21 Temmuz 2006 Sayı: 2006/28 (28)
  Kızıl Bayrak'tan
   Emperyalist haydutların yüz yıldır süren talan savaşı bölge halklarını yıkımdan yıkıma sürüklüyor
  İşgalci İsrail ordusu taş üstünde taş bırakmıyor
  İşgalci İsrail ordusu bir kez daha Lübnan topraklarına girdi
  Emperyalizmin Ortadoğu seferini durdurmak için devrimci mücadeleyi yükseltelim!
  İMF uşağı hükümet emre itaat için hazırolda bekliyor
"Sağlıkta tasarruf" ölüm demektir!
Kapitalist hayata karşı koyuştan teslimiyete, teslimiyetten nereye? - IV / Yüksel Akkaya
  Seçim tartışmaları ve liberal tutarsızlık / Orta sayfa
  KESK eylemlerinden...
  Sendikalaşma mücadelesi üzerine bir Enorcon işçisiyle konuştuk
  G-8 şefleri siyonist vahşete
kalkan oldu.
  Emperyalist saldırganlık bir kez daha Küba halkının iradesine çarpacak!
  İngiltere'de parayı veren
“Lord” oluyor...
  Irak’ta kitlesel eylem hazırlığı
  İsrail saldırısı ve hedefleri / SOSYALİST-ŞOREŞGER
  İsrail'in Lübnan ötesi
Ortadoğu tehdidi / Abu Şehmuz Demir
  4-6 Ağustos’ta Mamak 3. Kültür Sanat Festivali’nde
buluşalım!.
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Filistin ve Lübnan halkları İstanbul'da yapılan eylemle selamlandı…

“Her yer Filistin, hepimiz Filistinli'yiz! Emperyalistler-siyonistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!”

Filistin'den sonra Lübnan'a da bombalar yağdıran İsrail siyonizmini protesto etmek, Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren ABD emperyalizmini lanetlemek, Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışmak amacıyla biraraya gelen Alınteri, BDSP, Divriği Kültür Derneği, Filistin Halklarıyla Dayanışma Derneği, Halkevleri, Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Kurtuluş Partisi, ÖDP, SEH, SDP ve TÖP bir eylem gerçekleştirdiler.

17 Temmuz günü saat 20:30'da Taksim AKM önünde toplanan kitle kortej oluşturduktan sonra 6. Filo'nun kovulduğu yer olan Dolmabahçe'ye doğru meşalelerle yürüşe geçti. Önde “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmayın!” ve “Her yer Filistin, hepimiz Filistinli'yiz! Emperyalistler-siyonistler yenilecek direnen halklar kazanacak!” yazılı ortak pankartlar taşındı. Yine önde “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın sosyalizm!”, “Filistin'de intifada, Irak'ta direniş kazanacak!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Filistin/Lübnan halkı yalnız değildir!” yazılı ortak dövizler taşındı.

Kitle yürüyüş sırasında ve alanda öfkeli sloganlarla emperyalist, siyonistleri lanetledi. Coşkulu ve gür sloganlarla Filistin ve Lübnan halkını selamladı.

Dolmabahçe'ye gelindiğinde Gündoğdu marşı hep birlikte söylendi. Ardından devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Filistin Halklarıyla Dayanışma Derneği Başkanı kitle adına bir konuşma yaptı. Konuşmasında, “Bugün burada Filistin halkı için toplanmış bulunuyoruz, bugün emperyalistlerin 6. Filosu'nu döktüğümüz için buradayız. İsrail siyonizmi ABD emperyalizmini arkasına alarak Lübnan'a da saldırdı. Yakında belki bütün Ortadoğu'yu kan gölüne çevirecek. Filistinli taş generaller 60 yıldır direniyor. Dünya mazlum ve ezilen halkları olduğu sürece direniş her zaman var olacaktır. Bugün Ortadoğu'da, yarın her yerde yolumuz her zaman taş generallerin yolu olacaktır” dedi.

