21 Temmuz 2006 Sayı: 2006/28 (28)
  Kızıl Bayrak'tan
   Emperyalist haydutların yüz yıldır süren talan savaşı bölge halklarını yıkımdan yıkıma sürüklüyor
  İşgalci İsrail ordusu taş üstünde taş bırakmıyor
  İşgalci İsrail ordusu bir kez daha Lübnan topraklarına girdi
  Emperyalizmin Ortadoğu seferini durdurmak için devrimci mücadeleyi yükseltelim!
  İMF uşağı hükümet emre itaat için hazırolda bekliyor
"Sağlıkta tasarruf" ölüm demektir!
Kapitalist hayata karşı koyuştan teslimiyete, teslimiyetten nereye? - IV / Yüksel Akkaya
  Seçim tartışmaları ve liberal tutarsızlık / Orta sayfa
  KESK eylemlerinden...
  Sendikalaşma mücadelesi üzerine bir Enorcon işçisiyle konuştuk
  G-8 şefleri siyonist vahşete
kalkan oldu.
  Emperyalist saldırganlık bir kez daha Küba halkının iradesine çarpacak!
  İngiltere'de parayı veren
“Lord” oluyor...
  Irak’ta kitlesel eylem hazırlığı
  İsrail saldırısı ve hedefleri / SOSYALİST-ŞOREŞGER
  İsrail'in Lübnan ötesi
Ortadoğu tehdidi / Abu Şehmuz Demir
  4-6 Ağustos’ta Mamak 3. Kültür Sanat Festivali’nde
buluşalım!.
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

KESK İstanbul Şubeler Platformu açıklaması...

“Sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak ücret istiyoruz!”

KESK Genel Merkezi 15 ilde ek zam talebiyle ilgili basın açıklaması yapma kararı aldı. İstanbul'daki eylem 14 Temmuz günü saat 12.30'da Aksaray Metro önünde gerçekleşti. “Sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak ücret istiyoruz!”, “İMF'ye teslim olmayacağız!”, “Toplu görüşme değil, toplu sözleşme!” dövizleri taşıyan KESK üyeleri adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer okudu.

Açıklamada; “Ekonomik ve sosyal taleplerimizin karşılanması ve insanca yaşanacak bir ücret için toplu görüşme değil, toplu sözleşme yapmak istiyoruz. Toplu sözleşme yapmamızın önünde herhangi bir yasal engel yoktur. Bugüne kadar 140'a yakın belediyede toplu sözleşmeler imzaladık ve binlerce kamu çalışanı halihazırda süren bu toplu sözleşmelerden yararlanmaktadır. Kamu emekçilerinin ekonomik kayıpları artmıştır. 2006 yılı kayıplarımızın telafisi için %10'luk bir ek zam talep ediyoruz” denildi.

Basın açıklamasının bitiminde “Filistin halkı yalnız değildir!” sloganı atıldı ve Salı günü İsrail Konsolosluğu önünde yapılacak eyleme çağrı yapıldı. “Kahrolsun ABD emperyalizmi!” sloganı ile basın açıklaması sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

----------------------------------------------------------------------------------------

Bursa KESK Şubeler Platformu'nun eylemi...

“Sadaka değil toplusözleşme!”

14 Temmuz günü Bursa AVP Tiyatro önünde bir açıklama yapan KESK Bursa Şubeler Platformu'na bağlı kamu emekçileri ek zam ve toplusözleşme talep ettiler. BES Genel Başkanı Mustafa Çınar yaptığı açıklamada, hükümetin öngördüğü yoksulluk ücretini onaylamadıklarını belirtti. Toplusözleşme oyununa ve hükümetin suçuna ortak olmayacaklarını söyledi. Eylemde Kamu-Sen teşhir ve protesto edildi. İsrai'in Filistin ve Lübnan halklarına yönelik saldırı ve katliamlarına sessiz kalmama, mücadele etme çağrısı yapıldı. 60 emekçinin katıldığı eylemde “Sadaka değil toplusözleşme!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Devlet güdümlü sendikaya hayır!” sloganları atıldı.

Eylem hem katılım hem de coşku yönünden zayıf geçti.

Kızıl Bayrak/Bursa

----------------------------------------------------------------------------------------

KESK Ankara Şubeler Platformu eylemi

13 Temmuz günü Eğitim-Sen 1 No'lu Şube önünde biraraya gelen emekçiler ek zam talebi ile ilgili eylem yaptılar. Sendika binasının önünden tek sıra halinde Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyen emekçiler burada basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı KESK Ankara Şubeler Platformu dönem sözcüsü Özgür Bozdoğan okudu.

Bozdoğan İMF politikalarını uygulamakta kararlılık gösteren AKP hükümetini eleştirdi. Bu politikaların emekçilere daha fazla yoksulluk olarak yansıdığını ifade etti. Ekonomik ve sosyal taleplerinin karşılanması ve insanca yaşanacak bir ücret için toplu görüşme yerine toplu sözleşme yapılması gerektiğini vurgulayarak, 2006 yılı kayıplarımızın telafisi için yüzde 10'luk ek zam talep ediyoruz, dedi.

Eyleme 100 kişi katıldı.

----------------------------------------------------------------------------------------

KESK Ankara Şubeler Platformu'nun eylemi...

“Direne direne kazanağız!”

KESK Ankara Şubeler Platformu 14 Temmuz günü ek zam talebiyle bir basın açıklaması gerçekleşirdi. Saat 12:30'da Yeni Karamürsel Mağazası önünde biraraya gelen emekçiler uzun süre SES üyesi emekçilerin gelişini beklediler.

SES üyeleri Numune Hastenesi önünden dövizlerle YKM önüne yürümeyi planlıyordu. Polisin engelleyici tutumu nedeniyle bir süre dövizsiz yürüyen sağlık emekçileri, sonrasında fiili olarak döviz ve sloganlarla Necatibey Caddesi üzerinden YKM önüne yürüdüler. SES üyelerinin gelmesiyle Başbakanlığa yürüyüş gerçekleştirildi. Burada yapılan açıkamada ekonomik krizin yarattığı ücret kaybının yanısıra İsrail siyonizminin saldırganlığına değinildi.

Yaklaşık 200 kamu emekçisinin katıldığı eylem basın açıklamasıyla sona erdi. “Ücret adeletsizliğine son, ek zam istiyoruz!” şiarlı dövizlerin taşındığı eylemde “Direne direne kazanağız!”, “Devlet güdümlü sendikaya hayır!”, “İnsanca yaşamak istiyoruz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara

----------------------------------------------------------------------------------------

İzmir KESK Şubeler Platformu ek zam talep etti

KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından İzmir'de ek zam talebiyle bir eylem gerçekleştirildi. 14 Temmuz günü saat 12:30'da Konak eski Sümerbank önünde toplanan kamu emekçileri buradan Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Yaklaşık 120 kamu emekçisinin katıldığı eylemde KESK adına Yapı Yol-Sen Genel Sekreteri Bahri Yıldırım basın metnini okudu. Yıldırım, hükümetin öngördüğü yoksulluk sınırını onaylamadıklarını, bu nedenle hükümetin suç ortağı olmayacaklarını, yaşanan ekonomik krizin alım gücünü %10 gerilettiğini ifade etti. Toplu görüşme adı altında sürdürülen bu oyunun figüranları olmayacaklarını dile getirdi.

Eylemde “Hükümet zammını başına çal!”, “IMF'yi değil çalışanı dinle!”, “Filistin halkı yalnız!” değildir sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir