15 Eylül 2006 Sayı: 2006/36 (36)
  Kızıl Bayrak'tan
   11 Eylül'ün ardından yaşananların gösterdikleri; ABD emperyalizmi ve uşakları saplandıkları savaş bataklığından çıkamayacaklar
  ABD-İsrail taşeronluğuna izin vermeyeceğiz!
  Kardeş halklara karşı değil emperyalizme ve sermayeye karşı savaşalım!
  Kürt halkına dönük kirli savaş her haksız savaşın vardığı sona doğru gidiyor
  Amerikancı ordu emperyalizmin savaş taşeronluğuna hazırlanıyor
12 Eylül rejimi sürüyor
Sınıf hareketinden
Oktaş Oluklu Mukavva işçileri ile röportaj
Uzlaştırma Kurulu kararını açıkladı; Emekçilerin birleşik mücadelesi sağlanmalıdır
KESK ve savaş karşıtı muhalefet
Kapitalizmin Hamalları; Çocuk işçiler / Y. Akkaya
   Haluk Gerger ile Ortadoğu’daki
gelişmeler üzerine... Emperyalizmin ezilen halkları köleleştirme operasyonu başarıya ulaşamayacak / Orta sayfa
  Üniversitelerde soruşturma terörü sürüyor!
  Fındıkta çözümsüzlük sürüyor!
  GOP-DER'e saldırı
  Katil Blair'in Lübnan ziyareti tepkiyle karşılandı
  Emperyalist-siyonist saldırganlığa karşı devrimci direniş cephesi
  Halkların katili NATO Afganistan'a yeni birlikler istiyor
  Dünyadan...
  Paris'te 15 bin kişi göçmenlerin barınma hakkı için yürüdü
  İlerici-devrimci güçlere karşı saldırılar... Saldırılara karşı devrimci dayanışma!
  MLKP MK'nın operasyona ilişkin açıklaması
  Basından...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Emperyalizme uşaklık edenler Annan protestosuna saldırdı

5 Eylül günü Ankara'da tezkere görüşmelerini protesto eden BDSP, Partizan, Alınteri ve Irakta Savaşa Hayır Koordinasyonu bileşenleri 6 Eylül günü de tezkereye onay vererek işgale suç ortağı olan meclisi ve emperyalizmin temsilcisi BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ı proteste eylemi gerçekleştirdi.

Saat 11.45'te Kurtuluş Parkı önünde buluşan kitle “Lübnan'a asker göndermek halklara ihanettir! Kofi Annan defol!” yazılı ortak pankart arkasında yürüdü. Kolej kavşağında yürümeye hazırlanan kitlenin önü polis barikatı ile kesildi. Devlet Kızılay yönüne çıkan bütün yolları kapattı. Bu arada polis ile yapılan görüşmelerde Başbakanlık'a kesinlikle izin verilmeyeceği, ancak kaldırımdan yürünerek Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapılabileceği söylendi. Kitle bu öneriyi kabul etmeyerek Başbakanlık'a yürüme kararlılığında ısrar etti.

Devrimci güçler yaklaşık birbuçuk saat boyunca trafiği kapatarak sloganlarla Kolej kavşağındaki bekleyişlerini sürdürdüler. Saat 13:15'te kolluk kuvvetleri panzerden sıktıkları suyla ve yoğun gaz bombasıyla kitleye saldırdı. Bir süre polise karşılık veren kitle yoğun gaz bombası ve tazyikli su sıkılması üzerine ara sokaklara doğru çekildi. Sokak aralarında kısa süreli çatışmalar yaşandı. AKP binası taşlandı. Eylemde polisin saldırısı sonucu yaralananlar oldu ve gözaltılar yaşandı.

Kızıl Bayrak/Ankara

------------------------------------------------------------------------------------

Ankara'daki tutuklama terörü İzmir'de protesto edildi

İzmir Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Birlik, Kofi Annan'ın gelişi ve Lübnan'a asker gönderme tezkeresini protesto etmek için Ankara'da yapılan eyleme yönelik devlet terörünü ve tutuklamaları protesto etmek için bir eylem gerçekleştirildi.

