6 Mart'04
Sayı: 2004/01


  Kızıl Bayrak'tan
  Devrimci bir sınıf hareketi geliştirmek için görev başına!
  Ekonomik "canlanma" masallarının iç yüzü...
  Hükümet işçi ve emekçilerle alay ediyor!
  Hükümet ve muhalefet: Al birini vur ötekine!
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  İLGP kuruldu...
  ÖO Direnişi'nde 108. şehit: Muharrem Karademir
  Liberal solun yerel seçim perişanlığı... "Yerel yönetimler" ve liberal hayaller
  Yerel seçimler, EMEP reformizmi ve sosyal demokratlaşma
  Süresiz iş bırakmayı örgütleyelim!
  Kapitalizm ve kadın
  Türkiye'de işçi-emekçi kadın olmak!
  Savaş çetesinin "Büyük Ortadoğu Projesi"
  "Büyük Ortadoğu Projesi"nin merkez ülkesi Türkiye!..
  İşgalcilerde ahlaki çöküntü büyüyor
  Haiti'ye emperyalist müdahale
  Bültenlerden...
  Bültenlerden...
  Neo-liberalizme karşı reformist savunma
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Seçim çalışmalarımızdan...

BDSP Alibeyköy ve GOP sokaklarında!

Seçim çalışmamızı büro açılışının ardından yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Haftalık çalışma programımızı küçük aksaklıkların dışında tamamlamış bulunuyoruz. Seçim gündemini temel ve güncel sorunlarla bağı içerisinde işçi ve emekçilere anlatmaya çalışıyoruz.

Kadın toplantısı ve 8 Mart etkinliği

Bu çerçevede Alibeyköy’deki seçim büromuzda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir toplantı yaptık. Kapıları tek tek çalarak ev kadınlarına hem seçim bildirgemizi verdik, hem de toplantımızın çağrısını yaptık. Toplantıya mahalleden 20 kadın katıldı. Bir yoldaşımız 8 Mart’ın tarihsel anlamı ve önemi üzerine bir konuşma yaptı. Newyorklu kadın dokuma işçilerinin verdiği mücadele ve ödenen bedeller anlatıldı. Kadın sorununun toplam sorunların bir parçası olduğu, kapitalizmi hedeflemeyen bir kadın mücadelesinin yanlış yerlere sapabileceği vurgulandı. Ardından toplantıya katılan kadınlar kendi sorunlarından söz ettiler. Sümerbank’ta çalışan bir kadın işçi fabrikalarda kadının durumunu ve kendi deneyimlerini anlattı. Bir kadın mimar sorunlarla ilgili düşüncelerini bizimle paylaştı. Ev kadınları kendi yaşamlarından bahsderek çözümün bu tarzda toplantıları çoğaltıp kadınları mücadeleye katmakla mümkün olduğunu vurguladılar. BDSP adına konuşan yoldaşımız 29 Şubat günü yapacağımız 8 Mart etkinliğine çağrı yaptı.

29 Mart Pazar günü etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlik bir kadın yoldaşımızın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Ardından 8 Mart’ın tarihsel anlamını ve neden emekçi kadınlar günü olduğunu anlatan bir konuşma yapıldı. Etkinlik serbest kürsüyle devam etti. Söz alan tüm katılımcılar kadın-erkek tüm emekçilerin ortak mücadelesine vurgu yaptılar. Etkinliğimiz kısa bir şiir dinletisi ile devam etti. Daha sonra Grup Asmin bir müzik dinletisi sundu. Etkinliğimiz kapanış konuşmasıyla bitirildi. Etkinliğimize 40 kişi katıldı.

Pratik çalışmalar

Çalışmalarımız seçim bildirgemizin dağıtımıyla devam ediyor. 28 Şubat günü 15 kişilik bir ekip oluşturduk. Bildirgemizi tek tek kapıları çalarak dağıttık. Çeşitli şiar ve taleplerin yazılı olduğu önlükleri giyerek yaptığımız dağıtım coşkumuzu ve moralimizi arttırdı. Emekçilerin ilgisini çeken bir dağıtım gerçekleştirdik. 15 kahvede konuşmalar yaptık. Kahve konuşmaları sırasında işçi ve emekçilere platformumuzu anlattık. Bu çalışma sonucunda yaklaşık iki bin adet seçim bildirgesini emekçilere ulaştırdık. Ertesi gün 1500 adet bildirgemizi mahallede ulaştırılmayan yerlere dağıttık.

Toplu dağıtımlar politik etkimizin güçlenmesi ve çalışmaya katılan gençlik güçlerimizin motivasyonu bakımından işlevsel olmaktadır. Aynı zamanda görsel açıdan zengin araçların kullanılması etkili olmaktadır.

