19 Eylül 2014
Sayı: KB 2014/38

Sınıf mevzilerine, direnişe!
Gerici çeteler ve polis İşçilerin Birliği Derneği’ne saldırdı
Mücadele mevzilerimizi koruyacağız!
“Anadilde eğitim hakkı” talebine saldırı
Saldırılara karşı okulları mücadele alanlarına dönüştürelim!
Tetikçi katiller
21 yıldır korunuyor
AKP iş güvenliği eylem planını açıkladı
İşçi katili devlet!
Şov sürüyor, işçiler ölüyor!
İŞKUR işçileri hakları ve gelecekleri için Ankara’da!

Maden işçisine işsizlik sopası

MİB MYK Eylül toplantısı

Emperyalist saldırganlık ve savaşın alanı genişletiliyor
Filistin halkına
İsrail zorbalığı
Abbas İsrail’in Lahey’de yargılanmasını engelledi
Lear işçileri saldırılara karşı bakanlığa yürüdü!
Kapitalizm ve gençlik
DGB faaliyetleri
STFA EML’de Oğuzhan için eylem ve anma
“Yürüyüşümüz ve adımlarımız hızlanıyor!”
Pandora'nın televizyonu
Ulucanlar'da
devrimci irade
kazandı, devrim kazandı!
Zindanlardaki hak ihlalleri devam ediyor!
Hayat boşluk tanımaz!
Van elinde bir öksüz havası Dağlı sevdaların kentli kavgası: Ruhi Su
Kavganın sürdüğü her yerde NERUDA ve şiiri yaşıyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

İŞKUR işçileri hakları ve gelecekleri için Ankara’da!

 

Van’da 30 Mart yerel seçimlerinden sonra işten atılan ve 13 Haziran’dan bu yana Van Feqiyê Teyran Parkı’nda oturma eylemi yapan depremzede İŞKUR işçileri Ankara’ya ulaştı. 14 Eylül akşamı Ankara’ya gelen işçiler bekleyişlerini Abdi İpekçi Parkı’nda sürdürüyorlar.

Van’dan yürüyüşe başlayan ve geçtikleri çeşitli merkezlerde polis engellemesiyle karşılaşan İŞKUR işçilerini 15 Eylül günü KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ziyaret etti.

Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemine başlayan işçiler adına konuşan Ethem Altın, yaklaşık 200 kişilik bir grupla geldiklerini belirterek, eylemlerini sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini ifade etti.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, işçileri yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Başbakan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşmek için meclise giden 4 kişilik bir işçi heyeti vekillerden yalnızca bir tanesi ile görüşebildi.

Parkın civarını abluka altına alan kolluk kuvvetleri, işçileri çadır kurmamaları ve parkta beklememeleri için ikna etmeye çalıştı. BDSP’nin de aralarında bulunduğu ilerici ve devrimci güçler de İŞKUR işçilerine destek verdi.

Parktaki nöbetlerini türküler ve marşlar eşliğinde coşkulu bir şekilde sürdüren işçiler Denizler’den Mahirler’e ve Mahsum Korkmazlar’a kadar pek çok devrimciyi andı.

BDSP’den dayanışma ziyareti

İŞKUR işçileri 16 Eylül günü de Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda bekleyişlerini sürdürdüler. Gün boyu birçok ilerici-devrimci kurum işçilerin ziyaretine geldi.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) akşam saatlerinde işçilere dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. “İŞKUR işçisi yalnız değildir! İşgal grev direniş!” ozaliti ve BDSP flamalarıyla direniş alanına gelen sınıf devrimcileri işçiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Direniş alanında “Greif, Yatağan ve Tekel direnişlerinden sonra Van İŞKUR işçilerinin direnişi bize umut ve güç veriyor” diyerek konuşmasına başlayan BDSP temsilcisi, işçilerin bu onurlu hak arama mücadelesine sonuna kadar destek olunacağını ifade etti. Zorlu bir yolu aşarak Van’dan Ankara’ya kadar yürüyüş gerçekleştiren işçilerin direnişi selamlanarak konuşma sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

 

Direnişin 1. yılında 3 bin işçi iş bıraktı

Muğla’da Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi’nde çalışan işçiler, özelleştirme saldırısına karşı başlattıkları direnişlerinin 1. yılında 8 saatlik iş bırakma eylemi yaparak sermaye ve AKP’ye güçlü bir mesaj verdiler.

Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür işletmelerinde çalışan Tes-İş ve T. Maden-İş üyesi 3 bine yakın işçinin katıldığı eylemde, santrallerin peşkeş çekilmesine izin verilmeyeceği söylenerek direniş kararlılığı bir kez daha duyuruldu.

İşçiler iş bıraktı

Direniş çadırının kuruluşunun birinci yıldönümü nedeniyle çadır önünde toplanan işçiler, basın açıklaması yaptı.

Çadır önünde açıklama yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, aldıkları eylem planı kararı doğrultusunda 8 saatlik iş bırakma eylemine gittiklerini söyledi.

Direniş çadırının ve özelleştirme karşıtı direnişin birinci yılını doldurduklarını hatırlatan Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ise, mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Yatağan direnişinin sadece santrallerde yapılan eylemlerle değil, hakkı yenen, iş kazalarına kurban giden, işten atılan tüm emekçiler için devam edeceğini belirten Girgin,mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

 

 

 

 

 

OSTİM ve İvedik’te faaliyet

 

Sınıf devrimcileri, özelleştirme saldırısına karşı direnen Yatağan işçilerinin sesini OSTİM ve İvedik’e taşıdılar. İş cinayetlerine karşı mücadele çağrısını yükselttiler.

OSTİM ve İvedik’te asılan afişlerle OSTİM ve İvedik’te çalışan işçilere özelleştirmeye, taşeron çalışmaya ve işçi cinayetlerine karşı direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

"Yatağan işçisi özelleştirme saldırısına karşı direniyor! Yatağan işçisi yalnız değildir!”, “Özelleştirme taşeronlaşma ölüm demektir! Taşeron düzenini yıkacağız!”, “Soma’dan Torunlar Center’a katliamların faili sermaye düzenidir! Katliamların hesabını sormak için direnişi büyütelim!” şiarlı BDSP imzalı afişler OSTİM ve İvedik’te yaygın bir şekilde kullanıldı.

Sınıf devrimcileri akşam iş çıkış saatinde OSTİM Metro çıkışında Kızıl Bayrak gazetesinin satışını yaptı. Gazete satışı esnasında işçilerle gündemdeki sorunlar üzerine sohbetler edildi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

 

Sütaş’ta boykot çağrısı yayılıyor

 

Tek Gıda-İş Sendikası üyesi Sütaş direnişçileri bildiri dağıtımı ve eylemleriyle mücadelelerini Bursa’nın farklı naktalarına taşıdı. 16 Eylül sabah saatlerinde Bursa’ya gelen direnişçi Sütaş işçilerinin ilk durağı Osmangazi’ydi. Burada emekçileri Sütaş’ı boykot etmeye çağıran bildirileri dağıtan direnişçi işçiler ardından Uludağ Üniversitesi’ne gittiler.

Saat 17.00’de ise Fomara Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Eyleme direnişçi TÜMTİS üyesi Mepar işçileri de pankartlarıyla katıldı. Sütaş patronunun işçilerin anayasal haklarını gasp ettiği, işçileri yıldırmak için hukuk dışı uygulamalara başvurduğu dile getirildi.

Basın açıklaması şu sözlerle son buldu: “Hadi bakalım Sütaş patronu Hodri meydan. Biz buradayız. Haklarımızı alıncaya kadar, sana hukuku öğretene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

Eylemden sonra Fomara Meydanı’nda bildiri dağıtımı yapıldı. Eyleme Türk-İş’e bağlı sendikalardan Teksif, Kristal-İş, TÜMTİS’in yöneticileri katılım sağladı. BDSP’nin de aralarında olduğu sol güçler de eyleme destek verdi.

Kızıl Bayrak / Bursa


 
§