22 Eylül "01
Sayı: 27


  Kızıl Bayrak"tan
 Emperyalis savaş ve Türk devleti

  Amerikan uşakları ülkeyi emperyalizmin savaş arabasına bağlamaya hazırlanıyor

  Amerikancı medya zehir kusuyor

  Emperyalist saldırganlığa ve savaşa karşı birleşelim!

  ABD emperyalizminin kanlı ve kirli suç dosyası
  Emperyalistler tüm hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmayı hedefliyor
  Kuralsız ve sınırsız yeni bir faşist terör dalgası!
  KESK Olağanüstü Genel Kurulu...

  Saldırı sonrası yeni dönem

  ON"ların anısına...
Bir dineşi manifestosu
  Ulucanlar katliamının ve direnişinin 2.yıldönümü...
  Ölüm Orucu Direnişi 338. gününde sürüyor...
  "ABD saldırısı korkunç sonuçlar verecek"

  Batı basınında ABD"ye saldırı

  Emperyalis haçlı seferi
  Kurtköy İşçi ve Kültür Evi coşkulu bir etkinlikle açıldı
  Mücadele Postasi

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadelenizin anısı önünde
saygıyla eğiliyoruz...

26 Eylül 1999 Pazar. Canımızı kardeşimizi Ulucanlar Cezaevinde vahşice katlederek aramızdan aldılar. Oysa et tırnaktan ayrılmaz. Kanla yazılan tarih silinmez!..

Selam olsun yiğidim!
Selam olsun şehidim!

Sizi sevgiyle selamlıyoruz. Mücadelenizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

2. yıldönümünüzü büyük bir coşkuyla selamlıyoruz, anınızın önünde saygıyla eğiliyoruz.

Özgür yüreklere...
Güneşin ışıldadığı alınlar
kızıl kana bulanmıştı, ama
özgür beyinler teslim alınmamıştı.
Körpe bedenler parçalanmıştı ama
sol memenin altındaki cevahir
teslim olmamıştı.
On sırça yürek...
Özgürlük aşkıyla çarpan on sırça yürek
Çıktı zindandan tabut tabut ama
anıları onurlu anıları
yerleşti bir halkın yüreğine
ebediyete kadar...

Sizleri sevgi ve saygıyla anıyoruz...

Habip Gül'ün Ailesi

 


 

Emperyalizmin intikam çığlıkları

Emperyalist dünyanın jandarması ABD milyarlarca dolar harcayarak oluşturduğu savunma sisteminin ve o çok güvendiği Pentagon'un yerle bir olmasının şokunu yaşıyor. Yıllardır dünya halkları üzerinde egemenlik kurmak için milyonlarca insanın ölümüne ve yıkımına yolaçan ABD emperyalizmi, İkiz kuleler ve Pentagon enkazının ağırlığı altında intikam çığlıkları atıyor. Sözde terörist devletlere dönük bu savaş çığırtkanlığı gerçekte tüm ezilenleri hedefliyor.

ABD pürtelaş suçlu araken TC hükümeti en yetkili ağızlarından sadakat belirten açıklamalar yapıyor, her türlü işbirliğine hazır olduğunu bildiriyor. ABD'nin direktiflerini harfiyen yerine getirerek işçi ve emekçilerin kanını emenler, devrimci-komünistleri hücrelere kapatanlar, şimdi savaş çığlıkları atıyorlar, ABD'nin vereceği yeni emir ve talimatları kuyruklarını sallayarak bekliyorlar. İMF ve DB politikalarıyla ülkeyi kriz batağına sürükleyenler, acımasız savaşların şekil vereceği yeni dünya düzeni pastasından pay kapma çabası içerisindeler.

Emperyalizmin savaş çığırtkanlığının altında yatan gerçek niyet bellidir. Asya ve Ortadoğu üzerinde hakimiyet kurmak, silah tekellerine karlı alanlar açmak ve dünya halklarını teslim almak. Savaş hazırlıkları yapılmış ve geri sayım başlamış durumda.

