13 Mart'04
Sayı: 2004/02


  Kızıl Bayrak'tan
  Son işçi-emekçi eylemlerinin gösterdikleri
  6 Mart eyleminin gösterdikleri
  6 Mart Ankara mitinginde emekçilerle konuştuk...
  6 Mart eylemi...
  BDSP'nin işçi ve emekçilere Newroz çağrısı...
  Edirne'de Ekim Gençliği okurlarına polis terörü...
  Sağlık emekçileri 10-11 Mart'ta iş bıraktı...
  10-11 Mart eylemlerinden...
  Yerel seçimler ve AKP'nin yalanları
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  13 Mart'ta Kızılay'da olacağız!
  Liberal solun yerel seçim perişanlığı.../2
  "Paris Komünü proletarya diktatörlüğü idi"
  8 Mart'ın devrimci özüne sahip çıkalım!
  8 Mart devrimcidir, devrimci kalacak!
  8 Mart eylemleri...
  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!
  12 Mart '95... Gazi'de faşist katliam ve devrimci kitle direnişi
  Yerel seçimler ve EMEP'in devrimci imaj çabası
  Geçici Irak Anayasası kabul edildi
  Bağdat ve Kerbela'da katliam...
  Siyonist vahşet tırmanıyor!
  Bültenlerden...
  Yurtsever Kürdistan halkına! Kongra-Gel içindeki gelişmeler
  Basından...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Ankara BDSP çalışmalarından...

Devrim ve sosyalizm bayrağını
Mamak’ta dalgandırıyoruz

Çalışmamızın etkisi her geçen gün artıyor. “Düzen partilerine oy verme, hesap sor!” şiarlı kampanyamızı Mamak’ta da büyütüyoruz. Bu hafta çalışmamız kölelik yasasıyla ilgili merkezi 6 Mart mitingi ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gündemli planlamalar ve yerellikte yaşanan sorunlar üzerinden yürüdü. 6 Mart mitingine çevremizdeki tüm güçleri ve yeni tanıştığımız ilişkileri katmaya çalıştık. Çok yaygın olmasa da bölgede afişlerle eyleme çağrı yaptık.

8 Mart’a hazırlık çerçevesinde bölgedeki emekçi kadınlara özel olarak gittik. 8 Mart için oluşturduğumuz kadın komisyonu üzerinden tüm çalışmalarımızı planladık. 8 Mart BDSP pankartını kolektif bir emekle, coşkulu bir şekilde hazırladık. Ayrıca mitinge kaldıracağımız otobüsün yeri ve saatini duyuran pankartımızı Tuzluçayır’a astık. Şirintepe ve Tuzluçayır’da ev ev dolaşarak bildirilerimizi dağıttık, mitinge çağrı yaptık. Havanın soğuk oluşu ve 8 Mart mitinginin hafta içine denk gelmesi katılımımızı etkiledi. Buna rağmen bölgeden anlamlı bir katılım sağladık. Ayrıca Şirintepe seçim bürosunda yapılacak bir 8 Mart etkinliğine hazırlanıyoruz.

Yerel sorunlara müdahale

Mamak tüm emekçi semtlerin yaşadığı kültürel yozlaşma tehlikesiyle yüz yüze. Burjuvazinin kendi çürümüş kültürünü işçi-emekçi kitlelere dayatması sonucu yaşanan çürümenin boyutlarını görebiliyoruz. Barlar, internet kafeler, kumar oynanan kahveler, bilardo salonları, fuhuş yapılan mekanların sayısında artışlar ve alkol kullanımının oldukça yüksek olması, uyuşturucu madde kullanımı vb... Kültür kurumlarımız üzerinden de müdahale konusu ettiğimiz bu sorunlar daha çok gençleri etkisine almış durumda. Düzen güçleri, devrimci geçmişi olan semtleri yozlaştırmak için daha sistemli bir faaliyet yürütüyor.

Toplumsal yaşam üzerinde uzun yıllardır sermaye düzenin yarattığı tahribatın yansıması Mamak’ta da kendini gösteriyor. Gençliğin ve semtte yaşayan tüm emekçilerin yaşamını kuşatan yoz kültüre karşı artık daha güçlü ve örgütlü bir şekilde dur demek zorunlu. Tüm bu sorunlara müdahale etme kararı aldık. Ve 7 Mart Pazar günü Mamak İşçi Kültür Evi’nin salonunda yaklaşık 70 kişinin katıldığı bir söyleşi örgütledik. Tuzluçayır Mahallesi’nin 6 muhtar adayının 5’i çağrımıza yanıt vererek söyleşiye katıldılar. Muhtar adaylarıyla birlikte Mamak bağımsız sosyalist Belediye Başkan adayı Evrim Erdoğdu da söyleyişe katıldı. Söyleşi katılımcıların da tartışmaya katılmasıyla oldukça canlı geçti. BDSP’nin Mamak adayı yaşanılan kültürel dejenerasyonu kapitalist sisteme bağladı e sorunlara karşı mücadele etmenin yakıcılığını dile getirdi. Oldukça kısa zamana sıkıştırılan ön hazırlık çalışmasına karşın katılım iyiydi. Aynı gün Mamak BDSP aday tanıtımı etkinliğini Tuzluçayır’da yaptık.

Materyallerimizin dağıtımına devam ediyoruz. Tuzluçayır, Şirintepe, Nato Yolu’nu BDSP afişleriyle donattık. Ayrıca hafta sonu Tuzluçayır yol ağzında seçim bildirgelerinin dağıtımını sesli ajitasyon eşliğinde gerçekleştirdik. Seçim bildirgelerinin dağıtımını sürdürüyoruz.

