6 Mart'04
Sayı: 2004/01


  Kızıl Bayrak'tan
  Devrimci bir sınıf hareketi geliştirmek için görev başına!
  Ekonomik "canlanma" masallarının iç yüzü...
  Hükümet işçi ve emekçilerle alay ediyor!
  Hükümet ve muhalefet: Al birini vur ötekine!
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  İLGP kuruldu...
  ÖO Direnişi'nde 108. şehit: Muharrem Karademir
  Liberal solun yerel seçim perişanlığı... "Yerel yönetimler" ve liberal hayaller
  Yerel seçimler, EMEP reformizmi ve sosyal demokratlaşma
  Süresiz iş bırakmayı örgütleyelim!
  Kapitalizm ve kadın
  Türkiye'de işçi-emekçi kadın olmak!
  Savaş çetesinin "Büyük Ortadoğu Projesi"
  "Büyük Ortadoğu Projesi"nin merkez ülkesi Türkiye!..
  İşgalcilerde ahlaki çöküntü büyüyor
  Haiti'ye emperyalist müdahale
  Bültenlerden...
  Bültenlerden...
  Neo-liberalizme karşı reformist savunma
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Ümraniye’de coşkulu açılış etkinliği

Ümraniye Yeni Çamlıca Mahallesi seçim irtibat büromuz coşkulu bir etkinlikle açıldı. Açılış öncesi büromuzu görsel açıdan düzenledikten sonra kitle çalışması için kolları sıvadık. 2 bin civarında bildirge ve 600 adet davetiyeyi kapı kapı dolaşarak, sabahları İMES girişinde ve kahvelerde konuşmalar yaparak dağıttık. Böylece Yeni Çamlıca emekçilerini açılış etkinliğimize davet ettik. Özellikle son gün genç işçilerin katılımı canlı bir hazırlık çalışması yapmamızı sağladı.

Etkinlik, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından BDSP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Kaya Esen söz aldı. Esen, düzen partilerine ve işçi-emekçileri boş vaat ve hayallerle aldatan reformist çevrelere karşı devrimin ve sosyalizmin davasının adayı olarak çıktığını vurguladı. Tüm işçi ve emekçileri düzen partilerinden hesap sormaya çağırdı. BDSP sözcüsü ve Pendik Belediye Başkan adayı Melek Altıntaş, BDSP’nin seçim platformunu ortaya koyan bir konuşma yaptı. Etkinlikte OSB-İMES İşçileri Derneği Girişimi temsilcisi söz alarak işçi sınıfını örgütlü mücadeleye davet etti, işçi sınıfının haklı davasını ve çıkarlarını savunan BDSP’nin devrimci adaylarını desteklediklerini söyledi. Ardından üniversiteli arkadaşların oluşturdu&curre;u müzik grubu sahne aldı. Türkülerin coşkusuyla halaylarımızı sokağa taşıdık. 50 kişinin katıldığı açılış etkinliğimiz 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü mitingine katılım çağrısıyla son buldu.

BDSP Ümraniye çalışanları



Etkinliğe gelen mesajlardan...

Merhaba dostlar,

Yeni Çamlıca Mahallesi’nde açılan büromuza hoşgeldiniz. Biz genç işçiler olarak düşük ücrete, sigortasız, sendikasız çalışmaya mahkum ediliyoruz.

Sorunlarımıza karşı işçilerin birliğini sağlamak için derneğimizi kuruyoruz. Tüm işçi dostlarımızı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. Düzenin seçim oyununu bozmak, sermayenin saldırılarına dur demek için biz de BDSP’yi destekliyoruz.

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!
7 saatlik iş günü, 35 saatlik çalışma haftası!

Yeni Çamlıca Mahallesi’nden genç işçiler

Merhaba dostlar!

Sermayenin saldırılarının yoğunlaştığı bir dönemde seçimler yapılıyor. Bu saldırılardan nasibini alan biz işçi ve emekçiler, sermayeden ve onun işbirlikçileri olan düzen partilerinden bu seçimlerde hesap sormalıyız. Bölgemizde açılan BDSP’nin seçim irtibat bürosunun, işçi sınıfının mücadelesinde bir mevzi olması dileyiğle hepinizi coşkuyla selamlıyorum!

Ey insan
sürdükçe suskunluğun
sürdükçe başeğişin
Ne gülün adı kalır ovalarda
Ne rüzgarın sesi duyulur dağlarda
Kuşlar bıçaklanır kuşluk vakti
Gökyüzünü vururlar ana rahminden
Ve, düşer sevdanın üstüne gecenin karanlığı
Akrep sokarak yokediyor kendini
Susarak yokedeceksin sen kendi kendini.
Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!
İşçilerin birliği senmayeyi yenecek!

