18 Temmuz 2014
Sayı: KB 2014/29

Gerici saldırganlığa karşı işçilerin birliği halkların kardeşliği!
AKP-Siyonist İsrail işbirliği
AKP’nin kirli savaş politikalarının faturasını halklar ödüyor
Birileri planlamış, birileri vurmuş, birileri de serbest bırakmış!
Sivas, kusursuz planlanmış bir devlet katliamıdır!
Sermaye seri cinayetlerine devam ediyor!
ERDEMİR özelleştirildi, Ereğlililer borçlandı
Torba yasa işçi güvenliği alanını daraltıyor!
Kent Gıda’da
grev bayrağı dalgalanıyor!
Bakaç Reklam işçilerinden ‘Yılın Emek Hırsızı’ eylemi!

Somalı madencilerden
Ankara’da eylem!

MİB MYK Temmuz ayı toplantısı

Ekim Gençliği 2. Yaz Kampı başarıyla gerçekleştirildi
Ekim Gençliği II. Yaz Kampı tamamlandı
Gençliğin devrimci birliğini yaratmak
ellerimizde! - B. Bahar
Kavgayı Kızıl Bayrak’la örgütleyelim! - T. Kor
Direnişçi işçilerden Kızıl Bayrak’ın 20. yılına mesajlar
Filistinliler katliama karşı direniyor!
İsrail insanlıktan çıkarıyor
Rıza Shahabi’ye özgürlük!
Dünya eylem ve grevlerinden...
BBC çalışanları
greve çıkıyor
Katliam için “insanüstü gayretle” çalışmışlar
Büro emekçileri iş bıraktı!
Kapitalizmin kadın ve çocuk pazarı!
Saray soytarılığı geleneği ve ‘Vizyon’ dalkavukları - K. Ehram
İş cinayetlerinin olmadığı bir dünya için!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Büro emekçileri iş bıraktı!

 

Büro Emekçileri Sendikası (BES), kamu emekçilerinin Temmuz ayında ilk defa zam almamasına karşı 15 Temmuz’da ülke genelinde yarım günlük iş bırakma eylemleri gerçekleştirdi.

Fatih’te AKP’ye yürüyüş

BES İstanbul 1 No’lu Şube üyesi büro emekçileri, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde biraraya gelerek AKP Fatih İlçe Başkanlığı önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde “Temmuz zamlarımızı ve enflasyon farklarımızı toplu sözleşmeye imza atanlar ödesin” şiarlı pankart açan kamu emekçileri, sloganlarla da taleplerini dile getirdi.

AKP İlçe Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasını İşyeri Temsilcisi Sinan Karataş okudu. Geçtiğimiz yıl Memur-Sen ile AKP arasında imzalanan toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ilkleri yaşadığı bir sürece girdiğine dikkat çeken Karataş şunları söyledi: “İmzalanan toplu sözleşme iki yılı kapsamaktadır, enflasyon farkı ödenmesi mutabakatta yoktur, 2014 yılı için seyyanen zam 123 TL yapıldığından ilk defa kamu emekçileri 2014 Temmuz ayında zam alamamaktadır. 2015 yılında verilecek yüzde 3+3 zammın bu yılın enflasyon farkını bile karşılamayacağı ortadadır. Yine iki yıl için imzalanan toplu sözleşmede, kamu emekçilerinin maaş artışı dışında hiçbir sorunu ve talebi gündeme bile getirilmemiştir. Memur Sen hükümetin teklif ettiği artışın daha da altında bir artışa imza atarak sendikal mücadelede kara bir leke olarak tarihteki yerini almıştır.”

Torba yasa ve taşeron sisteminin teşhir edildiği açıklama kamu emekçilerinin taleplerinin sıralanmasıyla sona erdi.

