20 Temmuz 2007 Sayı: 2007/28(28)

  Kızıl Bayrak'tan
   Seçim sonuçları üzerine
  Seçimler tamam, saldırıya devam!
İşbirlikçi asalaklar seçim sonuçlarından memnun!
Huzurumuz huzursuzluğunuz olacak!
Sermayenin ücret politikası...
Sınıf hareketinden...
  Özelleştirme mi yıkım mı?* - Yüksel Akkaya
  22 Temmuz seçimlerinin ardından
  BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  BDSP’nin seçim şenliklerinden...
  Siyonistler Filistin’deki çatışmayı derinleştirmek için kolları sıvadı!
  Dünyadan...
  Bodrum’da rant yangınları
  Vedat Demircioğlu’nu saygıyla anıyoruz!
  Halkın parlamenter avanaklığı ve sınıfsal kutuplaşmanın zorunluluğu - A. H. Yalaz
  Binali Soydan’la dayanışmaya eylemlerinden...
  Seçim sonuçları üzerine M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Soydan serbest bırakılsın!

Nürnberg BİR-KAR çalışanları olarak, Binali Soydan’ın tutuklanmasıyla ilgili yerli ve yabancı kurum ve kuruluşların tepkisini örgütlemek, kamuoyu yaratmak amacıyla yoğun bir faaliyet yürütüyoruz.

İki hafta önce Alman ve Türkiyeli kimi yapılarla, bu konuya ilişkin olarak eylem yapma kararı aldık.

Binali Soydan şahsında, yeni çıkarmayı hedefledikleri gerici yabancılar yasasını da protesto etmek amacıyla 21 Temmuz günü miting yapma kararı aldık. Nürnberg çarşı merkezinde Weisser Turm’da saat 14.30-18.00 saatleri arasında eylemimizi gerçekleştirdik.

Eylemde Almanca “Sınırdışı ölümdür, işkencedir! Binali Soydan derhal serbest bırakılmalıdır!” şiarlı BİR-KAR, ATİF, AGİF, MLPD imzalı ortak pankartımızı açtık.

Alman bir avukat arkadaş belli aralıklarla eylem sonuna kadar ortak konuşma metnini okudu. Eylemde “İltica hakkı insanlık hakkıdır!” yazılı dövizler taşındı. Bildirilerimizi dağıttık, imza kampanyasına devam ettik. Eylemde canlı müzik yapmayı planlıyorduk ancak teknik bir sorundan dolayı yapamadık.

Eyleme MLPD’liler ve KPD yeniden inşa örgütü destek verdiler. Otonomcular da kısmen desteklediler.

Üç saat süren eylemimiz boyunca anlamlı ve olumlu tepkiler aldık. Binali Soydan serbest bırakılana kadar eylem ve etkinliklerimiz sürecek.

BİR-KAR Nürnberg


Köln’de Soydan’la dayanışma eylemi!

Binali Soydan’ın, Türkiye’nin asılsız suçlamaları dayanak gösterilerek Alman devletince kendisi hakkında verilen tutuklama ve iade kararı ile cezaevindeki koşulları protesto etmek amacıyla açlık grevine başlaması, Avrupa’daki dayanışma kampanyasına yeni bir boyut ve ivme kazandırdı.

Bu çerçevede 21 Temmuz günü Köln’de, tarihi Domm kilisesinin önünde, B. Soydan’ın tutuklanma sürecini anlatan ve süresiz açlık grevine başladığını da duyuran yeni bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Binali Soydan’la Dayanışma Komitesi’nin organize ettigi eylem, komite sözcüsünün, yeni duruma ilişkin bilgilendirme yaptığı ve halihazırda sürdürülen çabaları daha da yoğunlaştırmanın gerekliliğini vurguladığı kısa konuşması ile başlatıldı. Ardından, basın açıklaması metninin Almancası okundu. Basın açıklamasında; “Binali Soydan tam bir aydır, Köln-Ossendorf cezaevinde ve oldukça elverişsiz koşullarda yatmaktadır.

O’nunla ayda ancak iki kez ve yarımşar saat görüşülebilmektedir. Bu sürelerin kısıtlılığı bir yana, bu görüşmeler, daracık bir odada ve bir gardiyanın nezaretinde yapılmaktadır. Türkçe ya da O’nun anadili olan Kürtçe ile konuşmak kesinlikle yasaktır. Tüm görüşme boyunca Almanca konuşma zorunludur. Ve dahası Binali Soydan politik biridir ve haftalık politik bir yayına düzenli yazı yazmaktadır. Bir aydan beridir bu katkıyı yapamaması bir yana, yazı yazdığı bu yayını okuma hakkından dahi yoksundur. Tüm çabalarımıza rağmen, kendisine, ne dergi ve gazete, ne de kitap verilememektedir.

Öte yandan, Türk devletinin iade isteminin reddedilmesi, derhal serbest bırakılması ve koşulsuz olarak kendisine süresiz oturum hakkı verilmesi amacıyla ortaya konulan tüm çabalara ve yapılan tüm çağrılara karşın, tutuklama kararı geri çekilmemiş, Binali Soydan serbest bırakılmamıştır.