Ardından ortak basın metnini Eyüp Baş okudu. Baş emperyalist, siyonist saldırganlığın teşhirini yaptıktan sonra sözlerini şöyle noktaladı: “Bugün 6. Filo'yu denize döktüğümüz yerden, Dolmabahçe'den siyonist İsrail'e emperyalistlere ve işbirlikçilere sesleniyoruz; öfkemizden korkun. Dünya halklarının öfkesinin selinde er geç boğulup tarih sayfalarında hakettiğiniz yeri alacaksınız. Bizler 6 Filo'yu denize dökenlerin sesiyiz. Bizler Filistinli'yiz, bizler Lübnanlı'yız, bizler ezilen dünya halklarıyız. Bizi katledebilir, topraklarımızı işgal edebilirsiniz. Ama asla teslim alamaz ve yenemezsiniz. Direneceğiz. Direnişimiz her geçen gün büyüyecektir. Filistin halkının, Ortadoğu halklarının direnişini her koşulda savunacağız. Halklarımızı siyonist ve emperyalist saldırganlığa karşı Filistin halkının, Ortadoğu halklarının yanında olmaya, direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”

Eylem Çav Bella marşının okunmasının ardından sona erdi. Eyleme yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

---------------------------------------------------------------------------------------

Maltepe'de Filistin halkıyla dayanışma eylemi!

Siyonist İsrail ordusunun geçtiğimiz haftalarda Gazze Şeridi'ne asker kurtarma bahanesiyle girmesi ve Filistin topraklarını kan gölüne çevirmesi Maltepe'deki ilerici, devrimci kurumlar tarafından Maltepe Meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla lanetlendi.

15 Temmuz günü BDSP, ESP, Gülsuyu Sanat ve Hayat, HKM, Partizan, PDD, PSAKD Maltepe Şubesi, KSD tarafından düzenlenen eylem saat 15:00'te başladı. Eylemde ortak imzalı “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak! Katil İsrail Filistin'den defol!” pankartı açıldı. Ortak açıklamada dünyanın mazlum halklarının emperyalizme ve siyonizme karşı onurları ve gelecekleri için direndikleri, emperyalizmin saldırı politikalarına destek veren ve sadık bir müttefiki olan işbirlikçi iktidarın ülkeyi emperyalist saldırganlığa alet ettiği ve yaşanan bu vahşete seyirci kalınmayacağı vurgulandı.

Basın metninin okunmasının ardından DİSK/Genel-İş Sendikası 3 No'lu Bölge Başkanı Veysel Demir bir konuşma yaptı. Demir konuşmasında her geçen gün katliamlarını arttıran ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizminin saldırılarına karşı sadece sendikaların, kitle örgütlerinin, sosyalistlerin değil toplumun tüm kesimlerinin mücadele etmesi gerektiğini ve işbirlikçi AKP hükümetinin ABD emperyalizmine hizmet ettiğini vurguladı. İsrail siyonizmine ve ABD emperyalizmine karşı halkların kardeşliği şiarıyla mücadele çağrısı yaparak konuşmasını sonlandırdı.

Eylemde “Filistin'de intifada, Irak'ta direniş kazanacak!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Her yer Filistin, hepimiz Filistinli'yiz!”, “Katil İsrail Filistin'den defol!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı.

Eyleme Gülsuyu-Gülensu Güzelleştirme Derneği, İşçi Gazetesi, DHP destek verdi.

Kızıl Bayrak/Kartal

--------------------------------------------------------------------------------------

Filistin direnişinin yanındayız!

İsrail siyonizmi Filistin halkının üzerine bombalar yağdırmaya devam ediyor. Filistin halkı vahşice katledilirken, İsrail son bir haftadır Lübnan'a da saldırmaya başladı.

Bizler Küçükçekmeçe'de çalışan öncü işçiler olarak ABD destekli katliamı protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışmak için 17 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00'de Şirinevler Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdik. İşçi ve emekçilerin yoğun olarak kullandığı meydandaki çağrımız ve basın açıklamamız yoğun ilgi gördü.

Açıklamada İsrail ve onun işbirlikçileri teşhir edildi. “Emperyalizm ve uşakları ne kadar çabalarsa çabalasın, halklara zincir vurmayı başaramayacak. ABD'nin, İMF'nin, Dünya Bankası'nın dünyayı ellerinde zincirlerle dolaştıkları doğrudur. Fakat o zincirleri ancak uşaklarının boynundaki tasma için kullanabilirler. ABD emperyalizmi saldırmaya kalktığı, bombalarıyla yakıp yıktığı her ülkeden, o toprakların gerçek sahibi olan halkların direnişi ile sökülüp atıldı. Emperyalizmin her türden kanlı-kirli oyununa rağmen Irak direnişi sürüyor. Filistin, ABD destekli saldırı ve katliamlara 50 yıldır direniyor” denildi.

