1 Temmuz 2006 Sayı: 2006/25
  Kızıl Bayrak'tan
   Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün İran ziyareti...
  Hükümetin ve Merkez Bankası’nın ekonomiye müdahale çabaları...
  İETT otobüs zammı geri alınsın!
  İğneden ipliğe her şey zamlanıyor... Sermaye faturayı emekçilere kesiyor!
  DTP 1. Kongresi… Seçim gündemli bir samimiyet sınavı!
  Devşirme yeni bir “sol” parti kuruluyor
Şeker özelleştirmeleri ertelendi...
HAS Alüminyum’da eylemli süreç devam ediyor
Direnişlerden
Bahçelievler Belediyesi işyeri temsilcisi Şenol Karakullukçu ile TİS süreci üzerine konuştuk...
10 Haziran tarihli BMİS Genel Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi’nin gösterdikleri…
  Kapitalist hayata karşı koyuştan teslimiyete, teslimiyetten nereye? - I - Yüksel Akkaya
  “Zeytin Dalı”: Ölü doğmuş politikanın aydınlattığı gerçekler
  ÖDP’nin “Bir arada yaşamı savunalım” kampanyası üzerine
  Halkevleri temsilcisi İlknur Birol ile sınıfın mücadelesi ve örgütlenmesinin önündeki engeller üzerine konuştuk...
  “Uygar batı”nın ikiyüzlülüğü!
  Sömürge valisinden suç itirafı: “Irak’ta durum vahim!”
  Engellemelere rağmen Küba BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğine seçildi...
  Dünyadan...
  Sivas katliamının 13. yılında: Yine semahlar dönülüyor, yine türküler söyleniyor!
  Trabzon’da yeni bir linç girişimi daha...
  Ulus devlet üzerine kısa notlar -V-
M. Can Yüce .
  Yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali’ni birlikte örgütleyelim!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Trabzon’da yeni bir linç girişimi daha...

F tipi protestosuna faşistler saldırdı

25 Haziran günü saat 13.00’te F tiplerini protesto etmek için Meydan Parkı’nda basın açıklaması yapan TAYAD’lı Aileler faşistlerin saldırısına uğradı. Eylem bitiminde slogan atan kitleye saldıran faşistlerle TAYAD’lılar arasında süren arbede üzerine olay yerine gelen kolluk güçleri de TAYAD’lılara saldırdı.

Daha sonra Meydan Parkı içinde kapalı bir alanda bekleyen TAYAD’lıları zırhlı araçlara bindirmek isteyen özel harekat timleri, araca binmeyi reddeden TAYAD’lıların üzerine göz yaşartıcı gaz sıktı. Yaralı olan TAYAD’lıların bir kısmı ambülanslara, bir kısmı da panzerlere bindirilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gece bırakıldı. (Ekim Gençliği/Trabzon)

***

İzmir’de TAYAD’lılara polis saldırısı!

F tipi hapishanelerdeki tecride karşı Buca Forbes girişinde bir ayı aşkın bir zamandır dönüşümlü açlık grevinde bulunan TAYAD’lı Aileler polisin saldırısına uğradı. Saldırıya maruz kalan TAYAD’lılardan yaralananlar oldu. Bazıları da gözaltına alındı.

TAYAD’lılar saldırıyı protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamada şunlar söylendi:

“...Bugün ikinci defa saldırıya uğradık. Polisler tarafından dövülerek gözaltına alındık. Rezan Özoğlu, Songül Ekenoğlu, Burak Demir, Ömür Cerrahoğlu, Ömür Bezek, Orhan Bezek, Hamza Çimen, Sabahattin Filozoğlu dövülerek gözaltına alındı ve Şirinyer Polis Karakolu’nda tutulmaktadır. Sebahattin Filazoğlu’nun durumu kötüdür.

“122 evladımız yaşamını kaybetti, 600’den fazla insan sakat kaldı ve tecride karşı içerde evlatlarımız, dışarıda bizim ölüm orucu ve açlık grevi direnişimiz devam ediyor. Tecrit kalkana kadar devam edecek. Bizler buradan bir kez daha diyoruz ki baskılar gözaltılar bizleri yıldıramaz, gözaltına alınan arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın.” (Kızıl Bayrak/İzmir)

***

Trabzon’daki faşist saldırı Ankara’da protesto edildi...

“Faşizme karşı omuz omuza!”

Haziran günü Haklar ve Özgürlükler Cephesi Yüksel Caddesi’nde saat 18:00’de Trabzon’daki linç girişimini protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “TAYAD’lı Aileler, F tipi cezaevlerinde süren tecridi perotesto etmek için dün saat 13:00’te Trabzon- Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasının yapıldığı sırada sahneye çıkan faşist güruh, ‘Türk bayrağı açın, öyle basın açıklaması düzenleyin’ diyerek TAYAD’lılara saldırdı. Polis her zamanki gibi faşistleri izlemekle yetindi. Meydan Parkı içindeki tuvalete sokulan TAYAD’lılar, orada da polisin işkencesine maruz kaldı. Daha sonra ise polis TAYAD’lıları gözaltına alarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Burjuva medya olayı yine ‘TAYAD’lılar gerilimi tırmandırdı’ , ‘Vatandaşlar tepki gösterdi’ gibi başlıklarla vererek rollerini layıkıyla oynadılar” denildi.

Açıklamanın devamında ise “Faşist saldırılar; provokasyonlar, linç girişimleri emperyalizmin ve işbirlikçi iktidarların kültürüdür! AKP’nin kültürüdür! Halkaların yani bizim kültürümüzde ise dayanışma, kardeşlik gibi değerler vardır. Saldırıların amacı meşru ve demokratik haklarını kullanan herkese ‘sokağa çıkmayın, yoksa başınıza bunlar gelir...’ mesajı vermektir” denildi. Eylemde “Faşist saldırılardan, linç girişimlerinden, provokasyonlardan AKP sorumludur! Adalet istiyoruz!/Haklar ve Özgürlükler Cephesi” imzalı pankart açıldı. “Tecridi kaldırın ölümleri durdurun!”, “Yaşasın ölüm orucu direnişimiz!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı. (Kızıl Bayrak/Ankara)

***

İstanbul’da eylem yapan TAYAD’lılara polis saldırısı

TAYAD’lı Aileler 26 Haziran günü Sultanahmet Adliyesi önünde yaptıkları eylemle F tipi hapishanalerde yaşanan işkenceyi protesto ettiler. Eylemde TAYAD’lılar kendilerini adliye binası önüne zincirledi.

Hapishanelerdeki tecrit politikasını protesto etmek için kendilerini parmaklıklara zincirleyen TAYAD’lılara çevik kuvvet müdahale etti. Demir makaslarla zincirleri kesen kolluk güçleri ailelere azgınca saldırdı, yerlerde sürekleyerek gözaltına aldı.

Kolluk güçleri araçlara bindirdikten sonar da saldırmaya devam etti. Gözaltına alınanlar TAYAD üyeleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler.

İzmir’de ise tecritin kaldırılması talebiyle Forbes’te açlık grevi yapan ailelere polis saldırdı. Bu sabah saat 8:00’de sivil polis ve çevik kuvvet ekipleriyle gelerek kitleye saldıran polis aileleri yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. İlerleyen saatlerde gözaltından bırakılanlar eylemlerine devam ettiler. Ancak öğlene doğru tekrar saldıran polis 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle; açlık grevi eylemini sürdüren Songül Ekenoğlu ve Burak Demir. Sebahattin Filazoğlu, Rezzan Özoğlu, Ömür Cerrahoğlu, Ömür Bezek ve Orhan Bezek.

--------------------------------------------------------------------------------------

TUYAB’tan eylem

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Birliği Kandıra F Tipi Cezaevi’nde yaşanan keyfi uygulamaları protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı. Açıklanın ardından tutsaklarla dayanışmak için dayanışma kartı gönderdi.

24 Haziran günü Galatasaray Postanesi önünde biraraya gelen TUYAB üyeleri “Ceza İnfaz Kanunu değiştirilsin! Disiplin cezaları son bulsun/TUYAB” imzalı pankart açtılar. Yapılan açıklamada Kandıra F Tipi Cezaevi’ndeki tutsakların adliyeye götürülürken faşistlerin saldırısına uğradığı, Edirne F Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklara ise yayın verilmediği ifade edildi. Tutsakların can güvenliğinin sağlanmasını, tutuklulara saldıranların cezalandırılmasını, sorumlulular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep eden TUYAB üyeleri Kandıra F Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklarla dayanışmak amacıyla kart gönderdiler.

Kızıl Bayrak/İstanbul

--------------------------------------------------------------------------------------

Ankara: “ Toplumla Mücadele Yasasına hayır!”

Sermaye devletinin tahkimatını daha da güçlendirmek için hazırladığı Terörle Mücadele Yasası’na karşı 28 Haziran Çarşamba günü saat 12:30’da Yüksel Caddesi’nden AKP Ankara İl binasına bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş “Toplumla Mücadele Yasasına Hayır!” pankartının açılmasıyla başladı. Yürüyüş sırasında “Terörle Mücadele Yasası geri çekilsin!”, “Toplumla Mücadele Yasası’na hayır!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Tecridi kaldırın ölümleri durdurun!”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek!” sloganları atıldı.

Kitle AKP Ankara İl binasının önüne geldiğinde, metni KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Cemal Yıldırım okudu. Açıklamada şunlar söylendi:

“Ülkemiz, son dönemde emperyalizmin yeni sömürü programı çerçevesinde yeniden yapılandırılmaktadır. Yoğun bir şekilde yaşanan özelleştirmeler, yeni iş yasası, kamusal hizmetlerin piyasalaştırılmasına dönük SSK hastanelerinin devri, SS-GSS yasası, uygulanan ekonomik politikalar nedeniyle yoğun bir yoksullaştırma ve hak kayıpları bir arada yaşanmaktadır. Diğer taraftan Kürt sorununda çözümsüzlük dayatılırken, emperyalistlerin Genişletilmiş Ortadoğu Projesi ile kardeş Ortadoğu halkları karşı karşıya getirilmek istenmektedir... Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi bir ortamda egemenler tarafından Terörle Mücadele Yasası gündeme getirilmiştir. TMY 12 Eylül cuntacıların yasalarından daha geri bir nitelik taşımaktadır. 4 Ocak kararlarını 12 Eylül cuntasıyla uygulayabilenler, yeni saldırı programını da Terörle Mücadele Yasası ile uygulamayı planlıyorlar... Ülkede örgütlenme, hak arama dahil özgürlükler alabildiğine daraltılmakta, sendikalar, demokratik kitle örgütleri tabela örgütleri haline getirilmek istenmektedir.”

TMY’ye karşı mücadelenin süreceği belirtilerek, eylem bitirildi.

Eyleme 150 kişi katıldı. Eyleme İHD Ankara Şube, DİSK Ankara Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB İKK, ‘78’liler Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi, Tunceliler Derneği, Ankara Halkevleri, ÇHD Ankara Şube, BDSP, HÖC, DHP, Partizan, Alınteri, Kadın Dayanışma Vakfı, DTP Ankara İl, SDP, EMEP, ESP katıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara