28 Temmuz 2006 Sayı: 2006/29 (29)
  Kızıl Bayrak'tan
   Saldırıları devrimci sınıf cephesini örerek, halkların devrimci dayanışmasını yükselterek karşılayalım!
  "Yeni Ortadoğu" halkların anti-emperyalist anti-siyonist direnişiyle yaratılacaktır!
  Türk ordusu emperyalist ordulara piyonluğa hazırlanıyor
  Düzen kalemleri emperyalist savaşın gönüllü neferliğine soyunuyor
  Direnen Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemlerinden...
Çelebiler'in siyaseti ve sendikacılığı üzerine
Eylem ve etkinliklerden
Kapitalist hayata karşı koyuştan teslimiyete, teslimiyetten nereye? - V / Yüksel Akkaya
  Dünün devrimcileri ile dünün reformistlerinin bugün aynı safta buluşması / Orta sayfa
  Pamukova hızlı tren katliamının 2. yıldönümü
  Gizli anayasa ve devletin gizli "hukuk"u
  Emperyalistlerden medet umanların hüsranı
  Hahamlar ve hocalar aynı safta; Din adamları siyonist barbarlığa destek veriyor
  Emperyalist-siyonist barbarlık dünyanın dört bir yanında lanetleniyor
  Hatırlanan tek şey kızıl olacak!
  Burjuvazinin ÖSS sıfırları
  Bir metal işçisi ile İstanbul İşçi Kurultayı üzerine röportaj
  OSİM-DER'in kreş kampanyası sona erdi
  Direnişteki Akmercan işçisi ile röportaj
  Yılmaz Erdoğan'a açık mektup; "Genç ölümlerden" sen de sorumlusun!
  Hürriyet "Aile içi şiddeti" önleyecekmiş!
  İsrail'in gerçek amacı / Uri Avnery
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Emperyalist-siyonist barbarlık dünyanın dört bir yanında lanetleniyor

Paris'te İsrail protestosu

Fransa'da demokratik kitle örgütü temsilcileri ve Paris'te yaşayan Lübnanlılardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi 25 Temmuz günü Barış Duvarı önünde biraraya gelerek İsrail'in saldırılarını protesto etti. Mitingine bazı Arap asıllı sanatçı ve aydınlar da katılarak destek verdiler.

İsrail karşıtı döviz ve pankartların taşındığı eylemde Lübnan bayrakları açıldı.

Eylemde Fransa başta olmak üzere dünya devletlerine “kayıtsız şartsız, bir an önce ateşkes yapılması için İsrail'e baskı yapmaları” çağrısında bulunuldu. Birleşmiş Milletle Genel Sekreteri Kofi Annan'a yazılan mektup okundu.

 

Amsterdam'da İsrail protesto edildi

Hollandalı işçi ve emekçiler 24 Temmuz günü Amsterdam'da bir yürüyüş düzenlediler. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylem coşkulu geçti. Ağırlıklı olarak Hollandalılar'ın katıldığı eylemde İsrail saldırıarı protesto edildi. Türkiyeli kurumlardan eyleme destek verenler oldu.

Eylemde sık sık “Katil Bush Ortadoğu'dan, İsrail Lübnan'dan defol!”, “Filistin'e özgürlük!” sloganları atıldı.

Eylemde sosyalist parti milletvekillerinden Harry van Bommel'in konuşması kitleyi etkiledi. Bommel konuşmasında hükümetin ikiyüzlü tutumlarını teşhir etti. (Kızıl Bayrak/Hollanda)

 

Nürnberg'de Ortadoğu halkları için eylem

İsrail'in Lübnan'ı işgali 22 Temmuz günü saat 12:00'de yapılan yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş coşkulu ve canlı geçti. Eyleme ağırlıklı olarak çocuklarla Lübnanlı ve Filistinli kadınlar katıldı. Alman ve Türkiyeli işçi ve emekçiler de eyleme destek verdiler.