Eylemde “İsrail siyonizme karşı Filistin direnişini destekleyelim!/Küçükçekmece İşçi Platformu” imzalı pankart açıldı. “Emperyalizm yenilecek, sosyalizm kazanacak!”, “Direnen halklar kazanacak!”, “Filistin halkı yalnız değildir!” dövizleri taşındı. Eyleme meydanda toplanan işçi-emekçiler alkış ve sloganlarla destek verdiler.

Basın açıklaması Filistin halkının direnişine destek çağrısı ile sona erdi.

“İsrail siyonizmine ve arkasında duran haydut başı ABD emperyalizmine karşı halkların, işçi sınıfı önderliğinde güçlü başkaldırıları yükseltmeden, saldırganların dizginlenmesi mümkün değildir. Filistin halkıyla dayanışmanın en etkili yolu, anti-emperyalist/anti-kapitalist mücadelenin yükseltilmesidir” denildi.

Küçükçekmece İşçi Platformu

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ankara'da dayanışma eylemi...

“Filistin/Lübnan halkı yalnız değildir!”

Siyonist İsrail'in Filistin ve ardından Lübnan halkına karşı giriştiği katliam operasyonları, Ankara'da devrimci ve ilerici güçler tarafından 17 Temmuz'da yapılan bir eylemle lanetlendi.

BDSP, DHP, Devrimci Hareket, EHP, HÖC, HKP, Kaldıraç, Partizan ve ESP tarafından gerçekleştirilen eylem kitlenin saat 12:00'de Filistin Büyükelçiliği önünde toplanmasıyla başladı.

Ardından ortak imzalı “Kahrolsun siyonist İsrail, direnen halklar kazanacak!” yazılı pankart açıldı ve İsrail Büyükelçiliği'ne doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş güzergahında bulunan Lübnan Büyükelçiliği önünde kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada ABD emperyalizminin 1950'li yıllardan itibaren, bölgeyi kana bulayan politikalarda doğrudan sorumluluğu olduğu vurgulandı. Konuşma sırasında “Lübnan halkı yalnız değildir!” sloganı atıldı.

Ardından İsrail Büyükelçiliği'ne doğru yüründü. İsrail Büyükelçiliği önünde ortak basın metni okundu. Açıklamada şunlar söylendi: “... Filistin, Irak, Afganistan, Lübnan… Emperyalist saldırganlık Ortadoğu'da artarak sürüyor. ... Bugün her zamankinden daha fazla Filistin halkının yanında olmak gerekiyor. Filistin halkının yanında olmak demek emperyalizme karşı direnişten yana olmak, emperyalizmin işbirlikçilerine karşı olmak demektir. Bulunduğumuz her yerde Filistin'in yanında olduğumuzu gösterelim. Emperyalistler ve işbirlikçileri Ortadoğu'da bir kez daha görecekler ki, direnen halklar kazanacak.”

Eylemde ve yürüyüşlerde “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kahrolsun siyonist İsrail!”, “Kahrolsun ABD-AB emperyalizmi!” sloganları sıklıkla atıldı.

Eyleme 50 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara

-----------------------------------------------------------------------------------------

“Direnen halklar kazanacak!”

Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışma eylemleri sürüyor.

19 Temmuz günü sendikalar ve demokratik kitle örgütleri tarafından yapılan eylemle İsrail'in saldırıları kınandı. Kitle Ziya Gökalp Caddesi'nde bulunan Eğitim-Sen 1 No'lu Şube'nin önünde saat 12:30'da toplandı. Halkevleri'nin Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapamak istemesi üzerine, polisle bir arbede yaşandı. Çatışma bir süre devam etti. Sonrasında polisin geri çekilmesiyle birlikte caddenin bir yönü trafiğe kapatıldı. Eylemde “Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!” şiarlı pankart açıldı. “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Direnen halklar kazanacak!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. Ardından basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasında, “İsrail yıllardan beri savaşın, ölümün, acının ve gözyaşının eksik olmadığı Ortadoğu'yu daha kanlı bir sürece sürüklüyor. Dünya devletleri ise yaşanan katliamı seyrediyor. Ortadoğu'da yaşanan savaşın, işgalin ve katliamların sorumlusu ABD, İsrail'i açıkça destekliyor. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bölgede acil bir ateşkesin sorunu çözmeyeceği söylüyor. Yani ABD açıkça katliama devam diyor!” denildi.