Kadıköy’de yürüyüş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) 3 No’lu Şube üyeleri de Kadıköy Vergi Dairesi önünde saat 13.00’te buluştular. Emekçiler çalıştıkları diğer komplekslerde de yaptıkları eylemlerin ardından Kadıköy’deki eyleme katıldıklarını belirttiler.

Emekçiler burada açtıkları “Satış sözleşmesine karşı insanca bir yaşam için eylemdeyiz” ozaliti arkasında sloganlarla otobüs yolunu kapatarak İskele Meydanı’na yürüdüler.

BES 3 No’lu Şube Başkanı Salih Aksoy’un okuduğu basın açıklamasında insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek talebinden vazgeçmeyecekleri belirtilerek kamu emekçilerinin talepleri sıralandı.

Basın açıklamasında kamu emekçilerinin çalışma koşulları ve talepleri dışında AKP iktidarının savaş politikaları, ırkçı kutuplaştırıcı söylemleri ve politikaları karşısında “özgürlük, eşitlik, kardeşlik” çağrısı yapıldı.

Son olarak insanca bir yaşam uğruna ortaya koydukları taleplerin takipçisi olunacağı ve mücadelenin devam edeceği ifade edilerek eylem sonlandırıldı.

Adana’da da KESK Adana Şubeler Platformu tarafından saat 13.00’te İnönü Parkı’nda Memur Sen ve AKP arasında imzalanan satış sözleşmesi protesto edildi. BES Adana Şube Başkanı Sabahat Mutluay tarafından basın açıklaması okundu.

Antalya’da iş bırakma eylemi için Defterdarlık binası önünde toplanan BES Antalya Şubesi üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Büro emekçileri burada davul ve zurna eşliğinde bir süre halay çekti. Açıklamayı BES Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Ayar okudu.

Ankara’da BES Ankara Şubesi üyesi emekçiler iş bırakma eylemi için Kızılay Güvenpark’ta toplandılar. Burada yapılan açıklamada, geçen yıl 7 Ağustos’ta imzalanan toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ilk defa Temmuz ayında zam alamadıkları belirtildi.

Eylemde sık sık “Sadaka değil, toplu sözleşme!”, “Sefalete teslim olmayacağız!” sloganları atıldı. Emekçiler bir süre halay çekerek sürdürdükleri oturma eylemini bitirdiler.

Diyarbakır’da BES Diyarbakır Şubesi üyeleri, Defterdarlık binası önünde eylem yaptı. Basın açıklamasını BES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Mehmet Karaaslan okudu.

İş bırakma eyleminde ayrıca IŞİD çetelerinin Kobanê Kantonu’na dönük saldırıları da protesto edildi.

İzmir’de de BES İzmir Şube üyeleri, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Konak Eski Sümerbank önünde toplan kamu emekçileri adına BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen açıklama yaptı.

Mersin’de yarım günlük iş bırakma eylemi Mersin Defterdarlığı önünde yapılan basın açıklaması ile başlatıldı. BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya tarafından basın açıklaması okundu.

Antep’te de yarım günlük yapılan iş bırakma eylemi için Antep Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. BES Antep Şube Başkanı Mikdat Kurt tarafından yapılan açıklamada AKP ve Memur-Sen’in işbirliği eleştirilerken, torba yasaya da değinildi.

Bursa’da emekçiler Osmangazi’deki Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. BES Bursa Şubesi Başkanı Süleyman Ayyılmaz, yaptığı açıklamada “Hükümet suç işliyor. Bu suçu yandaş sendika ile birlikte işliyor. Hem hükümet aleyhinde, hem de Memur-Sen’e bireysel davalar açmaya başlayacağız” dedi.

Hakkari’de büro emekçileri, memur maaşı zammı ile ilgili hükümetle tek başına masaya oturup, toplu sözleşme imzalayan Memur-Sen’e tepkilerini SGK önünde yaptıkları eylemle gösterdiler.

Basın açıklamasını BES Hakkari Şube Başkanı Emel Atay Akbaş okudu.

 
§