ARSIVANA SAYFA
 
4 Kasım '00
SAYI: 41
İçindekiler
Kızıl Bayrak'tan
Hücre saldırısına karşı etkin bir kampanya
Af manevrasıyla hücrelerin zemini döşeniyor
Sermayenin “af oyunu”nu bozalım!
Hiçbir yalan ve demagoji eylemimize gölge düşüremez!
“İmaj tazeleme”nin ardından faşist zorbalık!
Deneyimlerin ışığında daha güçlü mücadelelere hazırlanalım!
Sınıf hareketinden haberler
BES Kongresi yapıldı
İMF karşıtı eylemler
Batman’da seri intiharlar
YÖK’e ve YÖK düzenine hayır!
SAG direnişine güçlü bir desteği örgütlemek için Nasıl bir çalışma?
SAG ve ÖO süreci ve zindanlar cepesindeki sorumluluklarımız
Güçlü direnişe zayıf destek
Tüm hapishanelerdeki DHKP-C, TKP(ML) ve TKİP tutsaklarından çeşitli kesimlere açıklamalar
Gebze Cezaevi’nde katliam hazırlığı
“Devrimci basın susturulamaz!”
Almanya’da faşizme karşı onbinlerce kişi alanlardaydı!
İşgale ve sosyal yıkım paketine hayır
ABD başkanlık seçimleri
Rüzgarlı çocukların geçidi
Ekim Devrimi ve Parti
Mücadele Postası
 



 
 
Kıbrıs: 41 örgütün sosyal yıkım paketine karşı meclis eylemi

İşgale ve sosyal yıkım paketine hayır!


Türkiye’nin dayattığı İMF patentli sosyal yıkım paketine karşı Kuzey Kıbrıs’taki 41 örgütün yer aldığı platformun eylemlilikleri sürüyor. Son olarak meclis açılışında siyah kıyafetlerle meclis salonunda oturarak sosyal yıkım paketini protesto eden platform bileşenleri, hazırladıkları bildiriyi de mecliste dağıttılar.

Türkiye’ye karşı onursuz boyunduruğa ve yıkım paketine karşı oluşturulmuş bulunan platform toplumun farklı kesimlerinin bir araya gelemesiyle oluşturulmuş bir yapılanma. Şimdiye kadar ortaya koyduğu eylem ve etkinliklerde önemli bir kitle muhalefetinin kendisini ortaya koymasının önünü açan platform, geniş bir bileşime sahip olduğu oranda, farklı sınıfsal konumlara denk gelen farklı anlayışları bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle, bugün işgal ve yıkım paketine karşı yakalanmış birliktelik mücadelenin ilerleyen safhalarında değişime uğramaya gebedir.

Herşeye karşın, yıllar sonra Kuzey Kıbrıs’ta giderek derli toplu bir biçimde kendisini ortaya koyan toplumsal muhalefet cephesi bir olumluluğu ifade etmektir. Önümüzdeki süreçte Kıbrıs’taki siyasal çatışma daha da derinleşecektir. Çünkü Kuzey Kıbrıs halkı artık seyirci olmaktan çıkmıştır.


Meclis’te dağıtılan 41 örgüt imzalı bildiri metni:

“Mücadelemiz artarak devam edecektir!”

31 Ekim 2000

UBP-TKP hükümeti 21. yüzyıla girmeye çalıştığımız bugünlerde Ankara Patentli Paketi yürürlüğe koymak inadını sürdürmektedir. Bu inatla Kıbrıs Türkü’nün yokolacağı da acı bir gerçektir.

İMF reçetesinin Türkiye’ye dayattığı politikaların aynısının Kıbrıs Türk toplumuna dayatılmaya çalışılması bağımsızlık ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Ekonomik İstikrar Paketi adı altında Dayatmacı Yıkım Paketinin bu topluma çare olamayacağı aylardır toplumun gündemindedir. Halkımızın meydanlarda pakete karşı iradesini ortaya koymasına karşın Koalisyon Hükümeti “Biz bu paketi uygulayacağız” diye bağırmaktadırlar.

Ankara hükümeti-Denktaş-Hükümet üçgeni halkın özgür ve bağımsız olma iradesine ipotek koymaya devam etmektedir.

Kıbrıs Türk Toplumu kendi ekonomik siyasi demokratik yeniden yapılanma ve Kıbrıs sorununun çözümünde taraf olma hakkına sahiptir.

Bu hak bu şeytan üçgeni tarafından engellenmektedir.

Meclis halkın istemleri konusunda karar almalıdır. Bu halk 18 Temmuz, 1 Eylül ve 17 Ekim mitinglerinde iradesini ortaya koymuştur.

Bu yapılacak eylemin amacı Meclisin halkı temsil etme bilincine dayalı çözüm üretmesini sağlamaktır. Meclis ülkede varolan sorunlara sessiz kalmakta, dıştan dayatmacı tavırlara karşı koymamaktadır.

Bizlerin mücadelesi ülkemizi, içinde bulunduğu bu kapkara tablodan aydınlığa çıkarmaktır. Aksi halde halkın verdiği yetki tartışılabilir bir noktaya gelecektir.

Halkımızın desteğiyle demokratik geleceğine yönelik bu mücadelemiz artarak devam edecektir.


CTP, YBH, KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, DEVRİMCİ GENEL İŞ, EMEK İŞ, BES, TÜRK-SEN, KTAMS, KTMMOB, EL-SEN, TEL-SEN, BASIN-SEN, BEL-SEN, TIP-İŞ, YÖN-SEN, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, DAÜ-SEN, PEY-SEN, Mağusa Türk Genel-İş Sendikası, K.T.Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, K.T.Hayvan Üreticileri Birliği, YKB, Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarları Birliği, Haklar ve Özgürlükler Derneği, Girne Halk Sanatları Derneği, Kıbrıs’ta Sosyalist Gerçek, Ekim Kültür ve Sanat Derneği, Kıbrıs Sanat Derneği, Barış Derneği, Barış ve Demokrasi İnsiyatifi, KIB-YAY, Naci Talat Vakfı, Kutlu Adalı Vakfı, Barış ve Federal Çözüm için Kadın Hareketi, Kadın Araştırmaları Merkezi, Kıbrıslılar Bilim, Eğitim, Sağlık ve Dayanışma Derneği (KIBES), Çağ-Sen