Basın açıklamasını katılımcı kurumlar adına KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü okudu. Eyleme 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara

----------------------------------------------------------------------------------------

Sakarya: “ABD Ortadoğu'dan defol!”

Siyonist İsrail'in Filistin ve Lübnan halkına yönelik katliam ve saldırıları Sakarya'da yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

19 Temmuz günü saat 12:30'da yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Ortadoğu'ya demokrasi getireceği yalanlarıyla, Irak'ı kan gölüne çeviren, İsrail'in katliamlarını açıkça destekleyen ve Türkiye'yi petrol talanına sözüm ona ‘ortak ederek' sonsuz düşmalıklar edinmesini planlayan Amerika, Ortadoğu'dan defolmalıdır. Niyetleri demokrasi değil; zorbalıkla ve zalimane yöntemlerle Ortadoğu halklarının zenginliklerini çalmaktır. Çağdışı Suudi Krallığı'nı destekleyip, demokratik seçimlerle işbaşında olan Filistin Hamas hükümetini kan ve gözyaşıyla ‘cezalandırmak' ancak emperyalist açgözlülüğün sonucu olabilir… Kardeş Filistin halkı bilmelidir ki; Türkiye Cumhurbaşkanı meşru ve yasal hükümetlerini tanımıyor olsa da Türkiye Başbakanı olanları seyrediyorsa da Türkiye halkının ezici çoğunluğu kendilerinin yanındadır.”

SAÜ-DER, Sakarya Gençlik Derneği, İHD, ÖDP, EMEP, SHP, DTP, SDP, Mazlum-Der, Genel-İş, Emekli-Sen, Sakarya Adalet Girişimi ve SP tarafından gerçekleştirilen açıklamaya yaklaşık 50 kişi katıldı.

Sakarya/Ekim Gençliği

-----------------------------------------------------------------------------------------

HKM'den Atatürk Havaalanı'nda İsrail protestosu

18 Temmuz günü saat 13.00'te, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki İsrail Havayolları El-Al bürosunun önünde toplanan HKM'liler “Siyonizm yenilecek, direnen Filistin kazanacak!/Halk Kültür Merkezleri” yazılı pankart açtılar.

Basın açıklamasında emperyalizmin ve siyonizmin saldırıları teşhir edildi ve “Bu azgın terörist devlet Ortadoğu coğrafyasından silinene dek, Amerikan emperyalizmi ve işbirlikçileri kuyruklarını kıstırıp topraklarımızdan defolup gidene dek direniş devam edecek” denildi.

Kolluk güçlerinin engellemesiyle karşılaşan HKM'liler basın açıklamasının yasal olduğunu ve siyonist İsrail'i her yerde izin almadan protesto edebileceklerini belirterek eylemlerini sürdürdüler.

Polisin müdahalesi sırasında “Katil İsrail Filistin'den defol!”, “Siyonizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Filistin'de intifada Irak'ta direniş kazanacak!” sloganları atan 7 HKM'li kolluk güçleri tarafından zorla Atatürk Havalimanı Karakolu'na götürüldüler ve keyfi şekilde gözaltına alındılar.

------------------------------------------------------------------------------------------

KESK İstanbul Şubeler Platformu...

“Katil İsrail Filistin'den defol!”

KESK İstanbul Şubeler Platformu 18 Temmuz günü Filistin halkıyla dayanışmak amacıyla saat 12:30'da Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirdi.

En önde “İsrail ve ABD saldırganlığını kınıyoruz!” yazılı siyah çelenk, arkasında KESK İstanbul Şubeler Platformu imzalı pankart taşındı. Eyleme 40 emekçi katıldı.

Basın açıklamasında, İsrail devletinin Filistin'den sonra Lübnan halkına uyguladığı terör lanetlendi. “Bu felaket gidişe sessiz kalmadığımızı ve savaş ağalarının politikalarını durdurmakta KESK şubeleri olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizi kamuoyuna bildirmek isteriz” denildi.

