13 Mart'04
Sayı: 2004/02


  Kızıl Bayrak'tan
  Son işçi-emekçi eylemlerinin gösterdikleri
  6 Mart eyleminin gösterdikleri
  6 Mart Ankara mitinginde emekçilerle konuştuk...
  6 Mart eylemi...
  BDSP'nin işçi ve emekçilere Newroz çağrısı...
  Edirne'de Ekim Gençliği okurlarına polis terörü...
  Sağlık emekçileri 10-11 Mart'ta iş bıraktı...
  10-11 Mart eylemlerinden...
  Yerel seçimler ve AKP'nin yalanları
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  13 Mart'ta Kızılay'da olacağız!
  Liberal solun yerel seçim perişanlığı.../2
  "Paris Komünü proletarya diktatörlüğü idi"
  8 Mart'ın devrimci özüne sahip çıkalım!
  8 Mart devrimcidir, devrimci kalacak!
  8 Mart eylemleri...
  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!
  12 Mart '95... Gazi'de faşist katliam ve devrimci kitle direnişi
  Yerel seçimler ve EMEP'in devrimci imaj çabası
  Geçici Irak Anayasası kabul edildi
  Bağdat ve Kerbela'da katliam...
  Siyonist vahşet tırmanıyor!
  Bültenlerden...
  Yurtsever Kürdistan halkına! Kongra-Gel içindeki gelişmeler
  Basından...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Edirne’de Ekim Gençliği okurlarına polis terörü...

Baskı ve terör gençliği teslim alamayacaktır!

13 Mart eylemi öncesi devlet gençliğe dönük terörünü tırmandırmış bulunuyor. Çukurova ve Marmara üniversitelerinde açılan yeni ve kapsamlı soruşturmalar, yine Marmara Üniversitesi’nde sınıflardan devrimci demokrat öğrencilerin çevik kuvvet tarafından gözaltına alınma girişimleri, İstanbul Üniversitesi öğrencisi Önder Babat’ın İstanbul’un merkezinde kafasından vurularak katledilmesi... Tüm bu saldırılar gençliğin hak alma mücadelesini sermaye devletinin nasıl bir devlet terörüyle karşılandığını ortaya koymaktadır.

Tüm bu saldırılara 10 Mart Çarşamba sabahı Edirne’de Ekim Gençliği okurlarına dönük kapsamlı bir saldırı eklenmiş bulunmaktadır. Sabah saat 06.00 sularında Ekim Gençliği okurlarının kaldığı 5 ev basılarak 20 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Polisin hiçbir gerekçeye dayanmadan yaptığı bu operasyon sonucu okurlarımızın kaldığı evler talan edilmiş ve eşyalar parçalanmıştır.

Önceki yıllarda bir Ekim Gençliği okurunun iki defa kaçırıldığı ve ajanlık teklif edildiği Edirne’de bu saldırılar ne ilktir, ne de son olacaktır.

Okurlarımıza dönük olarak yapılmış bu saldırı:

Öğrenci gençliğin hak alma mücadelesine yapılmış bir saldırıdır.

Gençliğin geleceği için verdiği onurlu kavgaya yapılmış bir saldırıdır.

YÖK’e, YÖK Yasa tasarısına, soruşturma terörüne karşı eşit, parasız, bilimsel ve anadilde eğitim için verilen mücadeleye yapılmış bir saldırıdır.

Geleceğin özgür toplumu yaratma mücadelesine karşı bir saldırıdır.

Bu ev baskınlarının 13 Mart Kızılay eylemi öncesinde yapılması hiçbir şekilde rastlantı değildir. Gençliğin haftalardır hazırlandığı ve ülkenin dört bir yanından yüzlerce öğrencinin “yasaklı” bir meydanda Kızılay Meydanı’nda yapacağı bu eylemin egemenleri ne kadar tedirgin ettiğinin somut bir göstergesidir. Yapılan bu ev baskınlarının Ankara Valiliği’nin “Gençlerimize kanunsuz eyleme itibar etmemelerini, güvenlik kuvvetlerimizle çatışmaya asla kalkışmamalarını, kendi istikballerini düşünmelerini hatırlatmakta yarar görülmüştür” şeklindeki tehditkar açıklamasından hemen önce yapılması ise, “gençlerimiz” diye başlayan bu tehditkar konuşmanın arkasındaki kirli ve karanlık yüzü tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır.