9 Eylül günü Konak Kemeraltı girişinde toplanan birlik bileşenleri “ABD-İsrail işbirlikçileri halklara saldırıyor! Baskılar, gözaltılar bizleri yıldıramaz!/Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Birlik” imzalı pankart açtılar. Yapılan açıklamada Terörle Mücadele Yasası ile teröristlik yapanın devlet olduğu vurgulandı. Tırmanan devlet terörünün amacının Lübnan'ın emperyalist işgali için Türkiye'den asker gönderilmesine karşı yükselen tepkilerin önünü kesmek olduğu söylendi. “Anti emperyalistler olarak, ülkemizin emperyalizmin bir üssü, askeri gücü olmasını istemiyoruz. Buna karşı bedelleri göze alarak mücadelemize devam edeceğimizi duyuruyor, tutuklamaları protesto ediyoruz” denildi. Eylem sloganlarla son buldu.

Kızıl Bayrak/İzmir

-------------------------------------------------------------------------------------

Adana: 5 Eylül eyleminde tutuklananlar serbest bırakılsın!

Adana'da 10 Eylül günü İnönü Parkı'nda biraraya gelen ESP, Halkevleri, TÖP ve SDP bileşenleri, tezkerenin çıkmasıyla birlikte muhalif güçlere ve devrimcilere yönelik artan saldırıları protesto ettiler ve Ankara'da 5 Eylül tezkere eyleminden tutuklananların serbest bırakılması çağrısında bulundular.

Okunan basın açıklamasında devletin işgal karşıtlarına yönelik uyguladığı baskı ve şiddete rağmen anti-emperyalist mücadelenin süreceği vurgulandı ve emekçilerin tepkilerini eylemli bir biçimde ortaya koymaları istendi. Eylemde “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “İsrail askeri olmayacağız!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Adana

--------------------------------------------------------------------------------------

Adana Ortadoğu Halklarıyla Dayanışma Platformu tutuklama saldırısını protesto etti

Ortadoğu Halklarıyla Dayanışma Platformu 10 Eylül günü, Lübnan tezkeresinin mecliste onaylanmasını ve Annan'ın gelişini protesto ettikleri için Ankara'da tutuklanan 18 kişinin bırakılması talebiyle bir eylem gerçekleştirdi. Eylem Atatürk Parkı'nda başlayıp İnönü Parkı'na yürüyüşle devam etti. Eylem sırasında “Her yer Filistin hepimiz Filistinli'yiz!”, “Barış gücü savaş gücüdür!”, “Direnen haklar kazanacak'', “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “ABD-İsrail askeri olmayacağız!”, “Lübnan'a gitme kardeş kanı dökme!” sloganları atıldı, Gündoğdu Marşı söylendi. Eyleme 50 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Adana

---------------------------------------------------------------------------------------

Ankara'daki devlet terörü İstanbul'da protesto edildi

6 Eylül günü Ankara'da Kofi Annan'ın gelişini ve Lübnan'a asker gönderme tezkeresini protesto etmek isteyen kitleye polis azgınca saldırmış, çok sayıda kişi yaralanmış ve gözaltına alınmıştı. Eylem sonrası Ankara sokakları tam bir sürek avına sahne oldu. Devrimci kurumlar basıldı, emekçi mahalleleri ablukaya alındı. Polis, mahkeme kararıyla Ankara'daki açık, kapalı bütün mekanları arama, kimlik kontrolü yapma yetkisi aldı. Ankara sokaklarında yaşanan terör ortamı halen devam ediyor.

Ankara'da yaşanan devlet terörünü protesto etmek için biraraya gelen Alınteri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Partizan ve Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu bileşenleri 7 Eylül günü Taksim Tramvay durağında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saat 13:00'de biraraya gelen grup adına, bir gün önce Ankara'da yaşananları anlatan bir konuşma yapıldı, devlet terörünün devrimcileri yıldıramayacağı vurgulandı. Ardından okunan basın açıklamasında şunlar dile getirildi: “Emperyalist efendilerine uşaklık edenler halklara karşı suç işlemeye devam etmektedir. Devlet, tezkere karşıtı eylemlere uyguladığı terörü bundan sonra tüm toplumsal muhalefete yöneltecektir. Ancak unutulmasın ki bu topraklarda yaşayan halkların yüreği direnen Ortadoğu halklarının yanında atmaktadır. Bu topraklarda yaşayan ilerici, devrimci güçleri, anti emperyalistleri hiçbir baskı ve terör yıldıramaz. Bizler tezkereye, emperyalizme, siyonizme, işbirlikçi ve uşaklarına karşı mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz...”

Eylemde “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kahrolsun ABD işbirlikçi MGK/AKP!”, “Lübnan'a gitme kardeş kanı dökme!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul