20 Nisan 2007 Sayı: 2007/15(15)

  Kızıl Bayrak'tan
   İşçi sınıfı ve emekçilerin safı sermaye düzeninin tam karşısıdır!
  ABD’nin yeni Özal olma yolunda ilerleyen Erdoğan karşısında, ipleri Pentagon’un elinde bulunan ordu çaresiz!..
14 Nisan’da Ankara kırmızı-beyazdı...
1 Mayıs’ta Taksim kızıl olacak!
İstanbul’da 1 Mayıs çalışmaları...
İzmir’de 1 Mayıs çalışmalarından...
 1 Mayıs çalışmalarına polis terörü
  Bu coğrafyada yaşlı-genç demeden
Kürt öldürmek suç değil!
  Tahkim edilen 12 Eylül hukukuyla
ordu fiilen de yönetimde!
  Bağımsızlık ve egemenlik
sosyalizmle mümkündür!
A. Aydın
  Sınıf ve emekçi hareketinden...
  Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri... ...
  NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü/2 - H. Fırat
  Hatice Yürekli yoldaş ölümsüzdür!
  Özgür bir gelecek için
1 Mayıs’ta alanlara!
  “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu başarıyla gerçekleştirildi!
  Gençlik hareketinden...
  1 Mayıs’ta Taksim’e giderken:
İki miting, bir yorum - Yüksel Akkaya
  DİSK/Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile 1 Mayıs üzerine konuştuk…
  Türk- İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm’le
1 Mayıs üzerine konuştuk...
  Lübnan’da iç savaş kışkırtıcıları işbaşında!
  Dünyadan...
  Filipinler Komünist Partisi’nin kurucusu Prof. Jose Maria Sison ile konuştuk...
  Saldırganlığın “dayanılmaz” sınırsızlığı! -
M. Can Yüce
  6. Bir-Kar Gençlik Kampı başarıyla gerçekleşti...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

1 Mayıs çalışmasına saldırı!

Anadolu Yakası’nda 1 Mayıs çalışmalarının pratik ayağı olan fabrika dağıtımları sırasında Kartal’da bulunan Danışment isimli fabrikaya 1 Mayıs’a çağrı bildirilerimizi ulaştırdık. Dağıtım sırasında patronun kışkırtması sonucu sözlü ve fiziki saldırıya uğradık.

Patron arabası ile fabrika kapısından çıkarken güvenliği yanına çağırarak, önce güvenlik aracılığıyla çalışmamızı engellemek istedi. Faaliyetimizi sürdüreceğimizi kararlı bir şekilde ifade ettik. Bunun üzerine patron bir işçinin elinden bildiriyi alarak yırttı. Bir yoldaşımızın patronun arabasının yanına giderek böyle yapamayacağını söylemesi üzerine patron yanına çağırdığı 3 çanak yalayıcısını üzerimize saldırttı. Bir çalışanımız sözlü ve fiziki saldıraya maruz kaldı. Diğer işçilerin araya girmesiyle saldırganlar uzaklaştırıldı.

Asalak patronların, çanak yalayıcılarının ve onların devletinin hiçbir saldırısı devrimci faaliyetimizi engelleyemeyecek, bize geri adım attıramayacaktır. Anadolu Yakası BDSP çalışanları olarak faaliyetimizi daha da büyüteceğiz. İşçi ve emekçileri emperyalizme, şovenizme ve kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs’ta alanlara çağırmaya devam edeceğiz.

Anadolu Yakası BDSP çalışanları


Devrimci faaliyet engellenemez!

17 Nisan günü 1 Mayıs afişlerimizi Kuruçeşme Doğum Hastanesi önünde yaparken sivil polisler yanımıza gelerek afiş yapmamız durumunda para cezası ve gözaltı işlemi uygulayacaklarını belirttiler. Tehditlere rağmen faaliyetimizi sürdürdük. Yaklaşık 15 dakika sonra Kuruçeşme Trafo önüne 3 sivil polis ekibi gelerek, yaptığımız afişleri sökersek bizi gözaltına almayacaklarını söylediler. Hiçbir şekilde afişlerimizi sökmeyeceğimizi ve söktürmeyeceğimizi belirttik ve bunun üzerine gözaltına alındık.

Yaklaşık 3 saat gözaltında tutulduk ve para cezası kesilerek serbest bırakıldık. Bırakıldıktan bir süre sonra çalışmamıza kaldığımız yerden devam ettik ve Kuruçeşme trafoyu afişlerimizle donattık.

Devletin 1 Mayıs faaliyetimizi engellemek için uyguladığı tüm baskı ve gözaltı terörüne 1 Mayıs çalışmalarımızı daha da güçlendirerek yanıt vereceğiz.

