18 Temmuz 2014
Sayı: KB 2014/29

Gerici saldırganlığa karşı işçilerin birliği halkların kardeşliği!
AKP-Siyonist İsrail işbirliği
AKP’nin kirli savaş politikalarının faturasını halklar ödüyor
Birileri planlamış, birileri vurmuş, birileri de serbest bırakmış!
Sivas, kusursuz planlanmış bir devlet katliamıdır!
Sermaye seri cinayetlerine devam ediyor!
ERDEMİR özelleştirildi, Ereğlililer borçlandı
Torba yasa işçi güvenliği alanını daraltıyor!
Kent Gıda’da
grev bayrağı dalgalanıyor!
Bakaç Reklam işçilerinden ‘Yılın Emek Hırsızı’ eylemi!

Somalı madencilerden
Ankara’da eylem!

MİB MYK Temmuz ayı toplantısı

Ekim Gençliği 2. Yaz Kampı başarıyla gerçekleştirildi
Ekim Gençliği II. Yaz Kampı tamamlandı
Gençliğin devrimci birliğini yaratmak
ellerimizde! - B. Bahar
Kavgayı Kızıl Bayrak’la örgütleyelim! - T. Kor
Direnişçi işçilerden Kızıl Bayrak’ın 20. yılına mesajlar
Filistinliler katliama karşı direniyor!
İsrail insanlıktan çıkarıyor
Rıza Shahabi’ye özgürlük!
Dünya eylem ve grevlerinden...
BBC çalışanları
greve çıkıyor
Katliam için “insanüstü gayretle” çalışmışlar
Büro emekçileri iş bıraktı!
Kapitalizmin kadın ve çocuk pazarı!
Saray soytarılığı geleneği ve ‘Vizyon’ dalkavukları - K. Ehram
İş cinayetlerinin olmadığı bir dünya için!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Bakaç Reklam işçilerinden
‘Yılın Emek Hırsızı’ eylemi!

 

İki aylık ücretleri ve kıdem tazminatlarının gasp edilmesine karşı, fabrikayı terk etmeme eylemi yapan Çelik-İş üyesi Bakaç Reklam işçileri, hırsız patron Çengeloğlu’nun avukatlığını yapan Haldun Berkin’in ofisinin önünde eylem yaptı.

Ayazağa’da bulunan fabrikada buluşan işçiler, buradan otobüsle hırsız patronun avukatlığını yapan Haldun Berkin’in ofisi önünde eylem gerçekleştirmek için Zincirlikuyu’ya geldiler. Zincirlikuyu Mezarlığı önünde kortej oluşturan işçiler, Avukat Haldun Berkin’in ofisinin bulunduğu Kore Şehitleri Caddesi’ne yürüdü.

Emekçiler burada hırsızlar nerede”

“Kıdem tazminatımız gasp edilemez!”, “Hırsızlık yanınıza kâr kalmayacak adalete hesap vereceksiniz!” ve “Emekçiler burada hırsızlar nerede!” pankartlarını açan işçiler, “Hırsız avukat Haldun Berkin!”, “Hırsız Serdar Çengeloğlu!”, “Tazminat hakkımız söke söke alırız!” ve “Tazminat hakkımız gasp edilemez!” sloganlarını haykırdılar.

İşçilerin coşkulu sloganları Av. Haldun Berkin’in ofisinin önünde de devam etti. Hırsızların avukatlığını yapanları yuhalayan işçiler, Av. Berkin’i protesto eden sloganlarına devam ettiler. Sivil ve çevik kuvvet polisleri de hırsızları korumak için büro önünde yerini aldı. İşçiler, Soma’da iş cinayetine kurban giden sınıf kardeşleri adına saygı duruşunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Ofisin önündeki basın açıklamasını Çelik-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Çolak okudu. Çelik-İş’in 10 yıldan beridir örgütlü olduğu Bakaç Reklam’ın 2013 Nisan ayında el değiştirdiğini söyledi.

Çolak, işçilerin haklarını alamadığı için direnişe geçtiklerini ifade etti.

Bakaç Reklam patronu Serdar Çengeloğlu’nun işçilerin 4 milyona varan alacaklarını entrikalar çevirerek, ödememekte ısrar ettiğine dikkat çeken Çolak, hırsız patronun avukatı Haldun Berkin’in ise patronun bu oyunlarını oynamasında yardımcı olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

Hükümeti göreve çağıran Çolak, sınıf dayanışmasıyla kazanacaklarını söyledi.

Avukat işçilere iftira atıp, suç duyurusunda bulundu

Kızıl Bayrak’a ‘Yılın Emek Hırsızı’, Av. Osman Haldun Berkin hakkında bilgi veren işçiler, avukatın kendileri hakkında karalama kampanyası yürüttüğünü ve gasp, hırsızlık ve fabrikadaki malları satmak gibi iftiralar ile suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdiler. Hırsız patron Serdaroğlu’nun ise malları kaçırdığı Beylikdüzü’nden de kaçtığını ifade ettiler ve Serdaroğlu’nun adeta profesyonel bir dolandırıcı gibi çalıştığını kaydettiler.

İşçiler, eylemin ardından nöbetlerini sürdürmek için fabrikalarına geri döndüler.

Kızıl Bayrak / İstanbul


 

 

 

 

Feniş direnişçileri
Bakaç direnişçilerini ziyaret etti

 

Feniş Alüminyum’da direnişte olan işçiler Bakaç Reklam direnişindeki sınıf kardeşlerini ziyaret etti. Deneyimlerini karşılıklı olarak paylaşan direnişçi işçiler, hak gaspları ve hak gasplarına karşı mücadelenin önündeki engeller üzerine anlamlı sohbetler ettiler.

Bakaç işçileri fabrikanın kapanma sürecinde patronun yaptığı oyunları ve bu oyunları geç fark ettiklerini anlattılar. Feniş Alüminyum ve Bakaç işçilerinin yaşadıkları süreçler hemen hemen aynı ve üye oldukları sendika da Çelik-İş Sendikası.

Feniş işçileri sendikadan herhangi bir yardım göremediklerini, sendikanın kasasında var olan paraların sendika şubelerine lüks otomobiller almak ve benzeri şeyler için kullanıldığını dile getirdiler. Ancak sendikaya basınç yaparak yemek ve bazı giderleri sendikadan zar zor elde edebildiklerini, başka türlü de sendikacıların işçileri dert etmediklerini dile getirdiler.

Direnişçi işçilerin anlatımına göre, Bakaç fabrikasına gelen Çelik-İş yöneticileri ve avukatları işçilere Feniş’te olduğu gibi birçok şey anlattı ancak dava açmanın dışında yol gösteren bir adım atmadı. Direnişteki Bakaç işçilerine sendikacılar tarafından Feniş örneği de verildi. Feniş’te kazanımın olmadığını, böylesi davalarda hukuki yollardan kazanımın olmadığını söyledikten sonra, şu anda Feniş fabrikasında “marjinal bir grubun beklediğini” söylediler.

Bunu duyan Feniş işçileri fazla şaşırmadıklarını söylediler, Çelik-İş şubesini işgal ettikleri süreci ve sendikanın ihanetinin hangi derecede olduğunu anlattılar. Ayrıca sendikacılar Bakaç işçilerine Kızıl Bayrakçılar konusunda uyarılarda bulunmuş. Feniş işçileri şu ana kadar yanlarında kalan tek gazete ve doğru yolu gösteren bir gazete olduğunu dile getirdiler.

Konuşmalarda Feniş ve Bakaç direnişçileri şu noktalarda ortaklaştılar: Hak gaspları konusunda patronların çok rahat ettikleri, herhangi bir engelle karşılaşmadıkları ve işçilerin dağınıklığının da patronlar tarafından bir fırsata dönüştürülmüş durumda olduğu... Buna bir de sendika bürokratlarının ihanetleri ve vurdumduymazlıkları eklenince sonuçların daha da ağırlaştığı...

Feniş ve Bakaç Reklam direnişindeki işçiler irtibatta olma kararı alarak, sınıf dayanışmasını güçlendirme ve bazı eylemleri birlikte gerçekleştirme kararı aldılar.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

BDSP’den Kimberly Clark işçileriyle dayanışma!

 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu 25 Haziran’dan bu yana grevde olan Kimberly Clark işçilerini 13 Temmuz’da ziyaret etti.

“Yaşasın sınıf dayanışması!”ozaliti açan BDSP’liler grev alanına kısa bir yürüyüş ve sloganlarla gitti. Grevci işçiler ziyaretçilerini alkışlarla ve atılan sloganlara eşlik ederek karşıladı.

Kısa bir selamlaşmanın ardından BDSP adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada işçilerin başlattığı mücadelenin anlamı ve önemi üzerine değinildi. İşçilerin yalnız olmadığı, BDSP’nin bu mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceği ifade edildi.

Sonrasında ise ziyarete gelen işçilerle BDSP’liler grev sürecine dair düşünce paylaşımında bulundular. Yapılan konuşmalarda anlaşılamayan iki maddenin grevin tablosunu oluşturduğu görüldü. Kimberly Clark işçilerinin ücret makasının daraltılması talebi ve iş güvencesini oluşturma amacıyla ihbar tazminatının 52 haftaya çıkarılması talebi, işçi sınıfının içinde bulunduğu durumdan çıkış arayışlarını gösteriyordu. İşçiler sermaye sınıfına karşı mücadele için güçlü bir savunma hattı oluşturma arayışı içerisindeler.

Sohbetlerin ardından BDSP olarak bu grevle her türlü dayanışmanın gösterileceği vurgusu yapılarak, “Yaşasın sınıf dayanışması!” ve “İşgal, grev, direniş!” sloganları ile ziyaret sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze

 
§