29 Eylül 2006 Sayı: 2006/38 (38)
  Kızıl Bayrak'tan
   İnsanlığın geleceğini
emperyalist barbarlık değil, sosyalizm
temsil etmektedir!
  Ekonomik kriz beklentisi ve kan pazarlığı
  Sendika bürokratları da çelişkilerin üstünü din ile örtmeye çalışıyor
  Devlet kamu emekçileriyle alay ediyor
  Yardım rezaletlerine son! Herkese iş, tüm
çalışanlara iş güvencesi!
Eylem ve etkinliklerden
Eğitimin ve eğitim emekçilerinin durumu
giderek kötüleşiyor!
BJ Tekstil işçileri mücadelelerine devam ediyor!
Eylem ve etkinliklerden
AB'nin yolları taştan, sosyal şart sen
çıkaramadın beni baştan!/ Yüksel Akkaya
"Günümüz üretim ilişkilerinin eleştirel
marksist perspektiften değerlendirilmesi"
sempozyumu
 Metal TİS'lerinde 3. tur görüşmeler tamamlandı.. Kazanmak için “müzakere” değil militan mücadele! / Orta sayfa
  Gençlik emperyalist işgale ve ticari eğitime geçit vermeyecek!
  Geleceğimizi mücadeleyle kazanacağız!
  Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden mektup
  Devlet terörü ülke çapında sürüyor!.
Saldırılara karşı birleşik direniş ve devrimci dayanışma!
  Beyrut mitingi: Emperyalizme, siyonizme
ve işbirlikçilerine meydan okundu
  İsviçre'de ırkçılık yasallaştı!
  Taylandída generaller 20. kez darbeyle
yönetime el koydu
  “Koordinatörlük” ve boş hayaller
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Ankara tutuklamaları protestosu...

“Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz!”

6 Eylül günü Kofi Annan'ın Türkiye'ye gelişini ve Lübnan'a asker gönderilmesini protesto etmek için Ankara'da düzenlenen eyleme polis azgınca saldırmış, 60 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlardan 18 kişi tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.

23 Eylül günü Galatasaray Postanesi önünde yapılan basın açıklamasında; Lübnan'a asker gönderilmesini sağlayan tezkerenin mecliste onaylanması, emperyalizmle girilen işbirliği, anti emperyalistlere yönelik devlet terörü ve tutuklamalar protesto edildi. Alınteri, BDSP, Devrimci Hareket, EHP, ESP, HKM, Kaldıraç, Partizan, PDD, Odak, HÖC, SDP'nin gerçekleştirdiği eylemde “Lübnan'a asker göndermek halklara ihanettir! Anti emperyalistler yargılanamaz!” pankartı açıldı.

Yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Halklarımızın çocuklarını emperyalistlerin ve siyonist İsrail'in çıkarları için Lübnan'a gönderme kararı alan iktidar, bu karara karşı çıkan 18 arkadaşımızı F tipi hapishanelere gönderdi. Emperyalizme bağımlı, ucuz asker deposu olma misyonu verilmiş bu ülkede emperyalizme ve işbirlikçilerine tavır almanın bedelidir bu. Biz bu bedeli göze alarak çıktık yola. Bu uğurda her türlü bedeli dün olduğu gibi bugün de ödemeye hazırız. (...)

“Tutuklanan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Kendisine devrimciyim, demokratım, yurtseverim, insanım diyen herkesi Ankara'da tutuklanan 18 arkadaşımızla dayanışmaya, onların davasını sahiplenmeye çağırıyoruz. Çünkü onları sahiplenmek emperyalizme karşı çıkmaktır. Onları sahiplenmek direnen Irak, Filistin, Lübnan halklarının yanında olmak direnişlerini desteklemektir.”

Eylem boyunca “Lübnan'a asker göndermek halklara ihanettir!”, “Anti emperyalistler yargılanamaz!”, “Filistin'de intifada, Irak'ta, Lübnan'da direniş kazanacak!”, “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Filistin/Irak/Lübnan halkları yalnız değildir!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” sloganları atıldı.

Basın açıklamasından sonra tutuklanan 18 kişiye dayanışma kartları gönderildi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

-----------------------------------------------------------------------------------

Ankara'da 6 Eylül tutuklamaları protesto edildi

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Ankara Platformu 6 Eylül'de Kofi Annan protestosu sonrası tutuklananlarla dayanışmak amacıyla bir eylem gerçekleştirdi.

22 Eylül günü saat 12:30'da Kızılay Gima önünde toplanan platform bileşenleri “Lübnan'a asker göndermek halklara ihanettir! Anti-emperyalistler yargılanamaz!/Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Ankara Platformu” imzalı pankart açtılar. Eylemde sık sık “Tutuklananlar serbest bırakılsın!”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı.

Platform adına yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Emekçi çocuklarının kanı üzerinden kirli pazarlıklar yapanlar fiilen de emperyalistlerin Ortadoğu'yu işgal planına dahil olma kararı alarak halklara ihanet ettiler. Kofi Annan Türkiye'de olduğu sırada, bu kirli pazarlıkların karşısına çıkarak halkın onurunu temsil eden anti-emperyalistlerin gösteri yapma hakkı ise polisin gaz bombaları, copları ve panzerli saldırılarıyla engellendi. Devlet Ankara sokaklarında terör estirdi. İşgale tepki gösteren 60 anti-emperyalist gözaltına alındı. 7'si kadın 18 kişi tutuklandı. Kadın arkadaşlarımıza cezaevi girişinde idare tarafından onursuz aramalar dayatılmış zorla kıyafetleri çıkartılarak insanlık dışı aramaya maruz bırakılmışlardır. Bu arkadaşlarımız adeta ‘zindan kent'e çevrilen Sincan F Tipi zindanlarında yatmaktadır.”

Açıklamanın ardından Kızılay Postanesi'nden tutsaklara kart gönderildi.

Kızıl Bayrak/Ankara

---------------------------------------------------------------------------------

Adana: “Filistin halkı yalnız değildir!”

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi olarak, Filistin halkının mücadelesine bulunduğumuz bölgede destek olabilmek, Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizminin saldırılarını teşhir etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda 26 Eylül günü saat 11.30'da Şakirpaşa Salı pazarında bir yürüyüş gerçekleştirdik.

“ABD-İsrail askeri olmayacağız!” pankartı arkasında sloganlarla başlayan yürüyüşümüz ajitasyon konuşmaları eşliğinde pazarın ortasına kadar sürdü. Burada yapılan açıklamada; emperyalizmin ve siyonizmin Ortadoğu haritasını halkların kanı ile bir kez daha çizmeye çalıştığı ve “barış gücü” adı altında gönderilenin aslında işgal gücü olduğu vurgulandı. Ardından Şakirpaşa İKE olarak tüm işçi, emekçileri Ortadoğu halklarıyla dayanışmaya çağırdık. Eylem “Her yer Filistin, hepimiz Filistinli'yiz!” sloganıyla sona erdi.

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi

---------------------------------------------------------------------------------------

Kızıltepe davasını izlemek “suç”: 6 kişi gözaltında!

21 Kasım 2004 tarihinde Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kolluk güçleri tarafından katledilen Ahmet Kaymaz ve Uğur Kaymaz'ın Eskişehir'de görülen davasının 8. duruşması öncesi kolluk güçleriyle tartışan Kaymazlar'ın avukatı ile SDP'nin il başkanının da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, kolluk güçleri, “meşru müdafaa sınırının aşılması suretiyle müstakil faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek” suçundan yargılanıyor. Duruşmanın yapıldığı 27 Eylül günü Eskişehir'in giriş ve çıkış noktalarında arama yapan kolluk güçleri adliye çevresine de panzerlerden barikat ördü. Kent genelinde yaklaşık bin polisin görev aldığı bildirildi. Adliye yakınlarındaki yüksek binalara yerleştirilen silahlı özel harekat timleri de suç üstü yakalanan devletin davayı kamuoyundan gizleme telaşını gösteriyordu. Duruşma günü Valilik kararıyla kentte toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve benzeri faaliyetler yasaklandı.

Tüm bu baskı ve tehditlere rağmen duruşmayı izlemek için adliye önüne gelen Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayla Yıldırım, SDP Eskişehir İl Başkanı Serkan Tohumcu, Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ayşe Batumlu ve 3 SDP'liyi içeri almak istemeyen kolluk güçleri ile izlemeye gelenler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine polis 6 kişiyi gözaltına aldı.