15 Eylül '01
Sayı: 26


  Kızıl Bayrak'tan
 "Emperyalist gericilik dizginlerinden boşalmaya hazırlanıyor

  "Tanrı Amerika'yı korusun"

  Dünya çapında devrimcilere ve halklara karşı yeni bir terör dalgası!..

  Yeni saldırılar kapıda

  Sendika ağaları işçi sınıfına ihaneti doruk noktasına ulaştırdılar
  Devletin has partisi "vurgun" yedi!
  Emperyalist borç düzeni

  Sınıf çalışmasının güncel sorunları/1

  Sınıf hareketi
  Devrimci tutsaklardan ortak açıklama...
  "Gülay Kavak ölümsüzdür!"
  ABD Balkanlar'da hakimiyetini pekiştiriyor

  Meksika'daki Volkswagen grevinin ardıdan

  Ölüm Orucu direnişçilerinden bazılarının sağlık durumu
  OSB'lerde nasıl bir perspektifle çalışılmalıdır?
  Faaliyetlerimizden...
  Mücadele Postasi

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ölüm Orucu direnişçilerinden
bazılarının sağlık durumu

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi:

M.Ali Eser: 21 Mayısta ÖO'na başladı. Aşırı kilo kaybı, özellikle belden aşağı, bacaklarında ve eklem yerlerinde ağrılar var. Başında sürekli elektriklenme var. Halsizlik ve yorgunluk var.

Vural İlker Düzgün: 20 Mayıs'ta ÖO'na başladı. Aşırı kilo kaybı, vücudunun çeşitli yerlerinde ağrılar var. 10 Eylül'de Adli Tıp'a çıkartıldı.
Abidin Gül: 6 Ağustos günü görüş kabininde düşüp bayıldığı için hastaneye kaldırıldı.

Meriç Solmaz: Hastaneye kaldırıldı. Bilinci gidip geliyor. Durumu ağır.

Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi:

Ali Şahmo: 3 Haziran'da ÖO'na başladı. Kollarında uyuşma ve kas ağrıları var. Vücudunu çeşitli yerlerinde ağrılar var. Aşırı kilo kaybı var.

İlhan Emrah: 3 Haziran'da ÖO'na başladı. Dizlerden aşağı ayaklarda uyuşma, nabız düşüklüğü, çeşitli yerlerinde ağrılar var. Yaklaşık 20 kilo kaybetti.

Ankara Numune Hastanesi:

Ercan Uçuk: 3 Haziran'da ÖO'na başladı. Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. İshal, bulantı ve yürüme problemi var. Daha önceki yıllarda yaptığı ÖO'dan kaynaklı sağ tarafından hissetmeme vardı, bu arttı. Kasılmalar ve uyuşmalar var.

Osman Kaan: ÖO 2. ekibinde yer alıyor. 224. gününde. Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Yerinden kalkamıyor. Sürekli uyuma hissi var. Fısıltıya dahi tahammül edemiyor. Sürekli bir unutkanlık var. Az önce yaptığı şeyleri hemen unutuyor. Mide bulantısı, kusma hissi var. Bir ara ishal oldu. Çok ciddi görme sorunu yaşıyor. Sağ tarafında ayaktan başa kadar uyuşma var.

Mehmet Leylak: ÖO'nun 225. gününde, şiddetli baş ağrıları, mide ağrıları var.

Salahattin Hıra: Sol gözünde ciddi görme bozukluğu var. Aşırı kilo kaybı yaşıyor. Barsakları çalışmıyor, konuşmakta zorlanıyor.

Kemal Yarar: Sıvı alımında azalma var. Gözleri iyi görmüyor, yürüyemez durumda, ellerinde ve ayaklarında uyuşma ve başında ağrılar var. Unutkanlık mevcut. Bilinci gidip geliyor.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

Zeynel Karabulut, K. Hasan Çoban ve Mesut Deniz: Zorla müdahale edildi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi:

Arslan Karslı ve Savaş Dilek: 1 Eylül itibarıyla 157. günündeler. Aşırı kilo kaybı, eklem ağrıları, mide bulantısı, halsizlik....

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi:

Kenan Oğuz: 11 Mayıs'ta başladı. 20 Ekim'den beri belirli aralarla SAG'yi sürdürüyordu. Aşırı zayıflama, ağızda yaralar mevcut.

Erol Volkan İldem, İbrahim Gezici: 28 Temmuz'da ÖO'na başladılar. Aşırı kilo kaybı, halsizlik var.

Bekir Balyemez: 28 Temmuz'da başladı. '96 ÖD direnişçisi. '96'dan gelen kalpte küçülme mevcut. Aşırı zayıflama var.

Cengiz Kahraman: 28 Temmuz'da ÖO'na başladı. Hemeroid ve kabızlık var. Aşırı kilo kaybı var.

Uşak Cezaevi:

Mehtap Tayboğa: 11 Eylül tarihi itibarıyla 177. gününde. Yaklaşık 5-6 yılını hatırlamıyor. Her geçen gün hafıza kaybı artıyor. Yürüyemiyor. Çok ciddi görme problemleri yaşıyor. Hala hapishanede ÖO'nu sürdürüyor.

Kırıklar F Tipi Kapalı Cezaevi:

Cebrail Gündoğdu, 6. ekip ÖO direnişçisi, 28 Temmuz'da başladı. Sayımda ayağa kalmadığı gerekçesiyle gardiyanlar tarafından dövüldü. Kafasında şişlikler meydana geldi.

Tuncay Yıldırım: 6. ekip ÖO direnişçisi, 28 Temmuz'da başladı. "Disiplin dışı" davrandığı için havalandırma yasağı getirildi. Mektupları verilmiyor.
Aladdin Karadağ: 6. ekip direnişçisi. Sevk sırasında saldırıya maruz kaldı.

Dışarıda ise;
Alibeyköy Direniş Evi:

Tekin Yıldız: Tahliye edilmesinin ardından ÖO'na tekrar başladı. 11 Eylül itibarıyla 52. gününde. Zorla müdahale sonucu Wernike oldu. Aşırı kilo kaybı, yürümekte ve konuşmakta zorlanma ve ağırlaşma var. Kulakta uğultular, sese ve ışığa karşı duyarlılık.

Aydın Hanbayat: 11 Mayıs'ta ÖO'na başladı. Geçmişten kalan nörolojik rahatsızlıkları ağırlaşıyor. Aşırı kilo kaybı, yürümede zorlanma, idrarda yanma, zorlanma ve tutamama. Uykusuzluk, unutkanlık, görme bozukluğu, kol ve bacaklarda uyuşmalar, vücutta ödem, ishal.

Sabri Diri: 11 Mayıs'ta ÖO'na başladı. Baş dönmesi, mide bulantısı, aşırı kilo kaybı, ishal, bacaklarda uyuşma, böbreklerde ağrı, kas-eklem ağrıları, aşırı uyku hali

Murat Şahin: 28 Ağustosta başladı. Devrimci Demokrasi gazetesi çalışanı.

Küçükarmutlu Direnişi:

TAYAD'lı ailelerden Arzu Güler, Reşit Sarı, Abdülbari Yusufoğlu, Serkan Güneş Armutlu'da direnişlerine devam ediyor.

Zorla müdahale saldırısından sonra tahliye edilen Zeynep Arıkan, Ümüş Şahingöz, Madımak Özen, Gamze Turan, Alirıza Demir, Hüseyin Akpınar, Dursun Ali Pekin, Ferhat Ertürk, Ulaş Bütün, Halil Aksu, Özkan Güzel, Nurgül Kayapınar ve Haydar Bozkurt da direnişlerini Armutlu'da sürdürüyorlar.

Ankara'da TAYAD'lı ailelerden Özlem Durakcan ve tahliye edilen Ayşe Baştimur; Bursa'da Hakan Yıldırım, Yozgat'ta TAYAD'lı ailelerden Şükran Şahin; Trabzon'da TAYAD'lı ailelerden Cihan Devrim Boyu direnişlerine dışarda devam ediyorlar.

(TUYAB'ın hazırladığı rapordan alınmıştır...)

 


 

İzmir'den kısa kısa...

İHD'den sessiz oturma eylemi

Tahliye olduktan sonra Küçükarmutlu'daki direniş evinde direnişi sürdürürken şehit düşen ÖO şehidi Gülay Kavak için, İHD önünde sessiz bir eylem gerçekleştirildi. İHD yönetimi daha önce gelecek her şehitten haberinden bir gün sonra eylem kararı almıştı. Eylem de bu karar doğrultusunda yapıldı. Eylem saat 18:00'de İHD önünde siyah giyinerek sessiz oturma biçiminde yapıldı. 8 Ağustos Cumartesi günü yapılan eylemde İHD Şube Başkanı Günseli Kaya kısa bir açıklama yapıldı.

İHD'nin hak ihlalleri ile ilgili basın açıklaması

İHD İzmir Şubesi tarafından 11 Eylül Salı günü İHD binasında 12 Eylül faşist darbesi ve Ağustos ayı hak ihlallerine ilişkin bir basın açıklaması yapıldı. Basın metnini İHD Şube Başkanı Günseli Kaya okudu.

Ağustos ayı hak ihllerine ilişkin yapılan açıklamada özetle ortaya konulan tablo şöyleydi:

Siyasal nedenlerden dolayı 26 kişi gözaltına alınmış, 2 ev basılarak arama yapılmıştır. 1 kişi gözaltında ajanlık teklifi ve cinsel taciz iddiasıyla başvuruda bulunmuştur. 2 kişi adli nedenle gözaltına alınmış. 2 dergi bürosu, 1 kültür merkezi basılmış, bir dergi bürosu bombalanmıştır. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 2 afiş, 1 bildirinin asılması, dağıtılması Valilikçe yasaklanmış, kitlesel seyahat etme özgürlüğü kısıtlanmıştır. Buca Cezaevi'nde 17 kişi sevkten dolayı, toplam 27 kişi süresiz açlık grevine başlamıştır. Uşak Cezaevi 3, Manisa 2, Buca Cezaevi'nde 9 kişi olmak üzere toplam 14 kişi ölüm orucunu sürdürmektedir. Buca Cezaevi'nden/Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne geçiş sürecinde sevk edilen 36 kişi de darp ve cebir izi olduğu, bunlardan birine görüş yasağı konulduğu belirtilmektedir. Yine Aralık ayında 541 kişi işten atılmış, 1 kişi inşaattan düşürek yaşamını yitirmiştir.

SY Kızıl Bayrak/İzmir

 
§