Okurlarımız yaklaşık 2 gün boyunca Edirne TMŞ’de tutularak haklarında yasadışı örgüte üye olmaktan dava açılmıştır.

Ancak çabaları boşunadır. Her türlü baskı ve teröre karşı gençlik haklı ve meşru mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.

Ev baskınları, “faili meçhul” cinayetler, soruşturma ve kovuşturma terörü ile mücadelemizi durduracağını sananlar yanılmaktadır. Gençlik mücadelesini kazanıncaya kadar sürdürmekte kararlıdır. Bu kararlılığın ilk sınanacağı alan ise 13 Mart’ta Kızılay Meydanı olacaktır.

Ekim Gençliği olarak, yoldaşlarımızın ve okurlarımızın üzerindeki baskıların son bulmasını ve hukuksuzca yapılan bu ev baskınlarının ve gözaltı terörünün derhal son bulmasını istiyoruz. Ekim Gençliği olarak yıllardır maruz kaldığımız baskı ve teröre karşı yılmadan mücadele ettik ve bundan sonra da edeceğiz. Baskı ve terör gençliği teslim alamayacaktır.

11 Mart ‘04
Ekim Gençliği



Edirne’deki gözaltı terörü kitlesel bir açıklamayla protesto edildi...

Baskılar bizi yıldıramaz!

Edirne’de 5 eve düzenlenen ve 20 öğrencinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyondan sonra Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’nde bir basın açıklaması düzenlendi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı basın açıklamasına Ekim Gençliği, Trakya Üniversitesi Öğrenci Platformu, TÜ Öğrenci Koordinasyonu, SDP Gençliği, Emek Gençliği, DPG, DÜK, BAGEH, YDG, DGH, TKP’li Öğrenciler ve DÖB katıldı.

Geçtiğimiz hafta Taksim’de öldürülen Devrimci Hareket Dergisi okuru İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Önder Babat’ın da anıldığı basın açıklamasında; bu saldırıların sorumlusu, Yeni YÖK Yasası ile üniversiteleri, Kamu Reformu Yasası ile kamu alanlarını sermayeye peşkeş çekmek isteyen ve kölelik yasalarıyla işçi ve memurları köleleştirmeye çalışan sistemdir, denildi.

Eylemde “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Kahrolsun faşizm, katil polis üniversiteden defol!”, “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek!”, “Önder Babat ölümsüzdür!” sloganları atıldı.

Ekim Gençliği/Edirne



Edirne’de polis terörü!

10 Mart günü Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri 5 öğrenci evine operasyon düzenlendi. Sabah 06-08:00 arasında gerçekleşen baskınlar Ekim Gençliği okurlarına yönelikti. Basılan evler darmadağın edildi. Gözaltına alınan 20 kişi 11 Mart günü öğleden sonra savcılığa çıkartıldı. Arkadaşlarımız “TKİP örgütü” üyeliğinden yargılanacakları için Cumhuriyet Savcılığı dosyayı DGM’ye gönderdi. Daha sonra arkadaşlarımız serbest bırakıldı.

Biz biliyoruz ki faşist sermaye devletinin bu saldırıları devrimci hareketi bastırmaya yöneliktir. Operasyondan birkaç gün önce gerçekleştirilen Önder Babat’ın katledilmesi de, Edirne’deki polis terörü de aynı şeyi hedeflemektedir.

Edirne’den genç komünistler olarak diyoruz ki, devrim ve sosyalizm yolundaki mücadelemizi hiçbir güç engelleyemez.

Edirne’den genç bir komünist