30 Ekim 2009
Sayı: SİKB 2009/42

  Kızıl Bayrak'tan
  “Açılım süreci”nin
ölü doğma ihtimali güçleniyor…
  Hezeyana dönüşen “Kürt açılımı”
“Açılım” eşliğinde
devlet terörü sürüyor
25 Kasım uyarı grevine hazırlanalım!
25 Kasım’a doğru şube ve işyerlerinden yansıyanlar...
  Entes güncesinden...
  Kent AŞ işçileriyle dayanışma eylemlerinden...
  Sınıf hareketinden...
  Gençlik çalışmasının güncel sorunları
  Gençlikten...
  İşçilerle konuştuk...
  Honduras halkının cunta
karşıtı direnişi sürüyor!
  NATO Savunma Bakanları’nın Bratislava Toplantısı…
  Dünya işçi ve emekçi hareketinden
  Sermaye, meslek odalarını denetimi altına almak istiyor...
  EMO “Yetkin, Yetkili ve Uzman Mühendislik Kavram ve Uygulamaları Kurultayı” düzenledi
  “Demokratik Türkiye ulusu”
hakkında birkaç söz -I-
M. Can Yüce
  Hrant Dink davasında kontrgerilla hukuku
işlemeye devam ediyor…
  Hasta tutsaklara özgürlük!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hasta tutsaklara özgürlük!

TTB’den Güler Zere için acil çağrı...

TTB Kanser Danışma Kurulu, Güler Zere hakkında tedavi görmekte olduğu Çukurova Üniversitesi Balcalı hastanesince düzenlenmiş son durum raporlarının değerlendirmesini ve sonucunu, İTO’da 26 Kasım günü gerçekleştirdiği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı. Güler Zere’nin serbest bırakılması için, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı’na acil çağrıda bulundu.

Toplantıda ilk olarak konuşma yapan Gencay Gürsoy şunları söyledi:

“Tıbben geriye dönülmez bir sürecin içinde bulunduğu artık tartışma götürmez bir hal alan Güler Zere hakkında infazının iyileşinceye kadar tehirinin sağlanmasını ya da Cumhurbaşkanı’na tanınan ve toplum vicdanını temsil eden salıverme yetkisinin kullanılarak toplumun vicdanında açılan yaranın Güler Zere’ye ‘Vedalaşma ve Huzur Hakkı’ verilerek kapatılmasının uygun olacağını, objektif bilimsel yorumumuz, insani değerler ve toplum vicdanı adına talep ediyoruz.”

Ali Çerkezoğlu ise “Hastalığın seyri bize beklenen yaşam süresinin çok kısa olduğunu göstermektedir” dedi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Balcalı Hastanesi önünde Güler Zere için eylem

Adli Tıp Kurumu’nun bir kez daha toplandığı 22 Ekim günü Adana’da Zere’nin tutulduğu Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada, Güler Zere ile ilgili kararı açıklaması gereken İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun bir kez daha toplandığı ifade edildi. Daha önceki toplantılarında “eksik evrak” bahanesi ile toplantıların ertelendiği hatırlatarak Zere’nin tahliye edilebilmesi için rapor vermeyen ATK’nın Güler Zere’nin durumunun ağırlaşmasına sebep olduğu söylendi.

Açıklamanın devamında mücadele ile zalimlerin ellerinden Güler Zere’nin, Erol Zavar’ın ve diğer devrimci tutsakların alınabileceğinin söylendi.

Kızıl Bayrak /Adana


“Biz yaşamda direteceğiz”

İleri ve devrimci kurumlar 22 Ekim Perşembe günü Adli Tıp Kurumu önündeydi. ATK’nın haftalık olağan toplantılarının yapıldığı Perşembe günleri gerçekleştirilen oturma eylemlerinden ikincisi yapıldı.

“Kanser hastası Güler Zere’ye özgürlük! Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” pankartının yer aldığı eylemde basın açıklamasını Ahmet Kulaksız gerçekleştirdi.

“Siz ölüm vaadettikçe biz yaşamda direteceğiz” diyerek, Adli Tıp Kurumu’nun kapısında oturmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçildi.

Eylemin ardından, ATK ile görüşme talep edildi. ATK’dan görüşme talebi kabul edilmeyince bekleyiş sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Hasta tutsaklara özgürlük!

İlerici ve devrimci kurumlar 23 Ekim günü İtanbul ve Adana’da “Hasta tutsaklara özgürlük!” taleplerini yinelediler.

İstanbul

Taksim Tramvay Durağı’nda toplanmaya başlayan kitle en önde Güler Zere fotoğraflı, İngilizce ve Türkçe, “Kanser hastası Güler Zere’ye özgürlük! Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!” pankartları arkasında sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte kefen giyen eylemciler üzerinde hasta tutsakların isimlerinin yazılı olduğu “Adli Tıp beni öldürmek istiyor” dövizlerini taşıdılar.

İstiklal Caddesi üzerindeki Mephisto Kitapevi önünde oturma eylemi gerçekleştirildi. Alkış ve ıslıklarla hasta tutuklu ve hükümlü tutsakların serbest bırakılmaması protesto edildi. Hasta tutsakların isimleri tek, tek okunarak hep bir ağızdan “Öldürtmeyeceğiz!” denildi.

Galatasaray Lisesi önüne gelindiğinde, basın açıklaması gerçekleştirildi. Av. Hakan Karadağ yaptığı açıklamada, devletin son 9 yıl içerisinde katlettiği 309 insanın yanına yeni isimler eklemek için acele ettiğini belirterek, Güler Zere, Erol Zavar, Mehmet Yeşiltepe, Gülizar Akın ve daha onlarca tutsağın katledilmek istendiğini söyledi.

Adana

Kanser hastası devrimci tutsak Güler Zere ve diğer onlarca hasta tutuklu ve hükümlünün her gün bir adım daha ölüme yaklaştıklarının ve sorumluların gözlerini ve kulaklarını kapatarak ölümlerin yaklaşmasını izlediklerinin belirtildiği açıklamada, Güler Zere’nin durumunun her geçen gün daha da kötüleştiği ifade edildi.

İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen açıklamada Zere’nin 3. kez ameliyat olduğu ve üç gün boyunca da komada kaldığı ancak buna rağmen tahliye edilmeyerek katledilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul - Adana


Bursa’da Zere eylemi

Halk Cephesi 22 Ekim akşamı Fomara’daki AKP İl Binası önünde “Güler Zere’ye özgürlük! Hasta Tutsaklar serbest bırakılsın!” pankartı açarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada şunlar söylendi:

“Buradan bir kez daha, iktidara ve onun kurumlarına sesleniyoruz, uyguladığınız politikalarla Güler Zere ve hasta tutsakların yaşamlarına kastetmekten vazgeçin. Suçlarınıza yenilerini eklemeyin. Halka ve devrimcilere işlediğiniz suçların hesabını er yada geç, tarih önünde vermekten kurtulamazsınız.”

Eyleme BDSP, ESP ve BATİS destek verdi.

Kızıl Bayrak / Bursa