Bu durumu da gözeten Binali Soydan, 23 Temmuz 2007 tarihinden itibaren, kendisine dönük bu haksız kararı ve maruz kaldığı uygulamaları protesto amacıyla Süresiz olarak Açlık Grevine başlama kararı almış ve eylemini serbest bırakılana dek sürdüreceğini bildirmiştir. Bizden bu gelişmeyi kamuoyuna duyurmamızı istemiştir.

Binali Soydan’ın bu isteğini yerine getiriyor, basına ve kamuoyuna duyuruyoruz” denildi. Bunu Hamburg, “Binali Yıldırım’ın Serbest Bırakılması Komitesi”nin dayanışma metninin okunması izledi. Dayanışma metni heyecanla karşılandı ve okumanın bitiminde oldukça coşkulu biçimde “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganı atıldı. Eylemde ayrıca basın açıklamasının Türkçesi de okundu.

Eylemin en anlamlı olan yanı ise, eylemi destekleyen kurumlardan KPD-Rote Morgen’ın (Kızıl Şafak) temsilcisinin, enternasyonal dayanışmanın seçkin ve özlenen bir örneği olan konuşmasıydı. KPD temsilcisinin yanımızda oldugunu bildiren ve “Yaşasın enternasyonal dayanışma!” haykırışı ile biten özlü konuşması, tüm kitlenin topluca ve gür bir biçimde Almanca attığı “Yaşasın enternasyonal dayanışma!” sloganı ile tamamlandı.

Basın açıklaması oldukça coşkulu ve canlı bir atmosferde gerçekleşti. Öyle ki, eylemin bu niteliği Domm Kilisesi’nin önünde biriken kalabalığın dikkatini çekti ve eyleme dönük ilgilerini artırdı.

Eylem sırasında, üzerinde Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak “B. Soydan’a Özgürlük!” yazan bir pankart açıldı, yine, üzerinde “Binali Soydan derhal serbest bırakılsın!”, “Binali Soydan’la dayanışmaya” ve “B. Soydan’a süresiz oturum hakkı verilsin!” yazan üç ayrı döviz taşındı. Açıklama metninin Almancası ve Binali ile ilgili baska bildiriler yaygınca dağıtıldı.

Eylem, Dayanışma Komitesi sözcüsünün, halihazirdaki çabaların, yerli güçleri ve emekçileri de kapsayacak biçimde genişletilip-sürdürülmesi ihtiyacı ve zorunluluğunun altını çizen ve yeni eylemlerde buluşma dileğini içeren konusması ile sonlandırıldı. Eyleme, yaklaşık 80 kişi katıldı. Eyleme, Yaşanacak Dünya, ATIK, ADHK ve Anadolu Federasyonu da katılarak, destek sundu.

Avrupa-B. Soydan’la Dayanışma Komitesi

Binali Soydan’la dayanışmaya!

Türk devletinin iade istemi üzerine Alman makamlarınca tutuklanan Binali Soydan ile dayanışma faaliyetlerimizi Hamburg’da da sürdürüyoruz.

Hamburg Bir-Kar olarak Binali Soydan’la dayanışmak için her Cumartesi olduğu gibi 21 Temmuz Cumartesi’de Hamburg Haupbahnof’da imza standı açtık. İmza föylerimizin bulunduğu standımızın arkasına “Binali Soydan’a özgürlük!” pankratımızı astık. Bu süre içinde Binali Soydan’la ilgili bildirileri yoldan geçenlere dağıttık. İmza istediğimiz insanlara Binali Soydan’ın neden tutuklandığını anlattık. İmza toplamayı iki saat kadar sürdürdük.

Bizim stand açtığımız yerde İranlı sosyalistler ve AGIF’de stant açtı. İran sosyalistleri tüm tutuklularla dayanışma amacıyla stand açmıştı. AGIF ise Almanya’daki ırkçı, ayrımcı göç yasasının iptal edilmesi yönünde çalışma yürütüyor.

Faaliyetlerimizi Binali Soydan serbest bırakılana kadar sürdüreceğiz.

Binali Soydan’la Dayanışma Komitesi/Hamburg


Soydan’la dayanışma güçlenerek sürüyor!

Bielefeld’de Binali Soydan’la dayanışma faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bilgilendirme standımızı bu Cumartesi günü de açtık ve imza kampanyamıza devam ettik. Standımızda Binali Soydan’ın 23 Temmuz’da açlık grevine başlayacağını duyurduk.

Bu bir aylık süre bize gösteriyor ki çalışmalarımızda ısrar göstermek zorundayız. Çünkü bugüne kadar Binali Soydan’ın durumunda hukuksal olarak herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Kamuoyu yaratmak konusunda giderek gelişen bir süreç yaşamaktayız. Bunu aklımızdan hiç çıkartmadan bölge çalışmamızda bu konuyu çeşitli yönleriyle yeniden yeniden gündeme taşımalıyız.

Bundan sonraki çalışmalarımızı bu bakışın ürünü olarak gerçekleştireceğiz.

Bielefeld Bir-Kar