15 Eylül 2006 Sayı: 2006/36 (36)
  Kızıl Bayrak'tan
   11 Eylül'ün ardından yaşananların gösterdikleri; ABD emperyalizmi ve uşakları saplandıkları savaş bataklığından çıkamayacaklar
  ABD-İsrail taşeronluğuna izin vermeyeceğiz!
  Kardeş halklara karşı değil emperyalizme ve sermayeye karşı savaşalım!
  Kürt halkına dönük kirli savaş her haksız savaşın vardığı sona doğru gidiyor
  Amerikancı ordu emperyalizmin savaş taşeronluğuna hazırlanıyor
12 Eylül rejimi sürüyor
Sınıf hareketinden
Oktaş Oluklu Mukavva işçileri ile röportaj
Uzlaştırma Kurulu kararını açıkladı; Emekçilerin birleşik mücadelesi sağlanmalıdır
KESK ve savaş karşıtı muhalefet
Kapitalizmin Hamalları; Çocuk işçiler / Y. Akkaya
   Haluk Gerger ile Ortadoğu’daki
gelişmeler üzerine... Emperyalizmin ezilen halkları köleleştirme operasyonu başarıya ulaşamayacak / Orta sayfa
  Üniversitelerde soruşturma terörü sürüyor!
  Fındıkta çözümsüzlük sürüyor!
  GOP-DER'e saldırı
  Katil Blair'in Lübnan ziyareti tepkiyle karşılandı
  Emperyalist-siyonist saldırganlığa karşı devrimci direniş cephesi
  Halkların katili NATO Afganistan'a yeni birlikler istiyor
  Dünyadan...
  Paris'te 15 bin kişi göçmenlerin barınma hakkı için yürüdü
  İlerici-devrimci güçlere karşı saldırılar... Saldırılara karşı devrimci dayanışma!
  MLKP MK'nın operasyona ilişkin açıklaması
  Basından...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Mizgin'i katleden devletten aileye yanıt:

“Dua et diğerleri yaşıyor”!

Batman'ın Kozluk ilçesinde 5 Eylül günü meydana gelen infazda katledilen Mizgin Özbek'in ölümüyle ilgili kolluk güçlerine herhangi bir soruşturma açılmazken, yetkililer Mizgin'in babasına “Eşinle oğlunun yaşadığına dua et!” diyebilecek denli arsız bir tutum sergiledi.

Olayı araştırmak için kurulan heyette yer alan İHD Batman Şube Başkanı Saadet Becerikli, Mizgin'in ailesine yaptıkları taziye ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mizgin'in abisi Hadi Özbek hala olayın şokunu yaşıyor. Ona en çok kardeşinin öldürülmesinden sonra cesedine ateş edilmesi ve saçlarından yerlerde sürüklenerek tekmelenmesi dokunmuş. Baba Alaattin Özbek de perişan. Mizgin'in cenazesini almaya gittiğinde görevlilere ‘ufacık çocuğa nasıl kıydınız?' diye sormuş. Görevliler, babanın bu feryadı karşısında ‘Diğer ikisinin, karının ve oğlunun sağ olduğuna dua et' demişler. Hastanede tedavi altında olan anne Samiye Özbek'e de kızının artık yaşamadığı söylenmiş.”

Mizgin'in öldürülmesini araştırmak için oluşturulan heyette bulunan Batman Barosu Başkan Yardımcısı Sedat Özevin de, savcılığın resmen soruşturma başlatması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Resmi çevrelerde Mizgin'in kurşunlanarak öldürülmesi sanki normal karşılanıyor gibi bir izlenime kapıldık. Taranan araçtan yaralı olarak kurtulan Hadi ve Samiye Özbek'in ifadeleri alındı ama onlara Mizgin'in öldürülmesiyle ilgili tek bir soru bile yöneltilmemiş. Eğer aile takipçi olursa, buradaki yargılamadan bir sonuç elde edilmese de bu vahim cinayeti AİHM'ye kadar taşırlar. Cesetlerin üzerine yüzlerce kurşun sıkılması, tekmelenip yerlerde sürüklenmesi, zaten ‘sağ teslim almak' gibi bir niyetin olmadığını açıkça gösteriyor.”

---------------------------------------------------------------------------------------

GOP-DER'e polis destekli bir grup serseri saldırdı!

