'e saldırı
  Katil Blair'in Lübnan ziyareti tepkiyle karşılandı
  Emperyalist-siyonist saldırganlığa karşı devrimci direniş cephesi
  Halkların katili NATO Afganistan'a yeni birlikler istiyor
  Dünyadan...
  Paris'te 15 bin kişi göçmenlerin barınma hakkı için yürüdü
  İlerici-devrimci güçlere karşı saldırılar... Saldırılara karşı devrimci dayanışma!
  MLKP MK'nın operasyona ilişkin açıklaması
  Basından...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İlerici-devrimci güçlere karşı saldırılar yoğunlaşıyor... Son polis operasyonu kapsamında 20 devrimci tutuklandı...

Saldırılara karşı devrimci dayanışma!

Nasıl ki, ABD emperyalizmi Büyük Ortadoğu Projesi'ni hayata geçirebilmek için, İsrail siyonizmi eliyle Filistin'de Lübnan'da zemin düzlemeye çalışıyorsa, emperyalizm uşağı Türk devleti de, bu projede piyonluk üstlenebilmek için, içeride zemin düzleme faaliyetine hız vermiş bulunuyor. İçerde zemin düzleme ise, sermaye devletinin kanlı macera hevesini dizginleyebilecek tek siyasal güç olan devrimci hareketin ezilmesi ve devrimci mücadelenin sekteye uğratılmasını gerektirmektedir.

Dinci bir partinin hükümet koltuğuna oturmasına izin vermekle, ABD ve uşakları, din eksenli bir muhalefetin de önünü kesmeyi başarmış bulunuyorlar. “İslamcı terör”e, daha somut olarak Hizbullah'a karşı gündeme getirildiği halde, Lübnan'a yönelik saldırıların bu kesimde ciddi bir tepki yaratmaması, operasyonun başarısını ortaya koyuyor.

Dün de bugün de emperyalizmin ve işbirlikçi burjuvazinin kirli planlarına ve girişimlerine karşı kitlesel tepkilerin örgütlenmesi ancak ilerici-devrimci hareketin çabalarıyla olanaklıdır. Geride kalan süreçte düzenlenen eylemler de bunu açıklıkla gösterdiği için devletin terörü özellikle devrimci hareket üzerinde yoğunlaştırılmak zorundadır ve nitekim öyle de olmaktadır.

Önce Kofi Annan protestosuna katılanlar üzerine kusuldu bu terör. Eyleme gaz bombaları ve tazyikli su ile saldıran devletin terör güçleri onlarca eylemciyi gözaltına aldı ve bunları F tipi hücrelere göndererek “örgüt üyeliği”nden yargılamaya karar verdi.

Ardından Atılım gazetesi ve ESP çizgisindeki devrimcilere yönelik saldırıların haberleri gelmeye başladı. Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek'in 8 Eylül'de Manisa'da gözaltına alındığını 9 Eylül'de kamuoyuna duyuran Atılım gazetesi, operasyonun bir dizi devrimciyi kapsadığını açıkladı. Ardından içlerinde Atılım gazetesi genel yayın koordinatörü Sedat Şenoğlu da olmak üzere gözaltına alınan devrimcilerin sayısının 23'ü bulduğu bildirildi. Bunlar arasında gazetenin yazarlarından Bayram Namaz ve eski genel yayın yönetmenlerinden Ziya Ulusoy da bulunuyordu.

Saldırılar ülke içinde ve Avrupa'da bir dizi basın açıklaması eylemi ile protesto edildi ve gözaltına alınanların serbest bırakılması talep edildi. İstanbul'da 10 Eylül günü saldırıları protesto etmek ve gelişmeler hakkında devrimci kamuoyunu bilgilendirmek üzere gerçekleştirilen basın açıklamasına, İHD, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmara Şubesi, İLSP, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Sine-Sen, Limter-İş, Tekstil-Sen gibi kurumların temsilcileri de katılarak destek verdiler. 11 Eylül günü ise bu kez gözaltına alınanların aileleri adına İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapıldı. Bu açıklamaya da çeşitli kurumlar temsilcileriyle katılarak desteklerini sundular.