Buca BDSP çalışanları


1 Mayıs çalışmamız engellenmez!

Çiğli BDSP olarak 1 Mayıs çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bölgemizdeki işçi ve emekçilere 1 Mayıs gündemli çeşitli araçlarla sesleniyoruz. “Emperyalizme, şovenizme, faşizme karşı 1 Mayıs’ ta alanlara!/BDSP” imzalı afişlerimiz Çiğli’deki emekçi semtlerinde ve Ata Sanayi Sitesi’ne yaygın bir şekilde kullanıldı. Afişlerimizi yaparken iki çalışanımız devlet güçlerinin engellemeleriyle karşılaştı. Çiğli Emniyeti’ne götürülen iki BDSP çalışanı keyfi bir biçimde 1.5 saat tutuldu. Faaliyetimiz hiçbir şekilde engellenemeyecek.

Çiğli BDSP


Türk-İş 1 Mayıs’ta Kadıköy’de!

Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Faruk Büyükkucak, 18 Nisan günü İstanbul Valiliği’ne Kadıköy’de miting yapmak için başvuruda bulundu. Valilik önünde saat 10.00’da konu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi.

Büyükkucak basın açıklamasında, “Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, TÜRK-İŞ işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü ve emeğin bayramı 1 Mayıs’ı kitlesel güçlü bir mitingle kutlamak için çalışmalarını yürütmektedir. Bugün, 1 Mayıs 2007 yürüyüş ve mitingi için İstanbul Valiliği’ne bildirimde bulunduk. 1 Mayıs 2007’de Kadıköy İskele Meydanı’nında olacağız” dedi.

1 Mayıs’ın emeğin bayramı olduğunu, korkunun ve gerilimin bayramı olmadığını ifade eden Büyükkkucak, Taksim’de 1 Mayıs’ın kutlanmasına karşı olmadıklarını ama Taksim’de sadece basın açıklaması olarak yapılmasını ve emek örgütlerinin ortak iradesini yansıtmayan basın açıklamaları girişimlerine katılmalarının mümkün olmadığını vurguladı ve Taksim tartışmasını yer tartışması olarak gördüklerini, önceliğin yer tartışması değil de emekçilerin taleplerinin güçlü bir şekilde dile getirilmesi olduğunu söyledi. Büyükkucak açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “1 Mayıs 2007’de ‘demokratik, laik, sosyal hukuk devleti’ için, hükümetin emek karşıtı uygulamalarını protesto etmek için, sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızı savunmak için, özelleştirmeye, piyasalaştırmaya ve yeni liberal politikalara karşı çıkmak için, kıdem tazminatımıza sahip çıkmak için alanlarda olacağız.”

Açıklamada, “1 Mayıs’ta alanlardayız!”, “Yaşasın 1 Mayıs!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” ve “Yaşasın işçilerin birliği!” sloganları atıldı. Eyleme 50 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


Temel Haklar ve Eşit Özgür Yurttaş Hareketi’nden ortak açıklama...


Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği ile Eşit Özgür Yurttaş Hareketi, 15 Nisan akşam saatlerinde Okmeydanı Temel Haklar Derneği önünde yaptıkları ortak bir basın açıklaması ile son günlerde Ümraniye, Eyüp ve Okmeydanı’nda iki yapı arasında yaşanan gerginliklere yönelik bilgilendirmede bulundular.

Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, Eşit Özgür Yurttaş Hareketi ve Devrimci Demokratik Yapılar Arası Diyalog ve Çözüm Platformu‘nun birlikte hazıladığı basın metnini Eyüp Baş okudu.

Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Son günlerde Ümraniye, Eyüp ve Okmeydanı’nda gelişen talihsiz ve üzüntü verici olaylar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Hiç kimsenin tasvip etmediği bu olumsuzluklar üzerine DTP İstanbul İl Örgütü’nde biraraya gelen Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, Eşit Özgür Yurttaş Hareketi, Devrimci Demokratik Yapılar Arasında Diyalog ve Çözüm Platformu (EHP, Kaldıraç, DHP, Odak, Barikat, TKP, ÖDP, Devrim Dergisi, Devrimci Hareket, HÖC, İşçi Mücadelesi, BDSP, PDD) ve ESP konuyu görüşmüşlerdir.

Sonuç olarak, tüm kurumlar söz konusu olayların son derece olumsuz olduğu ve devrimci demokratik güçlere büyük zarar verdiği konusunda hemfikir olmuşlar, bu tür olayların mahkum edilmesi ve bir daha tekrarlanmaması kararına varmışlardır. İlgili kurumlar, sorunu kendi arasında diyalog yoluyla çözeceklerdir.

Bu aşamadan sonra devrimci ve demokratik güçler arasında, gerilimi tırmandıracak, olayları yeniden başlatacak her türlü girişimi nereden gelirse gelsin provokasyon sayılacaktır. Bugüne kadar yaşanan olayları engelleyememekten ötürü, büyük bir üzüntü içerisindeyiz ve devrimci demokratik kamuoyuyla, Türk, Kürt ve diğer halklarımızdan özür diliyoruz.

Devrimci demokratik güçlerin birliğini kimse bozamayacaktır.”

Açıklama, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul