28 Temmuz 2006 Sayı: 2006/29 (29)
  Kızıl Bayrak'tan
   Saldırıları devrimci sınıf cephesini örerek, halkların devrimci dayanışmasını yükselterek karşılayalım!
  "Yeni Ortadoğu" halkların anti-emperyalist anti-siyonist direnişiyle yaratılacaktır!
  Türk ordusu emperyalist ordulara piyonluğa hazırlanıyor
  Düzen kalemleri emperyalist savaşın gönüllü neferliğine soyunuyor
  Direnen Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemlerinden...
Çelebiler'in siyaseti ve sendikacılığı üzerine
Eylem ve etkinliklerden
Kapitalist hayata karşı koyuştan teslimiyete, teslimiyetten nereye? - V / Yüksel Akkaya
  Dünün devrimcileri ile dünün reformistlerinin bugün aynı safta buluşması / Orta sayfa
  Pamukova hızlı tren katliamının 2. yıldönümü
  Gizli anayasa ve devletin gizli "hukuk"u
  Emperyalistlerden medet umanların hüsranı
  Hahamlar ve hocalar aynı safta; Din adamları siyonist barbarlığa destek veriyor
  Emperyalist-siyonist barbarlık dünyanın dört bir yanında lanetleniyor
  Hatırlanan tek şey kızıl olacak!
  Burjuvazinin ÖSS sıfırları
  Bir metal işçisi ile İstanbul İşçi Kurultayı üzerine röportaj
  OSİM-DER'in kreş kampanyası sona erdi
  Direnişteki Akmercan işçisi ile röportaj
  Yılmaz Erdoğan'a açık mektup; "Genç ölümlerden" sen de sorumlusun!
  Hürriyet "Aile içi şiddeti" önleyecekmiş!
  İsrail'in gerçek amacı / Uri Avnery
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Direnen halklar kazanacak!

Ankara İşçi Bülteni İşçiden İşçiye çalışanları olarak, yaz aylarında yaşanan durgunluğa rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hafta başında 6. ay zamlarıyla ilgili bir bildiri çıkardık ve işçilerin yoğun olduğu bölgelere dağıttık. Ardından ABD, İsrail siyonizmi ve sermayenin parlamentodaki temsilcisi AKP hükümetini teşhir etmek, işçileri Ortadoğu halklarıyla dayanışmaya çağırmak için bir bildiri hazırladık.

Hazırlamış olduğumuz bildirileri Bentderesi'nde onlarca fabrikaya giden işçi servislerine dağıttık. Ardından MİTAŞ'ta vardiya çıkışında ve OSTİM'de iş çıkışında binlerce işçiye dağıttık. Daha sonra Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçilere bildirilerimizi ulaştırdık. İşçiler bildirilerimizi ilgiyle karşıladılar. Birçok işçi İsrail siyonizmine ve ABD emperyalizmine öfkeliydi. İşçi ve emekçileri direnen Filistin ve Lübnan halkıyla eylemli dayanışmaya çağırdık.

İşçiden İşçiye Ankara İşçi Bülteni çalışanları

----------------------------------------------------------------------------------------

Tuzla Tersaneleri'nde Filistin ve Lübnan halklarının onurlu direnişini selamladık!

22 Temmuz günü sınıfın, devrimin ve sosyalizmin sesi Kızıl Bayrak'ın haftalık satışını Tuzla İçmeler Meydanı'nda yaparak gazetemizi tersane işçilerine ulaştırdık. Bu haftaki gazete satışımızda gündem, ABD emperyalizmi ve onun ileri karakolu İsrail siyonizminin Filistin ve Lübnan halkları üzerindeki imha saldırısıydı. Tersane işçilerinin güncel sorunlarıyla emperyalist işgali, bu işgalde aktif rol alan ve efendilerine uşaklıkta sınır tanımadan sermayenin tam güdümünde hareket eden AKP hükümetinin teşhirini güçlü bir şekilde yaptık.

Sabah saat 07.20'de başladığımız gazete satışımız oldukça coşkulu geçti. Satış sırasında yaptığımız ajitasyon konuşmalarında anti-emperyalist mücadeleyi yükseltme ve tüm baskılara rağmen on yıllardır yiğitçe direnen Filistin ve Lübnan halklarıyla eylemli dayanışmaya yaptığımız çağrı birçok işçi tarafından ilgiyle karşılandı. Yaklaşık bir saat boyunca işe giden işçilere seslendik ve 12 gazeteyi tersane işçilerine ulaştırdık. Özellikle bazı işçilerin yapılan konuşmalardan etkilenip gazetemizi alması anlamlıydı. Haftalık olarak düzenli gerçekleştireceğimiz gazete satışlarında yerel sorunların yanısıra siyasal gündemleri de tersane işçilerine anlatmaya devam edeceğiz.

Kızıl Bayrak/Kartal

----------------------------------------------------------------------------------------

Güneş Korkmaz toprağa verildi!

17-23 Temmuz tarihlerinde Sinop'ta düzenlenen “Nükleersiz Yaşam Şenliği”ne katılan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Soner Balta, kardeşi Öner Balta ve Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Güneş Korkmaz azgın dalgaların kurbanı oldular. 22 Temmuz günü öğlen saatlerinde gerçekleşen acı olayın ardından balık adamlar ve çevredeki motorcu tekneleri gençleri aramaya başladı.

24 Temmuz Pazartesi günü akşam saatlerine doğru bulunan Güneş 25 Temmuz günü Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Genç yaşta aramızdan ayrılan dostumuz Güneş'in anısı bilincimizden, her defasında heyecanla tartışan sesi kulaklarımızdan silinmeyecek. Anısı birlikte paylaştığımız umutla ve kararlılıkla sürdürdüğümüz yürüyüşümüzde yaşayacak. Tüm yakınlarına ve dostlarına sabır diliyoruz.

Ankara/Ekim Gençliği

----------------------------------------------------------------------------------------

Güneş, Soner ve Öner anıldı...

Sinop'ta talihsiz bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Güneş Korkmaz, Soner Balta ve Öner Balta Jeoloji Mühendisleri Odası önünde yapılan bir etkinlikle anıldı. Soner Balta başarılı bir Jeoloji Mühendisliği öğrencisi olduğu gibi Jeo-Genç örgütlülüğünün yaratılması için de emek sarfeden bir dostumuzdu. Soner'in ve mücadele arkadaşlarının bu anlamlı çabaları ile birlikte Jeo-Genç bugünkü birikimini elde etmişti. Bu yönüyle Soner'in bütünleştiği bu kurumun önünde gerçekleştirilen anma etkinliğinin ayrı bir önemi vardı.

Anma etkinliği yitirdiklerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından Jeoloji Mühendisleri Odası adına Çetin Kurtoğlu bir konuşma yaptı. Jeo-Genç çalışmalarında da Soner ile birlikte olan Kurtoğlu konuşmasında, “Arkadaşlarımız yaşamları içerisinde sınırsız ve sınıfsız bir toplum özlemini işaret ettiler. Onlar başka bir dünya, daha adil, savaşsız ve nükleersiz bir dünyayı var etme çabasındaydılar. Yine bu amaçla Sinop'ta idiler. Onlar Sinop'a nükleere hayır demek için gitmişlerdi. Yine aynı mücadele için Sinop'taydılar, fakat onları Sinop'ta acı bir kazada kaybettik. Kaybettiklerimizin ardından konuşmak güç fakat onların bıraktıkları yerden mücadelemiz devam edecek, anıları yaşayacak” dedi. Soner'in mücadele arkadaşları ve yakınlarının yaptığı konuşmalarla etkinlik devam etti.

Etkinlik sonrasında Soner ve Öner'in cenazeleri Ankara'ya getirildi.

Ekim Gençliği/Ankara