3 Kasım '01
Sayı: 33


  Kızıl Bayrak'tan
 Amerikancı iktidar Türkiye'yi ABD'nin savaş arabasına bağladı

  Emperyalist barbarlığa karşı mücadeleyi yükseltelim!

  Saldırı ve ihanet cenderesini kırmak için olanakları güce dönüştürelim

  Saldırı ve ihaneti boşa çıkarmak için 9 Kasım'da Ankara'ya!

  Kahrolsun emperyalist savaş!
  Sermayeye değil direnişçi işçilere fon
  Yeni bir faşist terör dalgası ve karşı hazırlık
  Doğubeyazıt'ta devlet terörü

  Anti-emperyalist mücadele ve Parti Programı

  Anti-emperyalizm, bağımsızlık ve siyasa bağımsızlık
  Sınıf dayanışmasını örgütleyelim!
 Anadolu Yakası İşçi-Emekçi Bülteni'nden
  Emperyalizm ve politik İslam

  Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık istemi bastırılamayacak!

  BİR-KAR'ın Kuruluş Kongresi gerçekleştirildi
 Kolombiyalı sağcı milisler yıllardır dehşet saçıyor
  Mücadele Postasi

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Çağrımızdır!..
Kahrolsun emperyalist savaş!

ABD, 11 Eylül'de yapılan saldırıları bahane ederek işçilere, emekçilere, dünyanın ezilen halklarına karşı bir savaş başlattı. İlk hedef olarak seçilen Afganistan halkının tepesine her gün tonlarca bomba yağdırıyor. Başta İngiltere olmak üzere diğer emperyalistler de bu savaşa bir biçimde katılıyorlar.

Bugün yürütülen savaş, emperyalist amaçlara dayalı gerici bir savaştır. Barbarca yöntemler kullanılmaktadır. Bu savaşta ABD ve diğer emperyalistlerin amacı dünya üzerindeki hakimiyetlerini pekiştirmek, yeni etkinlik alanları kazanmak ve halkları daha da köleleştirmektir. "teröre karşı mücadele" sözü bir bahanedir, aldatmacadır.

Türkiye'yi sermaye sınıfı adına Amerikancı bir iktidar yönetmektedir. Bu iktidar savaşta ABD'ye tam destek vermekte, ülke topraklarını bir saldırı üssü olarak emperyalistlere kullandırmaktadır. Bununla yetinmemekte işçi, emekçi çocuklarını Amerikalı generallerin emrinde cepheye sürmek için can atmaktadır.

Emperyalist saldırganlık Afganistan'dan sonra yarın Irak'ı da hedef aldığında, ülkemiz savaşın ortasında kalacak, evlatlarımız kardeş bir halkın topraklarını işgale gönderilecektir. Bizden emperyalistlerin çıkarları için ölmemiz ve öldürmemiz istenecektir.

Yıllardır emperyalizmin destek ve yönlendirmesiyle yürütülen sömürü politikalarının bunalttığı, yoksulluk ve sefalet içine ittiği Türkiye işçi sınıfı ve emekçi kitlelerin ödemek zorunda kaldığı faturalara şimdi bir de savaşın faturası eklenecektir. Bu fatura büyük bir yıkım demektir.

O yüzden bu emperyalist savaşa herkesten önce biz işçi ve emekçiler, ezilen halklar "Hayır" demek zorundayız.

Bizler, Esenyurt'ta çalışan, oturan bir grup işçi ve emekçi olarak bu savaşa "Hayır" diyoruz! Tüm işçi ve emekçileri, demokratik kitle örgütlerini ve ilerici kurumları emperyalist savaşa karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!

Amerikan askeri olmayacağız!
NATO ve ABD'ye ait askeri üsler kapatılsın!
Emperyalistlerle yapılmış açık-gizli tüm anlaşmalar iptal edilsin!
Kahrolsun emperyalist savaş!

Esenyurt Emperyalist Savaşa
Karşı Mücadele Komitesi

 


 

Esenyurt'ta kurulan Emperyalist Savaşa Karşı Mücadele Komitesi'nin ilk çalışmalarından...

"Bu savaşı ancak biz engelleyebiliriz"

Komşu halklara, işçi sınıfı ve emekçilere karşı "terörizmle mücadele" adı altında açılmış kapsamlı emperyalist saldırıya karşı işçiler ve emekçiler içinde biriken tepkiyi örgütlemek günün en acil görevidir.

Bizler Esenyurt'ta bulunan sınıf bilinçli devrimci işçiler bu sorumlulukla hareket ederek meseleyi tartışmaya başladık. Konuyla ilgili neler yapabileceğimizi konuştuk. Sonuçta bölgemizde bir "Emperyalist Savaşa Karşı Mücadele Komitesi" oluşturduk. Komitenin oluşturulduğu toplantıda aynı zamanda bir faaliyet planı da çıkardık. İlk esnada bir çağrı metni hazırlamaya, bununla bölgemizde bulunan partilere, demokratik kitle örgütlerine ve köy derneklerine gitmeye karar verdik.

Planladığımız ziyaretlere bir iki gün içerisinde başladık. Gittiğimiz yerlerde savaş gündemi üzerine konuştuk, bu savaşı nasıl değerlendirdiğimizi anlattık. Kendi bölgemizde neler yapılabileceği üzerine konuştuk. Emperyalist savaşa karşı birlikte daha güçlü olacağımızı, ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledik. Birçok kurum ve çevre buna olumlu baktı. Fakat birçoğu kendi aralarında konuyu tartışmaları gerektiğini, kararlarını daha sonra ileteceklerini belirttiler.

İlk izlenimlerimiz olumluydu. Birçok çevrenin ve insanın bu konuda bir şeyler yapılmasını beklediğini gördük. Komitemizin kuruluşunu ve birlikte hareket etme çağrımızı şimdi de bölgemizdeki sendikalara, fabrikalardaki sendika temsilcilerine taşıyacağız.

Türkiye savaşa asker gönderiyor. Bu da bizim işi sıkı tutmamız, bir an önce bir şeyler yapmamız gerektiğini gösteriyor. Bu emperyalist savaşı, yoksul halkların katliamını ancak bizler, yani işçi ve emekçiler engelleyebiliriz. Sorumluluğumuz büyük, bunu görerek hareket etmeliyiz.

Bir komite üyesi

 


 

 

DTCF'de
"Savaşa karşı umudu
büyütüyoruz" kampanyası

ABD emperyalizminin Afganistan şahsında dünya halklarına karşı başlattığı savaşa karşı okulumuzda bir kampanya çalışması başlattık. Kampanya, "Emperyalist Savaş Karşıtı Öğrenciler Platformu" tarafından yürütülüyor.

Kampanyayı "Savaşa karşı umudu büyütüyoruz" şiarıyla örgütledik. Bu çerçevede bir masa açtık. Hem insanlarla tanışıyor, hem de açtığımız deftere düşüncelerini yazmalarını sağlıyoruz. Okulun her tarafını farklı boyutlarda, "Emperyalist Savaş Karşıtı DTCF Öğrencileri" imzalı afişlerle donattık. Şiirlerin ve daha önceki katliamlara ait resimlerin kullanıldığı afişler oldukça ilgi çekti. Ayrıca açtığımız masadan sürekli müzik yayını yaptık.

Kampanya çerçevesinde Grup Anka bir müzik dinletisi verdi. Ardından bir arkadaşımız okuduğu şiirle etkinlikte yerini aldı. Ertesi gün Mamak İşçi Kültür Evi açılışı nedeniyle Ankara'ya gelen Grup Yön elemanlarından biri okulda küçük bir müzik dinletisi verdi. İki etkinlik de oldukça coşkulu geçti. İnsanları emperyalist savaşa karşı çıkmaya, kendi geleceklerini sahiplenmeye çağırdık. Ardından hep beraber halaya durduk.

Kampanyamızı gençliğin savaşa karşı mücadelesini örgütleme hedefine bağlı olarak sürdüreceğiz.

Ekim Gençliği/DTCF

 


 

Harb-İş işçilerinin öfkeli eylemi...
Eyleme 7 bin işçi katıldı...

"Geliyor geliyor, genel grev geliyor!"

26 Ekim Cuma günü saat 18:00'da Türk-İş'e bağlı Harb-İş Sendikası üyesi işçiler, Yüksel Caddesi'ndeki sendika binası önünde ekonomik ve sosyal hakların gaspına karşı bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması, 9 Kasım mitinginin ön hazırlığı niteliğindeydi. Açıklamaya 7 bin civarında işçi katıldı. Oldukça coşkulu geçen eylemin hedefi hükümet ve onun ekonomik politikaları oldu. Kıdem tazminatına yönelik saldırı açıklamanın önemli bir gündemini oluşturdu.

Açıklamada sık sık "Hükümet istifa!", "Geliyor geliyor, genel grev geliyor!", "Harb-İş burada Türk-İş nerede!", "İşçi memur el ele genel greve!" sloganları atıldı. Açıklama yaklaşık 45 dakika sürdü.

SY Kızıl Bayrak/Ankara