18 Mayıs'02
Sayı: 19 (59)


  Kızıl Bayrak'tan
  Sermayenin işçi sınıfı hareketi içindeki ajanları
  Yakıcı sorunlar karşısında yasak savma tutumu
  Göstermelik eylem işçilerin basıncı karşısında zamanından önce bitirildi
  Lastik işçisi grev hakkına sahip çıkmalıdır!
  Kamuda çalışan binlerce işçi ve emekçinin tasfiyesi gündemde
  Kamu bankalarında büyük tasfiye
  Yonca Teknik işçisi greve devam ediyor
  16. Geleneksel İTÜ Şenliği ve devrimci tavır
  Paralı Eğitim Karşıtı Öğrenci Platformu Bülteni'nden...
  Platform çalışmasının güncel sorunları
  Düzen siyasetinin açmazı ve iflası
  AB tartışmaları, yoksulluk ve demokrasi...
  Siyonizm ve uluslararası emperyalizm/2
   Hollanda parlamento seçimlerinde politik deprem
   Türkiyeleşme" politikasının içyüzü ve birleşik mücadelenin gerekleri
   Filistin kazanacak!..
   Kadın hakları için ayağa kalkın!..
   Faşizmin işkencehanelerinde ser verip sır vermedi!..
   Ezilen halklarla dayanışmayı yükseltelim!
   Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Vahşi Recm cezasına karşı uluslararası protesto...

Kadın hakları için ayağa kalkın!..

Dünyadaki bütün kadın ve insan hakları savunucularına:

21. yüzyılda erkek ve kadınları recm etmek iğrenç bir durumdur. Recm, erkek ve kadınları bellerine veya boyunlarına kadar gömmek ve onları yavaş yavaş işkence yaparak katletmektir. Onların suçları İslami yasalara göre cinsel ilişkide bulunmaktır.

Son dönemlerde İslam ile yönetilen ülkelerde İslamcı hükümetler bu vahşi ve ortaçağ cezasını daha sık uygulamaya başladılar. İslami rejimlerin ve İslami grupların yönetiminde yaşayan erkek ve kadınlar daima recmin kurbanları olma tehlikesi altındadırlar.

Ameneh Laval Nijerya’da, Sima İran’da ve Zafaran Bibi Pakistan’da cezaevindeler ve recmedilme kabusuyla yüzyüzeler. Hemen şimdi, özgürlükçü insanlar, ilerici kurumlar ve insan hakları örgütleri bu vahşeti sona erdirmek için güçlerini birleştirmelidirler.

Kadınlara ve erkeklere uygulanan bu vahşi uygulamayı protesto için Recme Karşı Uluslararası Komite recme karşı uluslararası eylem çağrısında bulunuyor. 31 Mayıs’ta İran, Pakistan, Nijerya, Sudan büyükelçilikleri önlerinde toplanacağız ve recme karşı itirazımızı ve öfkemizi ifade edeceğiz. Ayrıca, Brüksel’de Avrupa Birliği bürosu önünde bir araya geleceğiz ve temsilcilerimiz AB görevlileriyle görüşecektir. Recm ve bütün vahşi İslami cezalandırmalar derhal tüm dünyada sona erdirilmelidir.

Sizleri kadınlarını savunmak için ve recme karşı bu gösterilere katılmaya çağırıyoruz. HEP BİRLİKTE BİR FARK YARATABİLİRİZ.

Mina Ahadi
Recme Karşı Uluslararası Komite

Mina Ahadi,
E-mail: minaahadi@aol.com
Tel: +49 177 5692 413
Fax: 0049 2012 488 510
Shiva Mahbobi
Halkla ilişkiler
E-mail: shiva_mahbobi@yahoo.com
Tel: +44 07984445278




Bir kadın daha recm cezasına çarptırıldı!

Zafaran Bibi’nin hayatını kurtaralım!..

Zafaran Bibi genç bir kadındır. Kayınbiraderi tarafından tecavüze uğradığını ve bunun sonucunda hamile kaldığını bildirmek için Güney Pakistan’da bir polis karakoluna başvuruda bulunmuştu. Medya raporlarına göre ise polisin konuyu soruşturduğu ve Zafaran Bibi’nin bu adamla bir ilişkisi olduğunu itiraf ettiği bildirilmiştir. 20 Nisan’da Zafaran recm (taşlanarak idam) cezasına çarptırıldı. Yaşamı tehlikededir.