Gözaltında bulunan 23 devrimci 12 Eylül Salı günü Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartlıdı. Aynı gün Ezilenlerin Sosyalist Platformu, gözaltıları protesto etmek ve gözaltıların serbest bırakılması talebinde bulunmak için Beşiktaş Parkı'nda bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına SDP, BDSP, Kaldıraç, DHP, Partizan, SODAP, Halkevleri, PSAKD, Limter-İş, Tekstil-Sen, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu temsilcileri de katılarak destek verdiler. Figen Yüksekdağ okuduğu basın açıklamasında; “Bir süre önce çıkarılan Terörle Mücadele Yasasından sonra, tam da yasanın hedeflediği gibi, geniş halk kesimlerine dönük saldırılar yükseldi. Yasal mitingleri dağıtmaktan tutalım da sıkı yönetim uygulamalarını aratmayan sokak terörüne, düşünceyi suç sayan yaptırımlara kadar geniş bir baskı sindirme konsepti devreye konuldu. Esası toplumla mücadele olan TMY bütün toplumu ve onun muhalif mücadeleci unsurlarını karşısına alarak işletilmeye devam ediyor.” denildi ve içlerinde Atılım çalışanlarının da bulunduğu devrimcilere yönelik son operasyonun da bu kapsamda olduğu belirtildi.

Aynı gün mahkemeye çıkarılan 23 devrimciden 20'si tutuklandı. Atılım.org sitesinin tutuklamalara ilişkin 12 Eylül tarihli haberi tutuklananlar hakkında şu bilgiyi veriyor:

Savcılıktan tutuklama talebi ile sorgu hakimliğine sevk edilen ve ardından tutuklanan 20 devrimcinin isimleri şöyle:

Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Çiçek

Genel Yayın Koordinatörümüz Sedat Şenoğlu

Eski Genel Yayın Yönetmenimiz Ziya Ulusoy

Gazetemiz yazarlarından Bayram Namaz

Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan

Erkan Salduz

Turaç Solak

Arif Çelebi

Ali Hıdır Polat

Elif Almakça

Hatice Bolat

Erkan Özdemir

Fatma Siner

Mehmet Ali Polat

Hasan Ozan

Arzu Torun

Naci Göktaş

Sultan Ulusoy

Serkan Gündoğdu

Seyfi Polat

***

Bu arada Özgür Radyo, 13 Eylül tarihli bir haberinde, operasyonların halen sürdüğünü ve bu kapsamda Mersin'de ve Fethiye'de toplam 4 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Valisi'nin basın toplantısında bizzat okuduğu polis açıklaması çerçevesinde operasyonun MLKP'ye karşı gerçekleştirilmiş bulunduğunun iddia edilmesinin ardından MLKP MK adına 13 Eylül tarihli bir bildiri yayınlandı. Polis açıklamasının girişi ile MLKP'nin konuya ilişkin bildirisini okurlarımıza ekte sunuyoruz.

Son operasyon, içinden geçmekte olduğumuz kritik evre kapsamında devletin kolluk güçlerinin ilerici-devrimci güçlere karşı yeni bir düzeyde harekete geçmeye karar verdiklerinin bir işareti sayılmalıdır. Tüm devrimci güçler başlatılmış bulunan saldırıyı bunun gerektirdiği bir dikkat ve ciddiyet içinde ele almak, bu arada saldırıları püskürtmek üzere her alanda tam bir birlik ve dayanışma içinde hareket etmekle yükümlüdürler.

-------------------------------------------------------------------------------------

12 Eylül ‘06 tarihli polis açıklamasına göre operasyon:

“Mevcut Anayasal sistemi değiştirerek yerine Marksist-Leninist ideolojiye dayalı bir düzen kurmak için ülke genelinde silahlı faaliyet gösteren bir terör örgütüne yönelik olarak, 05.10.2004 tarihinde ülke çapında İstanbul Emniyet Müdürlüğü merkezli olarak (K) GAYE adıyla Planlı İstihbarat Operasyonu başlatılmıştır. Bir çok ilimizde aynı doğrultuda büyük bir hassasiyetle yaklaşık iki yıl sürdürülen bu çalışma Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığınca koordine edilmiştir. Başta İstanbul olmak üzere bir çok ilimizde polisimizi ve vatandaşımızı şehit eden, gasp, soygun ve bombalama eylemi gerçekleştiren, terör örgütünün şiddet temelli kamuoyunda infial uyandıran yeni eylem kararlarının alınacağı kongresini yapmak için toplandığının tespit edilmesi üzerine operasyonun Yakalama Operasyonuna dönüştürülmesine karar verilerek, uzun bir süreden beri izlenen örgütün Merkez Komitesinin de aralarında bulunduğu lider kadrosu 08.09.2006 günü İSTANBUL -MANİSA -AYDIN -KAYSERİ-ANTALYA -MERSİN ve MALATYA illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda ele geçirilmiştir.

“Yapılan operasyonlarda terör örgütünün başta Askeri, Mali ve açık alandaki şiddet eylemlerini yöneten üst düzey sorumlularının da aralarında bulunduğu 23 terör örgütü mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır...”