ABD'nin Ortadoğu ve Asya'da hakimiyet kurma çabasının diğer emperyalistler tarafından uzaktan seyredilmeyeceği su götürmez bir gerçektir. Önümüzdeki süreçte Ortadoğu üzerinde büyük emperyalist oyunların oynanacak, paylaşım kavgası daha da sertleşecektir. Bu çatışmanın faturasını her zaman olduğu gibi bölge halkları ödeyeceklerdir. Bu ise asıl teröristin emperyalizmin kendisi olduğunun emekçiler ve halklar tarafından çok daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

Cihan İnan

 


 

Derviş Londra'da rezil edildi

Bugün Londra'daki Queen Elizabeth konferans salonunda yapılan "Kapital Pazarları ve Türkiye'de Yatırım" konulu konferansa katılan bakan Derviş, iki Londra TAYAD komitesi üyesi tarafından basının ve oradaki izleyicilerin onunde rezil edildi.

İngilizce olarak "Katiller, 66 insanımızı öldürdünüz, Bayrampasa'da bayan tutsakları diri diri yaktınız" diyen ve Birsen Kars'ı ambulanstan indirirlerken gösteren afişi açan birinci tutsak yakını, orada bulunan MİT ve koruma görevlileri tarafından saldırıya uğradı. Katiller sürüsünün saldırısına uğrayan arkadaşımız 35 gündür açlık grevini sürdürüyor.

Bakan'ın konuşması yarıda kesilirken basının ve izleyicilerin önünde "katiller" diye bağıran tutsak yakınına saldırılması, faşist devleti ve temsilcisini rezil etti. Tam ortalık yatıştığı anda bu kez ikinci Londra TAYAD üyesi, açtığı afişle birlikte, "Katiller, 60 yaşındaki bir ananın kafasını yaracak kadar alçaksınız" diye bakana doğru yöneldi. Yine MİT ve korumaların saldırısına uğrayan arkadaşımız, sözlü olarak Türkiye'deki faşizmi teşhir etmeyi sürdürdü. Aldığı darbelerle yüzü kanayan arkadaşımız oradaki basın mensuplarına yüzünü göstererek, "Hepiniz gördünüz. Bunlar burada bunu yaparsa Turkiye'de hele hele F-tiplerinde kimbilir ne yapıyorlardır?" diye seslendi. Bu arada konferans merkezinin dışında da yine bir grup Londra TAYAD üyesi gösteri yaparak, faşizmin temsilcilerini teşhir ettiler.

Londra TAYAD

 


 

İMO'daki işçi kıyımı protesto edildi

Sosyal-İş Sendikası'na bağlı İMO'da çalışan işçiler, işten atılmalara karşı İMO Genel Merkezi önünde oturma eylemine devam ediyorlar.

17 Eylül günü TMMOB İl Koordinasyon Kurulu bir basın açıklaması yaptı. TMMOB ve DİSK SosyalĞİş Sendikası'na ait pankartların bulunduğu basın açıklamasına yaklaşık 100 kişi katıldı. Yapılan basın açıklamasında; İMO çalışanlarının sendikalı oldukları için işten atıldıkları, saldırının özelleştirme ve örgütsüzleştirmenin TMMOB üzerinden bir yansıması olduğu vurgulandı. İşten atma gerekçelerinin hukuka tümüyle aykırı ve patronun öne sürdüğü bahanelerden ibaret olduğu belirtildi. İMO Genel Merkezi'nin bu uygulamalardan vazgeçmesi gerektiği vurgulanarak, grevli-toplusözleşmeli sendika hakki için işçi ve kamu emekçilerinin seslerini birlikte yükseltmeleri zorunluluğu dile getirildi.

Eylemde; "Zafer direnen emekçinin olacak!", "İMO'da işçi kıyımına son!", "Yaşasın sınıf dayanışması!", "Direne direne kazanacağız!", "Yaşasın sendikal mücadelemiz!", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!" sloganları atıldı.

SY Kızıl Bayrak/Ankara