18 Temmuz 2014
Sayı: KB 2014/29

Gerici saldırganlığa karşı işçilerin birliği halkların kardeşliği!
AKP-Siyonist İsrail işbirliği
AKP’nin kirli savaş politikalarının faturasını halklar ödüyor
Birileri planlamış, birileri vurmuş, birileri de serbest bırakmış!
Sivas, kusursuz planlanmış bir devlet katliamıdır!
Sermaye seri cinayetlerine devam ediyor!
ERDEMİR özelleştirildi, Ereğlililer borçlandı
Torba yasa işçi güvenliği alanını daraltıyor!
Kent Gıda’da
grev bayrağı dalgalanıyor!
Bakaç Reklam işçilerinden ‘Yılın Emek Hırsızı’ eylemi!

Somalı madencilerden
Ankara’da eylem!

MİB MYK Temmuz ayı toplantısı

Ekim Gençliği 2. Yaz Kampı başarıyla gerçekleştirildi
Ekim Gençliği II. Yaz Kampı tamamlandı
Gençliğin devrimci birliğini yaratmak
ellerimizde! - B. Bahar
Kavgayı Kızıl Bayrak’la örgütleyelim! - T. Kor
Direnişçi işçilerden Kızıl Bayrak’ın 20. yılına mesajlar
Filistinliler katliama karşı direniyor!
İsrail insanlıktan çıkarıyor
Rıza Shahabi’ye özgürlük!
Dünya eylem ve grevlerinden...
BBC çalışanları
greve çıkıyor
Katliam için “insanüstü gayretle” çalışmışlar
Büro emekçileri iş bıraktı!
Kapitalizmin kadın ve çocuk pazarı!
Saray soytarılığı geleneği ve ‘Vizyon’ dalkavukları - K. Ehram
İş cinayetlerinin olmadığı bir dünya için!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Filistinliler katliama karşı direniyor!

 

İsrail Başbakanı ve binlerce Filistinlinin katili Binyamin Netanyahu, Gazze’ye yönelik katliamlar devam ederken basın toplantısı düzenledi. Netanyahu şunları söyledi: “Gazze’de 1000’den fazla hedef vurduk. Hamas için güvenli hiçbir yer bırakmayacağız. Hamas’ın liderlerinin saklanabileceği hiçbir yer yok. 2012’de gerçekleştirdiğimiz ‘Bulut Sütunu’ operasyonundan katbekat şiddetli bir operasyon düzenliyoruz.”

Yanlışlıkla vuruyoruz” yalanı

Siyonist şef Netanyahu, “Hamas liderleri ve savaşçıları sivillerin arkasında saklanıyor. Biz Demir Kubbe savunma sistemini kullanıyor ve geliştiriyoruz. Onlar ise sivillerin arkasına saklanıyor. Gazze’de siviller öldüğünde onları yanlışlıkla vurmuş oluyoruz.” dedi.

ABD ve diğer batılı emperyalistlerin koruması altındaki İsrail’in geleneksel pervasız tavrını sürdüren İsrail Başbakanı, uluslararası toplumdan gelen tepkileri hiçe sayarak şunları dile getirdi:“Bir çok ülkenin başkanıyla görüştüm. Obama, Merkel ve Hollande ile görüştüm ve hepsine şunu söyledim; hiçbir ülke kendi vatandaşları üzerine füze atılırken öylece beklemez. Bizi vuranları çok şiddetli bir şekilde vurmaya devam edeceğiz.”

İsrail’den Gazze’ye kara operasyonu

Günlerce Gazze’ye bomba yağdıran Siyonist İsrail ordusu, 12 Temmuz gecesi kara harekatına başladı. Kara operasyonu sırasında İsrail komandoları ile Hamas militanları arasında çıkan çatışmada, 4 İsrail askerinin yaralandığı bildirildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın gece yaptığı basın açıklamasında ise “Kassam Tugayları’na bağlı özel bir grup, Siyonist deniz kuvvetlerinin Gazze’nin kuzeyindeki Sudaniye bölgesi sahiline askeri birlik indirme girişimini fark etmiş ve onlarla çatışmaya girmiştir” ifadeleri yer aldı.  

İsrail, Gazze’de yasak silah ve roketler kullandı”

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın Gazze’deki Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu Riş, Gazze Şifa Hastanesi’nde kara operasyonu başladığında İsrail’in uluslararası yasak silah ve roketler kullandığını söyledi.

Ebu Riş, Gazze hastanelerinin ölü ve yaralılarla dolup taştığını belirtti. Riş, hastanelerde çalışan tıp ekiplerinin ölü ve yaralıların vücutlarındaki yaraların uluslararası kullanımı yasak silahların açtığı yara ve parçalanmalarla örtüştüğünü bildiğini ifade etti. Sağlık Bakanı Yardımcısı, Gazze’de bulunan yabancı doktorların da bilgiyi teyit ettiklerini sözlerine ekledi.

Saldırıların bakanlığın kaynaklarını tamamen tüketmeye götürdüğünü söyleyen Ebu Riş, zor durumda olduklarına ve tüm sağlık sisteminin tehdit altında bulunduğuna dikkati çekti.

İsrail, Lübnan ve Suriye’yi vurdu

İsrail ordusunun açıklamasında, Suriye ve Lübnan’daki bazı hedeflerin vurulduğu belirtildi.

Ordunun açıklamasında, Lübnan’ın güneyinden ve Suriye’den İsrail’e füze saldırıları düzenlendiği ileri sürüldü. Bu saldırılara karşılık verilerek Suriye ve Lübnan’daki bazı hedeflerin bombalandığı söylendi.

İsrail gazetesi Haaretz, Tel Aviv’in saldırılardan Suriye rejimini sorumlu tuttuğunu bildirdi.

İsrail saldırılarında en kanlı gün ise Cumartesi oldu. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarında 12 Temmuz günü 50’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Ayrıca İsrail’in son olarak Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde 7’si Hamas milletvekili 14 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail’in ateşkesi 6 saat sürdü!

15 Temmuz sabahı açıklanan ateşkes çok uzun sürmedi. Ateşkes kararı alındığına dair yapılan açıklamanın yaklaşık 6 saat sonrasında İsrail yeniden Gazze’ye bomba yağdırmaya başladı.

İsrail’in ordu sözcüsü Peter Lerner ise altı saatlik ateşkesin ardından İsrail’in yeniden saldırmaya başladığını doğruladı. Lerner, İsrail’in saldırmadığı altı saat içinde Hamas’ın yaklaşık 50 roket fırlattığını söyledi.

Filistinli sağlık yetkilileri, 16 Temmuz günü İsrail donanmasına ait bir savaş gemisinin Gazze sahilini vurması sonucunda 4 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail’in son saldırılarda katlettiği Filistinli sayısı 200’ü, yaralılarsa 1000’i aştı. 

 

 

 

 

İsrail Gazze’nin altyapısını vuruyor

 

İsrail, Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılarla 2012 yılından daha fazla cana mal oldu. Hayatını kaybeden Filistinli sayısı 184’e yükselirken yaralı sayısı ise bin 385’e yaklaştı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik 8 Temmuz’da başlayan saldırılarının sadece askeri noktaları hedef almadığı, öldürülen sivil ve çocuk sayısının fazlalığından ortaya çıkıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Gazze’de bir haftada öldürülen insanların yüzde 77’si sivillerden oluşuyor. Öte taraftan İsrail bu saldırılarını daha kapsamlı ve yıkıcı bir plana dayandırıyor. İsrail yaptığı hava saldırılarıyla, on binlerce kişinin ihtiyacını karşılayan su hattını yerle bir etti. Gazze’nin yüzde 75’inde elektrikler kesilirken, hastanelerdeki binlerce yaralı ilaç sıkıntısı yaşıyor.

İsrail Filistinlileri susuz bırakmak istiyor

İsrail, en az 70 bin kişiye su sağlayan Gazze’nin en önemli su hattı ile kanalizasyon tesisine saldırdı. Gazze Belediyesi Su Bölümü Direktörü Sadeddin el-Etbaş, “İsrail el-Şati Kampı, Şeyh Eclin, Tel el-Hava Mahallesi ve Gazze’nin batı bölgelerine hizmet veren arıtma tesisine günlük 25 bin metreküp atık su pompalayan kanalizasyon tesisini hedef aldı” dedi. El-Etbaş ayrıca, İsrail’in yaz aylarında Filistinlileri daha da zor durumda bırakmak için su kuyularını hedef aldığını söyledi.

Yine İsrail’in hayati önem taşıyan alanlarda 5 farklı su kuyusuna saldırdığı ve bunlardan sadece birinin 20 binden fazla kişiye su sağladığı ifade ediliyor. Ayrıca

İsrail’in elektrik santrallerine düzenlediği saldırılarla da Gazze’nin yüzde 75’ini karanlıkta bıraktığı biliniyor. İsrail Dışişleri ve Savunma Komitesi Başkanı Ze’ev Elkin, daha önce Gazze’de su ve elektrik kesilmesi önerisinde bulunmuştu.

Oldukça sıcak geçen yaz aylarında susuz ve elektriksiz kalan Gazzeliler, lağım sularından yayılan salgın hastalık tehdidiyle de karşı karşıya. İsrail saldırıları nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığı Gazze’de ilaç ve tıbbi malzemelerin temini için şu anda yaklaşık 10 milyon dolara ihtiyaç olduğu açıklandı.

 

 

 

 

Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot!”

 

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Girişim adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Düzkan şunları söyledi: “Türkiye-İsrail ekonomik, diplomatik, askeri ve kültürel ilişkilerinin tamamen kesilmesi talebini yükseltmek için kurulan Filistin İçin İsrail’e Boykot Girişimi olarak bizler, İsrail saldırganlığını frenlemenin öncelikli koşulunun İsrail ile ikili ilişkilerin kesilmesi olduğunu biliyoruz. Emperyalizme ve siyonizme karşı halkların kurtuluşundan, kardeşliğinden ve barıştan yana tüm güçleri de ilişkilerin kesilmesi çağrısını yükseltmeye, her alanda boykotu yaygınlaştırarak hayata geçirmeye davet ediyoruz!”

Kızıl Bayrak / İstanbul

 
§