20 Nisan 2007 Sayı: 2007/15(15)

  Kızıl Bayrak'tan
   İşçi sınıfı ve emekçilerin safı sermaye düzeninin tam karşısıdır!
  ABD’nin yeni Özal olma yolunda ilerleyen Erdoğan karşısında, ipleri Pentagon’un elinde bulunan ordu çaresiz!..
14 Nisan’da Ankara kırmızı-beyazdı...
1 Mayıs’ta Taksim kızıl olacak!
İstanbul’da 1 Mayıs çalışmaları...
İzmir’de 1 Mayıs çalışmalarından...
 1 Mayıs çalışmalarına polis terörü
  Bu coğrafyada yaşlı-genç demeden
Kürt öldürmek suç değil!
  Tahkim edilen 12 Eylül hukukuyla
ordu fiilen de yönetimde!
  Bağımsızlık ve egemenlik
sosyalizmle mümkündür!
A. Aydın
  Sınıf ve emekçi hareketinden...
  Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri... ...
  NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü/2 - H. Fırat
  Hatice Yürekli yoldaş ölümsüzdür!
  Özgür bir gelecek için
1 Mayıs’ta alanlara!
  “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu başarıyla gerçekleştirildi!
  Gençlik hareketinden...
  1 Mayıs’ta Taksim’e giderken:
İki miting, bir yorum - Yüksel Akkaya
  DİSK/Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile 1 Mayıs üzerine konuştuk…
  Türk- İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm’le
1 Mayıs üzerine konuştuk...
  Lübnan’da iç savaş kışkırtıcıları işbaşında!
  Dünyadan...
  Filipinler Komünist Partisi’nin kurucusu Prof. Jose Maria Sison ile konuştuk...
  Saldırganlığın “dayanılmaz” sınırsızlığı! -
M. Can Yüce
  6. Bir-Kar Gençlik Kampı başarıyla gerçekleşti...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İstanbul’da 1 Mayıs çalışmaları...

Küçükçekmece’de yaygın faaliyet

Küçükçekmece’den komünistler olarak 1 Mayıs çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyoruz. Üçüncü sayısını çıkardığımız Emekçinin Gündemi yerel gazetemizin bu sayısını 1 Mayıs ağırlıklı olarak çıkardık. Yaklaşık 25 işletmeden yaptığımız röportajlarla işçileri 1 Mayıs’ta iş bırakıp alanlara çıkmaya çağırdık. Emekçinin Gündemi işçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 800 gazeteyi sanayi ve fabrika girişlerinde sesli ajitasyon-propaganda eşliğinde kullandık. 1 Mayıs’ın ücretli izin günü olması talebiyle, emperyalist savaş ve işgale, kölece çalışma koşullarına, faşizme ve şovenizme karşı işçilerin birliği ve halkların kardeşliği için 1 Mayıs’ta alanlara çıkma çağrısı yaptık. 1 Mayıs’a komiteler aracılığıyla hazırlanmak gerektiğini vurguladık.

1 Mayıs afişlerini ve bildirilerini de yaygın olarak kullandık. “Emperyalizme, faşizme ve şovenizme karşı 1 Mayıs’ta alanlara!/BDSP” ve “Taksimi kazanmak, zincirleri kırmaktır! 1 Mayıs’ta alanlara!/BDSP” şiarlı bin afişi E-5 hattı üzerinde, Yanibosna, Güneşli ve Küçükçekmece sanayi bölgelerinde, Şahintepe ve İnönü Mahallesi gibi emekçi semtlerinde kullandık. Yanı sıra Devrimci 1 Mayıs Platformu’nun ortak afişlerini de bu bölgelere yaptık. 8 bin bildiriyi ise semt ve fabrikalarda işçi ve emekçilere ulaştırdık.

Bölgemizde bulunan çeşitli sektörlerden orta ve küçük ölçekli 10 fabrikaya seslenen bildiriler dağıtacağız. Daha özelden sesleneceğimiz bu fabrikalarda aynı zamanda 1 Mayıs toplantıları yapmaya başladık. Çalışmanın bu ayağının oldukça belirleyici olduğunu düşünüyoruz. Bir tek ilişkimizin dahi olduğu fabrikalarda bu toplantıların koşullarını zorlayacağız. Bu süreçteki asıl kazanımımızın bu olduğunu düşüyor ve buna uygun adımlar atıyoruz.

Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu da 1 Mayıs çalışmalarına devam ediyor. Komisyonumuz ikinci değerlendirme toplantısı ile 1 Mayıs çalışmalarına ilişkin bir toplantı yaptı. Öncelikle işçi kadınların yoğunluklu çalıştığı fabrikalar tespit edilerek buralarda kreş çalışmasına ağırlık verilmesi kararı alındı. Nisan’da düzenlenecek pikniğe etkin katılım, 29 Nisan’da kadın sağlığıyla ilgili bir program hedefi konuldu. Oldukça verimli geçen toplantının ardından daha sonraki sürece ilişkin eğitim çalışmalarının duyurusunu yapan ozalitlerin hazırlanması, özel sayıların 1 Mayıs alanına çağrıyla bütünleştirilmesi kararı alındı.

1 Mayıs öncesi kitle etkinliği olarak planladığımız piknik çalışmamız ise devam ediyor. Mahalle dernekleri ve sendikalara davetiyelerimizi bıraktık. Pikniği işçi dostlarımızla birlikte örgütlemeye çalışıyoruz. Çeperimizdeki her bir ilişkimize çeşitli konularda görevler veriyoruz.

1 Mayıs’a kısa bir süre kaldı. Önümüzdeki süreyi en etkili şekilde değerlendirerek birleşik, devrimci ve kitlesel 1 Mayıs için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Küçükçekmece’den komünistler


Ümraniye: 1 Mayıs hazırlıklarımız yoğunlaştı!

Ezilenlerin ezenlerle hesaplaştığı, geleceğin yaratıcısı işçi sınıfına ait olan 1 Mayıs yaklaştıkça çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. 1 Mayıs’ı işçi ve emekçi kitlelere taşımak doğrultusunda faaliyet yürütüyoruz. Ümraniye’den Sultanbeyli’ye kadar ana güzergahlara ve mahallelere 1 Mayıs’a çağrı afişlerimizi yaptık. Afişlerin belli yerlerde hızla sökülmesi, devlet güçlerinin 1 Mayıs’a ne kadar tahammülsüz olduğunu gösterdi. 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrı yapmamızın burjuvazinin duyduğu korkuyu daha da büyüttüğünü görüyoruz.

Bir yandan da işçi ve emekçi kitlelere Devrimci 1 Mayıs Platformu’nun yürüttüğü imza kampanyasıyla gidiyoruz. Birebir toplanılan imzalar dışında, kimi fabrikalarda içeriden imza toplamayı zorluyoruz. Aynı zamanda 15 Nisan günü kitlesel olarak Dudullu pazarında imza topladık. “1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi, Taksim yasağına son verilmesi, ‘77 katliamcılarının yargılanması” taleplerini ajitasyon konuşmalarıyla beraber haykırdık. Bu esnada emekçilerden onlarca imza topladık.

Bir yandan da yoğun bir şekilde 22 Nisan’da Kartal’da gerçekleştireceğimiz “Birlik ve dayanışma” şölenine hazırlanıyoruz. Çok kısa bir sürenin kaldığı şenlik için işçi ve emekçilere yönelirken, diğer yandan programa yönelik hazırlıklarımız yoğun bir tempoyla devam ediyor.

Ümraniye’den sınıf devrimcileri

Kartal’da 1 Mayıs hazırlıkları

1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde 22 Nisan Pazar günü Kartal’da yapacağımız “Birlik ve Dayanışma Şenliği”ne dönük hazırlıklarımız devam ediyor. Anadolu Yakası’nın dört bir yanında yaptığımız şenliğe çağrılarla işçi ve emekçileri 1 Mayıs şenliğimize davet ediyoruz.

Planlamalarımız dahilinde Anadolu Yakası’nda yaygın olarak şenlik duyurumuzu gerçekleştiriyoruz. Bu hafta içerisinde Kartal-Esentepe, Kartal-Cevizli, Kartal Pendik hattına etkinliğe çağrı afişleri yaptık. Bunun dışında kitle ilişkilerimize etkinlik davetiyelerimizi ulaştırdık ve şenliğe çağırdık. Düzenleyeceğimiz etkinliğin teknik olarak tüm hazırlıkları eksiksiz bir şekilde tamamlanmış bulunuyor. 1 Mayıs alanına katılım çağrısıyla içiçe geçen şenlik çalışmamızın temposu gün geçtikçe artıyor.

Anadolu Yakası BDSP


Tersane işçileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor!

İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a kısa bir süre kaldı. Tersane İşçileri Birliği olarak 22 Nisan’da BDSP ve Osim-Der’le ortak gerçekleştireceğimiz “Birlik ve Dayanışma Şenliği”nin çalışmalarına devam ediyoruz.

Şenliğe çağrı afişlerini Tersaneler Caddesi, İçmeler İstasyonu, Aydıntepe İstasyonu ve E-5’e yaptık. Etkinlik çalışmaları kapsamında bilet satışlarımız devam ediyor. 15 Nisan’da bir grup tersane işçisi ve ailesiyle piknik gerçekleştirdik.

İmza standıyla 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi, ‘77 katliamının hesabının sorulması ve Taksim’de 1 Mayıs yasağına son verilmesi talepleriyle başlattığımız çalışmalarımız İçmeler ve Aydıntepe İstasyonu’nda devam ediyor.

Tersane İşçileri Birliği