13 Mart'04
Sayı: 2004/02


  Kızıl Bayrak'tan
  Son işçi-emekçi eylemlerinin gösterdikleri
  6 Mart eyleminin gösterdikleri
  6 Mart Ankara mitinginde emekçilerle konuştuk...
  6 Mart eylemi...
  BDSP'nin işçi ve emekçilere Newroz çağrısı...
  Edirne'de Ekim Gençliği okurlarına polis terörü...
  Sağlık emekçileri 10-11 Mart'ta iş bıraktı...
  10-11 Mart eylemlerinden...
  Yerel seçimler ve AKP'nin yalanları
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  13 Mart'ta Kızılay'da olacağız!
  Liberal solun yerel seçim perişanlığı.../2
  "Paris Komünü proletarya diktatörlüğü idi"
  8 Mart'ın devrimci özüne sahip çıkalım!
  8 Mart devrimcidir, devrimci kalacak!
  8 Mart eylemleri...
  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!
  12 Mart '95... Gazi'de faşist katliam ve devrimci kitle direnişi
  Yerel seçimler ve EMEP'in devrimci imaj çabası
  Geçici Irak Anayasası kabul edildi
  Bağdat ve Kerbela'da katliam...
  Siyonist vahşet tırmanıyor!
  Bültenlerden...
  Yurtsever Kürdistan halkına! Kongra-Gel içindeki gelişmeler
  Basından...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Esenyurt ve Kıraç’ta seçim çalışmaları...

Çalışmada yeni bir düzeye doğru

Seçim büroları üzerinden sürdürdüğümüz faaliyet çeşitli etkinliklerle sürüyor. Halihazırda 8 Mart’la ilgili etkinlikler, film gösterimleri, dar kapsamlı gençlik ve işçi toplantıları yapılmış durumda. Bu çalışmalarla faaliyetimizin yüzü bir ölçüde kitle çalışmasına dönmüş bulunuyor. Merkezi bildirgemizin semtlerde dağıtımı, kapıları çalınan emekçilerle yüz yüze görüşülerek, seçim politikamız insanlara anlatılarak devam ediyor. İşçi ve emekçiler tümüyle seçime endekslenmiş değiller. Bilinçleri bulanık olsa da seçimin kendileri için fazla bir şey getirmeyeceğini seziyorlar, fakat edilginleştirildikleri için sorunlarına sahip çıkmaktan da uzaklar. Haklar için mücadele etme fikri ise onlara çok somut, yapılabilir gelmiyor. Dah çok birilerinin gelip sorunları çözeceği, bir şeyleri değiştireceği beklentisi ve arayışı içerisindeler. Temelde varolan sorunların, gidişatın temelden değişebileceği, daha iyi bir yaşamın kurulabileceği konusunda yaygın bir umutsuzluk göze çarpıyor.

Bildirgemiz bir haftadır planlı bir şekilde bölgedeki (Esenyurt, Haramidere, Kıraç, Beylikdüzü vb.) fabrikalara, bazen servis dağıtımları üzerinden, çoğunlukla da doğrudan işyerleri önünde yapılan dağıtımlar üzerinden yaygın şekilde ulaştırılıyor. Geniş ekiplerle, önlük ve megafon kullanılarak yapılan dağıtımlar işçiler tarafından ilgi ve sempatiyle karşılanıyor. Dağıtım faaliyetimizin birçok fabrikada patronlar tarafından da “ilgiyle” karşılandığını; bazı fabrikalarda özel güvenlik birimlerinin müdahalesiyle karşılaştığımızı, bazı yerlerde ise jandarmaya haber verildiğini eklemek gerekiyor. Şu ana kadar yaklaşık 50 fabrikaya seçim bildirgelerimizi ulaştırmış bulunuyoruz.

Bu haftadan itibaren çalışmalarımıza ev toplantıları, kahvelerde yapılacak dağıtım ve sözlü propaganda ile devam edeceğiz. Ayrıca bölgenin genelinde önümüzdeki iki hafta boyunca görsel ve işitsel bir takım araçları devreye sokacağız. Bu sayede genel propaganda çalışmamızı daha da yoğunlaştırmakla kalmayacak, şimdiye kadar yeterince seslenmediğimiz alanlardaki işçi ve emekçilere de ulaşmış olacağız.

Gelecek hafta sonu yapmayı planladığımız ve hazırlıklarına başladığımız salon etkinliğinin, bugüne kadar yürüttüğümüz seçim çalışmamızın bir üst aşaması olacağını düşünüyoruz. Geçen seçim döneminde yapılan mitingi bir kenara koyarsak, işçi ve emekçilere bu kapsamda bir kitlesel toplantı üzerinden ilk kez seslenmiş olacağız. Coşkulu, devrimci bir havanın hakim olduğu, politik duruşumuzun tok bir şekilde ortaya konulacağı bir etkinlik, bundan sonraki çalışmalar için de önemli bir kazanım anlamına gelecek.

Esenyurt BDSP çalışanları



BDSP Çiğli-Güzeltepe seçim bürosu açıldı...