Silah fabrikasından bir metal işçisi



BDSP Gülsuyu seçim faaliyetleri...

Tempoyu daha da yükselteceğiz...

Gülsuyu/Gülensu bölgesinde seçim çalışmamız yoğun bir haftayı geride bıraktı. Bu haftaki en önemli gündemimiz aday tanıtım etkinliğimizdi.

Gülsuyu/Gülensu seçim irtibat büromuzun açılış ve aday tanıtım etkinliğini 29 Şubat günü gerçekleştirdik. Seçim bürosu önünde davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla başlayan etkinlik daha sonra BDSP’nin İstanbul Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan adayı Ali Kaya Esen’in konuşmasıyla devam etti. Ali Kaya Esen, seçimlerde işçi sınıfının ve sosyalizmin bayrağını dalgalandırmak için aday olduğunu söyleyerek emekçileri mücadeleye çağırdı. Adayımız düzen partilerinin her seçim döneminde olduğu gibi boş vaatlerle halkı kandırmaya çalıştığını, işçi ve emekçilerin ancak kendi iktidarı için mücadele ederek ve bunu kazanarak sorunlarına çözüm bulabileceğini, bu düzen içinde sorunlarına çözüm bulamayacaklarını, refomistlerin sahte çözümlerle işçi ve emekçileri aldattığını söyledi.

Büro açılış etkinliğinde BDSP Pendik Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan adayı Melek Altıntaş da bir konuşma yaptı. Altıntaş, Gülsuyu/Gülensu emekçilerinin düzen partilerinin sahte vaatleri karşısında karınlarının tok olduğunu, sol adına ortaya çıkan reformist çevrelerin olmayacak hayaller yayarak emekçilerin bilinçlerini bulandırdığını, işçi ve emekçilerin mücadele dışında bir çözüm yolunun bulunmadığını, insanca bir yaşamın ancak işçi sınıfı iktidarı altında kurulabileceğini, seçimlere bu gerçekliği yadsıyarak yaklaşan bütün anlayışlarla araya kalın çizgiler çektikleri için bağımsız aday olduklarını söyledi.

Daha sonra BDSP adına yapılan konuşmada ‘60’lardan bu yana sol hareketin değişik kesimlerinin seçimlere nasıl yaklaştığı anlatıldı. “Sınıf mücadesinde de, seçimlerde de yalnızca iki taraf vardır, biri düzen diğeri devrimdir ve kimse uzun süre arada kalamaz”... “Devrimi temsil etme görev ve sorumluluğunu taşıyoruz, faaliyetlerimizi bu ağır yükün bilincinde olarak sürdürdürüyoruz” diyerek, Gülsuyu halkını devrim cephesini desteklemeye çağırdı.

Başlangıçta 80 olan katılım daha sonra yeni katılımlarla 100’ü aştı. Etkinlik öncesinde mahallenin bütün kahveleri dolaşılarak etkinliğe çağrı yapıldı. Ayrıca hazırlanan çağrı afişleri kahve ve dükkanların camlarının yanı sıra minibüs camlarına yapıştırıldı. Yaklaşık ikibin davetiye seçim bildirgesiyle birlikte kapı kapı dağıtıldı. Hazırlanan büyük boy afişler de duvarlara yapıştırılarak emekçiler etkinliğe davet edildi.

Çalışmamızın artan temposu ve açılış etkinliği için harcanan çaba gözetildiğinde, katılımın zayıf olduğu söylenebilir. Aynı gün popüler sanatçıların katıldığı iki farklı etkinliğin olması bunda belli bir rol oynadı. Ama asıl sorun mahalle emekçisinin devrimci faaliyete olan ilgisinin zayıflamış olmasıdır. Seçim çalışmamızın bölgedeki en temel hedefi bu durumu ortadan kaldırmak.

Geçen hafta başladığımız bildirge dağıtımları sürüyor. Şu ana kadar üçbin bildirge dağıtıldı ve dağıtım tümüyle yüzyüze gerçekleştirildi. Ayrıca mahalleden kalkan işçi servislerine bildirgelerimizi ulaştırdık. Bunun dışında bin adet 8 Mart’a çağrı bildirisini işçi ve emekçilere ulaştırdık.

Bu hafta açılış yapmamızdan dolayı seçim büromuzda sadece bir etkinlik planlamıştık. “Gülensu İlköğretim Okulu’ndaki eğitim sorunları” başlıklı toplantıya 20 öğrenci velisi katıldı. Okulun sorunlarını tartışan veliler daha geniş bir toplantı yapmayı karara bağladılar.

6 Mart Ankara mitingi ise bir başka gündemimiz. Bu konuya ilişkin BDSP’nin çağrısını yaptığı özel sayıların dağıtımı gerçekleştirildi.

BDSP Gülsuyu çalışanları