13 Mayıs 2006 Sayı: 2006/18 (18)
  Kızıl Bayrak'tan
   Çözümsüzlük, istikrarsızlık, bunalım içinde kısırdöngü!
  Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması üzerine...
  Şemdinli davası: İçeriye çekidüzen verme operasyonu!
  Sosyal yıkım yasasına Çankaya rötarı
  ATO Raporu üzerine; Yoksulluk ve açlık kader değildir, değiştirmek elimizdedir.
  ABD işbirlikçilerinin utanç verici taşeronluk misyonu
Beytepe'de jandarma terörüne karşı kitlesel öğrenci eylemi
"Toplumla Mücadele Yasası"na karşıyız!
Has Alüminyum Direnişi sürüyor!
OSB-İMES İşçileri Derneği Başkanı ile röportaj; Kadınlar mücadele ile özgürleşecek
  Gençlik Kurultayı'ndan Gençlik Kampı'na: Özgürlük ve gelecek için yürüyoruz / (Orta sayfa)
  2006 1 Mayıs'ı ve gençliğe düşen görevler
  1 Mayıs'tan aldığımız güçle birleşik bir gençlik kurultayı için yürüyoruz!
  6 Mayıs anmalarından : Denizler mücadelemizde yaşıyor!
  "Silahların zoru"na boyun eğmeyen Filistin halkı "açlık zoru"nun da üstesinden gelecektir.
  Bolivya'da petrol ve doğalgaz kaynakları kamulaştırıldı
  Savaş suçlusu Tony Blair'in koltuğu sallanıyor
  Enerjide özelleştirme; Yağma programına tüm hızıyla devam!
  20. İTÜ Şenliği çizgi halini almış zorbaca tehditlerin gölgesinde geçti
  HÖC'den saldırılara ilişkin açıklama
  Birlik çabaları / M. Can Yüce
  1 Mayıs ve "Uzun Dalga" / Ergin Yıldızoğlu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri kampanya başlattı:

“Toplumla Mücadele Yasası”na Karşıyız!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri, Diyarbakır Hakkında Bilmek İstemediklerimiz Haftası ve Diyarbakır ziyaretiyle başlattıkları süreci, şimdi de TMY Tasarısı'na karşı yürüttükleri mücadele ile sürdürüyorlar.

Bu çerçevede Boğaziçi Üniversitesi'nde gündemde bulunan Terörle Mücadele Yasası tasarısına karşı “Toplumla Mücadele Yasasına Karşıyız” şeklinde bir kampanya başlatıldı. Başlattıkları kampanya ile Boğaziçi Üniversitesi'nin sınırları dışına çıkarak tüm toplum için tehdit oluşturan bu yasaya karşı bir kamuoyu yaratmak hedefliyorlar.

Boğaziçi Üniversitesi'nde başlatılan girişim ile, üniversitelerdeki akademik özgür düşünce ortamını tamamen ortadan kaldıracak olan TMY Tasarısı'na karşı akademisyenlerin, öğrencilerin, mezunların ve yasaya tepki duyan herkesin yasa hakkında kendini bilgilendirmesi ve yasaya muhalefet etmesi savunuluyor. Yasaya karşı bilgilenmenin yanı sıra yasaya karşı geniş katılımlı eylemlere de çağrı yapılıyor.

Kampanyaya diğer üniversitelerden öğrenciler, öğretim elemanları ve destekçiler de katılıyor. Kampanya dahilinde hem imza toplanıyor, hem de eylem çağrısı yapılıyor.

İmza kampanyası internet sitesi ve üniversitede açılan masalar üzerinden yürütülüyor. İmza sayısı şu sıralar 2 bine ulaşmış durumda.

Kampanyaya www.tmykarsiti.org sitesinden destek verebilirsiniz.

 

Metne şimdiden imza atan öğretim görevlilerinden bazıları:

Yrd. Doç. Dr. Zeynep Gambetti, Prof. Dr. Taha Parla, Prof. Dr. Ferhunde Özbay, Prof. Dr. Nükhet Sirman, Doç Dr. Fuat Ercan, Prof. Dr. Baskın Oran, Dr. Nazan Üstündağ, Prof. Dr. Ahmet İnsel, Yrd. Doç. Dr. Muhittin Mungan, Dr. Metin Özuğurlu, Doç. Dr. Şemsa Özar, Prof. Dr. Göksel Demirer, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr. Gülay Toksöz, Doç Dr. Özgür Müftüoglu, Prof. Dr. Sibel Irzık, Dr. Meltem Kayıran Dikmen, Doç. Dr. Cem Somel, Cengiz Bektaş, Yrd. Doç. Dr. Semra Somersan, Yrd. Doç Dr. Nail Satlıgan, Prof. Dr. Neşe Özgen, Prof. Dr. Füsun Üstel

Kampanyanın çağrı metni:

Bizler çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, öğrencileri ve mezunları olarak, TBMM'ye sunulacak olan Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'ndan son derece kaygı duymaktayız. Mevcut yasalarca cezalandırılamayacak hiçbir suç yok iken terörün tanımını genişleterek, basın ve üniversiteler de dahil olmak üzere, birçok sivil kuruluşa ağır cezai yaptırımlar getiren bu yasa, belli ki terörle değil, toplumla mücadele etmeyi hedeflemektedir. Tasarı yasalaşırsa toplumda eleştirel ve özgür düşünceyi savunan birey ve kurumların, en temel demokratik hakların, sivil örgütlenmenin ve gerçek anlamıyla bilim yapabilmenin önü ciddi biçimde kapanacaktır.

Bu yasa tasarısı karşısında sessiz kalmak, hukukun yerini korku ve sindirme pratiklerinin almasına razı olmak sonucunu doğurur. Üniversiteliler olarak toplumsal sorumluluğumuzun, temel hak ve özgürlüklerin güvenlik gerekçesiyle askıya alınmasına karşı çıkmak olduğu inancını taşımaktayız.

Aşağıdaki metin hem TMY'ye karşı bir imza kampanyası olarak, hem de tasarının geri çekilmesini sağlayacak kitlesel etkinliklere bir çağrı olarak tasarlandı.

Bizler biliyoruz ki toplumun çeşitli kesimlerinde bu yasa tasarısına karşı muhalefet girişimleri başlamış durumdadır. Ancak bu muhalefetin geniş bir çatı altında birleştirilmesi acil bir gündem olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı endişeleri taşıyan tüm öğretim üyelerini, öğrencileri ve mezunları metni imzalamaya ve kendi üniversitelerinde duyurmaya davet ediyoruz.

(İmza metni için Yüksel Akkaya'nın yazısına bakınız... -KB)