Kitle toplantılarına katılarak BDSP’nin programını anlatmaya devam ediyoruz. En son 11 Mart’ta Tuzluçayır’da bulunan bir gençlik vakfında yaklaşık 40 kadınla seçimler, 8 Mart ve öteki sorunlar üzerine sohbet ettik. Adayımızın da katıldığı toplantıda kadınlara mücadele çağrısı yaptık.

Sonuç olarak 3 Kasım genel seçimlerinde edindiğimiz deneyimlerimizden de yararlanarak faaliyetimizi yürütüyoruz. Materyal faaliyetine hapsolmayan bir seçim kampanyası sürdürüyoruz. Devrim ve sosyalizm davasının bayrağını Mamak’ta daha yukarılarda dalgalandırmaya kararlıyız.

Mamak BDSP çalışanları/Ankara



Ankara seçim çalışmalarından…

Ankara BDSP olarak Ulus bölgesini dağıtım alanı olarak seçtik. İşsizliğin yarattığı umutsuzluk Ulus’un ana çehresini oluşturuyor. Bölge, asgari ücretli, sigortalı bir işe sahip olmanın bile zenginlik sayıldığı, gelecek düşlerinin günlük ekmeğini kazanmakla sınırlı olduğu -bunun ötesine geçemeyen, bilinçleri milliyetçi ve dini söylemlerle bulandırılmış, yaşadığı yoksulluğun nedenlerini göremeyen ve bu nedenle çözümü yanlış yerlerde arayan işçi ve emekçilerin mekanı...

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak önceliğimizin işçi ve emekçilere devrimci sınıf programını ulaştırmak olduğu bilinciyle 3 bin seçim bildirgemizi Ulus’da dağıttık. Dağıtım sırasında devletin ve egemen söylemin işçiler üzerindeki etkisinin ne kadar güçlü olduğunu ve bu ideolojik hegemonyayı kırmak için ne kadar yoğun bir çaba harcamamız gerektiğini bir kez daha gördük. BDSP olarak üzerimize düşen görevin farkındayız ve gereğini yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Son olarak, ne devletin baskı aygıtları, ne de işçi sınıfının köleliğini katmerleştiren milliyetçi-dini söylem işçi sınıfının devrimci programıyla bulaşmasını engelleyebilir.

BDSP Ankara çalışanları



Seçim faaliyetlerinden...

Yeni mevziler kazanarak ilerliyoruz!

Seçim çalışmalarımız her geçen gün artan bir tempoyla, yeni ilişkiler ve kazanımlarla ilerliyor. Her sabah 9:30’da seçim büromuzu açıyoruz. Öğleye doğru, genelde yapı işçilerinin oluşturduğu, yeni ilişkilerimiz geliyor. Genelde sohbetlerimiz; sermaye iktidarının seçim oyunu, bununla bağlantılı olarak çalışma koşulları ve işsizlik üzerine. Bu ilişkilerimizi çalışmanın bir bileşeni haline getirmeye çalışıyoruz. Konuşmalar sonrasında, seçimlere ve iktidar olgusuna hiç bakmadıklarını ifade ediyorlar.

Çalışmamamızın bir diğer yönünü dağıtımlarımız oluşturuyor. Dağıtımları daha çok üretim alanlarına yoğunlaşarak yapıyoruz. Daha önce seçim bildirgeleriyle gittiğimiz yerlere ardından aday seçim bildirileriyle gittik. 5 Mart günü Lale tren istasyonundan başladık. Burası sabah saatlerinde işçilerin yoğun olarak trene bindiği bir istasyon. Dağıtımımızda olumlu tepkilerle karşılaştık. Sesli ajitasyon eşliğinde 500 adet bildiriyi kısa zamanda tükettik. 8 Mart günü akşam saatlerinde ise pazarda 500 bildiri dağıttık. 8 Mart günü Sincan İşçi Bülteni’ni Sincanlı işçilere ulaştırdık. Burada 400 bülteni tükettik. Akşam ise Mitaş’ın çıkışına gittik. Burada şiarlarımızın yazılı olduğu önlüklerimizi giyerek, sesli ajitasyonla bildirilerimizi dağıttık.

9 Mart günü ise OSTİM işçilerine yine önlüklerimizle sesli ajitasyonla 900 bildiriyi dağıttık. Burada da işçilerden olumlu tepkiler aldık. Bazılarıyla birebir konuşma imkanı elde ettik. Akşam Balgat’ta tekstil fabrikalarının yoğun olarak bulunduğu bölgede dağıtım yaptık. Artık birçok işçi bizi tanıyordu. 10 Mart günü Bentderesi’ne gittik. Burada 1200 bildiriyi işçi servislerine ve kamu emekçilerine sesli ajitasyonla dağıttık. Aynı gün Elvankent’te belirlediğimiz sitelere 500, Fatih pazarında da 500 adet bildiriyi kısa zamanda dağıttık. 11 Mart günü ise hem Organize işçilerine hem de Sincan halkına 800 bildiriyi ulaştırdık.

Çalışmalarımız semtlerde ve semt pazarlarında devam edecek. Ayrıca yazılı materyallerimizi bitirdikten sonra işçi ve emekçilerle daha yakın ilişki kurabileceğiz araçları devreye sokacağız; anket vb. gibi. Çalışmamız alanımızdan yeni ilişkiler çıkarma ve varolanları kalıcılaştırma hedefine sıkı sıkıya bağlı bir şekilde ilerliyor. İleriki günlerde çalışmanın temposuna bağlı olarak bir işçi etkinliği yapmayı düşünüyoruz.

Sincan BDSP çalışanları