15 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/19

Metalde büyük fırtına
Metal eylemleri ve sol hareket
Taban iradesi kurullara yöneltiyor - B. Çağ
Türk Metal hedef şaşırtmaya çalışıyor
Metalde kavga yeni başlıyor!
Metal işçilerinin sesi sanayi havzalarında
MİB Ege Meclisi metal sürecini değerlendirdi
Sosyalist adaylardan Soma açıklaması
Emekçiler Soma’nın yıldönümünde eylemdeydi
“Haklarımızı aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz”
İşçilerin dilinden İlbeyli-Beyteks’te kölelik koşulları
KEF’ten mücadele kararları
Metal işçilerinin sesi Almanya’da
“Türk Metal çetesini silmiş bir işçi bölüğü fazlasını da yapabilir!”
“Önümüzdeki günler yeni Greifler’e,yeni Bursalar’a gebe”
Din istismarcılığı ile oy peşindeler!
Ne seçim, ne meclis...
Düzenin seçim aldatmacasını değil, yaşamak için sosyalizmi seçin!
Emekçilere 'seçim oyununu' bozma çağrısı
İngiltere seçimleri, sonuçları ve gelecek
Erdoğan içerde ve dışarda savaşa hazırlanıyor
Almanya grev ülkesi
Ferinaz'ın katili molla rejmidir
"Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz"
Evren: Fikirleri iktidarda, cesedi toprakta!
EKK: AKP’nin kadına sıfır toleransı
“Her sokakta, fabrikada, barikatta sizlerleyiz”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Emekçilere 'seçim oyununu' bozma çağrısı

 

Sınıf devrimcileri seçim çalışmaları kapsamında yüzlerce işçi ve emekçiye bildirilerle seslenerek devrim ve sosyalizm çağrısını yükseltmeye devam etti. İşçi ve emekçilerle yapılan sohbetlerde seçim gündeminin yanı sıra metal işçilerinin mücadelesi de gündemleştirildi.

İstanbul 3. bölgede
devrimci seçim faaliyeti

9 Mayıs Cumartesi günü Şahintepe’de açılan standda seçim bildirgelerinin yanı sıra Kızıl Bayrak gazetesi de işçi ve emekçilere ulaştırıldı. Yoğun ilgi gören seçim standı, müzik yayını ve ajitasyon konuşmaları ile desteklendi. Mahalle içinde devam eden çalışmada ajitasyon konuşmaları ile seçim bildirgesi dağıtılarak mahalledeki emekçilerle sohbet edildi.

10 Mayıs günü ise Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda açılan standda seçim materyallerinin dağıtımının yanı sıra 1 Mayıs tutsağı bağımsız sosyalist aday İpek Bozkurt’un cezaevinden gönderdiği mektubun dağıtımı gerçekleştirildi. Bozkurt’un mektubu, Bakırköy’ün merkezi noktalarında duvar gazetesi olarak kullanıldı.

Esenyurt BDSP 10 Mayıs’ta açtığı standla seçim çalışmalarına başladı. Esenyurt Meydanı’nda stand açılarak önlüklerle toplu yapılan bildiri dağıtımına emekçilerin ilgisi yoğun oldu.

Standda ayrıca Kızıl Bayrak gazetesinin satışı gerçekleştirildi. BDSP’liler stand açılmadan hemen önce Esenyurt Meydanı’nın çeşitli yerlerine “1 Mayıs tutsakları serbest bırakılsın! İstanbul 3. Bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı İpek Bozkurt’a özgürlük” şiarlı ozalitleri astılar.

Sınıf devrimcileri, 11 Mayıs sabahı Tabela Durağı’nda BDSP’nin seçim bildirilerini dağıttı. Öğle saatlerinde “1 Mayıs Tutsağı İstanbul 3. Bölge, Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı İpek BOZKURT’a özgürlük!” şiarlı ozalitler Depo, Tabela ve Sefaş güzergahına yapıştırıldı. Akşam saatlerinde de Depo Kapalı Cadde girişinde Kızıl Bayrak gazetesinin satışı yapıldı.

11 Mayıs’ta Sefaköy ve Yenibosna’nın çeşitli mahallelerinde yapılan afişler ile işçi ve emekçilere “sosyalist cumhuriyet” çağrısı taşınırken, diğer yandan merkezi noktalarda “Sosyalist Aday İpek Bozkurt’a özgürlük! / BDSP” şiarlı yazılamalar yapıldı.

Yenibosna Zafer Mahallesi’nde seçim şarkıları eşliğinde sesli yayın yapılarak bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

Gebze’de düzenin seçim oyununu
bozma çağrısı!

Sınıf devrimcileri, 9 Mayıs sabahı Çayırova Erişler Mahallesi’nde kapı kapı dolaşarak BDSP’nin seçim bildirgesini ve Kocaeli Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mehmet Doğan imzalı bildirileri işçi ve emekçilere ulaştırdı. Öğle saatlerinde Gebze Meydanı’nda stand açarak bildiri ve seçim bildirgelerinin yanı sıra Kızıl Bayrak gazetesini emekçilere ulaştırdı. Akşam ise kitlesel bir şekilde Mevlana Mahallesi’ne gidilerek emekçilerle seçimlerin sermayenin demokrasi aldatmacası olduğu anlatıldı ve Bursa’daki metal işçilerinin mücadelesine dair sohbetler edildi.

10 Mayıs’ta Köşklüçeşme Mahallesi’nde BDSP’nin “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı bildirgeleri ve “Kahrolsun sermaye iktidarı! Yaşasın sosyalist işçi-emekçi cumhuriyeti!” başlıklı aday tanıtım bildirilerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Öğle saatlerinde ise Kent Meydanı’nda seçim standı açıldı. “Kahrolsun sermaye iktidarı! Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!” yazılı pankartın asıldığı çadırda seçim bildirgelerinin dağıtımının yanı sıra Kızıl Bayrak satışı da gerçekleştirildi.

13 Mayıs’ta BDSP’nin “Kahrolsun sermaye iktidarı! Yaşasın sosyalist işçi-emekçi cumhuriyeti!” ve “Ne seçim, ne meclis! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı afişleri Gebze çarşı civarına yapıldı.

Kızılay’da devrimci seçim faaliyeti

Ankara’dan sınıf devrimcileri, 9 Mayıs’ta Yüksel Caddesi’nde stand açarak Yüksel ve Konur Sokak boyunca seçim bildirgelerinin dağıtımını yaptı. Dağıtımlar sırasında düzen ve seçimlerin teşhiri Kızılay’ın en işlek saatlerinde sayısı yüzlerle ölçülen kitlelere taşındı.

Ayrıca gün boyunca dinamik bir akışın yaşandığı standda pek çok emekçi ile güncel tartışmalar yürütüldü. Standda Kızıl Bayrak, Ekim Gençliği ve Liselilerin Sesi satışı da gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul - Gebze - Ankara

 
§