BDSP imzalı 8 Mart’a çağrı bildirisini Alibeyköy, Karayolları ve GOP’ta dağıttık. GOP’ta yaklaşık 600 kişinin çalıştığı bir tekstil fabrikasına sözlü ajitasyon eşliğinde bildirilerimizi dağıttık. Dağıtım sırasında patron uşaklarının müdahalesiyle karşılaştık. Dağıtımımızı engellemeye çalışan bu uşaklara “Ne yapacaksınız? Polis mi çağıracaksınız? Gidin çağırın. Burada bekliyoruz” diyerek dağıtıma devam ettik. İşçilerin etrafımızı sarmasıyla gerileyen patron uşakları yanımızdan uzaklaştılar. İşçilerin “Siz bunlara ne bakıyorsunuz. Bir milyarın üzerinde maaş alıyorlar. Bunların tuzları kuru” demesi dağıtımımızın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. 8 Mart bildirisini yaklaşık 3 bin emekçileye ulaştırmış bulunuyoruz.

Seçim çalışmamızın bir parçası olan gazete satışını iki mahallede süreklileştirmiş bulunuyoruz. Gazetemizin daha yaygın bir alanda dağıtımını hedefliyoruz.

Seçim bürolarımızda çeşitli etkinlikler yapma kararı aldık. Bir büromuzda liseli gençlikle toplantı yapacağız. Diğer büromuzda ise ev kadınlarının sorunlarını ele alındığın bir toplantı gerçekleştireceğiz.

BDSP Alibeyköy ve GOP çalışanları



Küçükçekmece seçim çalışmalarından...

Bölgemizde işçi ve emekçilere Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun seçim bildirgesini ulaştırmaya devam ediyoruz. Çalışmamız sırasında dostun da düşmanın da yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz.

İşçi ve emekçi semtlerinde çalışmalarımızın yoğunlaşmasıyla birlikte devletin kolluk güçlerinin tacizleri artarak sürüyor. Buna rağmen 17 bin bildirgeyi birebir emekçilerle konuşarak, sözlü propaganda-ajitasyon eşliğinde dağıttık.

Dağıtım sırasında emekçi dostlarımız birdirgelerimizi okuduktan sonra düşüncelerinin BDSP’nin platformundan farklı olmadığını dile getirdiler. Bu ilgi bizleri olumlu yönde etkiledi ve faaliyetimizi daha bir coşkuyla sürdürdük.

Bildirgelerimizi şimdiye kadar İnönü, Yeşilova, Cennet, Gültepe, Kemalpaşa, Yeni Bosna, Tevfikbey mahalle ve semtlerine dağıttık. Ayrıca Topkapı’da işçi ve emekçilerin yoğun olarak kullandığı güzergahta ve Doğu Sanayi Sitesi’nde binlerce bildirge dağıttık.

Devletin yoğun terörüne rağmen İnönü seçim büromuz semtimizde bulunan işçi ve emekçilerin gelip gittiği bir mevzi haline gelmiş durumda.

İnönü BDSP çalışanları



Devrime ve sosyalizme çağrı yapan
BDSP’yi destekliyoruz

Yeni bir seçim süreciyle birlikte düzen partilerinin işçi ve emekçileri aldatmaya yönelik çabaları da hız kazandı. Hemen her gün burjuva medyada seçimlerle ilgili haberler yayınlanıyor. Her seçim döneminde olduğu gibi düzenin bozuklukları iktidar partisine yüklenerek sahte çözüm arayışları ve düzeni aklama politikaları hız kazanmış durumda.

Her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de kitleler sandıkta hesap sormaya çağrılmaktadır. Kamusal hizmetleri vermekle görevli olan belediyeler hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet çarklarının döndüğü bataklıklardır. İşte böyle bir batakta Amerikancı düzen partileri, “sol” adına oluşturdukları güçbirliği ile sınıfı aldatan reformistler işçi-emekçilerin hiçbir sorununun çaresi olamaz.

İşçi ve emekçilerin politikaya daha yatkın oldukları bu dönemde sermaye partileri ve kendilerine “sol”cu hatta “sosyalist” misyonu biçen parti, grup ya da ittifaklara karşı sınıfın öncülerinin, devrimci sınıf mücadelesi verenlerin düzen partilerini ve reformistleri teşhir etmeleri gerekir. Sınıfı düzen partilerinden hesap sormaya yöneltmek, çözümün devrimci sınıf mücadelesinden geçtiğinin propagandasını yapmak gerekir.

Düzen partilerinin ve reformistlerin ortak tutumu kitleleri yanıltmak olduğu için, devrimcilerin ortak tutumu da gerçeklerin propagandasını yaparak sınıfı uyarmak olmalıdır. Bu nedenle BDSP, 28 Mart yerel seçimlerine bağımsız sosyalist adaylarla katılarak emekçileri gerçek çözüm yolu olan devrimci sınıf mücadelesine kazanmayı hedefliyor. BDSP, sınıfın önderliğindeki bir yönetimin işçi ve emekçilerin sorunlarını çözebileceğinin bilinci ile seçimlere bağımsız adaylarla katılarak düzen partilerinin ve reformistlerin teşhirini yapmakta, devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltmektedir.

Biz, çözümün işçi sınıfı önderliğinde yapılacak bir devrimde, kurtuluşumuzun ise sınırsız eşitlik ve özgürlükler denizi olan sosyalizmde olduğunu biliyoruz. Sınıfın öncüsü ve temsilcisi olan BDSP’yi destekliyoruz.

Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!

Alibeyköy’den genç bir komünist