Aynı gün saat 17:00'de de bir miting yapıldı. Mitingde Almanca ve Arapça konuşmalar yapıldı, siyonist vahşet kınandı. (Bir-Kar/Nürnberg)

 

Tel Aviv'de 5 bin kişi işgali protesto etti

22 Temmuz akşamı Tel Aviv'de Lübnan'a ve Filistin'e yönelik saldırıları protesto eden bir gösteri düzenledi. 5 bini aşkın kişi Filistin ve İsrail bayrakları ile kızıl bayraklar taşıdı. Saldırılarda ölen çocukların fotoğraflarının da taşındığı eylemde Rabin Meydanı'ndan Sinematek Plaza'ya kadar yüründü.

Yaklaşık 100'e yakın Yahudi gericinin taşlı saldırısına uğrayan eylemcilerle saldırganlar arasında arbede yaşandı. Saldırılara rağmen devam eden eylemde İsrail Savunma Bakanı Amir Perez'i hedef alan, onu Filistin ve Lübnan'daki çocuk ve sivil ölümlerinden sorumlu tutan sloganlar atıldı, İsrail hükümeti istifaya çağrıldı.

Eylem Savaş Karşıtı Koalisyon, Ulusal Demokrat Topluluk, Demokrasi Cephesi, Komünist Parti, İsrail Barış Bloğu, Retçi Hareket, Alternatif Bilgi Merkezi tarafından düzenlendi.

 

Köln'de siyonist vahşet lanetlendi

Dünyanın en kural tanımaz devleti olan İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları Almanya'da da yaygın protestolara konu oldu.

22 Temmuz günü Petrol İçin Savaşa Hayır isimli Alman inisiyatifi Köln'de bir eylem düzenledi. Bir-Kar, AGİF, Yaşamevi ve Halk Kültür Merkezi'nin de destek sunduğu eyleme yaklaşık 80 kişi katıldı.

Eylem kitlenin Rudolfplatz Meydanı'nda toplanmasıyla başladı. ABD ve İsrail karşıtı konuşmaların ardından yürüyüşe geçildi. Başta ABD olmak üzere emperyalizm ve İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Eylem Ortadoğu halklarıyla dayanışma çağrılarıyla sona erdi.

Eylemde Bir-Kar imzalı “ABD destekli siyonist barbarlığa karşı Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı yükseltelim!” başlıklı bildiri dağıtıldı. Aynı bildiri megafonla da okundu. (Köln/Bir-Kar)

 

Berlin'de Filistin ve Lübnan halkının direnişi selamlandı…

İsrail devletinin Filistin ve Lübnan halklarına karşı yürüttüğü katliam Berlin'de yapılan iki ayrı gösteriyle protesto edildi.

İlk gösteri 21 Temmuz günü Filistin ve Lübnan kökenli örgütlerin çağrısı ile gerçekleşti. İsrail ve Amerika aleyhinde sloganların atıldığı yürüyüş kortejinde yer yer Hizbullah'ı öven sloganlarda atıldı. Yaklaşık 3500 kişinin katıldığı eylem miting alanında yapılan konuşmalarla sona erdi. Provokasyon yaratmak için yürüyüş yerine gelen İsrail yanlısı bir grup eylem yerinden uzaklaştırıldı.

İkinci eylem ise 22 Temmuz günü Türkiyeli devrimci gruplar tarafından gerçekleştirildi. Başta ABD olmak üzere emperyalistlerin desteği ile gerçekleştirilen İsrail vahşeti protesto edildi. Başta Lübnan ve Filistin halkları olmak üzere Ortadoğu halklarıyla dayanışma çağrısı yapıldı. Eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Spartakis ve Roter Oktober taraftarları da eyleme katılarak destek verdi. (Kızıl Bayrak/Berlin)

-----------------------------------------------------------------------------

Diğer ülkelerdeki eylemlerden

21 Temmuz günü dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen eylemlerle İsrail'in saldırıları protesto edildi.

Venezuella'nın başkenti Caracas'ta 3 bin kişi Lübnan, Suriye ve Filistin bayraklarıyla İsrail Konsolosluğu'na yürüdü. Eylemde İsrail bayrağı yakıldı.

Meksika'da Lübnan Göçmen Topluluğu Lübnan Büyükelçiliği önünde sessiz protesto eylemi yaptı.

Şili'de Lübnanlılar Birliği Santiago'daki hükümet sarayı La Moneda'nın önünde İsrail'in saldırıları durdurması talebiyle bir protesto gösterisi düzenledi.

El Salvador'da da biraraya gelen kitle İsrail Konsolosluğu'na yürüdü. Hükümeti İsrail'i kınamaya çağırdı.

İspanya'nın, başta Madrid, Barselona, Valencia ve Zaragoza olmak üzere birçok kentinde binlerce kişi alanlarda İsrail'i protesto etti. Çeşitli sendika, demokratik kitle örgütü ve sol partiler tarafından düzenlenen eylemlerde İsrail saldırılarının hemen durdurulması talep edildi.

Mısır'da kolluk güçleri, Müslüman Kardeşler tarafından Al-Azhar Camii'nde toplanan bini aşkın kişinin yürümesine engel oldu. Camide düzenlenen protesto mitinginde İsrail bayrağı yakıldı.

Ürdün'ün başkenti Amman'da İsrail'i protesto etmek ve direnen halkları selamlamak için bir eylem düzenlendi. Hizbullah bayrakları taşıyan ve sık sık Nasrallah'a İsrail'i yoketme çağrısı yapan kitle ABD ve İsrail bayrakları yaktı.

Sudan'da bini aşkın kişi Cuma namazı sonrası Sudanlı, Filistin ve Lübnan halkına destek mesajları gönderdi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Cuma namazı sonrası düzenlenen eyleme 300 kişi katıldı. Kitle İsrail bayrağını yaktı.

Pakistan'da ülkenin her yanında cami çıkışlarında İsrail karşıtı gösteriler yapıldı, İsrail ve ABD bayrakları yakıldı

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen eyleme 1500 kişi katıldı. ABD Elçiliği'ne yürüyen kitle İsrail'i kınadı.

Ayrıca Brezilya, Fransa, İsviçre, Danimarka, Rusya, Keşmiri, Libya, Bangladeş ve daha birçok ülkede İsrail karşıtı gösteriler yapıldı.

------------------------------------------------------------------------------------

Sidney'de İsrail protestosuna 20 bin kişi katıldı

22 Temmuz günü İsrail'i protesto eden 20 bin kişi Amerikan Konsolosluğu'na yürüdü. Avustralya Arap Komitesi'nin Lübnan ve Filistinliler ile birlikte örgütlediği eyleme ilerici kurumlar da destek verdi.

Mitingde Şii İslam Konsülü, Lübnan Komitesi, Sidney Savaşa Hayır Koalisyonu, Avustralya Emek Partisi, bazı sendikalar ve emek örgütleri adına çeşitli konuşmalar yapıldı, sloganlar atıldı. Yürüyüş Amerikan Konsolosluğu önünde son buldu.

---------------------------------------------------------------------------------

Frankfurt'ta İsrail devleti protestosu...

Bir askerinin kaçırılmasını bahane ederek Filistin'e kanlı saldırılar düzenleyen siyonist İsrail devleti, Lübnan'ı da kapsayan bir işgal hazırlığına girmiş bulunuyor. Bu saldırganlık aynı zamanda İran'a dönük ABD planlarının bir ön provası anlamına gelmektedir.

Yarım milyondan fazla insanın yerlerini terketmek zorunda kaldığı, yüzlercesinin katledildiği Lübnan ve Filistin'de yaşananlara karşı bizler de sesimizi yükselttik. Bölgemizde bulunan ilerici, devrimci gruplarla biraraya gelerek, 22 Temmuz günü siyonist İsrail devletinin saldırganlığını protesto ettik. Etkinliğe yaklaşık 60 kişi katıldı. (Bir-Kar/Frankfurt)