Bu yüzyılda cinsel ilişkide bulunduklarından dolayı kadınları İslami yasalara dayanarak recm etmek derhal durdurulması gereken korkunç bir insan hakları ihlalidir. Pakistan hükümeti bu insani felaketten sorumludur. Recme Karşı Uluslararası Komite bu barbarlığın dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşmesine tahammül göstermeyecek ve en güçlü biçimde recmin uygulanmasına karşı çıkacaktır.

21 Nisan’dan itibaren Recme Karşı Uluslarrarası Komite Zafaran’ın yaşamını kurtarmak için uluslararası bir kampanya başlatmıştır. Bütün çabalarımızı Nijerya’da Ameneh Lawal’ın ve Pakistan’da Zafaran Bibi’nin hayatını kurtarmak için harcayacağız. Medyaya recme karşı uluslararası protestoların haberlerini yansıtmaları için çağrıda bulunuyoruz.

Bütün insan hakları ve kadın hakları organizasyonlarını bu insanlık dışı cezayı protesto etmeye çağırıyoruz. Lütfen protestolarınızı aşağıdaki Pakistan hükümetinin adresine gönderiniz. Ayrıca protesto mektubunuzun bir kopyasını Uluslararası Recme Karşı Komiteye gönderiniz.

Mina Ahadi

(Recme Karşı Uluslararası Komite Koordinatörü)
E-mail: minaahadi@aol.com
Tel: +49 177 5692 413
Fax: 0049 2012 488 510

General Pervez Musharraf,
Chief Executive Islamic Republic of Pakistan:
Fax: +92519203938
E-mail: ce@pak.gov.pk

Mr. Romano Prodi, President
European Commission
Fax: +32 22956336
Email: embassy@nigerian.it

Protesto Metni:

Pakistan İslam Cumhuriyeti Başkanı General Pervez Müşerref’e,

20 Nisan’da Pakistan hükümetinin Zafaran Bibi’yi recm cezasına çarptırdığını öğrendik. Zafaran, kayınbiraderi tarafından tecavüze uğramış ve hamile kalmıştır. Hükümetiniz ona destek olacağı yerde recm cezasına çarptırmıştır. Bu durum kabul edilemezdir. Kadınlara uygulanan bu ortaçağ cezasına olan en şiddetli itirazlarımızı ifade ediyor ve hükümetinizin derhal recm cezasını kaldırmasını talep ediyoruz. Bir kadını tecavüze uğramasından veya özel ilişkilerinden dolayı recm etmek insanlık için bir utançtır ve derhal durdurulmalıdır.

İsim:
Örgüt:
İmza:



Ferdos İran’da recm cezasına çarptırıldı!

İran, Pakistan ve Nijerya’daki vahşi Recm cezalarını protesto edin!..

Entekhab Gazetesine göre Ferdos adındaki bir kadın İran’da recm cezasına çarptırıldı. Bu son iki haftada Nijerya’daki Ameneh Laval ve Pakistan’daki Zafarn Bibi’den sonra üçüncü recm cezasıdır. Ayrıca bir süre önce İran’da recm cezası verilen Sima olayı bulunmaktadır. Bu kadınlar evlilik dışı cinsel ilişkilerde bulunduklarından dolayı recm cezasına çarptırılmışlardır. Onlar taşlanarak idam edilme kabusunu, yere gömüldükleri ve yavaş yavaş işkence edilerek katledilecekleri bir günü, beklemektedirler. Bu ortaçağ ve vahşi uygulama gözlerimizin önünde gerçekleşmekte ve İran’daki İslami hükümet bu vahşetin, kadınlara karşı suçun ana destekçilerindendir.

Recme karşı çıkmak ve onu ortadan kaldırmak için Recme Karşı Uluslararası Komite bu barbarlığa karşı 31 Mayıs 2002’de uluslararası protesto çağrısında bulunuyor. Bütün özgürlükçü insanları, ilerici ve kadın hakları örgütlerini ve bireyleri İran, Pakistan, Nijerya ve Sudan elçilikleri önünde toplanmaya ve recme karşı öfkelerini haykırmaya çağırıyoruz. Aynı gün Brüksel’de Avrupa Biriliği bürosu önünde bir yürüyüş gerçekleştirilecektir.

Avrupa Birliği görevlilerine bu vahşete karşı harekete geçmemelerini protesto eden mektuplar gönderin. Medyaya dünyadaki ceza haberlerini ve recmin uygulanmasının haberlerini yayınlamaları için baskı yapın. İran, Pakistan, Nijerya ve Sudan hükümetlerine recm yasasını durdurması ve kaldırması için baskı uygulamalıyız.

Recme Karşı Uluslararası Komite
2 Mayıs 2002