8 Eylül akşamı bir grup tinerci ellerinde baltalar ve sopalarla Gaziosmanpaşa İşçi Derneği'ne saldırdı. Akşam saatlerinde mahallede tinerci olarak bilinen bir serseri dernek binasına gelerek bir dernek üyesini önce tehdit etmiş ve bıçak çekmişti. Dernek çalışanları ve üyeleri tarafından etkisiz hale getirilerek binadan atılan serseri ilerleyen saatlerde çevresine topladığı bir grup tinerciyle birlikte derneğe gelerek ellerindeki balta ve sopalarla dernekte bulunan kişilere saldırdı. İçerideki çok sayıda kişiyi yaralayan serseri saldırganlar, dernek binasını tahrip ettiler. Camları, masa ve sandalyeleri kırdılar.

Saldırganlardan bir süre önce derneğin yan sokağına arabayla gelen polis ise saldırı boyunca olaya müdahale etmediği gibi, ortalık bir parça durulunca da dernek çalışanlarını tutarak saldırganların kaçmasına izin verdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

---------------------------------------------------------------------------------------

GOP-DER'den polis destekli çete saldırısına karşı protesto yürüyüşü!

Gaziosmanpaşa İşçi Derneği (GOP-DER) 9 Eylül günü polis tarafından desteklenen bir grup serserinin baltalı saldırısına hedef olmuş, birçok dernek çalışanı yaralanmış ve dernek tahrip edilmişti.

10 Eylül akşamı biraraya gelen Gaziosmanpaşalı devrimciler ve emekçi halkı yaşanan bu çete saldırılarını protesto etmek için bir yürüyüş gerçekleştirdi. Saat 19:00'da GOP-DER'in önünde toplanan kitle sloganlar eşliğinde Karadeniz Mahallesi son duraklara doğru yürüyüşe geçti. “Uyuşturucuya, çetelere ve faşizme geçit vermeyeceğiz!/GOP-DER” pankartını taşıyan protestocular, “Çetelerden hesabı emekçiler soracak!”. “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “Çetelerden hesap soracağız!”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!”, “ Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!” sloganları ve teşhir konuşmalarıyla Gaziosmanpaşa sokaklarında dolaşarak son duraklara geldiler.

Son duraklarda toplanan Karadeniz mahallesi halkına bir açıklama yapan GOP-DER Başkanı, “Polis tarafından desteklenen bu çetelerin hedefi devrimci, demokrat ilerici güçlere ve devrimci faaliyete dönüktür. Bizler devletin bu saldırıları karşısında yıllardır bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Ancak bu saldırılar hiçbir zaman bizleri yıldıramaz!” şeklinde konuştu. GOP-DER Başkanı sözlerini Karadeniz Mahallesi halkını çeteleşmeye, uyuşturucuya karşı devrimcilerle birlikte mücadele etmeye çağırarak bitirdi.

Açıklamanın ardından yürüyüş sloganlar ve marşlar eşliğinde GOP-DER'e doğru sürdürüldü. Dönüş yolu boyunca da Çav Bella, Hernepeş, Gündoğdu marşları söylendi. Yürüyüş dernek önünde son buldu.

DHP ve yurtsever gençlerin destek verdiği eylemi, mahalle halkı da pencere ve balkonlardan alkışlayarak destekledi. Eyleme yaklaşık 70 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

---------------------------------------------------------------------------------------

GOP-DER'e yönelik saldırı protesto edildi

8 Eylül günü akşam saatlerinde ellerinde balta ve sopalarla Gaziosmanpaşa İşçi Derneği'ne saldıran bir grup serseri derneğin üye ve çalışanlarını darpetmiş, dernek binasına zarar verdikten sonra kaçmıştır. Tüm bu saldırı sırasında polislerin olaya müdahale etmemesi bir yana, birlikte saldırıyı gerçekleştirmesi ise bizleri hiç şaşırtmadı.

GOP İşçi Derneği'ne yönelik bu saldırı devrimci mücadeleye yapılmıştır. Saldırganlar mahallenin tinerci, uyuşturucu çeteleridir. Sistemin pislikleri içinde boğulmaktadır. Uyuşturucuyu, yozlaşmayı, bireyselleşmeyi yaratan sistem yeri geldiğinde yarattığı çeteleri devrimcilere karşı kullanmaktadır. GOP-DER'e yönelik saldırı bunun son örneğidir.

GOP-DER mahalle halkı tarafından bilinen, işçi ve emekçilerin haklarını savunan devrimci düşüncelere sahip bir kurumdur. Dernek, işçi ve emekçiler tarafından da sahiplenilmelidir.

Bizler Küçükçekmece İşçi Platformu olarak GOP-DER'e yönelik polis destekli bu saldırıyı kınıyoruz. Saldırıya en güçlü yanıtı mücadele bayrağını yükselterek vereceğiz. Küçükçekmece'den işçi ve emekçiler olarak bu saldırı karşısında GOP-DER ile dayanışma içerisine olduğumuzu ilan ediyoruz.

Küçükçekmece İşçi Platformu