14 Şubat 2014
Sayi: KB 2014/07

Greif Direnişi, sınıf hareketinde eski ile
yeninin mücadelesidir!
Gelecek ve özgürlük mücadelesinde sonucu...
İşgalci Greif işçileri:
“Emeğimiz ve onurumuz için, kölelik zincirlerimizi kırıyoruz!”
“Zaferimiz işçi sınıfı adına kazanım olacaktır!”
“Buz kırılmış, yol açılmıştır!”
“Ölmek var dönmek yok!”
“DİSK yüzünü işçilere dönmelidir!”
Karaca-Narin Triko’da direniş!
AKP de gitsin,
düzen de yıkılsın!
Demokrasi paketleri
kervan olup geliyor
Oy istiyorlar...
Seçim yılı ve devrimci sınıf çizgisi
Toprağın belediyeleştirilmesi
ve belediye sosyalizmi
V.İ.Lenin
Sömürgecilikle mücadele BM’nin değil ezilen halkların işidir!
NATO işgali Afganistan’da ölüm saçıyor
Dünyada işçi sınıfı ve emekçilerin mücadeleleri sürüyor
Suriyeli kadınlar
bataklığa sürükleniyor!
Devrimci politika ve örgütlenme ilişkisi
Devrim Okulları’nın
son dersleri
Sömürü düzeninde “insan” olmak
ya da olamamak!
“AKP için sonun başlangıcı oldu!”
“Sınıf savaşımına hazırlık yapacağız!”
Greif işçisi emeği ve onuru için ‘İŞGAL’de...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Buz kırılmış, yol açılmıştır!”

 

Sınıf devrimcileri ve genç komünistler, Greif işçilerinin işgalini yaptıkları açıklamalarla selamladı. Açıklamalarla direnişle sınıf dayanışmasını yükseltmek, işçilerin sesini oldukları her alana taşımak için mücadelenin yükseltildiği ifade edildi.

BDSP: Dünyanın dört bir yanındaki sınıf hareketinin düzenin dışına taşan seyri Marx’ın şu sözlerini bir kez daha haklı çıkartmaktadır: “İşçi sınıfı ya devrimcidir ya da hiçbir şey!” Ve gelecek her yerde, devrimcileşen işçi sınıfına, onun dünya görüşü ve davasına aittir. Gelecek sınıf kitleleri ile etle tırnak gibi kaynaşmayı başaran, işçi sınıfının devrimci ve savaşçı partisine aittir.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak, Greif işçilerinin başlattığı işgal eylemini selamlarken bu direnişin zaferle sonuçlanması için yerel ve uluslararası ölçekte her türlü girişimde bulunacağımızı ilan ediyoruz. Ve son olarak, başta Greif işçilerinin bağlı bulunduğu DİSK olmak üzere tüm sınıf güçlerini eylemli sınıf dayanışmasını örmeye çağırıyoruz.

İzmir BDSP: Zaman, İstanbul’da yaktığınız direniş ateşini sanayi havzalarında harlamanın, sınıf dayanışmasını büyütmenin, nasırlı ellerimizi birleştirmenin zamanıdır.

Haziran günlerinin emekçi kitlelere bıraktığı “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” şiarını dalgalandırdığınız fabrikanızdan yükselen sesinizi İzmir’de sanayi havzalarına; Çiğli’ye, Bakırçay’a, Aliağa’ya, Torbalı’ya, Gaziemir’e, Buca’ya taşıyacak, sınıf dayanışmasını büyüteceğiz!

Ankara BDSP: Gelecekleri ve onurları için direnen İşgalci Greif işçilerine selam olsun!” diyen Ankara BDSP açıklamasında şunlar ifade edildi: “Sermaye devletinin başkenti Ankara’dan sınıf devrimcileri olarak; gelecekleri ve onurları için örgütlenen, yürütülen TİS sürecinde talepleri kabul edilmeyince, direnişlerini işgalle taçlandıran Greif işçilerini selamlıyoruz.

Genç komünistler de direnişin safında

Ankara Ekim Gençliği: Bizler Türkiye’nin dört bir tarafında gençliği devrime ve sosyalizme kazanma mücadelesini yürüten ve işçi sınıfının sesini gençliğe taşıyan Genç Komünistler olarak direnişinizi sahipleniyoruz. Bizleri geleceksizliğe mahkûm edenlerden, sokak ortasında katledenlerden, üniversiteleri piyasaya açanlardan hesabı, işçi sınıfının devrimci iktidar mücadelesi ile bütünleşen gençlik soracaktır. Gençlik içerisinde artan reformist algılar, militan direnişlerle bir bir kırılacak, gençlik işçi sınıfı mücadelesinin bir parçası olacaktır.

İzmir Ekim Gençliği: Okullarımız sermayeye peşkeş çekilerek paralı hale getiriliyor. Bilimsellikten uzak, ezberci bir eğitim sistemi ile sermayeye hizmet edecek birer robot haline dönüştürülmek isteniyoruz. Bizler tüm bu baskı ve sömürünün farkında ve buna karşı mücadele ediyoruz. Kurtuluşun siz işçilerin birliğinde ve mücadelesinde olacağını söylüyor ve inanıyoruz. Yapmış olduğunuz işgal ve direniş biz gençliğe yol gösteriyor. Büyük işçi direnişleri olan 15-16 Haziranlar’da, Kavel’de ve Tariş’te işçi sınıfının yanında yer alan gençlik, bugün de Greif’ta, Punto’da, Feniş’te işçilerin yanındadır.

 

 

 

 

Greif işçilerinin direnişinin yanındayız”

 

Sol güçlerden de Greif direnişine dair destek mesajları yansıdı.

Emekçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Özge Akman: Greif işçileri birlikteliklerinden aldıkları güç ile büyük bir direnişe imza atıyorlar. O fabrikaların o patronların üreten işçiler olmadan nasıl çaresiz kaldıklarını nasıl mahkûm kaldıklarını gösteriyorlar. Bu direniş Gezi süreciyle toplumun tüm kesimlerinde yükselen hareketin işçi sınıfı açısından en önemli örneklerinden biridir.

Devrimci Düşünce Topluluğu: AKP iktidarının taşeronlaşmayı, güvencesiz ve kayıt dışı çalışmayı temel düstur haline getirmesine karşı üretimden ve sınıf bilincinden aldığı gücü ve yetkiyi kullanan Greif işçileri Türkiye işçi sınıfının iktidar mücadelesine bir soluk kazandırmıştır.

Kazova işçileri gibi Greif işçileri de haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Gezi Direnişi esnasında söylediğimiz “bu daha başlangıç” sloganı ve birlikte direnme hafızamız Greif işçilerinin mücadelesinde de yeni bir başlangıcın müjdesini vermektedir. AKP iktidarının ve sermayenin 12 Eylül darbesi ile birlikte aldıkları “gülme sırası”nı artık devralmanın zamanı gelmiştir!

Devrimci Düşünce Topluluğu olarak Greif işçilerinin direnişinin yanındayız.

 

 

 

 

Yaşasın enternasyonal dayanışma!

 

BİR-KAR: İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu olarak, Greif Çuval işçisi sınıf kardeşlerimizin haklı ve onurlu kavgasını kendi kavgamız olarak görüyor, yürekten selamlıyoruz. Bulunduğumuz her yerde yerli uluslardan işçi ve emekçilere onların haklılığını anlatacağımızı, maddi ve manevi her türlü desteği sunacağımızı ilan ediyor, yerli ve göçmen tüm uluslarından işçileri, emekçileri, ilerici ve devrimcileri Greif işçisi sınıf kardeşlerimizle enternasyonal destek ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

İsviçre BİR-KAR: Bu onurlu ve militan eyleminizi İsviçre BİR-KAR olarak bizler de coşkuyla karşıladık, işgal eyleminizi sıcak duygularla yürekten selamlıyoruz. Direnişiniz boyunca bulunduğumuz alanlarda, sizlerle an be an gün be gün dayanışma içinde olacağımızı bildiriyoruz. Yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. Direnişinizin kazanımla sonuçlanması için İsviçre’de de size her türlü desteği sunarak sesinizi ve taleplerinizi yerli ve yabancı sınıf kardeşlerimize, devrimci ve ilerici kamuoyuna ulaştırmanın azami gayreti içinde olacağız.

Stuttgart BİR-KAR: Biz Stuttgart’tan işçiler olarak sizlerle dayanışma eylemlerini başlattığımızı bildirmekten büyük bir onur duyuyoruz. Bu zor ve şerefli günlerinizde yalnız değilsiniz.

İlk elden, sizlerin çağrısını Almancaya çevirerek uluslararası alanda sesinizi duyurmayı amaçlıyoruz. Değişik ülke işçilerini sizlerin onurlu ve haklı mücadelenizle dayanışmaya çağıran “Greif işçileriyle enternasyonal dayanışmaya!’’ çağrısını fabrika önlerinde ve öncelikle Türkiyeli işçilerin ve gençlerin yoğun olarak bulundukları alanlarda dağıtarak sesinizin yankısı olmaya çalışacağız.

 
§