Eylemde sık sık “Filistin halkı yalnız değildir!”, “İsrail devleti hesap verecek!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Katil İsrail Filistin'den defol!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Eylem İsrail Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakılmasıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

-----------------------------------------------------------------------------------------

Bursa'da siyonist saldırganlık lanetlendi!

İsral'in Filistin ve Lübnan'a karşı gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek için EMEP, SDP, DTP, İHD, ÖDP, Özgür-Der, Doğa-Der, Pir Sultan Abdal Derneği, KESK Şubeler Platformu, Memur-Sen ve DİSK Genel-İş tarafından Fomara Meydanı'ndan Osmangazi Metro İstasyonu önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Burada bileşen adına basın metni okundu ve islamcı bir grup Filistin marşları söyledi.

Eylemde “Her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz!”, “Yaşasın küresel intifada!” pankartı ve dövizleri taşındı, aynı içerikte sloganlar atıldı.

İslami gericiler eylemde belirgin bir yer tuttular. Kimi reformist çevreler islamcıların katılımdan memnun, bir kısmı ise sıkıntılıydı. Eylemi reformist blok birlikte örgütledi.

Kızıl Bayrak/Bursa

--------------------------------------------------------------------------------------

Filistin halkı İzmir'den de selamlandı...

13 Temmuz günü Filistin'de yaşanan İsrail vahşetini protesto eden BDSP, HÖC, DHP, Kaldıraç, ESP, Devrimci Hareket, EHP, HKP, İLPS, Belediye-İş (2, 4, 6 No'lu şubeler), Deri-İş, TÜMTİS saat 12:30'da Alsancak'taki Dokuz Eylül Rektörlüğü önünden ABD Konsolosluğu'na yürüdü. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylem Konsolosluk önünde yapılan açıklamayla sona erdi.

Açıklamada şunlar söylendi: “Gazze Şeridi'nin güneyini tamamen işgal eden İsrail, Gazze'nin yegane elektirik santralini ve ulaşımı sağlayan 3 ana köprüyü havaya uçurdu. Elektrik santralinin bombalanmasıyla Gazze'de yaşayan 700 bin insan elektriksiz ve susuz kaldı. Santralleri ve köprüleri bombalamakla yetinmeyen İsrail, çocuk kadın demeden Filistin halkını katletmeye, aileleri yok etmeye devam ediyor. Filistin, 28 Haziran'dan beri İsrail'in artan saldırısıyla beraber yine kan gölüne döndü. İsrail tam 58 yıldır işgal ettiği Filistin topraklarında bu katliamları sürdürüyor. Filistin halkını katlediyor, ambargolar uyguluyor, açlık ve sefalete sürüklüyor, sürgünlere gönderiyor, tutukluyor. İsrail işgal ettiği ama boyun eğdiremediği Filistin halkını teslim alamıyor. Filistin halkı, on yıllardır, topraklarına sahip çıkmak, varlıklarını korumak, geleceklerini kurtarmak için ölümüne direniyorlar.”

Eylemde “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Filistin'de intifada, Irak'ta direniş kazanacak!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir

----------------------------------------------------------------------------------------

Şahintepe'de Filistin halkını selamladık!

İsrail siyonizmi yeni ve geniş çaplı bir operasyona başlamış bulunuyor. Gazze Şeridi'ni işgal eden siyonist İsrail vahşi yöntemler kullanarak kanlı katliamlarına yenilerini ekliyor. Bu vahşet İsrail'in Lübnan'a saldırısı ile yeni bir boyut kazanmış durumda. Yarım asırdır emperyalizmin her türlü zulmüne direnen Filistin halkı direnişe devam ediyor.

Direnen Filistin halkıyla dayanışmak amacıyla Şahintepe'de meşaleli bir yürüyüş düzenledik. 17 Temmuz günü gerçekleşen eylemde “Filistin'den Irak'a direnen halklar kazanacak!” pankartı açıldı. Eyleme Şahintepe halkının ilgisi yoğun oldu. Kortejimize katılanlar olduğu gibi çevredeki emekçiler sloganlarla bizleri desteklediler.

Canlı ve coşkulu geçen eylemde “Biji bıratiya gelan!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganlarını gür bir şekilde haykırdık.

Küçükçekmece/BDSP