7 Aralık 2007 Sayı: SİKB 2007/47(47)

  Kızıl Bayrak'tan
   Sermayenin asgari ücret oyunu başladı…
  Kürt sorununu ABD de, işbirlikçi sermaye devleti de çözemez!..
PKK’nin Kürt sorununa ilişkin yeni “çözüm anahtarı”!..
Telekom grevinin öğrettikleri....
Oylanan ve seçilen senin geleceğindir;
geleceğine ve Türk–İş’e sahip çık!- Yüksel Akkaya
TİB 2. Tersane İşçileri Kurultayı’na hazırlanıyor!
  Dine, gericiliğe ve simgelerine karşı
tutumumuz üzerine
  İşçi partisinin din karşısında tutumu
V. İ. Lenin
  Sosyalizm ve Din
V. İ. Lenin
  “Yalanlarınızı da alın gidin!”
  BMİS Genel Kurulu’na doğ
  Putin AKKA’yı askıya alan parlamento kararını onayladı…
  Dünyadan...
  “Çözüm Deklarasyonu” ya da “Demokratik Özerklik” mi, yoksa teslimiyet platformunun tekrarı mı? - M. Can Yüce
  Kasım ayında tüm yayın dönemimizin
en yüksek rakamları...
  Yeni bir mevzi: Kartal İşçi Kültür Evi Derneği açıldı
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Yalanlarınızı da alın gidin!”

Çok yönlü bir pratik–politik faaliyetle örülen etkin bir kampanya

İstanbul genelinde faaliyet!

8 Aralık günü gerçekleştirilecek olan İstanbul Gençlik Forumu’na hazırlanırken, forumun duyurusunu yaygın bir propaganda faaliyeti ile yürütmeye çalışıyoruz.

Bu çerçevede forum afişlerini İstanbul genelinde birçok alanda kullandık. Maslak-Beşiktaş hattında ve ağırlıklı olarak üniversite ve lise çevrelerinde, yanı sıra ana ulaşım güzergâhlarında ve kent merkezlerinde yaygın bir afiş çalışması yaptık.

Ayrıca Taksim ve Kadıköy’de merkezi yerler başta olmak üzere, yaygın bir afiş çalışması yürüttük. Birçok kafeye de afişlerimizi asıp foruma ait broşürlerimizi bıraktık.

İstanbul Ekim Gençliği


İÜ: “Yalanlarını da alıp gidecekler!”

“Yalanlarınızı da alın gidin!” kampanyamızı sonlandıracağımız referandum çalışmasına 3 Aralık günü başladık. Yabancı Diller ve Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yaptığımız referandumla birlikte birçok öğrenciye ulaştık.

Yabancı Diller’de referandumu hem kantinde hem de sınıflarda konuşmalarla birlikte gerçekleştirdik. Edebiyat Fakültesi’nde de kantin, Hergele ve katlarda referandumu kullandık. Referandumda yer alan altı talebi öğrencilerle tartışma fırsatı bulduk. Yanısıra forum için hazırladığımız afişleri ve broşürleri de yaygın bir şekilde kullandık.

Referandumla birlikte Kamp-Üs’ü kullanmaya devam ediyoruz. 30 Kasım günü Yabancı Diller Bölümü’nde dergimizin dağıtımını gerçekleştirdik. 3 Aralık günü Merkez Kampüs’te Kamp-Üs’ün toplu satışını gerçekleştirdik. Öğrenciler dergiyi ilgiyle karşıladı. Böylelikle Merkez Kampüs’te de yaşadığımız sorunları tartışmış olduk. Özellikle fakülteler arası geçiş yasağıyla ilgili birçok tartışma yaptık. Fen-Edebiyat Fakültesi’nde de bütün bir hafta boyunca satışlarımızı sürdürdük. Yüzlerce Kamp-Üs’ü üniversitelilerle buluşturduk.

Ayrıca Kamp-Üs ekibi olarak bir yayın toplantısı gerçekleştirdik. Bir sonraki sayının daha güçlü olması çerçevesinde bir tartışma yürüttük.

İstanbul Üniversitesi yerelinde çıkardığımız “Rektörden Parlak açıklamalar” başlıklı yazı dizimizin ikinci ve üçüncüsünü de geride bıraktığımız hafta içinde dağıttık. Dizinin sonuncusu olan bildiri öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Bildirilerle birlikte Mesut Parlak teşhirini ve rektörlerin sermayeyle olan ilişkisini yaygın bir şekilde anlatmış olduk. Çıkardığımız pullarla birlikte de güçlü bir çalışma Fen-Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller’de örülmüş oldu.

Kampanyamızın bir parçası olarak her hafta gerçekleştirmeyi planladığımız film gösterimleri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta “Özgürlük Rüzgarı” isimli filmi gösterdik. Gösterimin öncesinde çıkardığımız afişleri ve el ilanlarını kullandık. Film, katılanların büyük ilgisiyle karşılandı.

Filmin bitiminde bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşi herkesin katılması açısından anlamlıydı. Özellikle filmin günümüzle olan bağlantısının altı çizildi ve son dönemde arttırılan şovenist dalgayla birlikte Kürt halkının verdiği mücadelenin haklılığı konuşuldu.

Bu hafta ise Yabancı Diller Fakültesi’nde “Kapıdaki Düşman” isimli filmi gösterdik. Gösterimin ön çalışmasında çıkardığımız afişlerimizi kullandık. İkinci emperyalist paylaşım savaşını konu alan film ilgiyle izlendi. Sonrasında gerçekleştirdiğimiz kısa söyleşide filmin hatalarını ve savaşın neden gerçekleştiğini konuştuk. Sovyet cephesinde yaşanan olayları anlattık.

İstanbul Üniversitesi Ekim Gençliği


YTÜ: İstanbul Gençlik Formu’na hazırlanıyoruz!

“Yalanlarınızı da alın gidin” kampanyası referandum çalışmasıyla devam ediyor.

Bugüne gelene dek kampanyamızı çeşitli gündemler üzerinden çalışmalara konu ettik. Son dönemde yaratılan şovenist atmosfere karşı “Halkların kardeşliği” şiarını sahiplenen ve okulumuzdaki ulaşım sorunu, teknik gezi masrafları gibi yerel sorunlar üzerinden paralı eğitim sorununu gündeme getiren bütünlüklü bir çalışma hattı izledik.

Foruma kadar olan süreçte de tüm bu sorunlar çerçevesindeki taleplerimizi referandum çalışmamız ile birleştireceğiz. Merkezi afişleri yaygın olarak kullanarak forumun duyurusunu hafta boyunca etkili bir şekilde yapmayı hedefliyoruz.

3 Aralık günü yemekhane ve Tonoz Kafe önünde açtığımız masalar ile yaklaşık 250 kişi ile referandum oylaması gerçekleştirdik. Taleplerimizin oylamaya sunulduğu referandum üzerinden birçok öğrenciyle tartışma olanağı bulduk. Forum broşürlerini de kullanarak, bu taleplerin ayrıntılandırılacağı İstanbul Gençlik Forumu’na arkadaşlarımızı davet ediyoruz.

Hafta boyunca etkili bir biçimde yerelimizde referandum çalışmamızı yaparak İstanbul Gençlik Forumu’na güçlü bir biçimde katılmayı hedefliyoruz.

Yıldız Teknik Üniversitesi Ekim Gençliği


YTÜ: Referandum çalışmamız sürüyor!

YTÜ Beşiktaş Kampüsü: YTÜ’de referandum çalışmasını etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Hava şartları yüzünden açık alanda açamadığımız masa yerine fakülte katlarını gezerek çalışmayı sürdürüyoruz. Aynı zamanda yemekhanede masa açıyoruz. Forumun merkezi afişlerinin yanı sıra YTÜ’nün yerel gündemlerini de ele alan teknik gezi ve ulaşım sorununa dair afişleri kullanıyoruz.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü: 5 Aralık günü Davutpaşa’da hazırlık binasında referandum oylaması yaptık. Kantinde ve sınıflarda yaptığımız oylamayla beraber forum broşürlerini de kullanarak öğrencileri foruma davet ettik. Merkezi ve yerel afişleri de kullandık.

YTÜ Ekim Gençliği


“Geleceğimizi Tartışıyoruz” ekibi foruma yürüyor!

“Yalanlarınızı da alın gidin” kampanyamız çerçevesinde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu kapsamda yapmış olduğumuz “Geleceğimizi Tartışıyoruz” ekip toplantısında taleplerimiz, gençliğin karşı karşıya olduğu saldırılar ve gençliğin içinde bulunduğu apolitizmi nasıl kırılabileceğimiz üzerine tartışmalar yaptık. Tartışmalar sonucunda gençliğin kendi sorunlarıyla yüzleşmesi ve geleceğine sahip çıkması gerekliliği vurgulandı ve “Geleceğimizi Tartışıyoruz” ekibi olarak örgütleyeceğimiz forumun bu kapsamdaki önemine dikkat çekildi. Ardından gerçekleştireceğimiz referandumu ve forumumuzu en geniş kesime nasıl mâl edeceğimiz üzerine tartışmalar yaptık ve önümüze bir dizi pratik faaliyet koyduk.

Öncelikle dört talebimizi oylamaya koyacağımız referandum, forum öncesinde bizler için önemli bir yerde duruyor. Gençlik içinde bir taraflaşmanın yaratılması ve foruma etkin bir katılım sağlanması misyonu yüklediğimiz referandum çalışmamız 12 Aralık’a kadar sürecek. Öncelikle Hazırlık binası, Edebiyat Fakültesi ve Fen Fakültesi önünde yapacağız. Duvar gazeteleri ve taleplerimizin yazılı olduğu kartonlarla görsel açıdan zenginleştireceğimiz referandumla forum çalışmamızı da hızlandıracağız.

Açmış olduğumuz internet sitemizi (“gelecegimizitartisiyoruz.sitemynet.com”) referandum ve forum sayfalarıyla güncelleştirmeyi ve internet üzerinden de geniş kesimlere ulaşmayı hedefliyoruz. Sitenin geniş kesimlere duyurusu içinde kampüs içerisine yazılamalar yapacağız.

12 Aralık günü gerçekleştireceğimiz forumumuz bilimsel eğitim ve geleceksizlik sorunu etrafında örgütlenecek. Forumumuza Eğitim-Sen 3. No’lu Şube imzacı olurken, Eğitim-Sen’li bir hocamız konuşmacı olarak katılacak. Forum için yer ve forum öncesi planladığımız tiyatro oyunu için Eğitim-Sen’le ve Duvara Karşı Tiyatro topluluğuyla görüşmelerimiz devam ediyor.

Forum duyurusu için her fakültenin özgün sorunun kesen çeşitli afişler çıkarma kararı aldık. Forumunu önceleyen günlerde forumun yer ve saatini belirten yazılamalar ile programını duyuran afişlerimizi yaygınca kullanacağız. Forumu etkin ve güçlü bir biçimde örgütlemek ve gençliğe mâl edebilmek hedefindeyiz.

Ege Üniversitesi Ekim Gençliği


DEÜ’de kampanya faaliyeti

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kampanyamızın sonuna yaklaşıyoruz. Kampanyamız boyunca yerel çalışmamızı bir adım ileriye taşıdık ve önümüzdeki dönemde daha güçlü bir politik faaliyet gücü açığa çıkartmanın olanaklarını yarattık.

Üniversitemizde fakülteler arası geçiş yasağı uygulanıyor. “Yalanlarınızı da alın gidin!” kampanyası çerçevesinde yoğun bir anket çalışması yaptık. Anket çalışmalarına katılan arkadaşlarımızla beraber fiili olarak fakülteler arası geçiş yasağını kaldıracak bir araç geliştirerek önemli bir adım attık. Yapılan anketler referandum sorularını içerdiği için enerjimizi bülten çalışmasına yoğunlaştırdık. Üniversitemizde yürüttüğümüz kampanyanın bileşenleri olarak 12 Aralık günü Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan “Parasız, bilimsel bir eğitim ve gelecek için gençlik forumda buluşuyor!” başlıklı foruma katılım sağlayacağız.

Kampanya vesilesi ile yakıcılığını fark ettiğimiz ve kampanyanın yarattığı güç ile adım atılabilen yerel yayın çalışmamız hızla ilerliyor. Yerel yayın üniversiteli gençliğin bir kürsüsü olacak. Fakültelerde farklı şekillerde yaşanan olaylara duyulan tepkileri birleştirici bir görev üstlenecektir.

İsme ilişkin yürüttüğümüz tartışmaların sonucunda yayınımızın adının “Dokuzuncu Köy” olmasına karar verdik. Dokuzuncu Köy’ün çıkışı, “doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” sözünden esinlenerek oluştu. Bugün bizleri de doğruları söylediğimiz için kendi üniversitemizden kovmak, burayı tam anlamıyla ticarethane haline getirmek istiyorlar.

Gerçekleri söylemek, kendi üniversitemizde bize yönlendirilen saldırılara suskun kalmamak, tartışmak, üretmek ve bir taraf olduğumuzu dillendirmek için Dokuzuncu Köy bileşenleri olarak kollarımızı sıvamış bulunuyoruz.

9 Eylül Üniversitesi Ekim Gençliği


ÇÜ: “Söz gençlikte!”

Çukurova Üniversitesi’nde “Yalanlarınızı da alın gidin” şiarıyla başlattığımız kampanya çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençliğin sermaye devleti tarafından sahte bir kutuplaşma içine çekildiği, gelecek ve özgürlük istemlerini haykırmak yetisinden uzaklaştırıldığı bir dönemde kampanyamızla gençliği mücadele safında taraflaştırmaya çalışıyoruz.

3 Aralık günü okulun geneline astığımız kampanya ve referanduma çağrı afişlerimizle üniversite gençliğine taleplerimizi taşıyarak, referandumda taraf olmaya çağırdık.

4 Aralık’ta sabahın erken saatlerinden itibaren afişlerimizi kantinlerde, duvarlarda, sınıf giriş-çıkışlarında yaygın bir şekilde kullanarak çalışmalarımızı sürdürdük. Saat 11:00’de R1 derslikleri önünde referandum sandıklarımızı kurarak gençliği sözünü söylemeye davet ettik. Saat 12.00’de referandum sandıklarımızı yemekhane önüne taşıdık. Sermaye devletinin ve kurumlarının yalanlarını ve yaratmaya çalıştıkları sahte kutuplaşmaları teşhir eden, kampanya şiarlarımız üzerinden mücadele çağrısı yapan bildirilerimizi dağıtarak, ajitasyon konuşmaları eşliğinde referandumumuzun ilk gününü tamamladık.

“Müşteri değil öğrenciyiz, parasız eğitim istiyoruz, ırkçılığın yozlaşmanın korkunun değil, bilimin üretildiği bir eğitim istiyoruz, kağıt parçası değil, iş ve gelecek istiyoruz, köle değiliz, söz yetki karar hakkı istiyoruz, şovenizmin yalanlarına karşı, halkların kardeşliğini istiyoruz” şiarlarımızla referanduma açtığımız çalışmamız ilgiyle karşılandı. Yağmurun olumsuz etkisine rağmen çalışmalarımızı sürdürdük ve birçok öğrenci ile tartışma, taleplerimizi anlatma imkanı bulduk. Birçok öğrenci verdikleri oylarla çalışmalarımızı desteklemiş oldular. Kimi öğretim görevlililerinin de gelerek “Evet” oyu kullanmaları anlamlıydı.

“Yalanlarınızı da alın gidin” kampanyamızı 6 Aralık günü R1 derslikleri önünde gerçekleştireceğimiz ve referandum sonuçlarını açıklayacağımız, gençliği kendi talepleri etrafında birleşerek mücadeleye çağıracağımız bir eylem ile bitireceğiz.

Çukurova Üniversitesi Ekim Gençliği 

 

Bursa Gençlik Forumu’na yürüyoruz!

Kampanya çalışmalarımızda sona doğru yaklaşıyoruz. 9 Aralık günü yapacağımız forumla kampanyamızı sonlandıracağız. Bu son haftada da kampanyanın finali niteliğini taşıyan forum çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Gerek forumun içerik olarak hazırlanması, gerekse foruma güçlü bir çağrı yapılması için hızlandırılmış bir çalışma örüyoruz. Bu çerçevede okulda referandum yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda hazırladığımız davetiyelerin yaygın dağıtımını da yapıyoruz.

Forumu 9 Aralık Pazar günü Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası’nda (BATİS) saat 12.30’da yapacağız. İşsiz ve Güvencesiz Eğitim İşçileri Örgütlenme Girişimi ile Eğitim-Sen Bursa Şubesi de foruma katılacak ve destek verecekler.

Hem nicel hem nitel olarak güçlü bir forum gerçekleştirip yerelimizdeki gençlik mücadelesini büyütebilmenin ve yeni bir boyuta ulaştırabilmenin çabasını harcıyoruz.

Bursa Ekim Gençliği 



AÜ’de kampanya çalışmaları!

“Yalanlarınızı da alın gidin” kampanyasının çalışmaları Anadolu Üniversitesi’nde devam ediyor. Merkezi olarak kullandığımız afişlerin ardından kampanya çalışmamızın yerel ayağını Yunus Emre Kampusü’ne takılmaya başlanan kameralar ile yemekhaneye takılacak turnike uygulamasına karşı kullandığımız çeşitli yerel mataryellerle örüyoruz.

Çalışmalarımıza kameralarla ilgili bir anket çalışmasıyla başladık. Birebir konuşarak yapılan anketlerin ardından kameraların kaldırılması için rektörlüğe verilmek üzere imza kampanyası başlattık. İmza kampanyamız devam ediyor. Yanısıra kamera ve turnike uygulamasını teşhir eden bir broşür hazırlayarak yaygın bir şekilde dağıtımını gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta imza toplamaya ve bu uygulamaları teşhir eden afişlerimizi kullanmaya devam edeceğiz.

Eskişehir Ekim Gençliği


KTÜ’de imza kampanyası!

Hazırlık bölümü öğrencilerine yönelik “Müşteri değil öğrenciyiz, parasız eğitim istiyoruz!” , “Ders kitapları ücretsiz olsun!” talepleriyle başlattığımız imza kampanyası olumlu tepkiler almaya devam ediyor. Hazırlık kantininde ticari eğitim saldırısı ve öğrenci gençliğe yansımaları konulu bir toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantıyı müzik dinletisi ile zenginleştireceğiz.

Trabzon Ekim Gençliği