Tüm olanakları değerlendiriyoruz

BDSP’nin Buca’da açtığı seçim bürosunun ardından 7 Mart’ta da Çiğli-Güzeltepe’de seçim bürosu açıldı. Açılıştan önce BDSP çalışanları biraraya gelerek öncelikli hedefleri belirlediler. Zamanı verimli kullanmak için yaygın ve etkili bir açılış hazırlığı yapıldı. Çiğli Organize’deki fabrikalarda öğle aralarında, iş çıkışlarında, sabah saatlerinde, servis bekleme noktalarında BDSP’nin seçim bildirgesi ve seçim bürosunun açılış davetiyesi dağıtıldı. Öncelikle Güzeltepe olmak üzere civar semt ve bölgelerde, kahvehanelerde dağıtım yapıldı. Sözlü ajitasyon eşliğinde yapılan dağıtımların yanı sıra Güzeltepe’de BDSP imzalı “Düzen partilerine oy yok!” şiarlı afişler yapıldı. Çiğli’de Cumartesi pazarında seçim bildirgei ve açılış davetiyeleri dağıtıldı. Bölge ve yakın civardaki emekçi semtlerinde gazete satışı yapılırken BDSP imzalı 8 Mart bildirileri emekçi kadınlara ulaştırıldı.

Çalışma sırasında tüm olanakları değerlendiriyoruz Örneğin Güzeltepe’de sokakta yapılan bir kına gecesinde bir yandan seçim bildirgeleri dağıtılırken diğer taraftan da mikrofondan oradaki emekçiler seçim bürosunun açılışına davet edildi.

Seçim bürosunun açılışına kadar geçen kısa bir sürede 3 bini aşkın BDSP’nin bildirgesi, bir o kadar el ilanı, 2 bine yakın 8 Mart bildirisi dağıtıldı, BDSP imzalı seçim afişleri yapıldı.

7 Mart günü açılış etkinliği BDSP’nin seçimlere ilişkin politik platformunun anlatılmasıyla başladı. Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından BDSP Büyükşehir bağımsız-sosyalist belediye başkan adayı Orhan Saygınar bir konuşma yaptı.

Etkinlikte Çiğli Organize’de çalışan tekstil işçilerinin, Ekim Gençliği okurlarının ve Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi’nin mesajları okundu. İşçi Kültür Sanat Evi’nin şiir ve müzik topluluğu bir dinleti sundu. Etkinlik çekilen halaylarla sona erdi.

Çiğli’den BDSP çalışanları



Kıraç büromuz coşkulu bir etkinlikle açıldı

Kıraç’taki seçim büromuzun açılışını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdik. Açılışa hazırlık aşamasında çağrı davetiyelerimizi bölgede yaygın bir şekilde dağıttık. Çoğu zaman davetiyelerimizi ev ev dolaşarak, insanlara ne yapmak istediğimizi anlatarak verdik. Ayrıca servis duraklarında dağıtım yaptık. Büyük boy bastırdığımız davetiyeleri ise semtte bulunan kahvelere, derneklere, işçilerin akşamları yoğun olarak gidip geldiği yerlere astık. Açılışa birkaç gün kala dolaşarak bu kez sesli propaganda ile emekçileri etkinliğimize davet ettik.

BDSP’nin Esenyurt, Küçükçekmece, Pendik ve Büyükşehir Belediye başkan adaylarının da destek verdiği açılış etkinliğimize yaklaşık 70 kişi katıldı. Etkinliğimiz büronun önünde Grup Eksen’in söylediği türküler eşliğinde çekilen halaylarla başladı. Halaylar bittikten sonra içeriye geçildi ve konuşmalara başlandı.

İlk sözü alan BDSP temsilcisi, platformun seçimlerde bakışını yansıtan bir konuşma yaptı. Daha sonra adaylar sırayla söz alarak, işçi ve emekçilerin sorunlarının belediye sınırlarını aşan sorunlar olduğunu, dolayısıyla yapılan seçimlerin tek bir sorunu dahi gerçek anlamda çözmeyeceğini, çözümün devrimci sınıf mücadelesinin yükseltilmesinden geçtiğini vurgulayan konuşmalar yaptılar. Bölgedeki değişik fabrikalardan gelen işçiler de söz alarak BDSP’nin mücadele çağrısına destek veren nitelikte konuşmalar yaptılar. Daha sonra söz alan bir arkadaş BDSP’nin mücadele çağrısının seçimlerle sınırlı olmadığını belirterek seçimden sonraki süreçte Kıraç’ta kurulması planlanan işçi derneğinin duyurusunu yaptı. Kıraç’ta oturan tüm işçi ve emek&ccdil;ileri kurulması planlanan derneğe güç ve destek vermeye çağırdı.

Konuşmalardan sonra iki arkadaşımızın okuduğu şiirlerle devam eden etkinliğimiz, yeniden sahneye çıkan Grup Eksen’in söylediği türkü ve marşlarla sona erdi.

Kıraç BDSP çalışanları